ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Äiti haastoi transsukupuolisen lapsensa oikeuteen sukupuolenkorjausprosessin vuoksi

Sami Mollgren • 21.11.2016 10:50 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
USA:n Minnesotassa äiti on nostanut oikeuskanteen 17-vuotiasta transsukupuolista tytärtään vastaan, sillä tytär on käynyt sukupuolenkorjaushoidoissa ilman äitinsä suostumusta. Äiti kokee oikeuksiaan kavattajana loukatun.

Oikeuden asiakirjoissa 38-vuotias Anmarie Calgaro viittaa lapseen poikanaan, ja käyttää tästä nimikirjaimia "J.D.K.". Huhtikuussa äiti ilmoitti oikeudelle vastustavansa lapsensa syntymänimen muutosta pojan nimestä tytön nimeksi.

Äiti on väittänyt, ettei kanne koske itse sukupuolenkorjausta, vaan hän kertoo suojelevansa lastaan tekemästä jotain, jota saattaa katua. Silti äiti viittaa lapseensa englannin kielen maskuliinisilla persoonapronomineilla.

Lapsensa lisäksi äiti kohdistaa syytöksensä myös tätä hoitaineisiin terveyspalveluihin, ja hän pitää hoitoja laittomana lapsensa alaikäisyyden vuoksi. Lisäksi vastaajaksi on nimetty koulupiiri.

- Perusteena tässä kanteessa on, että perusoikeuttani kasvattaa lapseni haluamallani tavalla on loukattu, äiti kertoi BuzzFeed Newsille.

Äitiä oikeuskäsittelyssä edustaa abortin vastustamisesta tunnettu asianajotoimisto Thomas More Society.

Viranomaiset arvioivat viime vuonna, että omillaan elävä tytär JDK on vapaa vanhempiensa holhouksesta. Minnesotassa omillaan elävillä ja toimeentulevilla on oikeus itsenäisesti päättää lääkäripalveluiden käytöstä, ilman vanhempien suostumusta, eikä vanhempia tarvitse informoida.

J.D.K.:n odotetaan ehtivän täysi-ikäiseksi, ennen kuin tapaus on saatu käsiteltyä. Calgaron kertoo vieneensä asiaa eteenpäin muiden vanhempien puolesta.

BuzzFeed kertoo, että J.D.K.:ta ei ole tavoitettu kommentoimaan asiaa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy