ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Amnesty osoitti mieltään Venäjän suurähetystöllä

vaeltaja2006 • 02.06.2017 12:31 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Amnesty järjesti mielenilmauksen Venäjän suurlähetystöllä Helsingissä Tsetsenian homovainojen vuoksi. On kulunut kaksi kuukautta siitä, kun ensimmäiset uutiset Tsetsenian vainoista päätyivät mediaan. Ajantasaista tietoa on vaikea saada, mutta Amnestyn verkostojen kautta tulee paljon tietoa reaktioista eri maissa.Viime päivinä Venäjän huippupoliitikkoja on muistutettu erilaisissa korkean tason tapaamisissa siitä, että Venäjän tulee alueellaan turvata ihmisoikeudet. Lisäksi kansalaisjärjestöjen mielenilmauksia on järjestetty eri maissa.

Eiliset uutiset Ylen kirjeenvaihtajan kohtelusta Moskovassa ulkoministeriön tilaisuudessa sai mediaa mukaan seuraamaan Amnestyn mielenilmausta.

Aluksi Anu Tuukkanen Amnesty Internationalin Suomen osaston maakohtaisen työn asiantuntija kertoi, mistä tässä mielenilmauksessa on kysymys. Venäjän viranomaisille aiotaan luovuttaa vetoomus, joka koskee Tsetsenian homovainojen tutkimista. Vetoomukssessa on 15 000 suomalaisen allekirjoitus.Paikalla oli n. 50 mielenosoittajaa. Aluksi Anu Tuukkanen kertoi tilanteesta ja vetoomuksesta. Tsetseniassa on ollut käynnissä puhdistus. Siellä on totuttu jo siihen, että ihmisoikeusrikkomuksista ei maan valtakoneistolle ole mitään seuraamuksia.

Sen jälkeen Piia Puu Oksanen perusteli, miksi juuri Tsetsenia on Amnestyn vetoomusten kohteena eikä esim. jokin Afrikan maa. Tsetseniassa vaino on ollut hyvin järjestelmällistä.
Amnestyn väelle lähetystö ei avannut porttejaan, joten vetoomus päätyi postilaatikkoon.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy