ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Air Berlin konkurssiin. Ovatko Folsom-vierailijoiden matkat uhattuina?

vaeltaja2006 • 16.08.2017 05:23 • 2 kommenttia. UUTISET: YLEISET
Tieto Air Berlinin konkurssista levisi toimituksiin eilen klo 14. Mitä se merkitsee kaikille niille, jotka ovat ostaneet hyvissä ajoin lippunsa Berliinin kuuluisaan fetissitapahtumaan Folsom Europaan syyskuun toisella viikolla?

Lehtitietojen mukaan arabilentoyhtiö Etihad ei enää halua pönkittää Air Berlinin taloutta uusilla lainoilla, koska ennusteissa ei näy merkkejä Air Berlinin taloudellisesta toipumisesta.

Air Berlinin tilanne on nopeasti heikentynyt. Normaalisti konkurssi merkitsee, että lentokoneet jäävät maahan eikä lentoja lennetä. Nyt tilanne on toisenlainen. Air Berlinin siirtymisestä esim. Lufthansan haltuun on ollut neuvotteluja ja yhtiö on saamassa 150 miljoonan euron hätälainan, jonka takaa käytännössä Saksan talousministeriö. Arvioidaan, että tämän lainan turvin lentoja voidaan jatkaa kolmen kuukauden ajan. Lainaa perustellaan sillä, että lomakautena saksalaisia on paljon ympäri Eurooppaa, ja heidän kotiin kyyditsemisensä tulisi kalliiksi.

Varatut lentoliput pysyvät voimassa. Lentokenttäyhtiö Finaviasta kerrotaan Helsingin Sanomille, että Air Berlinillä on Helsingistä viikottain 25 lähtöä. Jos lentoja alkaa peruuntua, se voi vaikeuttaa tuhansien matkustajien matkantekoa. Finnairista kerrotaan, että konkurssihakemuksella ei ole välittömiä vaikutuksia lentoihin.

Konkurssitilanteessa kuluttajan asema on heikko. Vain luottokortilla maksaneet voivat saada rahansa takaisin.

Ainakin nyt näyttää siltä, että Berliinin Folsom-tapahtumaan 6.-10. syyskuuta lippunsa ostaneet pääsevät lennoilleen. Vieraita Berliinin fetissitapahtumaan saapuu kaikkialta Euroopasta. Monet ovat ostaneet lippunsa Air Berliiniltä, joka on Saksan toiseksi suurin reittilentojen järjestäjä.

Oma kysymyksensä on se, mitä tapahtuu Air Berlinin 8 500 työntekijälle. Heidän kohtalonsa riippuu siitä, miten ostoneuvottelut sujuvat. Luultavasti ainakin osa työpaikoista on vaarassa tai korvataan halvemmalla työvoimalla.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nyt sanotaan, että Air Berliinille luvattu 150 miljoonaa on EU-oikeuden vastainen tuki. Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair on valittamassa asiasta. EU:n komissio joutuu ratkaisemaan asian. Facebookissa kerrotaan, että monilla suomalaisilla on viikonloppuasuntoja Berliinissä ja tietenkin on ostettu etukäteen suuri määrä tarjouslippuja koko syksylle ja talvelle.

Kommenttia muokattu: 16.08.2017 klo 11:34

Kommenttia muokattu: 16.08.2017 klo 11:35
  vaeltaja2006 • 16.08.2017 11:18
Halpalennot kannattaa aina maksaa luottokortilla, mahdollinen lisämaksu on pieni hinta vakuutuksesta silloin tällöin väistämättä ilmaantuvien ongelmien varalle.
  Public eye • 16.08.2017 11:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy