ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


äänitallenteet kuvagalleriat media-arkisto tapahtumaraportit sateenkaaren värinen suomi uutiset

Amsterdam Pride 2004

Sami Mollgren • 07.08.2004 14:55 TAPAHTUMARAPORTIT • EU

HB ja kirjoittaja Amsterdamissa Herengrachtin rannalla
Vuonna 2004 Grachtenparade, eli "Kanavaparaati" järjestettiin yhdeksättä kertaa. Lauantaina 7. elokuuta 2004 iltapäivällä vesillä oli lähes parin sadan isomman tai pienemmän aluksen "laivue" - ja musiikki soi kovalla.

Tuhansien ja taas tuhansien katselijoiden kerääntyminen "Prinsengracht" -kanavan silloille ja laidoille katsomaan aluksia ja niiden näyttävästi pukeutuneita matkassaolijoita, on aika hulppea näky. Amsterdamin vuosittaisista tapahtumista tapahtuma on kolmanneksi suurin, ja kaikkiaan osallistujia oli noin 250 000 ihmisen verran. Suurempia ovat vain Kuningattarenpäivä ja kulttuuritapahtuma 'Uitmarkt/Sail'. Lisäksi suuri osa paikallisistakin tuntui osallistuvan pride-tapahtumiin tavalla tai toisella. Ja shoppailureissulla kaupassa saattoi saada toivotukseksi "Happy Pride!".


Alukset olivat erilaisten yritysten ja yhteisöjen järjestämiä - ja enemmän tai vähemmän mainosviestin välittäjiä. Mukana oli erilaisia viihdepalveluja, lehtiä, homojärjestöjä, poliisit ja palokuntakin. Yleisö sai äänestää suosikkinsa aluksista. Alla voittajat pienten ja isojen veneiden sarjasta.

Bileitä...

Pride-tapahtuman aikaan iltaisin puistojuhlia oli puoleen yöhön asti, johon asti kaupunki oli antanut luvan. Sen jälkeen täyttyivät homokatujen baarit - ja ne homobaarien edessä olevat kadut iloisista juhlijoista.
- Amsterdamin pride 2005

Suvaitsevainen Hollanti

Hollanti (tai Alankomaat) on homoja kohtaan varmaankin yksi maailman suvaitsevaisimmista maista. Vaikka aikaa oli vain muutama päivä, niin silti aistin siitä yhteiskunnassa jotain erikoista. Jotain sellaista, että jokaisella on oikeus olla mitä on ja että on normaalia olla homo. Toki sielläkin varmasti on tahoja, joille homous ei ole ok, mutta yhteiskunta ja "tavallinen tallaaja" suhtautuu niin, että homous on ihan normaali asia.

Varmaankin yhtenä asiana se, että hollannissa natsimiehitystä lukuunottamatta homous ei ole ollut rikollista pariin sataan vuoteen, vaikuttaa hollantilaisten suvaitsevaisuuteen. Ei ole ollut mitään "vanhoja arvoja" mihin ankkuroida homovihaansa, toisin kuin meillä. Lisäksi Hollannissa on julkisuudessakin ollut julkihomoja iät ajat.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy