ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Bear Nation

Hank • 26.10.2010 09:43 • 1 kommentti. ELOKUVAT JA SARJAFILMIT
Ohjaaja: Malcolm Ingram
Kanada
82 min
K15


Haastattelussa ohjaaja Malcolm Ingram kertoo halunneensa tehdä hyvin henkilökohtaisen tarinan, joten hän aloitti dokumenttinsä kuvaamisen asunnossaan Torontossa ja kutsui sinne ystäviä, ex-poikaystäviä, miehiä
joiden kanssa oli harrastanut seksiä jne. Ja kuvausten edetessä hän huomasi miten hänen filminsä pureutui yhä syvemmälle olemassaolevaan karhujen ennentutkimattomaan yhteisöön.

Bear Nation sai ensi-iltansa SXSW filmifestivaaleilla Austinissa Texasissa, yleisössä oli sekä homoja, että heteroita. Ohjaajan mukaan karhut rakastivat hänen elokuvaansa, ja myös tytöt pitivät siitä. "Jos näyttää 50-vuotiaan moottoripyöräilevän karhun itkemässä oman vartalokuvansa takia, tytöt näkevät sen ja kokevat sen hyvin voimakkaasti ja tuntevat sympatiaa."

"Nykyisin ihmiset ovat karvaisempia kuin ennen, eivät vain homokulttuurissa, vaan yleensäkin ihmisten keskuudess," ohjaaja Ingram kertoo. "Uskon että karhuyhteisö on jättänyt jälkensä kulttuuriin yleensäkin koska siinä homotutka on täysin hukassa. Ovatko kaikki nuo suurikokoiset karvaiset pojat homoja?"

Ingramin dokumentti pureutuu siihen, keitä karhut oikeastaan ovat. Amerikan nykyslangisanakirja mitä ilmeisimmin antaa vastaukseksi "ei-söpö, maskuliininen, tukeva, karvainen homomies". Mutta Bear Nation esittelee tästä alakulttuurista myös muita ulottuvuuksia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kivahan tääkin ois nähdä, mutta suuri kiitos taas Vinokinolle siitä, ettei pohjoisemman Suomen alueella näytetä ainuttakaan laadukasta GLBT-leffaa.. Pistää ihan vihaksi, mutta kai se on ymmärrettävää, että kaupallinen organisaatio tämäkin on.
  Ville (ei rekisteröitynyt) • 26.10.2010 17:37
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy