ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Ami Aspelund eilen Euroviisujuhlassa Münchenissä

vaeltaja2006 • 05.02.2012 08:00 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Münchenin paikallinen HLBTI-kaupunkilehti LEO kertoi, että Euroviisujen ystävien vuositapaaminen pidettiin eilen Wirtshaus zum Isartalissa. Vieraana iltajuhlassa oli mm. Ami Aspelund.Eurovision laulukilpailujen saksalainen faniklubi OGAE Germany vietti eilen vuosijuhlaansa Münchenissä. OGAE Germany on osa kansainvälistä faniklubien verkostoa, joka alun perin perustettiin Suomessa vuonna 1984. Saksassa faniklubit ovat ilmeisesti vahvasti "homohenkisiä", ja paikalliset HLBTI-lehdet ja gay-radio-ohjelmat raportoivat euroviisutapahtumista. Eri kaupungeissa järjestetään euroviisuiltana suuria juhlia. Eilinen klubitapahtuma Münchenissä oli eräänlainen gaalailta. Juhlan otsikkona oli Ami Aspelundin kunniaksi: FANTASIAA! Pääsyliput 40 euroa jäseniltä.

Ami Aspelundista kerrotaan näin: "Kerrankin saamme juhlia todellista Grand-Prix-legendaa. Suomalainen Ami Aspelund, jonka "Fantasiaa" kuuluu rakastetuimpiin ikivihreisiin, on jälleen kaupungissa. Täällä hän edusti maataan vuonna 1983. Jo etukäteen jännittää, miten pitkälle osaatte laulaa mukana suomalaisella alkuperäistekstillä".


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Omasta mielestäni euroviisukuvio on ollut suuressa roolissa eurooppalaisen identiteetin luomisessa - vaikka kritiikkiä koko viisuinstituutiota kohtaan on tullut paljon. Olivat kappaleet objektiivisesti tai subjektiivisesti tarkasteltuna kuinka hirveitä hyvänsä, monista laulukilpailussa esitetyistä kappaleista on kuitenkin tullut klassikoita ja sitä kautta niistä on tullut euroopassa eläviä yhdistäviä asioita. On lukemattomia eurolauluja, jotka tunnistetaan yhtä hyvin Suomen Posiolla kuin Portugalin Porto de Lagosissa.

Vaikka Euroopassa nyt rahaongelmien ja muiden vaivojen vuoksi vähän venyy ja paukkuu, niin silti tällä pienellä Aasian länsireunalla olevalla eri kieliä vilisevällä alueella elävillä on aika paljon enemmän yhteistä kuin eroja. 1990-luvun alussa Neuvostoliiton romahduksen myötä vapautuneiden maiden mukaantulo oli myös merkittävä juttu.

Ilman euroviisuja kosketus napapiirin ja välimeren osalta olisi paljon nykyistä ohuempi. Myös glbti-ihmiset ovat päässeet osaksi euroviisujen erilaisia ihmisiä yhdistävästä vaikutuksesta.
  smo • 05.02.2012 13:13
Poikkeavana Euroviisu-hengestä oli toki pitkään, yli 13 vuotta, poissa Berlusconin Italia

fi.wikipedia.org

Berlusconihan hallitsi ja hallitsee yhä Italian valtiollisia tv-kanavia ja nillä pelattiin kulttuurisesti pelkällä rahalla, eli näytettiin ohjelmia ja tapahtumia, jotka Italiassa tuottavat rahaa. Italiassahan ehti tuossa vuosituhannen molemmin puolin kasvaa nuoriso, josta vain harva näki ja tiesi Euroviisuista, koska niitä ei näytetty Italiassa lainkaan vuosina 1998-2010, eikä useina vuosina sitä ennenkään, esim. ei 94-96.
Berlusconi-medialle oli tärkeämpää näyttää vain maansa omia kaupallisia tapahtumia, kuten San Remon musiikkijuhlia, sekä tiettyjä urheilutapahtumia.

Euroviisujen ohellahan, muutamaa vuotta vaille saman ajan, on Euroopassa järjestetty toistakin merkittävää musiikkitapahtumaa, jossa Suomi on voittanut tasan yhtä monta kertaa Ruotsin kanssa!

fi.wikipedia.org

en.wikipedia.org

Kommenttia muokattu: 05.02.2012 klo 20:26
  human • 05.02.2012 20:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy