ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Ari-Pekka Liukkoselle pronssia

Sami Mollgren • 24.08.2014 09:20 • päivitetty: 24.08.2014 17:20 • 4 kommenttia. UUTISET: URHEILU
Ari-Pekka Liukkonen ui pronssille 50 metrin vapaauinnin EM-kilpailussa Berliinissä sunnuntai-iltapäivänä. Finaalissa Liukkonen teki myös uuden Suomen ennätyksen: 21,93 sekuntia. Pronssi tuli vain yhden sadasosan erolla neljänneksi jääneeseen. Kilpailun voitti Ranskan Florent Manadou ajalla 21,33. Toiselle sijalle ehti Puolan Konrad Czerniak.

Liukkosen mitali on Suomen ensimmäinen Berliinin kisoista. Kilpailussa on meneillään päätöspäivä.

Lauantaina Liukkonen selvitti tiensä finaaliin. Liukkonen oli välierien seitsemänneksi nopein. Myös välierissä nopein oli Ranskan Manaudou, ajalla 21,57 sekuntia. Liukkosen lauantainen aika 22,10 sekuntia on Suomen ennätys, jolla hän paransi kahden vuoden takaista edellistä nimissään olevaa ennätystä. Liukkosen aika alittaa myös Kazanin MM-kisojen A-karsintarajan.

Ensimmäinen kaapista tullut suomalainen miespuolinen huippu-urheilija

Liukkonen kertoi homoseksuaalisuudestaan Ylen Urheiluviikonlopun suorassa lähetyksessä helmikuussa, juuri Venäjällä järjestettyjen olympialaisten alla. Liukkonen on ensimmäinen avoimesti homoseksuaalisuudestaan kertonut suomalainen miespuolinen huippu-urheilija. Liukkonen perusteli kaapistatuloaan tuolloin sillä, että hän haluaa keskittyä täysillä urheiluun, eikä seksuaalisen suuntautumisen piilottelu ylimääräisenä stressitekijänä enää vaikuta hänen suorituskykyynsä.

Perjantaisessa haastattelussa Liukkonen vertasi kaapistatuloonsa liittyvää tunnetta siihen, kun ensimmäistä kertaa hypää veteen kymmenestä metristä.

- Kympistäkään ei ketään kannata työntää alas, vaan ensin pitää olla valmis. Sitten kun on ottanut ratkaisevan askeleen, takaisin ei pääse, Liukkonen sanoo Helsingin Sanomissa.

Liukkonen kertoo saaneensa kaapistatulostaan valtavasti palautetta, ja esimerkiksi Facebookin kautta tulleet yli tuhat kommenttia olivat yksinomaan myönteisiä. Hän kertoo saaneensa palautetta kaapissa olevilta, jotka kokivat syntyvän keskustelun helpottavana. Jotkut olivat rohkaistuneet tulemaan itsekin kaapista ulos. Toisaalta hän kertoi homovihamielisen ilmapiirin vuoksi urheilu-uran lopettaneista.

Aiemman salailun Liukkonen kertoo kokeneensa raskaana: puheitaan piti varoa ja esittää heteroa. Kaapistatulon jälkeen on ollut mahdollista vastata miesporukan “läpänheittoon”.

Liukkonen ottaa Helsingin Sanomien haastattelussa kantaa myös eduskunnassa käsiteltävänä olevaan avioliittolain uudistamiseen. Liukkonen sanoo, ettei samaa sukupuolta olevien oikeus solmia avioliittoa ole keneltäkään pois. Yleisesti hän katsoo, etteivät tasa-arvoista avioliittoa vastustavien argumentit ole kovin hyviä.

Liukkonen pohtii lehden haastattelussa myös tulevaisuuttaan aktiiviuran jälkeen. Hän pitää mahdollisena, että aktiviura jatkuisi vielä viisitoista vuotta, jonka jälkeen fyysiset rajoitteet alkavat tulla vastaan. Liukkonen on kiinnostunut kaupunkisuunnittelusta ja arkkitehtuurista, mutta miettii kuitenkin jäävänsä urheilun pariin esimerkiksi valmentajana.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Pronssia ja mikä loppukiri!
  jovain (ei rekisteröitynyt) • 24.08.2014 17:10
Hieno suoritus! Onnittelut!
  Jannu (ei rekisteröitynyt) • 24.08.2014 17:45
Hyvin onnistui vaikka paineita oli varmasti paljon pärjäämiseen varsinkin kun oli tullut kaapista ulos julkisesti.

Tosin ei ne paineet tästä vähene kun koko ajan parantanut (suomen) ennätystään, mutta ehkä hänen ei tarvitse tietyllä tapaa todistaa että homokin suomalainen voi pärjätä huippu urheilussa.
  puppeliassi • 24.08.2014 18:27
Jopa minä osaan arvostaa tällaista (=tässä vaiheessa tehtyä) ulostuloa.
  martin • 24.08.2014 19:08
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy