ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Aasiassa nuorten homojen keskuudessa hiv-epidemia - YK syyttää treffisovelluksia

Sami Mollgren • 30.11.2015 21:30 • 2 kommenttia. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
YK:n mukaan älypuhelinten treffisovellukset ovat taustalla hiv-tartuntojen voimakkaassa kasvussa nuorten homomiesten keskuudessa Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Guardianin uutisesta kirjoittaa Suomessa Iltalehti.

Älypuhelinteknologia on luonut mahdollisuuksia tavata helposti ja nopeasti seksin merkeissä. Erityisesti seuraa samaa sukupuolta olevista etsivät käyttävät seuranhakuun mobiilisovelluksia, ja seksuaalisesti aktiivisten nuorten miesten välille syntyy verkostoja, joiden piirissä tartunnoilla on otollinen ympäristö levitä.

Unicefin hiv-asiantuntia Wing-Sie Cheng katsoo, että mobiilideittisovelluksissa pitäisi olla tietoa hiviltä suojautumisesta.

Guardian mainitsee ongelmallisina paikkoina Filippiinit ja Bangkokin. Verkossa toimivia online-kontaktipalveluja puolestaan ovat esimerkiksi Tinder, Grindr, Bender, Maleforce, nearox, Gay app, Hornet, Gay Romeo, Scruff ja Jack'd.

Seksiseuran haun siirtyminen online-sovelluksiin on aiheuttanut vaikeuksia viestiä turvaseksin tärkeydestä. Lisäksi monissa Aasian maissa Aidsin vastaisessa työssä homosuhteiden rangaistavuus on merkittävä ongelma. Koska aids on perinteisesti liitetty homoseksuaalisuuteen, eivät ihmiset seksuaalisesta suuntaututeisuudestaan riippumatta uskalla leimautumisen tai syrjinnän pelossa hakeutua esimerkiksi testeihin. Lisäksi useissa Aasian maissa alle 18-vuotias ei saa käydä hiv-testissä ilman vanhempien lupaa.

Maailman aids-päivää vietetään 1. joulukuuta.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ja mihinkäs biseksuaalit "kaapittuivat" uutisesta? Heitähän on määrällisestikin enemmän, sekä eniten myös miestenkesken vain irtoseksin harrastajissa - kun heistä useimmat eivät etsi mukavasti mies-parisuhdetta.

Vai onkos biseksuaaleja enään olemassa?

Aasiassakin myös todennäköisesti hiv on iso ongelma trans-ihmisten keskuudessa.

Kommenttia muokattu: 03.12.2015 klo 16:26
  human • 03.12.2015 16:22
"Ja mihinkäs biseksuaalit "kaapittuivat" uutisesta? Heitähän on määrällisestikin enemmän, sekä eniten myös miestenkesken vain irtoseksin harrastajissa - kun heistä useimmat eivät etsi mukavasti mies-parisuhdetta."

Miestenvälinen seksi on miestenvälistä seksiä seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta.

"Vai onkos biseksuaaleja enään olemassa?"

Sinä ainakin näet biseksuaalisuutta sielläkin missä sitä ei ole.

"Aasiassakin myös todennäköisesti hiv on iso ongelma trans-ihmisten keskuudessa."

Sinulla on taas iso ongelma trans-ihmisistä, biseksuaaleista sekä uskiksista. Jospa viimeinkin hakisit apua näihin fobioihisi, tai käsittelisit asiaa ottamalla itse selvää kohteistasi. Kommentoitisi on hyvin leimaavaa ja loukkaavaa.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 04.12.2015 14:38
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy