ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Alabama 37. homoavioliitot salliva osavaltio USA:ssa

Sami Mollgren • 09.02.2015 22:37 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Alabama on USA:n 37. samaa sukupuolta olevien avioliitot salliva osavaltio.

Tuomari kumosi osavaltion avioliittokiellon tammikuussa, ja viivästi päätöksen voimaantuloa maanantaihin 9. helmikuuta asti. Osavaltion oikeusministeri pyysi USA:n korkeinta oikeutta lykätä voimaantuloa ja estää tulevat häät, mutta lykkäyspäätöstä ei tehty.

Ensimmäiset avioliittoluvat annettiin samaa sukupuolta oleville pareille maanantaina paikallista aikaa kahdeksalta aamulla.

Joissain piirikunnissa epäselvä tilanne on johtanut siihen, ettei maanantaina ole annettu avioliittolupia heteropareillekaan.


USA:ssa avioliittolainsäädäntö on osavaltiokohtaista. Suurimmassa osassa osavaltioita samaa sukupuolta olevat parit voivat solmia avioliiton ja liittovaltio tunnustaa myös samaa sukupuolta olevien väliset liitot. USA:n korkeimmalta oikeudelta odotetaan kesällä päätöstä siitä, voivatko osavaltiot kieltäytyä sallimasta samaa sukupuolta olevien avioliittoja.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy