ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Aidspäivän seminaari: HIV-positiivisten näkökulmaa

vaeltaja2006 • 02.12.2011 02:43 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Sini Pasanen on Positiiviset ry:n toiminnanjohtaja. Hän puhui oikeuksista, vastuista ja velvollisuuksista HIV-tartunnan saaneiden näkökulmasta.

Suomessa tilanne on aika hyvä, mutta löytyy myös ajankohtaisia ongelmia. Näistä Sini Pasanen kertoo näin: kesto n. 4 minuuttia.
Meillä alkaa olla ikääntyneitä HIV-tartunnan saaneita. Miten vanhuuden palvelut toimivat HIV-positiivisten osalta. Joutuvatko he valistamaan vanhusten huollon parissa työskenteleviä. Pitääkö muita vanhainkotien asukkaita valistaa HIV-tartunnoista, jos mukana on tartunnan saaneita. Ikääntyneillä tulee olla oikeus hyvään arkeen. Miten se toteutuu HIV-tartunnan saaneiden osalta. Tässä erilaisia näkökulmia ikääntymiseen. Myös Afrikassa alkaa nousta esiin ikääntymisasia, mutta millainen ongelma tulee eteen itäisessä Euroopassa, jossa tilanne on nyt huono. Kesto 5 min 30 sek
HIV-positiivinen voi joutua oikeudellisten toimien kohteeksi. Kriminalisointi on hankala asia. Esim. oikeudenkäynnit ovat salaisia, joten tarkkaa tietoa ei saada. Yksi tärkeä kysymys on: kenellä on vastuu suojautumisesta. Jos ei tiedä omaa HIV-statustaan, ei voi joutua oikeudelliseen vastuuseen. Sini Pasanen tarkastelee HIV-positiivisen oikeudellista tilannetta monesta näkökulmasta. Kesto 8 min

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy