ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Apulaisoikeusasiamies ei löytänyt huomautettavaa Tom of Finland -postimerkeistä

Sami Mollgren • 12.01.2015 21:41 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin ei katso Tom of Finland -postimerkkien julkaisemisessa olevan huomautettavaa. Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia tiedotti Sakslinin päätöksestä maanantaina.

Oikeusasiamiehen kanslia sai yhteensä seitsemän kantelua Tom of Finland -postimerkkien julkaisemisesta.

Kanteluiden mukaan postimerkit loukkasivat yleistä sukupuolisiveellisyyttä, eikä niitä siksi olisi pitänyt päästää julkiseen levitykseen. Kanteluissa katsottiin myös yhden merkeistä olevan tupakkalain vastainen.

Sakslin arvioi postimerkkien julkaisua perustuslain, Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja Maailman postiliiton yleissopimuksen valossa.

Sakslin nostaa erityisesti esiin sananvapauden poliitisena perusoikeutena. Se antaa hänen mukaansa yleisesti turvaa erilaisille luovan toiminnan ja itseilmaisun muodoille. Tupakkalakiin viittaavaan kantelun osalta Saksin muistuttaa, että kysymys on taideteoksesta.

Teoksia on verrattu paljastavuudessaan esimerkiksi Helsingin kauppatorin Havis Amandan patsaaseen.

Myös valtion omistajaohjauksesta merkkien julkaisun aikaan vastanneelta kehitysministeri Pekka Haavistolta vaadittiin toimenpiteitä julkaisun estämiseksi. Haavisto katsoi tuolloin, ettei ministerin tehtävä ole puuttua taiteellisin tai muilla perustein valittuihin yksittäisiin postimerkkeihin.

Itellan syyskuussa 2014 taiteilija Touko Laaksosen (1920-1991) elämäntyön kunniaksi julkaisemat Tom of Finland -postimerkit ovat herättäneet laajasti kansainvälistä huomiota. Julkaisu aiheutti vilkasta keskustelua ulkomaita myöten. Kun merkit tulivat keväällä ennakkomyyntiin, kaatui Postin verkkokauppa kapasiteetin loputtua. Yhteensä kymmeniä tuhansia merkkejä tilattiin Suomen postin verkkokaupasta 178 eri maahan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Suomen eduskunnassakin kaikki kansanedustajat ovat vuosikymmeniä Istuntosalissa tapittaneet päivästä toiseen patsaita, joissa on 4 alastonta miestä munat paljaina ja yksi nainen pylly paljaana.

upload.wikimedia.org

ja sitten epäsuomalaiset persut närkästyivät Tompan pyllystä.

Tupakointi on tietysti vähän eri juttu, mutta eipä sitä muistakaan vanhoista, julkisuudessa esillä olevista kuvista ole sensuroitu ja veihän se myrkky Toukonkin sitten hautaan, joten postimerkissä varoittavana muistutuksena siitä paheesta.
  human • 12.01.2015 21:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy