ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Berliinin ”Pink Villagessa” poliisi ratsaa rattopoikia, syynä lisääntyneet ryöstöt

vaeltaja2006 • 17.07.2017 18:23 UUTISET: YLEISET • EU

Motzstrassen alkupää, Nollendorfplatzilta ´Pink Villageen´ vievä katu
B.Z.- lehti kertoi viikko sitten, että poliisi järjestää ratsioita Berliinin ”Pink Villagessa" eli Fuggerstrassen ympäristössä poikaprostituoitujen keskuudessa. B.Z.-lehden reportaasissa kuvataan 13 bulgarialaiseen ja romanialaiseen poikaan kohdistuvaa ratsiaa.

Siviiliasuinen poliisi sanoo tuntevansa entuudestaan pojista puolet. Heidät on ajeltu kaljuiksi. ”Täitä”, kertoo paikallinen baarinpitäjä. Heiltä tutkitaan huumeet, aseet, varastetut tavarat, ikä ja paperit. Poliisit tuntevat jo ainakin 30 vakiopoikaa tällä alueella. Vähän väliä uusia ilmaantuu alueelle, he viipyvät hetken, tekevät mahdollisesti rikoksia ja taas häipyvät.

Täällä berliinin ”homokortteleiden” alueella on tehty tammikuun ja huhtikuun välillä ainakin 600 varkautta, 11 ryöstöä ja jonkin verran muita rikoksia. Turistit ja humalaiset ovat usein kohteina. Jos joku uhri yrittää puolustautua, hän saa kasvoihinsa nyrkiniskun tai pippurisumutetta. On paljon väkivallantekoja, joista ei tehdä poliisille ilmoitusta, kun hävetään tapahtunutta. Julkkikset pakenevat väkivallan jälkeen taksiin. Perheenisät luovuttavat suosiolla puhelimensa ja lompakkonsa ryöstäjille.

Alueen aktivistit ovat pystyttäneet nettisivuston, johon voi tehdä ilmoituksen pahoinpitelystsä tai ryöstöstä. Poliisit ovat tyytyväisiä, jos ryöstäjistä saadaan tarkat tiedot. He todennäköisesti heti tietävät, kuka tekijä on.

Ratsian yhteydessä nuoret itäeurooppalaiset eivät tee minkäänlaista vastarintaa. Muualla Berliinissä nuorisojengit herkästi alkavat haukkua poliiseja. Täällä homokortteleissa nuoret tietävät, että kohta he ovat taas vapaita ja voivat palata Tabasco-baariin, Toy Boy -baariin tai Blue Boy -baariin. Siellä heitä odottavat heidän suojelijansa.

Heinäkuun alussa on lisätty ratsioita alueella. Tutkinta-apua on saatu romanialaisilta poliiseilta, jotka ovat kartoittaneet nuorten toimintaa Berliinissä. Kahdella romanialaissuvulla on sormet pelissä. Pakolaisia Irakista, Syyriasta tai Afganistanista ei tällä alueella ole eivätkä sikäläiset klaanit ole pesiytyneet tänne. Baareista saa hankituksi moderneja huumeita.

Myöhemmin yöllä kadulla taas on ulkomaisia poikaryhmiä ja Tiergartenin alueelta tulee lisää. Sateella ja talvella alueella on hiljaista, samoin jouluna, kun kaikki pojat ovat kotikylissään mamman ja papan luona.

Poliisi kertoo, että pojat antavat monenlaisia palveluja: ovat valokuvattavina, harrastavat seksiä aktiivisena osapuolena ja vielä kovempiakin juttuja. Hinnat vaihtelevat 30 eurosta 150 euroon.

Nykyään poliisi toimiii yhteistyössä baarinpitäjien, poliitikkojen, viranomaisten ja järjestöjen kanssa. Aika ajoin järjestetään yhteisiä neuvotteluja. Paikalliset asukkaat toivovat lisää katuvalaistusta ja videovalvontaa.

Viimeisen neljän kuukauden aikana on ollut kaksi tapausta, joissa homojen ryöstämiseen on liittynyt myös homovihaa ja nimittelyä. Tällaiset tapaukset ovat kuitenkin poikkeuksia. Täällä kaduilla ei ole homofobiaa vaan rahan ansaitsemisen halua.


www.bz-berlin.de

Berliinissä vietetään parhaillaan pride-viikkoa. CSD-paraati on viikonloppuna.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy