ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Avioliittolain muutokset ryöpytyksen kohteina Kristillisdemokraattien tilaisuudessa eduskunnan kansalaisinfossa

vaeltaja2006 • 25.05.2016 08:15 • 8 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Paikalla oli kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten kansanedustajia. Kuvassa Essayah, Tanus ja Niikko.
Tiistai-iltana eduskunnan kansalaisinfo oli täynnä vanhempaa kuulijakuntaa, kun Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän järjestämässä tilaisuudessa kuultiin, mitä Ranskassa on tapahtunut sen jälkeen, kun avioliitto avautui homoille ja lesboille. Kuulijakunta päivitteli ääneen, kun La Manif Pour Tous -liikkeen presidentti Ludovine de La Rochere puheessaan esitti huolella valikoituja yksityiskohtia homoseksuaalisten avioliittojen aiheuttamasta vaikeasta tilanteesta Ranskassa.Ranskassa oli jo aikaisemmin mahdollisuus solmia Pacs eli "rekisteröity parisuhde" ja se koski molempia sukupuolia. Kymmenen vuotta sitten säädettiin laki homofobisten rikosten rangaistuksista, mutta kun vastustetaan homo- ja lesbojärjestöjen vaatimuksia, se leimataan homofobiaksi. Vuonna 2012 presidentti Hollande toi lakiesityksen samaa sukupuolta olevien avioliitoista. Lakiesitys sai nimen "avioliitto kaikille". Ludovine de La Rocheren mukaan se oli harhaanjohtamista, koska siinä ei puhuttu mitään adoptio-oikeudesta. Lakiesitys eteni nopeasti eikä tehty kaikkia arvionteja lain vaikutuksista. Ranskalaispuhuja esitti näkemyksenään, että laki ei ollut sopusoinnussa lasten oikeuksien julistuksen kanssa. Lain vastustajat yrittivät vaatia vaikutusarvionteja, mutta kaikki nämä puheenvuorot on pyyhitty pois julkisista arkistoista. Lain käsittelyä nopeutettiin, koska oli vaara, että valtaosa edustajista kääntyy lakia vastaan.Ranskassa presidentillä on suuri valta, koska hänellä on aina eduskunnan enemmistö takanaan. Laki meni läpi. Suuri osa keskustaa ja oikeistoa oli lakiesitystä vastaan, mutta laki hyväksyttiin, kun vasemmisto joutui äänestämän ryhmäkuriin perustuvan ohjeen mukaan.

Ranskalaiset osoittivat kuukausien ajan mieltään kaduilla. Ludovine de La Rochere puhui jälleen rauhanomaisista mielenosoituksista ,vaikka media on kertonut rajuista väkivaltaisista yhteenotoista parlamentin edustalla huhtikuun lopulla 2013. La Manif Pour Tous -liike julisti, että avioliittolaki koskee myös perheisiin syntyneitä lapsia. Avioliitossa on kysymys perheestä ja sukupolvien ketjusta. Ludovine de La Rocheren mukaan homoliike kommentoi: parempi että orpo lapsi on kahden rakastavan vanhemman kanssa kuin orpokodissa. Ja La Rocheren mukaan homot haluavat avioliitolla näyttää, että aviopari rakastaa toisiaan. HLBTI-liikkeen mukaan keinohedelmöityksellä ja sijaissynnytysillä ei ole mitään tekemistä tämän lain kanssa. Ludovine de La Rochere väitti, että toisin on käynyt.

Lain haitalliset vaikutukset ovat La Manif Pour Tous -liikkeen mukaan moninaiset. Tässä heidän keräämiään valikoituja esimerkkejä (20 min audio, valitettavasti tulkkina toimineen nimestä ei saanut selvää, kun salin mikrofonit oikuttelivat):
Varatuomari Anttinen: Avioliittolain muutoksesta tulisi käynnistää tutkintamenettely

Tilaisuudessa kuultiin varatuomari Jyrki Anttisen kuvaus avioliittolain muutosta ajaneen kansalaisaloitteen ja liitännäislakien käsittelystä. Jyrki Anttinen näki käsittelyssä epäkohtia. Lapsivaikutusten arviointi jätettiin avioliittolain käsittelyn yhteydessä tekemättä. Lapsen edun arviointi perustuu YK:n lasten oikeuksien yleissopimukseen. On ohitettu Suomea sitova ihmisoikeusvelvoite. On unohdettu hyvä lainvalmistelutapa. Kysymys on juridinen, ei poliittinen. Aina kun valiokunnissa käsitellään asioita, jotka ihmisoikeussopimusten tai perustuslain suhteen ovat epäselviä, tulisi hankkia perustuslakivaliokunnan lausunto.

Nyt valmistellaan valitusta YK:n ihmisoikeuksien komitealle. Tutkintamenettely on mielenkiintoinen: jos sopimusvaltio järjestelmällisesti loukkaa oikeuksia, jotka määrätään yleissopimuksessa, niin voidaan käynnistää tutkintamenettely. Se on tullut voimaan Suomessa helmikuussa 2016. Varatuomari Jyrki Anttisen mukaan aito-avioliitto-kansalaisaloitteen yhteydessä, siis kumoamisaloitteen yhteydessä, asia tulisi saattaa perustuslakivaliokunnan arvioitavaksi. Puhemiesneuvosto voisi sitä esittää ja se tulisi eduskunnan arvovallan vuoksi tehdä.

Ranskalaisen perhearvoja ajavan La Manif Pour Tous -liikkeen presidentti Ludovine de La Rochere puhuu

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tilaisuudessa oli vahva homovastainen ilmapiiri. Ilmapiiriä loivat puhujana Ludovine de La Rochere ja paikalla oleva, pääasiassa ikääntynyt yleisö reaktioineen.
  vaeltaja2006 • 25.05.2016 10:07
Ludovine de La Rocheren vuodatuksessa on hienoinen ristiriita:

Neljän minuutin jälkeen: "Adoptoitavia lapsia on hyvin hyvin vähän ja adoptioprosessi on hyvin hyvin pitkä ja monimutkainen. Ranskassa on 25 000 adoptioon oikeutettua pariskuntaa. -- Adoptoitavia lapsia on kuitenkin vain 4 000, eli lapsia ei ole tarpeeksi näille pareille. -- Kansainvälinen adoptio on tullut vaikeammaksi tämän lain hyväksymisen jälkeen."

Seitsemän minuutin jälkeen: "Adoptiossahan on kyse käytännöstä tai instituutiosta, jossa perheensä menettäneelle lapselle annetaan uusi perhe. -- Adoption koko ajatus on nyt käännetty päinvastaiseksi. Se mistä ei ole kysymys alunperin, mitä nyt korostetaan onkin se että adoptiossa on kyse ennen kaikkea siitä, että saadaan parille tai perheelle lapsi."

Ensin siis valitusta siitä, ettei adoptioon ole lapsia tarpeeksi jaossa - ja kolmea (3) minuuttia myöhemmin syytöksiä siitä, miten adoption lapsilähtöisyyttä ollaan (näillä yhdenvertaisuutta edistävillä lakihankkeilla muka) murtamassa.

Voiko enää olla kaksinaismoralistisempaa! Tajuavatko nämä Aito avioliitto -seurakuntalaiset lainkaan tuota? Jokainen voi tuon pikku pikku ristiriidan kuunnella omin korvin tuosta tallenteesta...
  smo • 25.05.2016 12:23
Sääliksi käy nuo uskovaiset, täytyy olla oma elämä aika tyhjää ja synkkää kun käyttävät omaa kallisarvoista aikaansa toisten kansalaisten oikeuksien kumoamiseen. Miten joku aikuinen ihminen voi tosissaan uskoa mielikuvitushahmoihin ja vuosisatojen aikana käpisteltyihin satutarinoihin.
  jarmo (ei rekisteröitynyt) • 26.05.2016 13:46
smo on ihan oikeassa tuossa huomiossa, eli ranskalainenhan itse asiassa summa summarum selitti että jos adoptioiden tarkoitus on saada perheettömille lapsille hyviä koteja, niin nythän yhdenvertaisen avioliiton myötä itse asiassa hyvien perheiden määrä on lisääntynyt ja siten adoptiolapsilla on entistä paremmat mahdollisuudet saada hyvä koti, hyvä perhe ja vanhemmat, toisiaan rakastavan avioparin kodissa, kun aviopareja on aiempaa enempi.

- - -

Siellä raamatussahan on saatana (tai jopa ihan saatanallinen jumala) ja tuolla tilaisuudessa kävi ilmi että siihen saatanaan uskotaan kovasti, noissa piireissä.

Lisäksihän raamattu-uskomuksessa (ainaki periaatteessa) varastaminen on kielletty, mutta silti kristinuskovaiset hyvin hanakasti yrittävät yhä varastaa kaikkea vain itselleen... parisuhteen virallistamista myöten.

Jos umpikristinuskovaiset saisivat päättää lasten adoptoinnista niin jokainen adoptiolapsi joutuisi karmeaan kohtaloon, umpikristilliseen perheeseen, umpikristillisen aivopesun kohteeksi pahaksikäyttöön.

- - -

Noissa aito-alkukantaisuus -tilaisuuksissa kannattaisi kysyä ainakin
- näytähän missä jesse vihaa tai kehoittaa vihaamaan homoja? eli oliko se hänelle tärkeä asia?
- ai paavaliko tuomitsee ... no eikös jesse varoittanut vääristä profeetoista ja paavalihan julisti jesseä vastaan, uskon ja tekojen merkityksestäkin - jesselle olennaista olivat molemmat, paavalille taas vain usko ... eli paavali oli jessen tarkoittama väärä profeetta

- uskotko että luukkaan evankeliumi on totta?
siellähän kerrotaan että jesse meni toisen, ristille kanssaan tuomitun miehen kanssa yhdessä paratiisiin - eikös niin? Tiedätkö onko sinne paratiisiin mennyt muita?

- onko sinulle tärkeää uskolla siirtää vuoria homoavioliittojen eteen, vaiko Rakkaus?
mitäs se jesse siitä sanoikaan...

Itse ainakin horjuttaisin noita umpiusiksia heidän omalla uskomuskirjallaan, sillä tuskin heiltä ainakaan lähimmäisenrakasta ymmärrystä muulle saa.

Kommenttia muokattu: 27.05.2016 klo 01:28
  human • 27.05.2016 00:53
Jos jotain, niin yhden asian olen tietyntyyppisistä uskovaisista oppinut: uskonoppiaan kyseenalaistamalla tai haastamalla ei muutosta tule. Jos sitä yrität, olet sielunvihollisen vallassa vain tullut koettelemaan uskoaan. Menee defenssit sataselle alta aikayksikön. Tähän kariutuu vähäinenkin mahdollisuus saada aikaan vuoropuhelu tai herääminen ajattelemaan. Olen aikanaan tarpeeksi yrittänyt; kerrankin eräs naishenkilö "nurkkaan ajettuna" rupesi vain puhumaan pedon luvusta ja ilmeisesti lakkasi tyystin kuuntelemasta mitä sanoin. Siksi uskonopin pöyhyyttäminen on täysin turhaa. Muita se taas ärsyttää.
  smo • 27.05.2016 07:21
Lisää Familia-verkoston taustoitusta.

ateistinajatushautomo.blogspot.fi
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 27.05.2016 19:52
Smo.Kanssasi samaa mieltä siitä että uskovaisten (oli kyseessä mikä uskonto tahansa) kanssa väittely on turhaa,koska mikään mitä me sanomme ei ole mitään merkitystä,koska jumala sanoo muuta. Aika lailla kaikki uskonnot maailmassa sanovat että homoseksuaalisuus on synti,mistä syystä kaikkien homojen tulisi olla joko ateisteja (kuten tämä allekirjoittanut) tai sitten yrittää elää niinkuin heidän tunnustamansa uskonto todella opettaa ja pidättäytyä homoseksuaalisista teoista,mikä omasta mielestäni on älytöntä,mutta jos joku haluaa niin elää niin hän saa minun puolestani elää niin.
Laajemminkin voisi sanoa että ideologian ajaman ihmisen kanssa keskusteleminen on yleensäkin hedelmätöntä,eikä lgbt-liike ole poikkeus tästä säännöstä.
  StadinHomo (ei rekisteröitynyt) • 28.05.2016 14:06
Toki uskontojen ja uskonoppien kohdalla kyse on vain otaksumista ja tulkinnoista siitä, mitä Jumala olisi sanonut. Mainittu "lgbt-liike" eroaa uskonnollisista liikkeistä siinä, että taustalla ei ole sellaista oppirakennelmaa, jonka voisi katsoa "todella opettavan" jotain.
  smo • 29.05.2016 09:04
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy