ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Aidspäivän seminaari: EMIS-tutkimus paljastaa: suojaamatonta seksiä on ja Suomessa on testaushaluttomuutta

vaeltaja2006 • 02.12.2011 02:44 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Marja Pakarinen on Tampereen yliopiston Terveystieteen yksiköstä hoitotieteen puolelta. Hän kertoo eurooppalaisesta EMIS-tutkimushankkeessa.

Kesästä 2010 on ollut käynnissä suuri EMIS-tutkimushanke. Siinä on kerätty tietoa miehiltä, joilla on seksiä miesten kanssa (MSM-miehet). Mukana on tutkijoita 35 Euroopan maasta. Kesällä 2010 tehtiin internet-kysely. Yli 2000 suomalaista vastasi kyselyyn. Suomalaiset homomiehet ovat lähes Euroopan laiskimpia testissä kävijöitä.

Kesästä 2010 on ollut käynnissä suuri EMIS-tutkimushanke. Siinä on kerätty tietoa miehiltä, joilla on seksiä miesten kanssa (MSM-miehet). Mukana on tutkijoita 35 Euroopan maasta. Kesällä 2010 tehtiin internet-kysely. Aihealueina olivat mm. homoseksuaalisuus, seksuaalikäyttäytyminen, seksitaudit, asenteet, syrjintäkokemukset, päihteiden käyttö ja HIV-positiivisuus. Kysely toteutettiin 38 Euroopan maassa. Yli 2000 suomalaista vastasi kyselyyn. Heidän osaltaan saatiin tietoa mm. HIV-positiivisuudesta, kaapissa olemisesta, parisuhteesta ja tyytyväisyydestä omaan seksuaalisuuteen. Ne, joilla oli kumppani, olivat tyytyväisimpiä.Myös kaapista ulostulo vaikutti siihen, että seksielämä koettiin paremmaksi. HIV-tietotaso oli parempaa pääkaupunkiseudulla, joten valistustyötä pitäisi laajentaa maan joka kolkkaan. Seksitiedoista paljastuu, että suojaamatonta seksiä on ollut n. 70%:lla. Kuitenkin n. 80% kertoi käyttävänsä aina kondomia satunnaissuhteissa. Maailmalla on tutkimuksia, joissa on todettu että kondomia oman ilmoituksensa mukaan aina käyttävillä on myös sukupuolitauteja. Vuoden kuluessa viidennes on ollut suojaamattomassa anaaliyhdynnässä kahden tai useamman kumppanin kanssa. Yleisin seksipartnerin tapaamispaikka on nykyään internet. Toisella sijalla olivat baarien takahuoneet ja klubit. Suomi on Liettuan jälkeen peräpäässä kakkossijalla testaushalukkuudessa. Muualla ollaan halukkaampia testaukseen. Kesto n. 9 minuuttia.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kummallista edelleenkin se että "miehiksi, joilla on seksiä miesten kanssa" luetaan edelleenkin vain homot.
Tiettävästi varsin suuri ryhmä miehiä, joilla "on seksiä miesten kanssa", ovat biseksuaalit miehet ja valtaosa heistä kuulunee myös ryhmään miehet, joilla "on seksiä naisten kanssa", toisin kuin homoilla.
Muistaakseni tuo kysely ei erityisemmin erotellut näitä ryhmiä, mikä olisi sinällään varmasti hyödyllistä tietoa seksikäyttäytymisten ja valistustarpeitten osaltakin. Esim. se, käytetäänkö kumia yhtälailla naisten kanssa ja käytetäänkö kumia myös satunnaisessa suuseksissä?
  tutkimuksen tutkimattomuudet (ei rekisteröitynyt) • 02.12.2011 18:18
Tuossa ääniosuudessa luennoitsija kertoo, että tutkimukseen osallistui myös miehiä, joilla on kontakteja naisiin.
  vaeltaja2006 • 02.12.2011 18:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy