ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Berliinin homomuseossa arka näyttelyteema


Tämän kuvan on tehnyt Cihangir Gümüetürkme ja se kuvaa hlbtiq-aktivistia Fatma Souadia.
Hollannin ja Turkin suhteet ovat äkillisesti kärjistyneet. Turkkilaisilta poliitikoilta on kielletty osallistuminen Hollannissa pidettyihin Turkin kansanäänestystä koskeviin tapahtumiin. Tänään myös Berliinissä on ollut turkkilaisten mielenosoituksia Hollantia vastaan. Myös Saksan ja Turkin suhteet ovat kireät. Miten Saksan turkkilaiset suhtautuvat Berliinin homomuseon uuteen näyttelyyn? Aihe on räjähdysherkkä.


Maaliskuun alussa avautuneen näyttelyn aiheena on queer-taide Turkista ja Saksasta. Istanbulissa tätä näyttelyä ei ehkä olisi sallittu. Näyttelyn toinen kuraattori Aykan Safozlu on lähtöisin Istanbulista, mutta tuli opiskelemaan Berliiniin. Hän kertoo, että tällä hetkellä Turkissa voi joutua vaaraan, vaikka ei olisi tehnyt mitään väärää.

Näyttelyssä nostetaan esiin turkkilaisten maahanmuuttajien tekemää uutta queer-taidetta. Yhteen saliin mahtuu 14 taiteilijan teoksia Turkista ja Saksasta. Niissä näkyy heteronormatiivisuuden kritiikkiä, mutta myös queer-ihmisten syrjintää ja yhteisön ulkopuolelle sulkemista.

Queer.de-uutissivustolla kuvattiin viime viikolla yhtä näyttelyesinettä: slingiä, jossa on rukousmatto. Kun katsoo slingin kuvaa, voi kuvitella, millaista ”räjähdysainetta” näyttelyyn on kerätty. ("Slingi" on yhden sortin seksileikkipaikka).

www.queer.de

Näyttelyn rinnalla on keskustelu- ja luentotilaisuuksia. Homomuseo on äskettäin laajentanut aukioloaikojaan ja tavoitteena on saada laajempi kansainvälinen kävijäkunta. Näyttelyiden esittelyjä on myös englanniksi. Näyttely jatkuu toukokuun lopulle saakka.

Samaan aikaan on menossa henkilönäyttely, jossa esitellään Richard Wagnerin pojan, Siegfried Wagnerin elämää.

Näyttelyn kuraattorit Emre Busse ja Aykan Safoğlu, Foto: Francesco Cascavilla

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy