ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
Hyötypyörä
Hyötypyörä on 2007 perustettu kuormapyörällä toimiva lähettipalvelu. Kuljetamme kaikki lähetykset 0 - 50kg Helsingin kantakaupungissa hintaan 7,70 € (sis. alv 22%). Arvomme ovat ekologisuus, hyvä ekonomia ja luotettavuus. Tutustu palveluumme sivuillamme!

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Monikulttuurinen tapahtuma ”Maailma kylässä” Helsingissä

vaeltaja2006 • 27.05.2017 20:12 TAPAHTUMARAPORTIT • KOTIMAA

Setan pöytä Maailma kylässä -festivaalilla. Vasemmalla projektikoordinaattori Silja Kanerva, keskellä tiedottaja Susan Heikkinen ja oikealla Setan vapaaehtoistyöntekijä.
Helsingissä on käynnissä Maailma kylässä -festivaali. Sieltä löytyy kulttuuria, järjestöjen messutapahtuma, keskusteluareena ja erimaalaisia ruokailupisteitä. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 1995. Seta on ollut monina vuosina mukana tapahtumassa omalla tiskillään.


Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa on pääjärjestäjänä. Kepaan kuuluu noin 300 kehitysyhteistyöhön tavalla tai toisella osallistuvaa kansalaisjärjestöä. Kansalaisjärjestöjen asema on yksi päivien keskustelunaihe. Monissa maissa kansalaisjärjestöjen toimintaa on yritetty rajoittaa, mm. Venäjällä, Turkissa ja Unkarissa.

Millaisin viestein Seta on lähtenyt mukaan festivaalille? Tähän vastaa projektikoordinaattori Silja Kanerva. Täällä festivaalilla Seta haluaa nostaa esiin tarpeen translain uudistamisesta. Hlbtiq-pakolaisten osalta Seta muistuttaa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluminen voi olla peruste turvapaikan saantiin. Tässä Silja Kanervan vastaus kokonaisuudessaan:Maailma kylässä -festivaali pidetään 27.-28.5.2017 Helsingissä Rautatientorilla ja Kaisaniemenpuistossa. Tapahtuma on ilmainen.


» Jutun oma sivu
Ben & Jerry's jälleen puolustamassa yhdenvertaisuutta, nyt Australiassa

Sami Mollgren • 27.05.2017 13:26 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Ben & Jerry´s kampanjoi Australiassa yhdenvertaisen avioliittolainsäädännön puolesta.
Yhdysvaltalainen jäätelövalmistaja Ben & Jerry's kampanjoi Australiassa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden puolesta. Jäätelömyyntipisteet eivät myy kahta palloa samaa makua yhteen annokseen tai tötteröön - koska samaa sukupuolta olevat eivät voi avioituakaan.

Suomessa asiasta kertoi ensin Talouselämä.

- Australiassa 72 prosenttia ihmisistä tukee samaa sukupuolta olevien avioliittoja, joten miksi johtajamme eivät toimi? Ennen seuraavaa, 13. kesäkuuta järjestettävää, parlamentin istuntoa on aika toimia reilujen ja kaikkien yhdevertaisten oikeuksien puolesta ja ilmaista johtajillemme, että vaadimme yhdenvertaista avioliitto-oikeutta, kirjoitetaan keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa.

Tiedotteessa kehotetaan ihmisiä allekirjoittamaan vetoomus päättäjille yhdenvertaisesta avioliittolainsäädännöstä. Australian kaikkin 26 Ben & Jerry's -myyntipisteeseen on myös sijoitettu postilaatikot, joihin voi jättää vetoomuksen omalle kansanedustajalleen - ja viesti luvataan toimittaa perille ennen parlamentin istuntoa.

Tiedotteessa kerrotaan, että Ben & Jerry's rakastaa rakkautta - ja uskotaan suurimman osan australalaisistakin tekevän samoin.

Australian hallitsevassa liberaalipuolueessa avioliiton avaamista homopareille vastustavia konservatiiveja on enemmistö, joten hallitus ei ole antanut eikä sen odoteta antavan parlamentille lakialoitetta samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimiseksi. Parlamentissa yhdenvertaisen avioliittolainsäädännön kannattajia on kuitenkin enemmistö, joten lakiuudistus todennäköisesti menisi läpi, jos parlamentti saisi asiaa koskevan esityksen käsiteltäväkseen. Lakiuudistuksen on arvioitu toteutuvan vasta vuoden 2019 vaalien jälkeen.

Kesällä 2013 Ben & Jerry´s kampanjoi Saksassa Venäjän homopropagandalakia vastaan. Alkuvuodesta 2012 yritys muutti Britanniassa yhden jäätelömakunsa nimen tukeakseen tasa-arvoista avioliittoa. Oh! My! Apple Pie! -makua myytiin kampanjan ajan nimellä Apple-y Ever After. Etiketin kuvituksena oli homopari sateenkaarikoristeisen hääkakun päällä. Vuonna 2009 jäätelömaku Chubby Hubby nimettiin jäätelövalmistajan kotiosavaltiossa uudelleen Hubby Hubby -nimiseksi, kun osavaltio salli samaa sukupuolta olevien avioliitot.


» Jutun oma sivu
Toronton kaupunki avustaa Pridea, vaikka poliisit suljettu ulos

jnsto • 27.05.2017 11:35 UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

City Hall, Toronto, Kanada
Toronton kaupunginvaltuusto päätti pitää voimassa Pride Toronton avustuksen, vaikka järjestäjät eivät toivo poliisien marssivan virka-asuissaan. Pride oli tammikuussa esittänyt toivomuksen univormuisten poliisien jäämisestä pois. Taustalla on Black Lives Matter -yhdistyksen aloite. Yhdistys suhtautuu kielteisesti poliisin ja järjesti viime vuonna mielenilmaisun, joka pysäytti marssin puoleksi tunniksi.

Kaupungin avustus on 260 000 Kanadan dollaria. Se päätettiin pitää voimassa luvuin 17-27. Keskustelu aiheesta kesti 26.5.17 seitsemän tuntia.

Toronton poliisipäällikkö Mark Saunders on suosittanut, etteivät poliisit tänä vuonna marssisi virkapuvuissaan. Saunders neuvottelee Priden kanssa poliisien osallistumisesta 2018.

Valtuutettu Kristyn Wong-Tam, Toronton valtuuston ainoa avoimesti homoseksuaali, sanoi paraatiin osallistuvien transseksuaalien ja vammaisten "kokevan poliisien virka-asun omien kokemustensa valossa"

Wong-Tam huomautti, että Pride syntyi alkujaan protestina vuoden 1981 massiivisista poliisihyökkäyksistä Toronton saunoihin. Toronton poliisipäällikkö Saunders esitti vasta viime vuonna poliisin virallisen anteeksipyynnön ratsioista. Sellaisia oli suppeammin vielä 90-luvun alkuvuosina.


» Jutun oma sivu
World OutGames peruutettiin muutama tunti ennen ensimmäisiä tapahtumia

vaeltaja2006 • 27.05.2017 10:33 UUTISET: URHEILU
World OutGameseihin valmistauduttiin Miamissa Floridassa. Monet hlbtiq-urheilijat olivat jo matkalla Miamiin, kun tuli tieto kisojen peruuntumisesta. Tiettävästi ketään suomalaista ei ollut lähdössä kisoihin. OutGamesit loppuvat nyt lopullisesti.
Tieto kisojen peruuttamisesta tuli Facebookiin perjantaina. Avajaiset, loppuseremoniat ja urheilutapahtumat peruuntuvat. Vain vesiurheilulajeja, jalkapallo-ottelut ja country-western -tanssikilpa järjestetään, samoin rinnalle suunniteltu kulttuuriohjelma ja ihmisoikeuskonferenssi.Jotkut urheilijat ovat perustaneet oman facebook-sivun, jossa järjestellään ”omia” kisoja. www.facebook.com

Alunperin ohjelmassa oli kilpailuja yli 20 urheilulajissa. Paikallinen tv-kanava kertoi, että urheilijoiden rekisteröitymistiski on suljettu. Paikalla on jo käynyt joidenkin maiden joukkueita ihmettelemässä. Miami herald -lehden toimittaja tapasi 30-päisen Meksikon joukkueen.

Kaupunki on tukenut tapahtumaa sadoilla tuhansilla dollareilla, mutta kilpailupaikkojen järjestäjille ei ole maksettu vielä dollariakaan. Peruuntumisen syynä ovat taloudelliset asiat. Huhtikuussa mukaan ilmoittautuneita urheilijoita oli vain 2 000 ja se oli merkki huonoista ajoista. Yleensä Gay Gameseihin ja OutGameseihin odotetaan 10 000 – 15 000 osanottajaa.

OutGames jakoi urheiluväkeä

OutGamesit erkaantuivat kansainvälisistä Gay Gameseista 2000-luvun alkupuolella. Vuoden 2006 Chicagon Gay Gamesien rinnalle tulivat Outgames-kisat Montrealissa. Sen jälkeen OutGameseja on pidetty 2009 Kööpenhaminassa ja 2013 Antwerpenissä. Viime vuonna käytiin neuvotteluja, joilla kisat jälleen olisi yhdistetty, mutta neuvottelut kariutuivat.

Gay Gamesit jatkuvat entiseen tapaan. Niitä on ollut yhteensä yhdeksän, niistä viisi USAssa. Muualla maailmassa ovat olleet Vancouverin kisat 1990, Amsterdamin kisat 1998, Sydneyn kisat 2002 ja Kölnin kisat 2010. Seuraavat kisat ovat Pariisissa 2018.

Urheiluseura HOTista kerrottiin lauantaiaamuna, että Suomesta ei tiettävästi ole kukaan lähtenyt Miamiin, vaikka kisoja hieman markkinoitiin urheiluseuran kotisivulla.


PÄIVITYS 27.5.2017 klo 19.30

Miami Beach Police Department ja valtionsyyttäjän virasto ovat yhdessä päättäneet suorittaa tutkinnan. Epäilynä on petos.


» Jutun oma sivu
Yhdenlainen sateenkaariperhe Yle Areenassa ja Yle Fem -kanavalla lapsille suunnatussa draamassa

Sami Mollgren • 27.05.2017 08:50 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Yle Fem -kanava esittää ruotsinkielisessä Buu-klubben -lastenohjelmassa perjantaisin kymmenosaista Regnbågsfamiljen eli Sateenkaariperhe-sarjaa.

Perheyhteisön monimuotoisuus käy ilmi sarjan esittelytekstistä:

- Akkella ja Fialla on kaksi äitiä, jotka ovat yhdessä, ja kaksi isää, jotka hekin ovat yhdessä. He kaikki asuvat suuressa talossa, missä elää myös sekalainen joukko isovanhempia. Talossa tapahtuu vaikka mitä ja ei yhtään mitään. Vanhamummi eksyy metsään. Akke toivoo koiraa. Isoisä deittailee netissä, muttei uskalla leikkiä. Lapsia syntyy yksi lisää, ja isä kosiskelee isää.

Alle kouluikäisille suunnattun draamasarjan viisiminuuttiset jaksot ovat katsottavissa Areenassa kuukauden tv-esityspäivän jälkeen.

En liten historia -kokonaisuuteen kuuluvan sarjan on tuottanut Ruotsin yleisradioyhtio SVT.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Kaupunkivertailu: Pariisi seksimyönteisin, Lontoo hlbti-ystävällisin ja Helsinki sukupuolitasa-arvoisin

Sami Mollgren • 26.05.2017 15:31 • 4 kommenttia. UUTISET: VAPAALLA
Pariisi on Lazeevan toteuttaman vertailun mukaan maailman seksimyönteisin kaupunki. Sen jälkeen tulevat Rio de Janeiro, Lontoo, Los Angeles, Berliini, New York, Sao Paulo, Las Vegas, Ibiza ja Amsterdam. Helsinki on sijalla 56.

Sataa kaupunkia koskevan kyselyn toteutti aikuisviihdemobiilisovelluksia tuottava saksalaisyritys Lazeeva.

Kaupunkeja verrattiin kymmenellä osa-alueella; seksuaalinen aktiivisuus, kokeilunhalu, tyydyttävyys, seksilelujen ja pornon kulutus, aikuisviihde, parinvaihdot, ehkäisyn saatavuus, seksuaalivähemmistöystävällisyys sekä sukupuolten välinen tasa-arvo. Kaikkiaan vertailtavia kaupunkeja oli 200. Lopullinen sadan kaupungin lista koostettiin niistä kaupungeista, joista käytettävissä oli kaikilta osa-alueilta data.

Seksuaalivähemmistöystävällisyyden ja sukupuolten välinen tasa-arvon ottamista vertailukriteereiksi perustellaan sillä, että näiden asioiden kunnossaolo on edellytyksenä todelliselle seksuaaliselle vapaudelle.

Hlbti-ystävällisyydessä vertailun kärkisija meni Lontoolle. Sen perässä ovat Toronto, Berliini, Pariisi, Madrid, Montreal, Rio de Janeiro, Tukholma, Melbourne ja San Francisco. Helsinki on osa-alueen 29. sijalla.

Helsinki menestyi vertailussa sukupuolten tasa-arvossa, saaden osa-alueen vertailun parhaat pisteet. Helsingin tuntumassa olivat Oslo, Bergen, Tukholma, Cork, Dublin, Auckland, Zürich, Geneve ja Basel.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Tsetseenien moraalipoliisit jo Berliinissä

vaeltaja2006 • 26.05.2017 09:49 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Meduza-lehden artikkelin alku konekäännöksenä englanniksi. Kuvassa näkyvä pakolaiskeskus sijaitsee Berliinissä
Riiassa ilmestyvä venäjänkielinen lehti Meduza kertoo tsetseenipakolaisten tilanteesta Saksassa. Saksaan on tullut kaikkiaan kymmeniä tuhansia pakolaisia Tsetseniasta. Heitä tulee edelleen Valko-Venäjän ja Puolan kautta.

Meduzan toimittaja on tutkinut, miten tsetseenien elämä Berliinissä on järjestynyt. Kävi ilmi, että Berliinissä toimii tiukasti järjestäytynyt ryhmä, joka uhkailee kuolemalla tsetseenejä, jotka viettävät epämoraalista elämää. Uhkailut kohdistuvat nasiin ja homoihin. Kaikki Berliinissä oleskelevat tsetseenit tuntevat tämän tyhmän, johon kuuluu arviolta sata miestä. Viime viikkojen aikana ryhmä on hakannut ainakin kaksi tyttöä. Toinen heistä asuu Neuköllnin kaupunginosassa Berliinin keskustassa.

Rangaistusjoukko on levittänyt toiminnastaan toukokuun alussa lähes kaikille tsetseeneille videon, jossa näkyy moraalia vartioivan uhkailua. Videolla mies sanoo: Assalam Alaikum, muslimiveljet ja sisaret. Täällä Euroopassa jotkut naiset ja naisilta näyttävät tsetseenimiehet tekevät kauheita asioita. Te tiedätte sen, minäkin tiedän ja kaikki tietävät. Sen takia lähetämme tämän viestin." Kuvassa naamioitunut mies suuntaa pistoolin kohti kameraa.

Videossa paheksutaan, että monet ihmiset ”unohtavat” kansallis-kulttuurisen taustansa, kun he ovat tekemisissä muiden kansallisuuksien kanssa. He valitsevat ”väärän tien”. Tsetseeninaiset ja ne ”naismaiset” olennot, jotka kutsuvat itseään tsetseenimiehiksi, heidät kaikki ”korjataan” Koraanin nimessä.

Ainakin puolella naimattomista tsetseenitytöistsä on puhelimissaan ”vaarallista”aineistoa, esim. kuvia. He ovat tehneet kiellettyjä asioita, kuten seurustelleet vääriin kansallisuuksiin kuuluvien miesten kanssa, polttaneet tupakkaa, juoneet alkoholia, käyneet diskoissa tai uimalassa ja muuta sellaista, joka on raskauttavaa. Jos älypuhelin katoaa, niin kuvat alkavat levitä muiden maanmiesten tietoon. Tytön perhe eristetään muiden tsetseenipakolaistsen yhteydestä. Tsetseenitytöt ovat kertoneet myös tuntemattomista vastaantulijoista, jotka ovat tunnistaneet heidät tsetseeneiksi ja aloittaaneet hengelliset ”loitsunsa” punaisiksi maalattujen huulten takia. Meduza-lehden Berliini-kirjeenvaihtaja kertoo yksityiskohtaisesti joihinkin tyttöihin kohdistuneesta painostuksesta ja väkivallast. Tapahtumat ovat viime syksyltä tai tämän vuoden puolelta.

Frankfurter Allgemeine -lehti arvioi, että tsetseenejä on otettu Saksaan viiden vuoden aikana noin 35 000. Vaikka heitä on yritetty jakaa eri osavaltioihin, valtaosa asuu Berliinissä tai sen lähellä. Vuonna 2013 Berliini yritti sulkea rajat uusilta tsetseenipakolaisilta, jottei yhteen kaupunkiin tulisi liian suurta siirtokuntaa. Yritys epäonnisstui. Tsetseenien palautuksia Venälälle on tehty vuoden aikana vain runsaat sata.

Uhkaileva joukko tiedetään. Suurin osa on entisen, Venäjän tappaman presidentin Dudajevin kannattajia. Ilmeisesti käydään kisaa siitä, kummat ovat parempia msulimeja, he vai nykyisen Venäjä-myönteisen presidenttin Kadyrovin kannattajat. Kummat pitävät ”paremmin traditiosta kiinni”.

Kun Meduzan toimittaja kyseli tsetseenipakolaisilta homoihin kohdistuvaa jahtia, he pitivät asiaa epätodennäköisenä. Homot tapetaan yleensä heti.

Myös Berliinissä toimiva venäkjänkielisten järjestö Quarteera on saanut tietoja kaupungissa liikkuvista moraalipoliiseista. Nämä moraalipoliisit tekevät vakavia väkivaltarikoksia ja uhkailevat tsetseeninaisia. He uhkailevat myös Tsetseniasta lähtöisin olevia homo- trans- ja bipakolaisia. Nämä ovat lähteneet kodeistaan Kaukasian alueelta ja toivovat rauhanomaista elämää lännessä. Nyt kuitenekin moraalia valvovat joukot ovat myös lännessä liikkeellä. Quarteera-järjestö vaatii Berliinin poliisia ja vatlionsyyttäjää tutkimaan asiaa ja tiedottamaan tutkinnastaan.

Meduza-lehden artikkeli meduza.io
Konekäännös englanniksi translate.google.com

Lisäksi lähteenä käytetty queer.den artikkelia tästä aiheesta.

Berliini on kansainvälinen kaupunki. Karhu on kaupungin tunnuseläin. Vuonna 2003 Brandenburgin torin vierellä oli näyttely eri kansallisuuksien koristein kirjailuista karhuista. Sama näyttely oli myöhemmin Helsingissä Senaatintorilla. Kaikki kansallisuudet eivät kuitenkaan löydä turvapaikkaa Berliinistä, kun "omat" ahdistelevat.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Hän oli yksi Manchesterin terrori-iskussa kuolleista

vaeltaja2006 • 25.05.2017 06:19 • 4 kommenttia. IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ

Kuva twitteristä: https://twitter.com/martynhett
Manchesterin terrori-iskussa kuoli 22 ihmistä. Heidän joukossaan oli 29-vuotias Martyn Hett, joka oli yksi Ariana Granden homofaneista.Vain hetkeä ennen iskua hän kirjoitti viimeisen twitter-viestinsä: "When you sneak out for a toilet break on the Macy Gray song and the entire arena had the same idea #DangerousWomanTour." (hän mietti vessassa käyntiä, mutta jos kaikki muutkin aikovat yhtaikaan...).

Martyn Hett lähti Areenalta hetkeä ennen konsertin loppua kohti baaria ja se sattumalta koitui hänen kohtalokseen. Pommi räjähti klo 22.33.

Martyn Hett oli konsertissa 25-vuotiaan ystävänsä Stuart Aspinallin kanssa. Tämä alkoi räjähdyksen jälkeen huolestua Martynin kohtalosta. Hän kirjoitti facebookiin: ”Mitä enemmän tietoa tulee, sitä pelottavammalta asia vaikuttaa”. Nyt on varmistunut, että Martyn Hett on yksi kuolleista. Hänen veljensä viestitti murheellisen viestin twitterissä: ”they found my brother last night. we are heartbroken. 2.34 - 24. toukokuuta 2017”
Läheinen ystävä Russell Hayward kirjoitti, että tieto Martynin kuolemasta on tullut. Eräs ystävätär kirjoitti Martynille viimeisen kirjeen twitteriin.Muutaman päivän päästä Martynin oli tarkoitus lähteä kahden kuukauden matkalle USAhan. Siellä hän olisi mm. osallistunut Mariah-Carey -fanitapahtumaan. Twitteriin hän oli lähettänyt lähtöjuhlista kuvan.

Martyn työskenteli PR-alalla ja hän oli ehdokkaana tv-viihdeohjelmaan „Come Dine With Me“. Hänellä oli loppututkinto Liverpoolin yliopistosta ja taideyliopistosta Lontoosta. Orlandon iskun jälkeen hän kirjoitti myötätunnostaan ja siitä, että yhteisön henki ja tuki on voimakas. Nyt hän itse joutui uhriksi.Mm. Mirror-lehti kertoo Martynin kohtalosta.

Tässä twitter-viesstissä veli kertoi martynin kuolemasta

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Deittisovellus Grindr kokonaan kiinalaisomistukseen

Kiinalainen peliyritys Beijing Kunlun World Wide Technology Co. on hankkinut Grindr-deittisovelluksen kokonaan omistukseensa. Grindr on suosittu palvelu miehistä seuraa etsivien misten keskuudessa.

Alkuvuodesta 2016 yhtiö osti deittisovelluksesta 61,5 prosenttia 93 miljoonalla dollarilla. Hollywood-lähtöinen vuonna 2009 julkaistu Grindr oli etsinyt mahdollista ostajaa tai lisärahoitusta tuolloin vuoden päivät. Taustalla oli tarve vastata kovenevaan kilpailuun. Nyt loput 38,5 prosenttia vaihtoi omistajaa 152 miljoonalla dollarilla.

Alkuvuodesta Grindr palkkasi Max Wallisin tekemään sisältöä ja päätoimittajaksi Zach Staffordin valvomaan äskettäin avatun "Into"-nimisen sähköisen julkaisunsa toimituksellista sisältöä.

Grindr-palvelun perustaja ja aiempi omistaja on ollut Joel Simkhai. Viime vuosina palvelun kanssa samoille markkinoille ovat tulleet esimerkiksi Scruff and Tinder. Nyt maailman suosituimmaksi homomiesten sosiaaliseksi verkostoksi on noussut Blued, jonka on perustanut kiinalaisen liikemies Geng Le. Blued-palvelun ydinaluetta on Aasia, mutta viime kuukausina se on saanut käyttäjiä Euroopassa ja USA:ssa. Samalle kohderyhmälle suunnattu Hornet-palvelu on sekin saanut lisärahoitusta Kiinasta.


» Jutun oma sivu
Taiwan sallii samaa sukupuolta olevien avioliitot ensimmäisenä Aasiassa

Sami Mollgren • 24.05.2017 11:39 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Taiwanin pääkaupungissa Taipeissä iloitaan perustuslakituomioistuimen päätöksen tultua julki keskiviikkona (kuva: Chiang Ying-Ying / AP / Lehtikuva)
Taiwanissa perustuslakituomioistuin on keskiviikkona määrännyt maan parlamentin säätämään tarvittavat lait samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimiseksi. Aikaa lakien muuttamiseksi tuomioistuin antoi kaksi vuotta.

Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Tuomioistuimen mukaan nykyinen lainsäädäntö, jossa avioliitto määritellään vain miehen ja naisen väliseksi, loukkaa perustuslaissa mainittuja vapautta avioitua ja ihmisten yhdenvertaisuutta. Vähintään kymmenen perustuslakituomioistuimen 14 tuomarista oli puollettava muutosta.

Lain voimaantulon myötä Taiwanista tullee ensimmäinen samaa sukupuolta olevien avioliitot laillistava alue Aasiassa, ellei joku muu maa ehdi ensin.

Päätöstä odotetiiin Taiwanin pääkaupungin Taipein keskustassa keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa. Paikalla oli niin samaa sukupuolta olevien avioliittojen kannattajia kuin vastustajiakin.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta on puolustettu esimerkiksi mielenosoituksin. Hlbti-aktivistien mukaan tuomioistuimen ratkaisu oli odotettu. Vuonna 2016 valittu Taiwanin uusi presidentti Tsai Ing-wen tukee samaa sukupuolta olevien oikeutta avioliittoon.

Uudistusta on myös vastustettu näkyvästi, niin ikään massiivisten mielenosoitusten muodossa.

Toistaiseksi on vielä epäselvää, miten lakimuutokset käytännössä toteutetaan, ja onko parlamentti valmis laajentamaan avioliitto-oikeuden yhdenvertaisesti samaa sukupuolta oleville pareille. On esitetty myös arvioita, että samaa sukupuolta oleville pareille saatettaisiin luoda rinnakkainen avioliittoa muistuttava parisuhdelainsäädäntö, jonka oikeusvaikutukset olisivat avioliittoa vähäisemmät.

Taiwanissa odotettiin keskiviikkona perustuslakituomioistuimen päätöstä samaa sukupuolta olevien avioliitoista (kuva: Tyrone Siu / Reuters / Lehtikuva)

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Ariana Grande on hlbti-yhdenvertaisuuden puolestapuhuja


Ariana Grande julkaisi Twitterissä viestin tapahtuneen jälkeen.
Ariana Grande esiintyi maanantai-iltana Ison-Britannian Manchesterissa. Konsertti päättyi terrori-iskuun. Laulaja selvisi räjähdyksestä fyysisesti vahingoittumattomana, mutta yli 20 henkeä sai surmansa ja kymmeniä haavoittui. Konsertissa oli paljon nuoria.

Konsertti oli osa Ariana Granden helmikuussa alkanutta maailmankiertuetta, mutta nyt hän on ilmoittanut keskeyttävänsä kiertueen. Tapahtuman jälkeen Grande julkaisi twitter-viestin, jossa hän kertoi järkytyksestään.

Yhdysvaltain Floridasta kotoisin oleva nyt 23-vuotias laulaja-näyttelijä Ariana Grande on erittäin seurattu henkilö sosiaalisessa mediassa. Vuonna 2016 Time -lehti nimesi Ariana Granden yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä.

Ariana Grande on samalla tunnettu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien yhdenvertaisuuden puolestapuhujana. Ariana Granden kymmenen vuotta vanhempi veli Frankie Grande on avoimesti homo. Haastattelussa puolisisarukset ovat kertoneet tukevansa toisinaan.

Italialaistaustainen Grande tuli tunnetuksi vuonna 2011 Nickelodeon-televisiokanavan Victorious-nuortensarjassa Cat Valentine -hahmona ja hänen ensimmäiset levytyksensä. julkaistiin sarjan soundtrackillä. Soolouran hän aloitti vuonna 2013 ja esikoisalbumi Yours Truly nousi USA:ssa listaykköseksi. Toukokuussa 2016 ilmestyi albumi Dangerous Woman.


» Jutun oma sivu
Novaja Gazeta kertoo: Groznyi hankaloittaa homovainojen tutkimista

vaeltaja2006 • 22.05.2017 21:01 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Novaja Gazeta kertoo homovainojen tutkimisesta maanantaina 22.5.2017. Venäjän valtionsyyttäjän virasto törmäsi Tsetseniassa vaikeneviin viranomaisiin. On kuitenkin saatu kootuksi mm. pidätettyjen homojen nimilista.


Novaja Gazeta kertoo maanantaina, että liittovaltion syyttäjän viraston toimet ovat aiheuttaneet tsetsenialaisissa viranomaisissa paniikki- ja sabotaasireaktion. Jo huhtikuussa Venäjän viranomaisille on jätetty tiedot homovainoissa kuolleista kolmesta miehestä. Yksi kuolleista on venäläisen kansalliskaartin sotilas. Tieto julkistettiin Novaja Gazetassa tänään maanantaina. Samassa yhteydessä luovutettiin nimitiedot vainoihin syyllistyneistä ja osoitetiedot kahdesta pidätyskeskuksesta.


Novaja gazeta on luovuttanut Venäjän viranomaisille tiedot 26 muusta kuolleesta miehestä. Virallinen esitutkinta on alkanut, ja se tapahtuu ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen, vaikka vuosien mittaan media ja ihmisoikeusjärjestöt ovat raportoineet ihmisoikeusloukkauksista ja laittomista väkivallanteoista.

Tutkintaa on johtanut huhtikuun lopusta alkaen Igor Sobol. Hän on tavannut journalisteja ja työskentelee Novaja Gazetan mukaan hyvin tunnollisesti. Hän selvittää paitsi homojen kidutuksia myös Novaja Gazeta -lehdelle tulleita uhkauksia.

Tutkinnasta saadaan selville jonkinlainen yleiskuva. Tutkinta on tarkasti rajattua. Ei ole valaehtoisia kuulusteluja eikä kotietsintöjä tai rikosoikeudellista tutkintaa. Esitutkinta on kuitenkin aiheuttanut Tsetseniassa paniikin. Kadyrov lupasi tutkintaan apua, mutta esim. turvallisuusjoukot ovat tietoisesti sabotoineet tutkintaa. Poliisit ovat kieltäytyneet osallistumasta tutkintaan ja tutkijoita on suostuttu tapaamaan vain uhkaamalla pakotteilla. Kaikki Tsetseniasta tihkuneet tiedot on kielletty, mutta samalla puhuteltavat ovat olleet hermostuneita.

Argunin aluepoliisin (OMVD) johtaja Ajub Kataev, joka on vastuussa vankilaan tuoduista, on ilmoittautunut sairaaksi, kun hän sai tietää, että tutkinnassa selvitellään yli kymmenen surmatun henkilön henkilötietoja ja haudat mahdollisesti kaivetaan auki.

Groznyin poliisit ovat väittäneet, että homoja ei vainota. Kuitenkin Tsetsenian ihmisoikeusneuvoston tiedottaja Heda Saratov sairastui, kun tutkijat yrittivät haastatella häntä. Huhtikuussa hän lausui julkisuuteen, että Tsetseniassa perinteitä ja itseään kunnioittavat ihmiset tekevät kaikkensa, ettei Tsetseniassa olisi sellaisia ihmisiä (homoja). Myöhemmin hän perui puheitaan.

Tsetsenian ihmisoikeusneuvosto kertoi taannoin myös, että he ovat käyneet Argunin laitoksessa eikä siellä ollut homoja. Nyt venäläistutkijat ovat myös käyneet Argunin vankileirillä, ja vankeina olleiden kertomukset pitivät paikkansa mm. tilojen sijoittelun suhteen. He ovat siis olleet siellä vankeina. Nyt kuitenkin äskettäin Argunin laitos on täytetty lattiasta kattoon kivimurskeella.

Groznyin viranomaiset ovat tutkinnan alettua painostaneet ja pelotelleet pidätettyjä homoja ja heidän omaisiaan. Omaiset ovat joutuneet kirjoittamaan tunnustuksen, että heidän poikansa tai tämän veljet ovat olleet jo helmikuun lopusta lähtien Moskovassa töissä. Tällä tavoin ei voisi nostaa syytteitä Tsetsenian viranomaisia vastaan. Tsetseniasta paenneiden omaisia on on kielletty kääntymästä valtionsyyttäjän puoleen. Novaja gazetalla on yksi tällainen puhuttelu hallussaan. Äänitallenteesta pahoinpitelyn uhri tunnistaa kiusaajansa. Äänitteestä on tarkat tiedot ja se luovutetaan tutkijoille.

LGBT Network on pietarilainen järjestö, joka on auttanut ainakin 40 miestä pakenemaan Tsetseniasta. Järjestö on saanut lännestä 176 000 dollaria lahjoituksina.

Toukokuun alkuun mennessä vaino on loppunut ja viimeisetkin vangitut ovat päässeet vapaiksi. Novaja gazetan mukaan vaino kuitenkin jatkuu. Nyt pidätetyt ovat ”äärimmäisyysliikkeen” miehiä, extremistejä. Yksi kuolemantapaus on sattunut sen jälkeen kun tutkinta alkoi.

Tsetsenien vainon kohteeksi on joutunut myös yksi venäläinen. Udmurtiasta kotoisin oleva mies oli Tsetseniassa helmikuun lopusta maaliskuun alkuun. Hänetkin vietiin pidätyskeskukseen. Vapauttamisen jälkeen hänet etsittiin esiin Venäjän alueella ja surmattiin. Tietoa on saatu tsetsenialaisilta informateilta. Kuolleiden nimiä on kerätty vankilaviranomaisilta.

Putin on antanut tukensa tutkinnalle. Jotain positiivista on siis näkyvissä.

(Lähteenä käytetty queer.den saksankielelle kääntämää Novaja gazetan materiaalia)


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
NHL-kapteeni purki raivoaan homokielteisin solvauksin - sai sakkoa

Sami Mollgren • 22.05.2017 11:25 • 1 kommentti. UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT

Ryan Getzlaf Anaheim Ducks vs. Nashville Predators -ottelussa. (kuva: Bruce Bennett / AFP / Lehtikuva)
NHL-kiekkojoukkue Anaheim Ducksin kapteeni Ryan Getzlaf purki kiukkuaan torstai-iltaisessa ottelussa tuomarille osoittaminsa homokielteisin sanankääntein ja sai teostaan 10 000 euron sakon. Tuomari ei purkausta kuullut, mutta tapaus näkyi tv-kameroille.

Suomeksi asiaa käsitteli ensin SuomiKiekko.

Pohjois-Amerikan jääkiekkoliigan NHL:n varapresidentti Colin Campbell totesi, että Getzlafin lausumat kommentit ovat jäällä toimivalle henkilölle sopimattomia, alentavia ja epäkunnioittavia, eikä niitä voida hyväksyä.

NHL määräsi Getzlafin maksamaan 10 000 sakon, joka on liigan ja pelaajayhdistyksen välisen työehtosopimuksen mukainen maksimisumma. Vastaavanlaisista tapauksista on aiemmin langetettu myös lyhyitä pelikieltoja, mutta arvioiden mukaan tähän ei nyt ryhdytty, koska meneillään ovat joukkueen kannalta ratkaisevat pudotuspelit. Silti, Montreal Canadiensissa pelaava Andrew Shaw sai vuoden 2016 pudotuspeleissä 5000 dollarin sakon ja yhden ottelun mittaisen pelikiellon vastaavantyyppisestä huutelusta.

Rangaistuksen vähäisyys on herättänyt keskustelua, sillä sakon suuruus ei ole kovin suuri NHL-pelaajan tuloihin nähden. Getzlaf ansaitsee päivää kohden useamman kymmenen tuhatta dollaria - vuodessa yli kahdeksan miljoonaa dollaria. Tapaus on herättänyt keskustelua siksikin, että Getzlaf on myös ehdolla Mark Messier Leadership -palkinnon saajaksi. Palkinto myönnetään pelaajalle, jonka katsotaan johtaneen toimintaa kiekkokaukalossa myönteisenä esimerkkinä ja sillä tavoin motivoineen joukkuetovereitaan.

Sittemmin Getzlaf on pahoitellut sanomisiaan ja todennut olevansa vastuussa kielenkäytöstään. Hän totesi, ettei ollut osoittanut sanojaan suoranaisesti kenellekään. Sanomistensa sisällöstä hän ei sen sijaan ole kuitenkaan tarkemmin julkisesti avautunut.

Getzlafin kommentteihin on ottanut kantaa uransa jälkeen kaapista tullut nyt 33-vuotias puoliammattilaisena Ontario Hockey League -joukkueessa pelannut jääkiekkoilija Brock McGillis.

- Minua ei kiinnosta miten sanasi tarkoitit, mutta kyse oli homofobisesta möläyksestä, sanoi McGillis The Canadian Pressille.

- Hän ei minusta kuulosta olevan kovinkaan pahoillaan. Hän vertaa sanomisiaan kiroilemiseen, eikä osoita anteeksipyyntöään hlbti-yhteisölle tai ota vastuuta teostaan. Se on melko iso pettymys, totesi McGillis.

McGillis toteaa Getzlafin olevan tähtipelaajana sosiaalinen vaikuttaja, ja että hänellä olisi mahdollisuus tehdä hyviä asioita. Hän myös hämmästelee sakkojen pienuutta. McGillis on marraskuussa 2016 tapahtuneen kaapistatulonsa jälkeen tehnyt hlbti-vähemmistöön liittyvää asennekasvatusta Ontarion alueen kouluissa.

Philadelphia Flyersin valmentajan Patrick Burken ja hänen isänsä Calgary Flamesin presidentti Brian Burken perustama urheilun homokielteisyyttä vastaan toimiva järjestö toteaa, että homokielteisellä kielenkäytöllä ei ole tilaa urheilussa.Anaheim Ducks voitti Nashville Predatorsia vastaan käydyn kyseisen ottelun.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Romaniassa pridessa vastustettiin kaavailuja määritellä avioliitto vain naisen ja miehen väliseksi

Sami Mollgren • 22.05.2017 07:07 • 3 kommenttia. UUTISET: PRIDE • EU

Bukarestin priden kulkue järjestettiin lauantaina 20.5.2017.
Bukarestin järjestyksessä 13. pridessa lauantaina vastustettiin EU-maa Romanian hallituksen kaavailua määritellä avioliitto perustuslaissa vain naisen ja miehen väliseksi. Kulkue huomioi myös Tšetšenian homovainon.

Bukarestin pridesta raportoivat useat paikalliset tiedotusvälineet sekä kansainväliset uutistoimistot.

Kulkueessa oli sateesta huolimatta noin 1 000 osallistujaa. Marssijoiden joukossa oli noin 30 eri maan suurlähettilästä.

Romanian perustuslaissa määritellään avioliitto "puolisoiden väliseksi liitoksi", mutta hallituksella on halua määritellä se "naisen ja miehen väliseksi liitoksi". Samaa sukupuolta olevien avioliitot on estetty perustuslailla EU:n alueella Bulgariassa, Kroatiassa, Unkarissa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja Slovakiassa.

Romaniassa ei tällä hetkellä tunnusteta mitenkään samaa sukupuolta olevien parisuhteita. Pride-kulkueen viestissä vaadittiin myös samaa sukupuolta olevien liittoja koskevan parisuhdelain säätämistä maahan. Romanian lisäksi EU-maista Bulgaria, Latvia, Liettua, Puola ja Slovakia eivät tunnusta samaa sukupuolta olevien parisuhteita.

Homoseksuaaliset suhteet dekriminalisoitiin Romaniassa vuonna 2001. Mielipidemittausten mukaan Romaniassa asenneilmapiiri seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan on yksi EU-maiden kielteisimmistä.

Bukarestin Pride-kulkue huomioi lisäksi Tšetšeniassa meneillään olevan homovainon pysähtymällä Venäjän lähetystön edessä ja pitämällä paikalla minuutin hiljaisen hetken.

Viikonloppuna Pride-kulkueita järjestettiin myös esimerkiksi Belgian Brysselissä, Moldovan Chisinaussa ja Suomen Joensuussa.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Kuvagalleria: Pohjois-Karjala Pride 2017

Camille • 21.05.2017 13:36 PRIDE
Joensuussa järjestettiin lauantai-iltapäivänä 20.5. pride-kulkue. Kulkue lähti liikkeelle rautatieasemalta kello 14 ja suuntasi keskustan kautta kohti Taidemuseon puistoa, jossa käynnistyi kulkueen jälkeen puistojuhla.

KATSO KUVAGALLERIA JUTUN OMALTA SIVULTA


» Jutun oma sivu
Useampi sata ihmistä osallistui lauantain pride-kulkueeseen Joensuussa

Sami Mollgren • 20.05.2017 14:38 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Pohjois-Karjala Pride 2017 -tapahtuman kulkue lauantai-iltapäivänä 20.5. Kuva: Mikko Kivinen
Joensuussa lauantai-iltapäivänä järjestetty pride-kulkue keräsi kaupungin kadulle useamman sata osallistujaa. Kulkue lähti liikkeelle rautatieasemalta noin kello 14 ja suuntasi keskustan kautta kohti Taidemuseon puistoa, jossa käynnistyi kulkueen jälkeen puistojuhla.

Puistojuhlassa esitettiin toistakymmentä tervehdystä, joita esittivät esimerkiksi tapahtuman järjestäneen Pohjois-Karjalan Setan lisäksi esimerkiksi valtakunnallinen Seta, ISY, Joensuun nuorisovaltuusto, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys, SDP, Vasemmistonuoret sekä Keskustanuoret. Tervehdyksissä korostettiin translakiuudistuksen tärkeyttä, yhdenvertaisuuden ja rakkauden merkitystä ihmisoikeutena, sekä sitä, että voimaan astuneesta avioliittolain uudistuksesta huolimatta asenteiden muuttamisessa on vielä tehtävää.

Puistojuhlassa esiintyivät myös paikalliset yhtyeet Kettublaster, Luontokerho ja (proto)Torvinen.

Pohjois-Karjala Priden viralliset päätösbileet pidettiin Kerubissa, Siltakatu 1. Discobileissä musiikista vastasi DJ Teppo-Johannes.

Kulkueen lähtötunnelmissa Pohjois-Karjalan Setan puheenjohtaja Jussi Hermaja kertoi ranneliike.netille pride-viikon järjestelyjen sujuneen jouhevasti. Hän kertoi, että ilman noin kahtakymmentä talkoolaista ei tapahtuman järjestäminen olisi ollut mahdollista. Edellisvuonna tapahtuma nimettiin prideksi ja tänä vuonna uutuutena on nelituntinen puistojuhla.

Hermaja kertoi myös, että kuluneen viikon aikana tapahtumissa on riittänyt yleisöä, ja tänä vuonna on ensimmäistä kertaa myös päällekkäisiä tapahtumia. Pride-kulkueosallistujien määrä on kasvanut merkittävästi vuosittain ja kaupungissa yleinen asenneilmapiiri on parantunut.

Hermajan mukaan Pohjois-Karjalan paikallinen Seta on pyrkinyt laajentamaan toimintaa alueen pienemmillekin paikkakunnille, Joensuun ulkopuolelle.

Hlbti-yhdenvertaisuuden edistämisen haasteiksi Pohjois-Karjalassa hän mainitsi samat asiat kuin muuallakin maassa; kuinka hyvin kuntapäättäjät toiminnassaan toteuttavat lainsäädännössä edellytettyä yhdenvertaisuutta. Esimerkiksi kaikkiin kouluihin ei edelleenkään toivoteta tervetulleeksi kertomaan yhdenvertaisuudesta.

Pride-tapahtumaviikkoa on vietetty Joensuussa 16.–21. toukokuuta. Pohjois-Karjala Pride jatkaa Hohto-sateenkaariviikon yli kymmenvuotista perinnettä. Aiemmin Hohto-nimellä tunnettua sateenkaaritapahtumaa on järjestetty vuodesta 2005.


Pohjois-Karjala Pride 2017 -tapahtuman kulkue järjestäytymässä lauantai-iltapäivänä 20.5.(Kuva: Mikko Kivinen)

» Jutun oma sivu
Filosofi radiossa: On käynnissä kulttuurivallankumous, epänormaali muuttuu normaaliksi

vaeltaja2006 • 20.05.2017 09:04 • 2 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Kulttuurivallankumous on käynnissä. Se, mikä on normaalia, laajenee. Ennen poikkeavina pidettyjä pidetään nyt normaaleina.Tällainen moninaisuus alkoi murtautua esiin seksuaalisuudessa. Mutta osa Euroopasta haluaa edelleen kaventaa normaalina pidettyä.

Kirjailija ja filosofi, kulttuurihistorian ja sosiologian dosentti Jari Ehrnroothilla on säännöllisesti kolumni Ylen Radio 1:n Ykkösaamussa. Keskiviikkona, kansainvälisenä homofobian, transfobian yms. vastaisena päivänä hän pohti normaaliutta. Hänen mielestään tämä on asia, joka halkoo kansakuntia vanhalla ja uudella mantereella. Normaalius ymmärretään laajemmin. Aikaisemmin marginaaliin työnnetyt ihmiset ”outoine” tai ”erityisine” ominaisuuksineen muuttuvat arvostetuiksi kansalaisiksi. Ihmiskunta saa erilaisten ihmisten ihmisluonnonvarat laajempaan käyttöön. Esimerkiksi hän ottaa ns. erityisherkät ihmiset, joista ennen tehtiin sairausdiagnooseja, mutta nyt heidän erityisominaisuuksiaan yritetään ottaa hyötykäyttöön.

Tällainen uusi normaalius ei synny riidatta. Toiset pelkäävät ja vastustavat, toiset toivovat ja juhlivat moninaisuutta yksilönvapauden korkeampana tasona. On tapahtumassa kulttuurinen vallankumous. Jari Ernrooth päättää kolumninsa: Kun ominaisuudet jotka aiemmin määriteltiin onnettomuuden aiheuttajiksi muuttuvat juhlituksi arvokkuudeksi, se totta tosiaan on uusi asioiden järjestys.

yle.fi

Kolumnin voi myös kuunnella Areenasta

areena.yle.fi


Hieman samaan teemaan liittyy Maria Pettersonin kolmuni huhtikun lopulla. Siinä hän paljastaa, että heteroseksuaalisuus syntyi 1868.

yle.fi
Maailman Perheiden kongressi haluaa homoille avioliittokiellon ja naisille aborttikiellonKun läntisissä Euroopan maissa perhe- ja avioliittokäsitystä on laajennettu ja homot ja lesbot ovat päässeet naimisiin, itäisessä Euroopassa suunta on päinvastainen. Perheen käsitettä kavennetaan ja avioliitto-oikeutta rajoitetaan. Puola ja Unkari ovat hyviä esimerkkejä. Tiukkaa aatemaailmaa levittää amerikkalainen äärioikeisto, tukena venäläiset kansallismieliset.

Unkarissa pidetään alkavalla viikolla kansainvälinen ”Maailman perheiden konferenssi” WCF. Joka vuosi konferenssi pidetään eri maassa. Se on paikka, jossa edistetään amerikkalaisen äärioikeiston kristillistä perhemallia eli ”Christian right-wing family values”. Amerikkalainen Southern Poverty Law Center on vuonna 2014 määritellyt tapahtuman hlbtiq-vastaiseksi viharyhmäksi. WCF on sekaantunut Venäjän homopropagandalakien edistämiseen vuonna 2013.Vuoden 2014 Maailman Perheiden kongressi pidettiin Moskovassa. Amerikkalaiset järjestöt joutuivat vetäytymään pois Krimin valloituksen ja Ukrainan tapahtumien vuoksi, mutta monista eurooppalaisista äärioikeistopuolueista oli paikalla edustajia, mm. Ranskan National Frontista ja Itävallan vapauspuolueesta FPÖstä.

Tänä vuonna Unkari isännöi ja osittain kustantaa kongressin. Se alkaa torstaina 25.5.2017 ja päättyy sunnuntaina. Pääorganisoija on Unkarin hallituksen perhe-, nuoriso- ja kansainvälisten asioiden alivaltiosihteeri.

Kongressin tarkoituksena on levittää ajatusta ”luonnollisesta perheestä”, ”natural family”, siis varmaan suunnilleen samaa kuin ”aito avioliitto”. Lasten tulee kasvaa ”luonnollisessa perheessä”, ei yksinhuoltajaperheissä, ei isovanhempien hoidossa eikä homo- ja lesboparien luona. Kongressin taustavoimien homovastaisuus tunnetaan hyvin. He yrittävät vaikuttaa erityisesti Afrikkaan, ja lobbaustyö on onnistunut. Moniin Afrikan maihin on tullut homovastainen lainsäädäntö, esim. Nigeriaan ja Ugandaan. Viime vuonna WCF:n puheenjohtajaksi valittiin Brian Brown, joka on USAn tunnetuimpia homojen vastustajia. Kun USAn Korkein oikeus hyväksyi homojen ja lesbojen avioliitot, Brian Brown on suuntautunut enemmän kansainväliseen vaikuttamiseen. Unkari on ollut hyvin otollinen maaperä. Southern Poverty Law Center on julkaissut yhteenvedon Brian Brownin aatemaailmasta hlbtiq-väestöä vastaan

www.splcenter.org

Maailman Perheiden Kongressi WCF tekee läheistä yhteistyötä Venäjän nationalistien kanssa. Kongressin synty liittyy Venäjään ja vuoteen 1995. Kolme perhearvoja ajavaa amerikkalaista oli kutsuttu vieraiksi Moskovaan ja he puhuivat epäedullisesta väestökehitytksestä. Lapsia ei synny, kun feminismi ja homoseksuaalisuus leviävät. Syntyi ajatus perhekongressista. WCF:llä on tiiviit yhteydet Venäjään, ortodoksiseen kirkkoon ja Putinin hallintoon.

Puola on yksi WTC:n vahvoista tukijoista. Suhteet olivat erityisen tiiviit 2007, jolloin Varsovassa pidettiin Maailman perheiden kongressi. Samaan aikaan Varsovan Pridet olivat kuumimmassa vaiheessa. Niitä kiellettiin ja uudelleen sallittiin ja lukuisista Euroopan maista, mm. Suomesta, oli paljon ihmisiä mukana tukemassa puolalaisten prideja. Puolan pääministeri Jarosław Kaczyński oli erityisen homovastainen.

Viime vuosina WCF:n johto on ottanut huostaansa Serbian. Johtoryhmä osallistui 2013 Belgradin Priden vastaisiin laajoihin mielenosoituksiin ja pride kiellettiin. Seuraavina vuosina propagandan kohteina ovat olleet Ukraina, Slovakia, Albania, Latvia, Romania ja Tsekki. Tavoitteena on ollut saada maiden perustuslakiin homoavioliittokielto. Unkarissa se jo on.

Selvitys WCF:n homovastaisesta historiasta:

hrc-assets.s3-website-us-east-1.amazonaws.com


Runsas viikko sitten Unkarissa julkaistiin tietoja Maailman perhekongressista ja oppositiolehdet kirjoittivat: Maailman homofobit tulossa Budapestiin. Ministeri kiirehti korostamaan: Ei homofobit vaan hyvät partnerit. ”Mielellämme otamme vastaan jokaisen, joka tukee perhettä”, ministeri sanoi RTL Klub -tv-lähetyksessä. Lähetyksessä muistutettiin, että homovastaisia ja abortinvastaisia aktivisteja saapuu maailman kaikilta kolkilta.

Torstaina on unkarilaisten oma väestökonferenssi, perjantaina ja lauantaina on Maailman perheiden kongressi. Ohjelmasta ei löydy suomalaisluennoitsijoita ja vain yksi ruotsalainen nimi.

www.budapestfamilysummit.com

HVG-sanomalehden otsikoita: homofobeja tulossa Budapestiin. Ministeri Balog korjaa: Ei homofobeja vaan partnereita

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy