ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Bengt Lindblom on kuollut

10.07.2017 04:58 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ

Bengt Lindblom vuonna 1991 Turun Seudun Setan 20-vuotisjuhlassa. Kuva on Seta-lehdestä. Kuva: Erkki Lietzén.
Sunnuntaina 9.7.2017 levisi sosiaalisen median kautta omaisilta tullut tieto, että Bengt Lindblom on kuollut. Hänellä oli pitkä ura sekä kansalaisjärjestöjen työssä että kunnallisella puolella.


Bengt – ystävien kesken Benkku – on ollut koko elämänsä tulisieluinen ja ihmisläheinen ihmisoikeuksien ja sateenkaarikansan puolustaja. Benkku oli mukana jo ensimmäisillä SETAn järjestämillä vapautuspäivillä 1970-luvulla. Nuorena miehenä tutustuin häneen 1980-luvulla Turun seudun Seta ry:ssä, missä hän toimi puhelinpäivystäjänä, hallituksessa ja yhdistyksen puheenjohtajana.

1980-luvun puolivälissä Suomeenkin saapui hi-virus ja sen mukana aids-hysteria. Paineen alla SETA ry päätti perustaa AIDS-tukikeskuksen, johon siirrettiin valtaosa aids-työstä. Aloitimme samoihin aikoihin Benkun kanssa Turun seudun Setassakin aids-puhelinpäivystyksen ja koulutus- ja valistustyön. Pian Benkku siirtyi töihin AIDS-tukikeskukseen, jossa hän teki merkittävän uran suomalaisen aids-valistuksen ja psykososiaalisen työn aloittamisessa, kehittämisessä ja johtamisessa.

2000-luvulla hän siirtyi kunnalliselle puolelle pääkaupunkiseudulle, jossa hän jatkoi uraansa erityisesti lastensuojelutyössä ja sen johtamisessa. Lukuisat ystävät ja työtoverit jäävät kaipaamaan hänen innostavaa, keskustelevaa ja ihmisläheistä persoonaansa.

Erkki Lietzen


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy