ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Amerikan ensimmäisen nahkabaarin perustaja on kuollut

vaeltaja2006 • 30.06.2017 12:49 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ • ULKOMAAT

Tom of Finland Foundation lähetti tänään viestinChuck Renslowin kuolemasta.
Eilen 29.6.2017 kuoli veteraani Chuck Renslow, joka 1958 perusti Chicagoon USAn ensimmäisen nahkabaarin, Gold Coastin. Hän oli perustanut jo 1950 valokuvastudion, Kris Studion, ja hän tuli laajalti tunnetuksi lehtiensä kautta.

Chuck Renslow julkaisi joitakin gay-sisältöisiä ”bodaus”-lehtiä: ainaki Triumphin, Marsin ja Rawhide Malen. Vuonna 1965 hän perusti moottoripyöräklubin homomotoristeille ja baareja, joista pitkäikäisin Man’s Country oli elossa 30 vuotta. Hän oli monissa gay-maailman projekteissa mukana 1970-90 -luvuilla.

Hänen kumppaninaan oli 40 vuoden ajan Etienne -niminen homotaiteilija. Chuck Renslow julkaisi Etiennen piirustuksia lehdissään ja sillä tavoin Etiennen maine levisi laajalle.

Tässä kohtaa löydetään löyhä yhteys Tom of Finlandin ja Chuck Renslowin välille. Tom kertoi haastattelussa vuonna 1990, että Etienne oli hänelle tärkeä esikuva. Näin Tom kertoo Etiennestä, koko äänite on ranneliike.netin media-arkistossa.
ranneliike.netChuck Renslow oli myös International Mr. Leather -kilpailun perustaja vuonna 1979. Kilpailu järjestetään edelleen vuosittain toukokuussa Chicagossa, ja Chuck Renslow on ollut siellä itseoikeutettuna kunniavieraana. Tämän vuoden toukokuussa Chicagon kilpailuun osallistui viimevuotinen Mr Fetish Finland ja tuomaristossa oli MSC Finlandin presidentti.

Seuraavassa on muutama sivu Chuck Renslown Mars-nimisestä lehdestä vuosilta 1965-66. Kuvista näkyy hyvin tyyli ja miesysstävän, taiteilija Etiennen nimi esiintyuy usealla sivulla. Myös Tom of Finlandin piirroksia julkaistiin Chuck Renslowin kustantamissa lehdissä.
Tom of Finland muistelee Chuck Renslowin elämänkumppania, taiteilija Etienneä. Äänite vuodelta 1990. Copyright ranneliike.net.

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy