ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ben & Jerry's jälleen puolustamassa yhdenvertaisuutta, nyt Australiassa

Sami Mollgren • 27.05.2017 13:26 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Ben & Jerry´s kampanjoi Australiassa yhdenvertaisen avioliittolainsäädännön puolesta.
Yhdysvaltalainen jäätelövalmistaja Ben & Jerry's kampanjoi Australiassa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden puolesta. Jäätelömyyntipisteet eivät myy kahta palloa samaa makua yhteen annokseen tai tötteröön - koska samaa sukupuolta olevat eivät voi avioituakaan.

Suomessa asiasta kertoi ensin Talouselämä.

- Australiassa 72 prosenttia ihmisistä tukee samaa sukupuolta olevien avioliittoja, joten miksi johtajamme eivät toimi? Ennen seuraavaa, 13. kesäkuuta järjestettävää, parlamentin istuntoa on aika toimia reilujen ja kaikkien yhdevertaisten oikeuksien puolesta ja ilmaista johtajillemme, että vaadimme yhdenvertaista avioliitto-oikeutta, kirjoitetaan keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa.

Tiedotteessa kehotetaan ihmisiä allekirjoittamaan vetoomus päättäjille yhdenvertaisesta avioliittolainsäädännöstä. Australian kaikkin 26 Ben & Jerry's -myyntipisteeseen on myös sijoitettu postilaatikot, joihin voi jättää vetoomuksen omalle kansanedustajalleen - ja viesti luvataan toimittaa perille ennen parlamentin istuntoa.

Tiedotteessa kerrotaan, että Ben & Jerry's rakastaa rakkautta - ja uskotaan suurimman osan australalaisistakin tekevän samoin.

Australian hallitsevassa liberaalipuolueessa avioliiton avaamista homopareille vastustavia konservatiiveja on enemmistö, joten hallitus ei ole antanut eikä sen odoteta antavan parlamentille lakialoitetta samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimiseksi. Parlamentissa yhdenvertaisen avioliittolainsäädännön kannattajia on kuitenkin enemmistö, joten lakiuudistus todennäköisesti menisi läpi, jos parlamentti saisi asiaa koskevan esityksen käsiteltäväkseen. Lakiuudistuksen on arvioitu toteutuvan vasta vuoden 2019 vaalien jälkeen.

Kesällä 2013 Ben & Jerry´s kampanjoi Saksassa Venäjän homopropagandalakia vastaan. Alkuvuodesta 2012 yritys muutti Britanniassa yhden jäätelömakunsa nimen tukeakseen tasa-arvoista avioliittoa. Oh! My! Apple Pie! -makua myytiin kampanjan ajan nimellä Apple-y Ever After. Etiketin kuvituksena oli homopari sateenkaarikoristeisen hääkakun päällä. Vuonna 2009 jäätelömaku Chubby Hubby nimettiin jäätelövalmistajan kotiosavaltiossa uudelleen Hubby Hubby -nimiseksi, kun osavaltio salli samaa sukupuolta olevien avioliitot.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy