ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
linkit kaikki artikkelit

Belgiassa lasten adoptio homoperheeseen mahdolliseksi

Sami Mollgren • 02.12.2005 16:34 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Belgian parlammentti on hyväksynyt lain, jossa samaa sukupuolta oleville pariskunnille annetaan adoptio-oikeus. Laki hyväksyttiin täpärästi äänin 77 puolesta ja 62 vastaan. Maan parlamentin ylähuone voi ottaa kantaa lakiesitykseen kahden kuukauden ajan. Maassa hyväksyttiin samaa sukupuolta olevien avioliitot kaksi vuotta sitten.

Euroopassa lasten adoptoiminen samaa sukupuolta olevien perheisiin perheen ulkopuolelta on mahdollista Ruotsissa ja Espanjassa. Saksassa ja Tanskassa adoptio perheen sisällä on mahdollista, eli biologisen vanhemman puoliso voi adoptoida lapsen myös omaksi lapsekseen.

Suomessa homojen adoptio-oikeuden vastustajat pyrkivät argumenteissaan sekoittamaan perheen sisäisen adoption ja ulkopuolisen adoption toisiinsa. Näin sateenkaariperheissä jo elävien lasten asemaan ei kiinnitetä riittävästi huomiota. Perheen sisäinen adoptio parantaisi merkittävästi sellaisten lasten oikeudellista asemaa, jotka elävät kahden äidin tai kahden isän muodostamassa perheessä.

news.bbc.co.uk


Katso myös nämä
 
 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy