ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Bea Arthurin kuolemaa surtu laajalti

Gay-media on laajalti huomioinut Bea Arthurin kuoleman viime perjantaina. Beatrice kuoli 86-vuotiaana syöpään. Hän oli syntynyt Brooklinissa, mutta kasvoi Marylandissa. Ennen toista maailmansotaa hän hakeutui vapaaehtoisena laivastoon, ja hänestä tuli yksi ensimmäisistä naispuolisista laivaston sotilaista. Sodan jälkeen hän loi uransa Broadwaylla.

"Tyttökullat"-sarjassa hän oli Dorothy. Hän sai roolistaan Emmy-palkinnon. Häntä arvostettiin myös tumman lauluäänensä vuoksi. Yksityiselämässään hän omistautui eläinsuojelulle ja homojen ja lesbojen oikeustaistelulle. Hän oli usein vieraana aids-tapahtumissa. Myös feministinä hän suorasukaisesti esitti näkemyksiään.

Wikipedia kertoo yksityiskohtaisemmin Tyttökullat-sarjan henkilöhahmoista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy