ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

A Moment in the Reeds -elokuva valittu Seattle International Film Festivalille - tulossa suomalaisteattereihinkin

Sami Mollgren • 09.05.2018 17:59 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Mikko Mäkelän ohjaama pitkä draamaelokuva A Moment in the Reeds on valittu USA:n suurimman yleisöfestivaalin Seattle International Film Festivalin ohjelmistoon. Siellä elokuva nähdään kahdesti: 31.5. ja 1.6.

Mäkelän riippumattomasti toteutettu esikoispitkä kertoo Pariisiin opiskelemaan muuttaneen Leevin (Janne Puustinen) ja syyrialaisen turvapaikanhakijan Tareqin (Boodi Kabbani) yllättävästä kohtaamisesta Leevin perheen kesämökillä, jota molemmat ovat Leevin isän (Mika Melender) johdolla päätyneet kunnostamaan. Tom of Finland- ja Pihalla-elokuvien ohella A Moment in the Reeds on yksi ensimmäisiä kotimaisia kokoillan hlbt-aiheisia elokuvia. Sen on tuottanut Wild Beast Productions suomalais-brittiläisenä yhteistuotantona.

BFI London Film Festivalilla lokakuussa ensi-iltansa saanut ja sittemmin myös esimerkiksi Göteborgin elokuvajuhlilla esitetty elokuva on valittu yli 30 festivaalin ohjelmistoon 16 eri maassa. Sen levitysoikeudet on myyty Isoon-Britanniaan, Australiaan, Puolaan ja Saksaan, missä se on tulossa tässä kuussa elokuvateatterilevitykseen.

Keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että kotimaisissa elokuvateattereissa elokuva nähdään 29.6. alkaen.

- On ollut todella ilahduttavaa, kuinka lämpimästi elokuva on otettu vastaan eri puolilla maailmaa ja kuinka universaaleiksi sen teemat on koettu. Valinta Seattlen festivaalille osoittaa selvästi, että Suomessa voidaan riippumattomastikin toteuttaa kansainvälisellä tasolla vakavasti otettavia elokuvia ja että kotimainen independent-elokuva on vahvassa nousussa, kommentoi Mäkelä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy