ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Australian MTV-televisiokanava kampanjoi samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden puolesta

Sami Mollgren • 23.08.2017 08:10 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT

Sosiaalisen median tileillään MTV Australia on muuttanut logonsa sateenkaariversioksi.
Australiassa nuorisolle suunnattu televisiokanava MTV keskeyttää normaalin ohjelmatoimintansa torstaina 24. elokuuta 12 tunniksi. Asiasta kertoneen The Australian -lehden mukaan tavallisen musiikki- ja viihdeohjelmiston asemesta katsojia kehoitetaan rekisteröitymään mukaan avioliittokysymystä koskevan äänestyksen. Sosiaalisen median tileillään MTV Australia on muuttanut logonsa sateenkaariversioksi.

Torstai on viimeinen mahdollinen päivä rekisteröityä äänestäjäksi postiäänestykseen, jonka tuloksen perusteella maan hallitus joko vie tai on viemättä samaa sukupuolta olevien avioliittoja koskevan lakiesityksen parlamentin käsiteltäväksi.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta puolustavat ovat arvioineet postitse tapahtuvan mielipiteen ilmaisun houkuttelevan niukasti nuoria. Nuoret taas tukevat samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vanhempia ikäryhmiä laajemmin.

Useat samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta tukevat sekä Australian oppositio pitävät postikyselyä vääränä tapana viedä avioliittoasiaa eteenpäin. He vaativat puoluekurista vapaata äänestystä parlamentissa. Äänestyksestä on jätetty valitus korkeimmalle oikeudelle. Oikeuden on määrä käsitellä asiaa syyskuun alussa.

Avioliittoäänestykseen liittyvän näkyvän lobbauksen ja kampanjoinnin pelätään altistavan homot ja heidän perheensä aihepiirin asiattomalle käsittelylle.

Australiassa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta on käyty keskustelua pitkään. Mielipidekysyselyjen mukaan enemmistö maan asukkaista tukee samaa sukupuolta olevien oikeutta avioliittoon. Myös parlamentissa enemmistön edustajista arvioidaan tukevan samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta, mutta vallassa olevan liberaalipuolueen johtama hallitus ei ole ollut halukas tekemään lakialoitetta asiasta, sillä puolueen piirissä enemmistö vastustaa avioliittolain yhdenvertaistamista.

Monissa osavaltioissa samaa sukupuolta olevat voivat nykyisin rekisteröidä parisuhteensa ja käytännössä samaa sukupuolta olevien parisuhteet tunnustetaan jollain tavoin koko maassa, mutta ei liittovaltion tasolla. Monissa osavaltioissa homoparit voivat tulla myös adoptiovanhemmiksi.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy