ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Berliinin elokuvajuhlilla jaettiin Teddy-palkinnot

Sami Mollgren • 21.02.2016 11:06 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU
Päättyvillä Berliinin 66. kansainvälisillä elokuvajuhlilla palkittiin myös hlbti-teemaisia elokuvia aiempien vuosien tapaan Teddy-palkinnoilla. Teddy-palkinto on vuosikausia jaettu kolmessa sarjassa: paras elokuva, paras dokumenttielokuva ja paras lyhytelokuva. Sen lisäksi vuosittain on jaettu muitakin tunnustuksia hlbti-teemaisille elokuville ja niiden tekijöille.

Parhaan elokuvan palkinnon sai Händl Klausin ohjaama elokuva Kater (Tomcat). Parhaan dokumenttielokuvan palkinoon sai amerikkalais-ruotsalaisena yhteistuotantona syntynyt Kiki, jonka on ohjannut Sara Jordenö, ja parhaana lyhytelokuvana palkattiin Joanna Rytelin Moms on Fire.

Juryn palkinnon sai chileläiselokuva Nunca vas a estar solo (You will never be alone), jonka on ohjannut Álex Anwandter. Erikoispalkinnon puolestaan sai amerikkalainen elokuvatuottaja Christine Vachon .

Männer-lehden lukijat palkitsivat brasilialaiselokuvan Mãe só há uma (Don't Call Me Son), jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Anna Muylaert.

Yleisöpalkinnon sai Olivier Ducastelin ja Jacques Martineaun Théo et Hugo dans le même bateau (Paris 05:59).


Berliinin kansainvälisiä elokuvajuhlia on vietetty vuodesta 1951 lukien, ja vuodesta 1978 tapahtuma on järjestetty vuosittain helmikuussa. Tapahtuma tunnetaan myös nimellä Berlinale, ja se on yksi maailman merkittävimmistä filmifestivaaleista. Vuoden 2016 tapahtuman ajankohta on 11.-21. helmikuuta.

Teddy-palkintoja on jaettu homo-, lesbo-, trans- ja queer-teemaisille filmeille Berliinin elokuvajuhlilla vuodesta 1987 alkaen. Alkuaan palkinnon tarkoitus oli olla keinona nostaa hlbti-teemaisia elokuvia esiin. Nykyään sateenkaariteema on länsimaissa osa valtavirtaa, ja Teddy-palkinto keskittyy entistä enemmän hlbti-vähemmistöjen sisällä oleviin marginaalissa oleviin aiheisiin ja niissä maissa toteutettuihin elokuviin, joissa sateenkaariaihepiiri on yhä selvästi marginaalissa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy