ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Baltian pride-kansa kokoontuu Tallinnan OMA-festivaalille 2.-8. kesäkuuta

Sami Mollgren • 31.05.2014 09:50 UUTISET: PRIDE • EU
Tallinnassa järjestetään OMA Festival -niminen pride-tapahtuma 2. - 8. kesäkuuta. Viikon mittaiseen tapahtumaan kuuluu esimerkiksi tarinoita, teatteria, tanssia, elokuvia, musiikkia ja keskustaluja.

Oma Maailma Avardamise Festival on solidaarisuus- ja kulttuuriviikko, joka tavoittelee vapaata ja välittävää yhteiskuntaa, jossa kaikilla on hyvä ja turvallinen elää seksuaalisesta suuntautumisestaan tai sukupuoli-identiteetistään riippumatta.

Avajaiset maanantaina 2.6.

Festivaaliviikko avataan virallisesti maanantaina 2.6. Galerii Imaginaariumissa (Pikk 36, Tallinnan Vanhakaupunki), jossa aukeaa samalla valokuvanäyttely "Kuka olen? - Ihminen".

Torstaina 5.6. järjestetään englanninkielinen keskustelutilaisuus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten asemasta Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Tilaisuus on Nordic Hotel Forumin tiloissa.

Perjantaina 6.6 ovat esillä myös tarinat neuvostoaikana. Englanninkielinen tilaisuus lähestyy asiaa kirjan "Forced Underground" esittelyn kautta. Paikalla on myös kirjan tekijä. Tilaisuus on keskuskirjastossa (Estonia puiestee 8). Solaris-kauppakeskuksen Apollo-kirjakaupassa puolestaan järjestetään "elävä kirjasto". Perjantai-iltana on myös mahdollista osallistua sateenkaarenvärisenä ryhmänä samaan aikaan Tallinnan polkupyöräviikkoon kuuluvalle Tour d'ÖÖ -pyöräilylle Vapauden aukiolta Telliskiven kaupunginosaan. Illalla ja yöllä voi juhlia Tallinnan X-baarissa.

Lauantaina 7.6. vuorossa on tapahtumaviikon näkyvin tilaisuus. Tallinnan pride-tapahtumaan ei kuulu kulkuetta, vaan sen asemesta järjestetään ulkoilmakonsertti otsikolla "Astu välja!" (suom. Astu esiin!). Konsertti järjestetään Sõprus-elokuvateatterin (Vana-Posti 8) edessä olevalla aukiolla lauantaina kello 14 alkaen. Lauantai-illan virallinen "afterparty" pidetään Von Krahli baarissa (Rataskaevu 10/12).

Sunnuntaina 8.6. on mahdollisuus kokoontua vielä kirkkokahveille ja perhepiknikille.

Viikon ohjelmaan mahtuu myös erilaisia työpajoja, lukupiiri, keskustelupiiri, teatteriesitys ja useita elokuvanäytöksiä.

Pride vuorovuosin kolmessa Baltian maassa.

OMA-Festivaalin järjestää Eesti LGBT Ühing (Viron LGBT-liitto) yhdessä Baltic Priden kanssa.

Tallinnassa järjestettiin pride-tapahtuma ensimmäistä kertaa kesällä 2004. Nykyisin Baltian maiden - Viron, Latvian ja Liettuan - hlbti-järjestöt järjestävät pride-tapahtuman vuorovuosin.Virossa on muutaman vuoden ajan keskusteltu samaa sukupuolta olevien parisuhteiden virallistamisesta. Suhtautuminen homoavioliittoihin on Virossa vielä kielteinen, eikä poliittista tahtoa avioliittolain uudistamiseksi sukupuolineutraaliksi ole. Sen sijaan Viron hallitus hyväksyi ja asettui 22.5. tukemaan sukupuolineutraalia parisuhteen rekisteröimistä koskevaa lakialoitetta. Lain on suunniteltu tulevan voimaan vuoden 2015 alussa.

Sõprus-elokuvateatterin aukiolla järjestetään lauantaina 7.6. OMA Festivaalin ulkoilmakonsertti. Itse elokuvateatterirakennus on 1950-luvun alkupuolelta. Sen paikalla aiemmin olleet rakennukset tuhoutuivat Toisessa maailmansodassa, kun Neuvostoliiton tekemät ilmapommitukset hävittivät Tallinnaa. Elokuvateatterin nimi Sõprus on suomeksi Ystävyys.

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy