ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
pääkaupunkiseutu & uusimaa lounais-suomi häme & pirkanmaa kymenlaakso & etelä-karjala pohjanmaa keski-suomi & savo pohjois-karjala pohjois-pohjanmaa & kainuu pohjois-suomi linkit kaikki artikkelit

Äänestäjien homo-ongelmaisuus toi kannatusta Niinistölle

jnsto • 07.03.2012 06:46 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Homoseksuaalisuuden merkitys äskeiseisten presidentinvaalien äänestyspäätöksissä on esillä Helsingin Sanomien tutkimustuloksissa. HS-gallupin mukaan Niinistöä äänestäneiden keskuudessa kannatusratkaisuun vaikutti enemmän Haaviston homoseksuaalisuus kuin Niinistön "asiantuntemus ulkopolitiikassa".

HS-kyselyyn vastanneista Niinistön äänestäjistä runsas kolmannes sanoi Haaviston homoseksuaalisuuden olleen äänestyspäätöksen kannalta ratkaiseva tekijä.

Suurin osa Niinistön kannattajista päätyi äänestämään ensisijaisesti Niinistöä siksi, että he kokivat hänet kyvykkääksi hoitamaan Suomen asioita. Tämän jälkeen Niinistöä kannatettiin muun muassa siksi, ettei haluttu äänestää homoa tai vihreää ehdokasta tai siksi, että Haaviston tukijoukkoa pidettiin ärsyttävänä.

Niinistö sai toisella kierroksella 62,6 ja Haavisto 37,4 prosenttia äänistä.

Haavistoa äänestäneet tukivat häntä pääosin Haaviston persoonan takia. Etenkin nuoret korostivat Haaviston luonteenpiirteitä tärkeimpänä äänestysperusteena. Runsas neljännes Haavistoa äänestäneistä valitsi Haaviston siksi, ettei voisi äänestää kokoomuksen ehdokasta.


.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Äänestämisen kannalta ratkaiseva tekijä ........ suoraan sanottua

Esim. Johanna Korhosen tilanteeseen verraten kansaa on vaikea laittaa tilille syrjivästä äänestyskäytännöstä

vetää haikeaksi ..... eihän tässä olisi mitään syytä nurinaan, jos olisivat katsoneet että niinistö olisi ollut vaikkapa vaan kokeneempi ehdokas, mutta että heterous oli ensisijainen valintaperuste :)
  Terhola • 07.03.2012 18:40
Äänestin Niinistöä, mutta en siksi että Haavisto homona ei sopisi presidentiksi, vaan siksi, että Haaviston "puoliso" versus valtiovierailut oli mielestäni täysin mahdoton yhtälö.
  Fortis (ei rekisteröitynyt) • 12.03.2012 21:04
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy