ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
RK Teknik
Rakennustekniset kokonaisuudet lattiasta kattoon. Luomme Sateenkaaren löysin Rantein. Erittäin trendikäs rakennusalan yritys pääkaupunkiseudulla. Käy sivuillamme ja tiedät mistä ja mitä.
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Australian korkein oikeus sallii samaa sukupuolta olevien avioliittoja koskevan äänestyksen

Sami Mollgren • 09.09.2017 20:57 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Australian korkein oikeus asettui torstaina 7. syyskuuta maan hallituksen ratkaisun taakse päätettyään sallia postiäänestyksen järjestämisen siitä, antaako hallitus parlamentille käsiteltäväksi aloitteen samaa sukupuolta olevien avioliitotjen sallimisesta.

Avioliittoäänestykseen liittyvän näkyvän lobbauksen ja kampanjoinnin pelätään altistavan homot ja heidän perheensä aihepiirin asiattomalle käsittelylle.

Äänestyksen hinta on noin 100 miljoonaa euroa.

Useat samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta tukevat sekä Australian oppositio pitävät äänestystä vääränä tapana viedä avioliittoasiaa eteenpäin. He vaativat puoluekurista vapaata äänestystä parlamentissa.

Yhdenvertaisen avioliitto-oikeuden kannatus laskenut, mutta on yhä laajaa

Äänestyksen alla yhdenvertaisen avioliitto-oikeuden tukijoiden osuus on laskenut kuudella prosenttiyksiköllä, kun taas vastustajien määrä on noussut kahdella prosenttiyksiköllä.

Tuoreimman, Newgate Researchin toteuttaman mielipidetutkimuksen mukaan samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta tukee 58 prosenttia australialaisista ja vastustaa 31 prosenttia.

Erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä postiäänestykseen osallistumaan aikovien määrä on matala, ja juuri nuoremmissa ikäryhmissä suhtautuminen samaa sukupuolta olevien avioliittoihin on myönteisintä. Äänestysaktiivisuudesta ei tosin kokonaisuudessakaan odoteta korkeaa.

Avioliittokysymystä puitu pitkään

Australiassa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta on käyty keskustelua pitkään. Vallassa olevan liberaalipuolueen johtama hallitus ei ole tehnyt lakialoitetta asiasta, sillä puolueen piirissä enemmistö vastustaa avioliittolain yhdenvertaistamista.

Parlamentissa enemmistön edustajista arvioidaan tukevan samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta, mikäli tulevassa postiäänestyksessä "kyllä"-puoli voittaa. Mikäli "ei"-puoli voittaa, asia ei tule käsittelyyn ennen vuoden 2019 vaaleja.

Monissa osavaltioissa samaa sukupuolta olevat voivat nykyisin rekisteröidä parisuhteensa ja käytännössä samaa sukupuolta olevien parisuhteet tunnustetaan jollain tavoin koko maassa, mutta ei liittovaltion tasolla. Monissa osavaltioissa homoparit voivat tulla myös adoptiovanhemmiksi.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy