ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Berliinin osavaltion senaatti: Lastentarhoissa ei suvaita syrjintää

Berliinin osavaltion hallitus on ilmoittanut, että lastentarhan tapauksen tulee jäädä poikkeukseksi. Samalla valitetaan, että erityisesti miehiä kohtaan lasten vanhemmilla on ennakkoluuloja.

Lastentarhan työntekijä, joka kertoi olevansa homo, on joutunut muslimivanhempien suunnalta niin voimakkaan painostuksen kohteeksi, ettei hän halua työskennellä ko. lastentarhassa. Lastentarhan johtaja asettui kuitenkin tukemaan työntekijäänsä ja ohjasi protestoijat etsimään muita hoitopaikkoja.

Poliittiset päättäjät ovat kertoneet, että miespuolisten työntekijöiden osuutta halutaan lisätä lastentarhoissa. He voivat toimia roolimalleina lapsille (Rollenvorbild), sanoi Sandra Scheeres (sosdem, hallituksen jäsen koulutus- ja perheasioissa). Kuitenkin vanhemmilla on ennakkoluuloja miestyöntekijöitä kohtaan. Usein ennakkoluulo miehiä kohtaan liittyy pelkoon heidän homoudestaan. Lastentarhoissa on miehiä vain 9,8%. Senaatti ei ole kuitenkaan aikaisemmin kuullut tapauksesta, jossa homotyöntekijää yritettäisiin syrjiä.

Koulutus- ja kasvatusalan ammattiliitosta GEWistä kerrotaan, että lastentarhoissa ja peruskoulussa esiintyy piilotettua homofobiaa. Vain hyvin harvoin asiaa nostetaan julkisemmin esiin. Lastentarhan kasvattajan voi olla vaikeampi tulla kaapista kuin opettajan. Vanhemmat voivat alkaa heilutella pedofilia-korttia. Pienten lasten kanssa työskentelevä joutuu pakosti ruumiilliseen kosketukseen lasten kanssa. Avoin keskustelu ja selkeä kanta on paras lääke tähän asiaan. Jos työntekijä on ulos kaapista, hän on tyytyväisempi ja autenttisempi lasten kanssa toimiessaan, sanotaan ammattiliitosta.

Kun koulussa esiintyy homofobisia huuteluita, asiat otetaan heti käsittelyyn - tilannetta kuitenkaan suurentelematta. Koulussa seksuaalinen monenlaisuus on teemana eri tavoi eri luokka-asteilla. Myös muslimivanhempien on hyväksyttävä, että on erilaista seksuaalista suuntautumista.

(Lähde: Tagesspiegel-lehti tänään)


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy