ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Berliinin pääsiäisjuhlat Tom of Finlandin hengessä


Huhtikuun Siegessäulen kansi on poikkeuksellisesti musta-valkoinen.
Tom of Finlandin nahkamiehet komeilevat juuri ilmestyneen berliiniläisen hlbtiq-kaupunkilehden Siegessäulen kannessa. Tomin kuvilla tervehditään Berliiniin pääsiäiseksi eri puolilta maailmaa saapuvaa nahka- ja fetissikansaa. Pari Tom of Finland -näyttelyäkin on menossa.

Berliinin pääsiäisjuhlilla on pitkä perinne. Juhlia on järjestetty ainakin 15 vuotta. Suomesta juhlilla käy vuosittain suuri joukko asian harrastajia. Juhlinta keskittyy Nollendorfplatzin metroaseman lähistölle, mm. Fuggerstrasselle. Siinä on homobaarien keskittymä.

Paikallinen sanomalehti Berliner Zeitung julkaisi torstaina, maaliskuun 30. päivänä jutun juhliin valmistautumisesta. Helmholzplatzilla sijaitsevan nahkamyymälän omistaja Holger Neuber sanoo, että hänen liikkeessään pääsiäinen on sitä, mitä muille putiikeille on joulu. Kaupungissa on pääsiäisen aikaan arviolta 10 000 nahkajuhliin osallistuvaa homomiestä. Suuriin bileisiin myydään 5 000 lippua. Schönebergin kaupunginosassa on silloin tungosta.

Lähistöllä sijaitsevassa Axel-hotellissa on korkeasuhdanteen aikaa. Hotelliketju on espanjalainen ja suunnattu erityisesti hlbtiq-ihmisille, vaikka kaikki heterotkin ovat tervetulleita. Nyt on jäljellä vain muutama huone, hinta 180 euroa. Sviitit menivät jo aikoja sitten. Ilmapiiri hotellissa on pääsiäisen aikaan rentoutunut. Monet entiset hienostohotelli Adlonin asiakkaat ovat vaihtaneet Axeliin, koska heitä täysissä nahkoissaan Adonissa tuijotettiin ja ihmeteltiin. Axel-hotellissakaan ei saa bufee-pöytään tulla niin, että on paljon paljasta pintaa.

Pari kuukautta sitten mediaan levisi tieto, että Saksan armeijan eli Bundeswehrin ryhmälle oli Berliinin matkan ajaksi buukattu huoneet Axel-hotellista. Onneton virkailija ei huomannut, että kyseessä oli gayhotelli, joka tosin on heteroystävällinen. Päivää aikaisemmin joku huomasi hotellin mainokset netissä. Buukkaukset peruttiin, mutta hotelli vaati vahingonkorvausta. Hotelli ilmoitti olevansa tasoltaan laatuluokkaa siis ei mikään rähjäinen seksihotelli. Asia lienee edelleen kesken.Pääsiäislauantaina hotellissa on bileet, joissa valitaan Saksan oma Mister Leather. On kolme kandidaattia ja heitä arvioidaan olemuksen, fetissiasukokonaisuuden ja ennen kaikkea haastatelun perusteella. Voittajalta edellytetään jonkinlaista lahjakkuutta: laulua, strippausta, puheen pitämistä, tms.

Frank Caspers voitti tittelin vuosina 2008 ja 2009. Sinä päivänä hänen elämänsä muuttui. Hän oli kaiken aikaa matkoilla ja hänen kasvonsa tunnettiin kaikkialla. Hän myös matkusti Chicagoon kansainväliseen Mr Leather -kilpailuun.

Pääsiäisen vieton huippukohta on laivaristeily Spree-joella. Se on aina loppuunmyyty. Laivalla on hyvä tunnelma ja siellä kaikki saavat kahvia, kakkua ja paikallista tietoa.

www.berliner-zeitung.deBerliinin pääsiäisen ohjelmavihko ei enää sisällä ylipormestarin tervehdystä kuten aikaisemmin Klaus Wowereitin aikaan. Wowereitia vastaan yritettiin nostattaa vanhoillisten vastalauseita, mutta se epäonnistui ja Wowereit kuvasi pääsiäisjuhlat yhdeksi ilmaukseksi Berliinin avoimesta ilmapiiristä. Ohjelmavihkon ykköskielenä on nykyään englanti. Se kuvaa, että pääsiäisvieraita tulee ympäri maailmaa.

www.blf.deHomomiesten nahkakulttuuri alkoi 60-luvulla Amerikassa. Perustettiin moottoripyöräkerhoja. Nahkakulttuuri levisi nopeasti myös Eurooppaan ja jo 60-luvun lopulla Saksaan perustettiin ensimmäiset nahkabaarit. Suomalaisen nahkaklubin MSC Finlandin edeltäjä syntyi vuoden 1975 paikkeilla.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy