ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Berliini: Vivantesin ylilääkäri irtisanottiin - klinikalle tuomittiin suuret vahingonkorvaukset

vaeltaja2006 • 20.04.2012 09:00 • päivitetty: 06.09.2012 13:19 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Vivantesin sairaalakompleksi Landsbergerstrassella, Googlemaps-kuva


6.9.2012

Suuri vahingonkorvaus ylilääkärille

Huhtikuussa Berliinin Vivantes-klinikalta erotettu ylilääkäri saa 590 000 euron vahingonkorvauksen. Lisäksi tulee maksamattomia palkkoja. Tiistaina asia oli työoikeudessa. Ylilääkärin mukaan hänet erotettiin lesbosuhteen takia. Vivantes-klinikka väittää, että erottamisen syynä olivat yrityksen johtoportaalle lähetetyt sähköpostiviestit, jotka olivat panettelevia ja sopimattomia.

Työoikeus kumosi myös ylilääkärin lähestymiskiellon.
20.4.2012

Tagesspiegel kertoi eilen Berliinin Vivantes-sairaalaketjun ylilääkärin erottamisesta. Ortopedi Karin Büttner-Janz antoi oman tiedotteen tapahtumista. Erottamisesta oli tiedotettu jo viime viikon lopulla. Ylilääkäri kertoo, että erottamisen syy on ollut rekisteröity parisuhde, jonka hän on solminut huhtikuussa 2011 Vivantesin johtoportaan työntekijän kanssa. Tämän takia yrityksen johto maaliskuussa 2012 ilmoitti, että Karin Büttner-Janz ei voi enää toimia ylilääkärinä. Työsuhde puretaan. Karin Büttner-Janz reagoi ilmoittamalla, ettei rekisteröity parisuhde vaikuta hänen työhönsä. Pikapotkut tulivat 3. huhtikuuta. Samalla tuli lähestymiskielto.

Nyt asia menee työoikeuteen. Vivantesin selitys on toisenlainen. Ei rekisteröity parisuhde vaikuttanut potkuihin, vaan Karin Büttner-Janzin lähettämä sähköposti sen jälkeen, kun liikkeenjohdon kanssa oli puhuttu. Viesti oli täynnä soimauksia.

Karin Büttner-Janz oli kansainvälisen sairaalaketjun palveluksessa 20 vuotta, ja hän on varsin tunnettu ortopedina. Ketjulla on Berliinissä 9 sairaalaa ja klinikkaa. Sairaalan ortopedistä tasoa on pidetty huippuluokkaan kuuluvana.

Karin Büttner-Janz kuului 1970-luvulla DDR:n olympiajoukkueeseen ja hän sai kultamitallin voimistelussa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Yleisellä tasolla on todettava, että suurissa organisaatioissa jännitteet ex-DDR -professionaalien ja läntisten välillä tulevat aika ajoin esiin. - Puhutaan perustasolla itä- ja länsi-ihmisistä, mutta sitten lisäksi "länsisosiaalistuneista" ja "itäsosiaalistuneista".
  jnsto • 20.04.2012 12:36
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy