ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Afrikan maiden ryhmä ei onnistunut lakkauttamaan YK:n hlbti-asiantuntijatehtävää

Sami Mollgren • 29.11.2016 07:50 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Afrikan maiden ryhmä epäonnistui pyrkimyksessään saada lakkautettua YK:n hlbti-vähemmistöjen kohtelua selvittävä erikoisasiantuntijatehtävä.

YK:n yleiskokokuksen sosiaalisista, humanitaarisista ja kulttuurisista kysymyksistä vastaava Kolmas komitea päätti hyväksyä Latinalaisen Amerikan ja Karibian maiden tekemän vastaehdotuksen äänin 94 puolesta, 3 vastaan ja 80 poissa. Päätöslauselma käsitellään vielä YK:n yleiskokouksessa.

Ihmisoikeusjärjestöt kiittelivät ratkaisua ja kutsuivat sitä ihmisoikeuksien voitoksi.

Syyskuussa YK:n ihmisoikeusneuvosto nimitti thaimaalaisen kansainvälisen lain professorin Vitit Muntarbhornin järjestön historian ensimmäiseksi asiantuntijaksi selvittämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvia loukkauksia maailmanlaajuisesti. Nimitys on kolmevuotinen.

Afrikan 54 maan ryhmittymä jätti kirjallisen vaatimuksen asiantuntijatehtävän laillisuuden selvittämisestä. Maaryhmää edustanut Botswanan lähettiläs Charles Ntwaagae sanoi järjestön yleiskokouksessa, ettei neuvoston tulisi tutkia seksuaalista suuntautumista ja sukupuoli-identiteettiä. Hänen mukaansa mainittuja asioita ei tulisi kytkeä kansainvälisiin ihmisoikeusmittareihin, eivätkä ne ole sellaisia. Asiantuntijatehtävän lakkauttamista vaatineet katsoivat tehtävän loukkaavan valtioiden itsemääräämisoikeutta.

YK:n jäsenmaissa hlbti-vähemmistöjen asema vaihtelee

Järjestön jäsenmaissa ja sen sisällä suhtautuminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin vaihtelee voimakkaasti. Lähes 40 valtiota tunnustaa samaa sukupuolta olevien parisuhteet ja monissa maissa transsukupuolisten asemaa on kohennettu viime vuosina merkittävästi.

Homoseksuaalisista suhteista rangaistaan yhä kuitenkin yli 70 valtiossa - lähes neljässä kymmenestä YK:n jäsenvaltiosta, ja joissain samaa sukupuolta olevien välisistä suhteista voidaan langettaa jopa kuolemantuomio. Joissain maissa rajoitetaan asiallisen tiedon välittämistä homoseksuaalisuudesta. Afrikassa 33 maassa homoseksuaaliset suhteet ovat lailla kiellettyjä.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Uutisessa olisi toki ollut syytä mainita myös että YK:n hlbti-asiantuntijatehtävän lakkauttamista vaati myös esim. Venäjä.
  human • 29.11.2016 12:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy