ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Arja Juvonen jättäytyy perussuomalaisten ja "loikkareiden" ulkopuolelle

vaeltaja2006 • 15.06.2017 12:22 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Kansanedustaja Arja Juvonen ei jää perussuomalaisiin eikä liity loikkareihin. Juvonen oli ainoa perussuomalainen, joka tasa-arvoisen avioliiton äänestyksessä marraskuussa 2014 äänesti Timo Soinin torjuvaa linjaa vastaan. Juvonen äänesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, ja eduskuntaryhmän silloinen puheenjohtaja Jari Lindström lupasi, että Juvosta ei rangaista.

Mm. Helsingin Uutiset kirjoitti 28.11.2014: "Juvonen ei totellut Soinia". Sosiaalisessa mediassa Juvosta kiiteltiin yli puoluerajojen.

Toisen kerran Juvonen äänesti Soinin linjaa vastaan helmikuun 17. päivänä 2017. Silloin äänestettiin Aito Avioliitto -kansalaisaloitteesta. Kolme perususuomalaista äänesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta: Tiina Elovaara, Arja Juvonen ja Ville Tavio. Muutamaa päivää myöhemmin heille tuli puolueesta huomautus. Soini perusteli Ylelle: – "Kun kuulutaan puolueeseen, noudatetaan puolueen ryhmäpäätöksiä. Jos niin ei tehdä, siitä rangaistaan".

Näistä kolmesta rangaistusta Tiina Elovaara erosi perussuomalaisista ja on mukana irtautuneiden ryhmässä. Hän valitti tv-haastattelussa menettäneensä poliittisen kotinsa ja edustavansa liberaaleja näkemyksiä. Vuonna 2014 hän ei ollut vielä kansanedustajana, joten hän ei ollut silloin äänestämässä avioliittolaista.

Ville Tavio ei eroa perussuomalaisista, koska hän lakimiehenä pitää Perussuomalaisten puoluekokouksen toimintaa täysin laillisena. Tavio valittiin eduskuntaan ensi kerran 2015.

Espoolainen Arja Juvonen on toiminut 24 vuotta Espoossa perushoitajana ja vanhustenhuollossa. Helsingin Sanomat arvioi, että Juvonen on nähnyt työssään, kuinka moni vanhus on elänyt sukupuolisen suuntautuneisuutensa takia piilossa. Juvonen sanoo HS:lle, että hän ajattelee myös kolmea lastaan. Hänen mielestään heidänkin pitää elää suvaitsevaisemmassa maailmassa.

Nyt voidaan näiden kolmen perussuomalaisen ja myös Soinin kohdalla pohtia arvoja: Soinilla katolisena ihmisenä ihmisarvo alkaa hedelmöittymisestä ja eikä pääty lainkaan (keskustakonkari Risto Volasen blogin mukaan, Soinin omassa plokissa sanaa 'arvo' ei viime päivinä ole mainittu)). Siihen liittyy jako kahdenlaisiin ihmisiin: on miehet ja naiset ja on heteroseksuaalinen avioliitto. Muunlaiset arvot johtavat puolueen julistamiin rangaistuksiin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hollolalainen kansanedustaja Jari Ronkainen (ps) käsittelee puolueen repeämistä blogissaan, esimerkiksi Lännen median kesäkuun alun jutun näkökulmasta; suunnitelma toimenpiteistä oli jo sen varalle, että Halla-ahosta tehdään puolueen puheenjohtaja.

Ronkainen pohtii kirjoituksessaan sitä, millä perusteella "loikkareita" värvättiin mukaan. Hän arvioi esimerkiksi, että "Arja Juvonen ei loikkareille kelvannut todennäköisesti homoavioliittokantansa vuoksi, mikä on Soinille kuin punainen vaate".
  smo • 16.06.2017 09:36
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy