ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
Vinokino
Lesbo- ja homoelokuvan festivaali

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Tom of Finland -elokuvalla avausviikonloppuna lähes 20 000 katsojaa

Sami Mollgren • 27.02.2017 16:36 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Tilannekuva Tom of Finland -elokuvasta (kuva: Finnkinon elokuvalevitys)
Perjantaina 24.2. ensi-iltansa saanutta Dome Karukosken Tom of Finland -elokuvaa esitettiin 120 elokuvateatterissa eri puolilla maata. Finnkinon elokuvalevityksen mukaan elokuvan näki kaikkiaan 18 713 katsojaa.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluva elokuva sai kriitikoiden FIPRESCI-palkinnon Göteborgin kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Elokuva on herättänyt vilkasta keskustelua esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

- Olemme liikuttuneina ja onnellisina ottaneet vastaan sekä median että katsojien palautteen. Elokuva koskettaa suomalaisia ja se koetaan tärkeäksi osaksi meidän historiaamme. Avausviikonloppuna elokuvaa käytiin katsomassa aktiivisemmin isoissa kaupungeissa kuin maaseudulla. Toivon toki, että pienemmätkin kaupungit innostuvat nyt kun elokuva on nähtävissä. Perjantaina elokuva lanseerataan Ruotsissa 40 elokuvateatterissa kautta maan ja osa näytöksistä on jo myyty loppuun, kommentoi Annika Sucksdorff, Helsinki-filmin toimitusjohtaja ja yksi elokuvan kolmesta tuottajasta.

- Elokuvan ensi-iltaa edeltävinä viikkoina on tehty valtavasti työtä elokuvan markkinoinnin ja PR:n saralla, ja tämä taustatyö on purrut erityisesti isoissa kaupungeissa. Olemme kuitenkin vakuuttuneita, että upea elokuva ja sen saamat hienot arvostelut etenkin paikallismedioissa saavat myös elokuvafanit maakunnissa liikkeelle. Olemme ylpeitä siitä, että saamme olla osana Tom of Finlandin menestystarinaa elokuvalevittäjän roolissa, sanoo Finnkinon elokuvalevityksen päällikkö Mika Nieminen.

Tom of Finland -elokuvan päärooleissa nähdään Pekka Strang (Touko Laaksonen), Lauri Tilkanen (Veli ”Nipa” Mäkinen) ja Jessica Grabowsky (Kaija, Toukon sisko). Dome Karukosken ohjaama elokuva on Helsinki-filmin tuottama ja sen levittää Finnkinon elokuvalevitys.


» Jutun oma sivu
Pyykkinarut riippumaan

vaeltaja2006 • 27.02.2017 11:19 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Pyykkinaru on Heidi Lunabban ja Ilar Gunilla Perssonin yhteisötaidehanke. Sateenkaarenväristä pyykkiä ripustamalla osoitetaan ystävällistä suhtautumista LHBTQI-ihmisiin ja muihin vähemmistöihin sekä uuteen avioliittolakiin.

Pyykkinarulla voi kuivattaa tekstiilejä, myssyjä, sukkia, paperisuikaleita tai mitä tahansa, missä on eri sateenkaaren värejä. Tähän taidetempaukseen osallistutaan ripustamalla pyykkinaru näkyvälle paikalle. Se voi olla puisto, julkisen rakennuksen ympäristö, oma puutarha, parveke, näyteikkuna, baarin sisäänkäynti, jne. Voi olla myös muuta sommittelua sateenkaaren väreissä: mukisarja, muovi- tai kangaskassit, kirjasarja, kynttilät - mitä tahansa, jossa toteutuu ainakin osa sateenkaaren väreistä. Täydellisyys ei ole pääasia, vaan hyvä tarkoitus.

Pyykkinaruista otetaan kuvia ja julkaistaan sosiaalisessa mediassa; sillä tavoin tieto leviää. Kaikki toivotaan mukaan kuvaamaan ja julkaisemaan pyykkinarukuvia.

Pyykkinaruja on ripustettu viime vuosina erilaistsen pride-tapahtumien yhteydessä.

Keräsimme muutaman kuvaesimerkin twitteristä, osoitteesta #tvattlina.


» Jutun oma sivu
Kaupungin Naiset -lesbokuoron uusi musiikkivideo avioliittolain muutoksen kunniaksi

vaeltaja2006 • 27.02.2017 09:34 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Kaupungin Naiset -lesbokuoro julkaisi lauantaina 25.2.2017 musiikkivideon, joka juhlistaa uutta avioliittolakia. Eduskunnan hyväksymä avioliittolain muutos niin, että kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä voivat jatkossa solmia avioliiton, tulee voimaan ylihuomenna, keskiviikkona 1.3.2017.

Musiikin “Mä haluun häät” -kappaleeseen on säveltänyt ja sovittanut Kaupungin Naisten kuoronjohtaja ja säveltäjä Petra Lampinen. Kappaleen teksti on lähtöisin Tanssivalla karhullakin palkitun Anja Erämajan kynästä ja “Ehkä liioittelen vähän” -runokokoelmasta.

Petra Lampinen kommentoi: “Tasa-arvoinen avioliittolaki tuo mukanaan suuren ilon aviopareille ja heidän läheisilleen ja ystävilleen. Mahdollisuus liittyä ja rakastaa, ylpeänä ja yhdessä on voimaannuttavaa varsinkin näinä epäluulon ja epätiedon aikoina. Suomi on suuri maa, täällä on tilaa rakastaa”.

Musiikkivideo alkaa vasta n. 5 sekunnin päästä.
Naapurin ensi kommentti: "Nää on niin hyvii". Toinen kommentti:"Ihan kuin Ultrabraa". Vielä yksi kommentti: "Ihan kuin Anni Sinnemäen kynästä".

Kaupungin Naiset on helsinkiläinen lesbokuoro, joka laulaa Petra Lampisen säveltämää runoutta mm. rakkaudesta, kuolemasta ja nettideittailun vaikeudesta.


» Jutun oma sivu
Moonlight-elokuva voitti parhaan elokuvan Oscarin

Sami Mollgren • 27.02.2017 07:38 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Moonlight voitti parhaan elokuvan Oscarin helmikuun 2017 Oscar-gaalassa (kuva: Mark Ralston / AFP / Lehtikuva)
Parhaan elokuvan Oscarin voitti Barry Jenkinsin ohjaama ja Tarell Alvin McCraneyn kirjoittama elokuva Moonlight, joka kertoo vaatimattomissa oloissa Miamissa varttuvan mustan pojan kasvutarinan. Elokuvan teemoihin kuuluu esimerkiksi oman identiteetin etsiminen suvaitsemattomassa ilmapiirissä.

Parhaan elokuvan Oscarin jakamisessa tapahtui virhe, sillä ensin parhaaksi elokuvaksi julistettiin ennakkosuosikki La La Land oikean voittajan asemesta. Syynä oli voittajan kertoneelle Warren Beattylle annettu toisen sarjan voittajan tiedot sisältävä kuori.

Mahershala Ali voitti parhaan miessivuosan Oscarin suorituksestaan Moonlight-elokuvassa. Ali esitti päähenkilö Chironin suojatikseen ottanutta huumediileri Juania.

Elokuva voitti myös parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin. Ohjaus, käsikirjoitus: Barry Jenkins, tarina: Tarell Alvin McCranley.Moonlight-elokuvalla oli kahdeksan Oscar-ehdokkuutta. Kriitikoilta kehuja kerännyt Moonlight on voittanut aiemmin esimerkiksi parhaan draamaelokuvan Golden Globe -palkinnon.

Oscarit jaettiin sunnuntai-iltana Los Angelesin Dolby-teatterissa, ja gaalan juonsi Jimmy Kimmel. Kaikkiaan Oscar-palkintoja jaetaan 24 kappaletta.

Vuoden 2017 Oscar-gaalan ennakkosuosikki oli 14 ehdokkuutta saanut La La Land.

Muut Oscarit:
Paras naispääosa: Emma Stone (La La Land)
Paras miespääosa: Casey Affleck (Manchester by the Sea)
Paras ohjaus: Damien Chazelle (La La Land)
Paras naissivuosa: Viola Davis (Fences)
Paras alkuperäiskäsikirjoitus: Manchester by the Sea
Paras kuvaus: La La Land
Paras musiikki: La La Land
Paras kappale: City of Stars (La La Land)
Paras ulkomainen elokuva: The Salesman (Iran)
Paras leikkaus: Hacksaw Ridge – aseeton sotilas
Paras maskeeraus ja hiusmuotoilu: Suicide Squad
Paras puvustus: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat
Paras pitkä dokumenttielokuva: O.J.: Made in America
Paras äänileikkaus: Arrival
Paras äänimiksaus: Hacksaw Ridge – aseeton sotilas
Paras animoitu lyhytelokuva: Piper
Paras animaatioelokuva: Zootropolis – eläinten kaupunki
Paras lavastus: La La Land
Parhaat erikoistehosteet: Viidakkokirja
Paras lyhyt dokumenttielokuva: Valkoiset kypärät
Paras lyhytelokuva: Sing

Mahershala Ali (kuva: Lucy Nicholson / Reuters / Lehtikuva)
Ohjaaja Barry Jenkins ja tarinan kirjoittaja Tarell Alvin McCraney. (kuva: Mark Ralston / AFP / Lehtikuva)

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Slovenia: Samaa sukupuolta olevat parit saivat lähes avioliittoon verrattavat oikeudet

Sami Mollgren • 26.02.2017 18:44 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Slovenian pääkaupunki Ljubljana
Sloveniassa tuli perjantaina 24.2. käyttöön uusi samaa sukupuolta olevien parisuhteita koskeva laki, joka tuo ulkoista adoptio-oikeutta ja keinohedelmöitystä lukuunottamatta samat oikeudet kuin aviopareilla. Vuoden 2006 parisuhdelaki oli oikeusvaikutuksiltaan heikompi.

Laki hyväksyttiin keväällä 2016.

Paikallisen hlbti-järjestö Legebitran edustaja Lana Gobec kutsuu uutistoimisto Reutersin mukaan lakimuutosta suureksi askeleeksi eteenpäin.

- Mutta jatkamme pyrkimistä täydelliseen yhdenvertaisuuteen hetero- ja homoparien välillä, toteaa Gobec.

Joulukuussa 2014 oppositiossa oleva vasemmistoryhmittymä esitteli lakialoitteen, jolla vuodelta 1976 peräisin olevaa avioliittoa ja perhesuhteita säätelevää lakia muutettaisiin siten, että avioliiton voisivat solmia myös samaa sukupuolta olevat parit. Tammikuun lopulla hallitus ei asettunut vastustamaan lakiesitystä ja 10. helmikuuta kansalliskokouksen komitea hyväksyi lakiesityksen äänin 11-2 toisessa käsittelyssä.

Slovenian parlamentti hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot maaliskuussa 2015. Heti sen jälkeen paikallinen ns. perhejärjestö päätti alkaa kerätä nimiä kansanäänestyksen järjestämiseksi samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden kumoamiseksi. Parlamentti yritti torjua kansanäänestyksen sillä perusteella, että äänestyksellä pyritään perustuslain vastaisesti loukkaamaan ihmisoikeuksia ja perusvapauksia. Perustuslakituomioistuin kuitenkin päätti syksyllä, että parlamentilla ei ole valtaa rajoittaa kansanäänestystä ja määräsi kansanäänestyksen järjestettäväksi. Avioliitto-oikeus kaatui prosentein 63-37 kansanäänestyksessä joulukuussa 2015, äänestysprosentti oli 36,5.

Sen jälkeen hallitus ryhtyi heti valmistelemaan kattavampaa, oikeusvaikutuksiltaan avioliittolakiin verrattavaa parisuhdelakia, joka on nyt tullut käytäntöön.

Jo vuonna 2009 perustuslakituomioistuin katsoi, että lainsäädäntö on syrjivä seksuaalisen suuntautuneisuuden perusteella, ja vaati korjaamaan lainsäädäntöä. Kesällä 2011 hyväksyttiin kompromissina laki, joka ei sisältänyt ulkoista adoptio-oikeutta ja käsite "avioliitto" määriteltiin vain miehen ja naisen välisen liiton nimeksi. Alkuvuodesta 2012 uudistus kuitenkin torppaantui katolisen kirkon ja muiden uskonnollis-konservatiivisten ns. perhejärjestöjen voimin aikaansaatuun kansanäänestykseen, prosentein 56-44. Äänestysvilkkaus oli noin 30 prosenttia.

Homoseksuaaliset suhteet ovat olleet Sloveniassa laillisia vuodesta 1977 lähtien. Samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet rekisteröidä parisuhteensa vuodesta 2006 lähtien, mutta selvästi vähäisemmin oikeusvaikutuksin kuin eri sukupuolta olevat parit. Perheen sisäinen adoptio on ollut homopareille mahdollinen vuodesta 2011 lukien.

Mielipidetiedustelujen mukaan selvä enemmistö slovenialaisista tukee avioliittojen sallimista myös samaa sukupuolta oleville pareille.


» Jutun oma sivu
Catariina Salo Rengbågsankanin johtoon

jnsto • 25.02.2017 15:15 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Ruotsinkielinen HLBT-järjestö Regnbågsankan rf, valitsi uudeksi puheenjohtajakseen 25.2.17 toimittaja Catariina Salon Maalahdelta. Järjestöä viisi vuotta luotsannut Oscar Ohlis ei asettunut ehdolle. Vuosikokous järjestettiin Helsingissä.

Järjestön nettisivun haastattelussa Ohlis toteaa Rengbågsankanin nousseen viime vuosina varteenotettavaksi toimijaksi. Hän mainitsi mm nuorisoryhmien perustamisen eri seuduille.

Vuosikokous toivoi enemmän paikallistoimintaa suomenruotsalaisilla alueilla.

Puheenjohtaja Catariina Salo totesi, että transihmisiin suhtaudutaan kovin eri tavalla eri osissa Suomea. Hän korosti vaatimuksia pakkosterilisoinnin lopettamiseksi.

Järjestön tiedotteessa kerrotaan Salon tulevan Petolahdelta (Petalax). Se on osa Maalahtea (Malax).

Rengbågsankan tunnetaan mm syksyisin järjestettävästä toimintaviikosta. Seura määrittelee itsensä tiedotteessa lyhenteellä HBTIQ-järjestö.

Puheenjohtajan ohella hallitukseen kuuluvat Johanna Sjöberg, Olivia Hellsten, Ida Alina Boucht, Hanna Bäckström, Anders Huldén ja Nicole Stambej.

Hallitus varajäsenineen, vas Olivia Hellsten, Catariina Salo, puheenjohtaja, Johanna Sjöberg, Anders Huldén, Nicole Stambej, Hanna Bäckström, Petra Nysten, Ida Alina Boucht, Monika Pensar ja Panda Eriksson (puuttuu kuvasta). Kuva: Rengbågsankan.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Zeit-lehden arvostelija Edward-oopperasta: Homojen hommaa

vaeltaja2006 • 25.02.2017 08:47 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Toissa päivänä Hampurissa ilmestyvässä kulttuuripitoisessa viikkolehti Zeitissa oli arvostelu Berliinin ooperan Edward II:n esityksestä. Musiikkiarvostelijan mukaan säveltäjä on homo, libreton tekijä on homo, ohjaaja on homo, kapellimestarista ei tiedetä, intendantti on homo, dramaturgi on homo. Lähes kaikki on homoa. Se tiedetään, että ooppera ja homot jollain tavoin kuuluvat yhteen. Mutta miten tämä homojen joukko sai aikaan näin surkeaa oopperaa - kielellisesti, draamallisesti, musikaalisesti.

Arvostelija jatkaa, että jos esitys olisi ollut 30 vuotta sitten silloisessa pääkaupunigssa Bonnissa, sen rohkeutta olisi ylistetty tai olisi oltu tuohtuneita. Mutta nyt Berliinissä vuonna 2017 sen teoksen aika on auttamattomasti ohi. Yhteenvetona arvostelija kirjoittaa, että Mozartilla, Alban Bergillä tai tai Verdillä ei koskaan oopperoissaan ollut kysymys pelkästä seksistä, kuten nyt mainostetaaan Edward II:ta. Toivottavasti homoelämässä osataan arvostaa muutakin – esim. hyvää taidetta tai auringonlaskuja suoraan mereen Ci­vi­ta­ve­c­chian ja Sa­ler­non edustalla.


Zeitin avostelua paheksuttiin: syrjintää ja homovihamielisyyttä

Saksan näyttämöiden yhdistyksen puheenjohtaja Ulrich Khuon vastasi eilen Zeit-lehden arvosteluun, jota on luettu hämmästyneinä ja järkyttyneinä. Vastaus on levinnyt laajasti aamun lehtiin. Arvostelussahan valitetaan oopperan heikkoa tasoa ja syyksi sanotaan tekijöiden homous. Sanaa ’homo’ käytetään niin, että sillä selitetään kaikki. Lähes kaikki oopperan tekijät ovat homoja eikä mitään muuta. Arvostelun mukaan oopperan laatu on surkea, kaikki vastuulliset ovat homoja.

Homous on typistetty aivan kuin olisi itsestään selvää millaisia unelmia, pyrkimyksiä ja toiveita homoilla on. Arvostelun mukaan säveltäjän, libreton tekijän ja intendentin maku on homojen makua. Ulrich Khuonin mukaan tällainen kirjoittelu on syrjivää. Sanavalinnat arvostelussa olivat ärsyttäviä: ”homot” tekevät surkeaa taidetta, homoyhteisö tekeytyy ”uhriksi” ja näyttämösovituksessa on kysymys vain ”seksistä” toisin kuin heteroseksuaalisesti tehdyissä oopperoissa läpi historian.

Kaikki yllä kuvattu on vain halua rajoittaa oopperan ilmaisua ”normaaliuden” mukaiseksi. Nyt eletään kuitenkin aikaa, jolloin ihmisten identiteettejä ei voi enää typistää yhden mallin mukaiseksi. Yksinkertaiset vastaukset eivät enää riitä. On pakko laajentaa omaa horisonttia ja kasvaa ulos perinteisistä rajoituksista. Näin siis vastattiin tiivistettynä Saksan näyttämöiden liitosta.

- - - - - -

Ovatko homojen taiteelliset aikaansaannokset ja teokset huonompia kuin heteroiden?


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Helsingin Gayteatterin 10-vuotisjuhlanäytelmä: Olitko Sinä - Homomman Suomen historia 2.0

Sami Mollgren • 24.02.2017 08:00 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Olitko Sinä - Homomman Suomen historia 2.0 saa ensi-iltansa tasa-arvon päivänä 19.3.2017.
Helsingin Gayteatteri esittää maaliskuussa kymmenvuotisjuhlansa kunniaksi alkuaan keväällä 2009 esitetyn, mutta tähän hetkeen päivitetyn Olitko sinä? -näytelmän.

- Tähän hetkeen päivitetty 2.0 esitys sukeltaa maamme yllättävän värikkääseen homohistoriaan ennakkoluulottomasti ja hilpeästi, tyylillä ja tyylejä rikkoen. Aina Ajankohtainen Kakkonen B-Studiosta käynnistää häpeilemättömän taruston kivikaudelta nykyhetkeen. Esitys kurkottaa kohti totuutta, tarkastelee historiamme kohtalonhetkiä ja avaa portit sateenkaaren tuolle puolen.

- Olitko sinä? Olimmeko me? Sateenkaarikansa oli aktiivinen osa maamme historiaa jo kauan ennen itsenäisyyttä!

Homomman Suomen historia 2.0 -näytelmässä luvataan nostaa Suomi100-juhlavuoden kunniaksi esiin enemmän ja vähemmän tunnettuja historiallisia tapahtumia ja henkilöitä muinaissuomalaisista jääkäreihin, runoilijoista aktivisteihin.

- Osittain tositapahtumiin perustuva komedia keskittyy kansakuntamme merkkihetkiin homonäkökulmasta.

Salla Markkasen musiikin siivittämässä esityksessä puhutaan ja lauletaan suomeksi ja ruotsiksi.

Ensi-ilta on tasa-arvon päivänä 19.3.2017. Se ja kevään yhdeksän muuta esitystä nähdään Helsingissä Valtimonteatterissa (Aleksis Kiven katu 22, sisäpiha). Esityksen kesto on 2,5 tuntia, sisältäen väliajan.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Kim Gustafsson, musiikki: Salla Markkanen, puvustus: Essi Rämä, valot: Ville Virtanen.
Lavalla: Mikko Autio, Atte Hänninen, Simo Karhula, Carl Lindgren, Salla Markkanen, Ari Murto, Jani Nummela, Georgi Petkov, Jarno Pimperi, Mikko Rantonen, Pasi Risberg ja Veli Toppinen
Tuotanto: Helsingin Gayteatteri HGT ry, Helsingfors Gayteater HGT rf

Esitykset:
Su 19.3.2017 klo 19:00 ensi-ilta
Ti 21.3.2017 klo 19:00
Ke 22.3.2017 klo 19:00
To 23.3.2017 klo 19:00
La 25.3.2017 klo 15:00
La 25.3.2017 klo 19:00
Su 26.3.2017 klo 15:00
Su 26.3.2017 klo 19:00
Ti 28.3.2017 klo 19:00
Ke 29.3.2017 klo 19:00


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Määrittääkö Tom of Finland jo liikaa homokuvaa?

Sami Mollgren • 24.02.2017 00:20 • 46 kommenttia. NÄKÖKULMAT • KOTIMAA

Suomen Posti julkaisi Tom of Finland -postimerkkejä syyskuussa 2014.
Elokuvan, lakanoiden, postimerkkien ja muiden tuotteiden myötä Tom of Finland on Suomessa saanut ennennäkemätöntä julkisuutta. Samalla Tom of Finlandia on nostettu jalustalle edustamaan homomiehiä, seksuaalivähemmistöjä ja jopa laajemminkin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.

Touko Laaksosen - Tom of Finlandin - ansiot taiteilijana ovat eittämättömät. Jo aikanaan hänen stereotyyppisessä maskuliinisuudessaan karikatyyrimäiset piirroksensa miehistä löysivät yleisönsä, ja noilla kuvilla on ollut vaikutuksensa myös kansainväliseen pop-kulttuuriin. Sittemmin Touko Laaksosen tekemän taiteen on löytänyt laajempikin yleisö. Touko Laaksosen taiteesta on muutamana viime vuonna tuotteistuksen myötä tullut yleisesti hyväksytty mahdollisuus kurkistaa aiemmin tabun asemassa olleeseen miesten välisen vahvan seksuaalisuuden värittämään maailmaan.

Touko Laaksosen tunteneet ovat kuvanneet häntä mukavaksi ihmiseksi. Eikä voi unohtaa Laaksosen panosta Suomen vapauden puolesta Toisessa maailmansodassa. Ja toki Tom of Finland seksuaalisuuden nautinnollisuutta kuvaavilla töillään vapautti ainakin niistä virikkeitä saaneita. Viime vuosina Tom of Finland -kuvaston näkyvä esilläolo on ollut herättämässä julkista keskustelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä.

Olisi kuitenkin perusteltua muistaa, että Tom of Finland -kuvasto ei edusta koko hlbti-vähemmistöä, eikä yleisesti edes miespuolisia homo- tai biseksuaaleja. Tom of Finland -kuvasto edustaa yhtä alakulttuuria, ei enempää.

Moninaisuus näkyvillä olevan kuvaston varjossa

Kun homoseksuaalisuuden moninaisuus jää tietynlaisen kuvaston varjoon, heikentää se monien nuorten ja vanhempienkin miespuolisten seksuaalivähemmistöön kuuluvien mahdollisuuksia ymmärtää omaa seksuaalista suuntautuneisuuttaan. Minän reviirille tunkeutuu stereotyypioita siitä, millaista "oikean" homoseksuaalisuuden tulee ulkoisesti olla - ja se samalla vie tilaa nähdä omaa tietä.

Esimerkiksi Tom of Finland -kuvasto pohjautuu yhteen pääasiassa homo- ja bimiesten seksuaalisiin mieltymyksiin perustuviin alakuttuureista - tai toisaalta on ollut synnyttämässä sitä. Tuollaiset alakulttuurit toki parhaimmillaan voivat luoda yhteisöllisyyttä, mutta samalla ne voivat synnyttää yksilölle joustamattoman muotin "oikealle" tavalle toteuttaa itseään.

Itsensä jo löytäneelle ja alakulttuurin piiriin hakeutuneelle tästä tuskin on ongelmaa, mutta itseään vielä etsivän kohdalla asia voi olla toisin.

Monet homoseksuaalisuuteen ja miesten väliseen seksuaaliseen kanssakäymiseen liittyvistä stereotypioista ja ennakkokäsityksistä ovat pornoteollisuuden aikaansaannosta. Mukaan on limittynyt tarinoita esimerkiksi marginaaliin työnnettyjen mutta seksuaalisesti aktiivisten homomiesten seuranetsintäkulttuurin erityispiirteistä. Homoseksuaalisuus marginalisoituna ilmiönä on vuosikymmenet kuplinut yleisön näkyville lähinnä tällaisen kautta, äärimmäisen seksikeskeisenä.

Monipuolinen kuvasto tarjoaa useammille samastumismahdollisuuden

Ei, Tom of Finland -kuvastoa ja sen seksuaalisuutta ei pidä peittää siveyden läpinäkymättömällä verholla. Siitä ei ole kysymys.

Sen sijaan on aktiivisemmin pidettävä huolta esillä olevan homokuvan monipuolisuudesta. Samalla tavoin toki laajemminkin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohdalla, vaikka tässä tekstissä asia onkin esillä miesten ja homoseksuaalisuuden kautta.

On hyvä, että esimerkiksi hlbti-järjestöjen kuvallisessa viestinnässä esillä on kaikenlaisia ihmisiä. Erilaisten maskuliinisuuden tunnusmerkkejä korostavien alakulttuurien edustajien lisäksi todelliseen homokuvaan kuuluu laidasta laitaan oleva kirjo erilaisia ihmisiä - pikkurilli sojollaan lilaa luomeen pistävä feminiinisyyden stereotypiaan uppava kundikin. Ja totta kai pitää olla kuvia pride-kulkueista.

Moninaisuuden esilläolosta huolehtimisen tuloksena helposti unohtuu, että seksuaaliselta suuntautuneisuudeltaan homoseksuaalisten yksilöiden joukkoon mahtuu myös alakulttuureita ja pride-värikkyyttä vierastava, tyyleistä ja trendeistä piittaamaton jantteri. Tämä kenties näkymättömiin jäävä kaveri tarvitsee yhtäläisesti paikkansa ja samalla samastumiskohteensa tarjolla olevassa kuvassa moninaisuudesta - vaikka tällainen hahmo kaiken räväkkyyden tai värikkyyden keskellä ehkä tylsältä näyttäisikin.

Homoseksuaalisuuden ja heteroseksuaalisuuden erona nimittäin on yksi ainoa asia: siinä missä hetero kiinnostuu romanttisesti ja eroottisesti eri sukupuolta olevasta henkilöstä, kiinnostuu homo samaa sukupuolta olevasta henkilöstä.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Kolme perussuomalaisedustajaa sai huomautuksen Aito avioliitto -aloitetta vastaan äänestämisestä

Sami Mollgren • 23.02.2017 20:42 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Perussuomalaisten kansanedustajat Tiina Elovaara, Arja Juvonen ja Ville Tavio saivat eduskuntaryhmältään huomautuksen siitä, että äänestivät perjantaina 17.2. Aito avioliitto -kansalaisaloitetta vastaan eduskunnassa.

Asiasta kertoi Yle.

Voimaan 1.3.2017 astuvan sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseen tähdännyt aloite kaatui äänin 120-48.

Puheenjohtaja Timo Soini (ps) perusteli Ylelle huomautusten antamista puolueen linjalla.

Kun kuulutaan puolueeseen, noudatetaan puolueen ryhmäpäätöksiä. Jos niin ei tehdä, siitä rangaistaan, Soini sanoi Ylelle.

Suurin osa muista edukuntaryhmistä on pitänyt suhtautumista samaa sukupuolta olevien avioliittoihin omantunnonkysymyksenä, ja ne ovat sallineet edustajiensa äänestää henkilökohtaisen kantansa mukaisesti. Yle kertoo Soinin todenneen, että perussuomalaiset on erilainen puolue.

Perussuomalaiset ovat puheenjohtajansakin suulla etenkin ennen puolueen hallitustaipaleen alkua usein korostaneet, ettei perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä ole ryhmäkuria, kunhan ryhmäkokouksessa etukäteen kertoo asiaa käsiteltäessä, että on eri mieltä ja toimii sen mukaan.

Kun eduskunta vuonna 2014 hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain, perussuomalaisista vain Arja Juvonen äänesti lakiuudistuksen puolesta. Nyt tasa-arvoisella avioliittolailla on puolueessa kolme tukijaa. Elovaara muistutti, että kyse oli hallituksen esityksestä ja omantunnon kysymyksestä. Hän piti tilannetta ristiriitaisena.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
TAHDON – tanssihaaste on käynnistetty

vaeltaja2006 • 23.02.2017 14:18 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä juhlistaa viiden päivän päästä voimaan tulevaa tasa-arvoista avioliittolakia julkaisemalla musiikkivideon Tero Hetero feat. Hildá – Tahdon. Samalla työyhteisöt, kaveriporukat ja yksittäiset ihmiset haastetaan mukaan opettelemaan videon koreografia ja tanssimaan kappale videolle.


Avioliittolain muutos tulee voimaan ensi keskiviikkona, ja silloin on odotettavissa monenlaisia juhlia ja spontaaneja tapahtumia. Tämä musiikkivideo voi olla pohjana, kun tapahtumia järjestetään.


Tero Hetero feat. Hildá – Tahdon -kappaleen tekijät ovat Niina Hartikainen, Henna Helasvuo, Hildá Länsman ja Lasse Turunen. Hilppa Lamme on suunnitellut koreografian. Videolla viittoo Silva Belghiti ja tanssijat ovat Svenska Teaternin ja Kansallisteatterin henkilökuntaa sekä teatteriryhmä Ursa Minorin näyttelijöitä. Videon on kuvannut Tomi Palsa, ohjannut Lasse Turunen ja leikannut Henna Helasvuo.
Tahdon-kappaleen sanoitukset on käännetty ruotsiksi ja pohjoissaameksi. Suomenkielisen, ruotsinkielisen tai saamenkielisen tekstityksen voi valita Youtube-videon asetuksista.

Jokainen voi osallistua juhlintaan kuvaamalla oman version tanssista. Se voi olla video tai valokuva. Kertosäkeen koreografian voi opetella youtube-videon avulla. Se voi olla myös maaliskuun 1. päivänä toteutettava flashmob. Tarkemmat ohjeet videon tekemisestä löytyvät nettisivulta

suomi100-sateenkaarenvareissa.fi


Tässä opetusvideossa on kertosäkeen koreografian perusliikkeet:» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Trump purkaa kouluissa transoppilaiden suojan

vaeltaja2006 • 23.02.2017 11:34 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Kuva Reutersin uutisvideosta Youtubessa tänä aamuna
Obaman kaudella luotiin valtakunnallinen laki, jolla suojeltiin koulujen ja yliopistojen transoppilaita syrjinältä. Nyt Trump on perunut lain ja haluaa, että osavaltiot itsenäisesti päättävät trans-politiikastaan.

Monet miettivät, alkaako nyt laajempi hlbtiq-oikeuksien purkaminen. Transnuorten osalta Obaman allekirjoittama laki toukokuussa 2016 salli oppilaiden käyttää sitä vessaa ja niitä pukutiloja, jotka sopivat heidän kokemaansa sukupuoli-identiteettiin. Oli muitakin määräyksiä, kuten osallistuminen urheilutapahtumiin. Laki koski valtion kouluja ja yliopistoja. Trump perui Obaman antaman lain. Konservatiivit vaativat, että transnuoret käyttävät niitä tiloja, jotka vastaavat heidän biologista sukupuoltaan.

Trump lupasi jo vaalikampanjansa aikana ryhtyä kulttuuritaisteluun koulujen vessoista. Presidentin on helppo purkaa edeltäjänsä antamat määräykset. Riittää yksi paperi ja allekirjoitus. On ollut tavallista, että presidentin vaihtuessa edeltäjän antamat määräykset puretaan. Washington Post kertoi keskiviikkona, että oikeus- ja opetusministeriö tiedottivat Korkeinta oikeutta trans-määräysten muuttumisesta.

Heti, kun tieto aikaisempien määräysten purkamisesta tuli, kokoontuivat Washingtonissa ensimmäiset mielenosoittajat vaatimaan lisää oikeuksia hlbtiq-ihmisille. Kuilu liberaalien ja konservatiivien välillä syvenee. Konservatiivit ovat syytelleet Obaman antamia vapaamielisiä määräyksiä siitä, että miesten olisi mahdollista tunkeutua naisten vessa- ja pukutiloihin vetoamalla sukupuoli-identiteettiinsä.


Reutersin uutisvideo Youtubessa:


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Vaihtoehtoisen totuuden levittäjä väittää: Pariisissa laajoja no-go-alueita

vaeltaja2006 • 23.02.2017 10:19 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Valkoinen talo ja jotkut journalistit levittävät ”vaihtoehtoista totuutta”. Ultrakonservatiivinen amerikkalaisjournalisti Pamela Geller kuvailee Pariisin tilannetta artikkelissaan: No-go-alueet laajenevat, väkivalta leviää Pariisissa.

Geller Report -sivulla Pamela Geller kertoo, miten levottomuudet ovat levinneet koko Ranskaan. Lähtölaukauksena tälle uutisliioittelulle ja keksitylle uutiselle oli 22-vuotiaan miehen pidätys ja neljän poliisin pidätettyyn kohdistama seksuaalinen pahoinpitely. Siitä syntyi viime viikolla todellisia vastalausemielenosoituksia. Nyt valeuutisten levittäjä kertoo, että osa Ranskasta on vaarallista aluetta. Vakavaa rikollisuutta on 16 Pariisin esikaupungissa. Tilanne on valeuutisten mukaan eskaloitunut uusiin kaupunkeihin: Nantes’hen, Lilleen ja Roueniin. Poliisien kimppuun on käyty molotovin cocktaileilla. Geller Reportin sivulla on vielä Pariisin kartta varmistamassa no-go-alueet: niille alueille ei kannata mennä.

No-go-alueisiin kuuluu myös ”homokaupunginosa Marais”, johon Gellerin mukaan ei missään nimessä pidä mennä verenvuodatuksen takia.Ne, jotka ovat juuri vierailleet kaupungissa, eivät ole huomanneet mitään erikoista. Maraisin kaupunginosan muotiliikkeissä on juuri nyt alennusmyynnit ja se ehkä aiheuttaa hulinan tunnetta.


USAssa ilmestyvä Advocate julkaisi tiistaina yhteenvedon Trumpin ja hänen kannattajiensa valeuutissyytöksistä viime viikoilta. Perjantaina presidentti Trump twiittasi, että pahimmat valeuutismediat ovat NBC, CBS, CNN, ABC ja The New York Times. Ne ovat Trumpin mukaan kansan vihollisia. Trump itse luottaa Breitbartiin ja Townhalliin. Myös Fox News on Trumpin suosiossa.

Syytteet valtamedian valeuutisista ja toimittajien uhkailu ovat saaneet uusia muotoja. Tänä aamuna Ylen uutissivuilla kerrotaan ruotsalaisesta valeuutistehtaasta eli Granskning Sverige -nimisestä sivustosta, joka maksaa avustajilleen siitä, että mediaa pommitetaan syyttämällä sitä valeuutisista. Syytöksiä laitetaan sosiaaliseen mediaan ja kun syytökset ovat saaneet riittävästi klikkauksia, avustajalle voidaan maksaa jopa 3000 kruunua palkkiona. Kuvaan kuuluu myös, että toimittajille soitellaan ja heitä uhkaillaan ja puhelut laitetaan kuuluville sosiaaliseen mediaan.


Reaganin aikana presidentin työhuoneessa näkyi valoa pikkutunneille saakka. Monet sanoivat: ”Ahkera presidentti”. Reagan ei twiitannut kaiken yötä eikä lähetellyt uhkailuja tai syytöksiä. Lähipiiri on myöhemmin muistellut noita aikoja. Presidentti katseli työhuoneensa tv:stä villin lännen filmejä.

Geller Report -sivuston mukaan näihin kaupunginosiin ei kannata mennä väkivallan vuoksi. Silminnäkijät kertovat, että kyseessä on valeuutinen. Kaupungissa on rauhallista.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Eduskunta kaatoi Aito avioliitto -aloiteeseen liittyneet lausumaehdotukset

Sami Mollgren • 22.02.2017 16:31 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Eduskunnan perjantaina hylkäämän Aito avioliitto -kansalaisaloitteen toisessa käsittelyssä äänestettiin keskiviikkona vielä adoptioon ja kirkkovihkimiseen liittyvistä lausumaehdotuksesta, jotka eduskunta hylkäsi.

Lisäksi eduskunta pysyi ensimmäisessä käsittelyssä tekemässään päätöksessä kansalaisaloitteeseen KAA 2/2016 vp sisältyvän lakiehdotuksen hylkäämisestä.

Antero Laukkasen (kd) lausumaehdotus kaatui äänin 91-65. Siinä esitettiin, että "eduskunta edellyttää, että hallitus selvittää, edellyttääkö voimaantuleva avioliittolain sääntely lainsäädännön täsmentämistä, jotta kirkkojen ja muiden uskonnollisten yhdyskuntien autonomia vihkimiskäytäntöjen osalta voidaan turvata".

Päivi Räsäsen (kd) lausumaehdotus kaatui äänin 96-53, kuusi tyhjää. Siinä esitettiin, että "eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy valmistelemaan lainsäädäntöä, joka turvaa adoptioon luovuttavien tahojen oikeuden vaikuttaa lapsen sijoituksessa perhemuodon valintaan".

Lausumaehdotuksista äänestämisen jälkeen Aito avioliitto -aloitteen käsittely todettiin päättyneeksi.

Ns. Aito avioliitto -kansalaisaloite "Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta" pyrki kumoamaan joulukuussa 2014 hyväksytyn samaa sukupuolta olevien avioliitot sallivan avioliittolain uudistuksen, joka astuu voimaan keskiviikkona 1. maaliskuuta 2017.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Kuningas Harald arvostaa monenlaisten ihmisten Norjaa

vaeltaja2006 • 22.02.2017 12:02 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ

Norjan kuningasperhe (kuva kuningashuoneen verkkosivulta)
Eilen tiistaina vietettiin Norjan kuninkaan Haraldin 80-vuotispäivää. Viime elokuussa Harald puhui maahanmuutosta ja vaati suvaitsevaisuutta eri tavalla ajattelevia kohtaan. Hän kuvasi Norjaa ja norjalaisia: ”Norjalaiset ovat tyttöjä, jotka rakastavat tyttöjä, poikia, jotka rakastavat poikia ja tyttöjä ja poikia jotka rakastavat toisiaan”.

Kuninkaan mukaan ”Norja olemme me, olette te, Norja on yksi ja yhteinen”. Kuningas Harald lisäsi vielä: ”Norjalaiset uskovat Allahiin, Jumalaan, kaikkeen tai ei mihinkään. Olemme kotona siellä, missä on sydämemme. Se ei rajoitu pelkästään maan rajojen sisälle.”

Tämä oli kuninkaan ”historiallinen puhe”. Pakolaiskriisi oli synnyttänyt pakolaisvastaisuutta ja kuningas vaati lisää inhimillisyyttä. Myös homoihin on vuosikymmenien aikana kohdistettu uhkailuja. Kuninkaan puhetta on katsottu youtubessa ja facebookissa satoja tuhansia kertoja.Kuningas viettää 80-vuotispäiväänsä perhepiirissä. Toukokuussa myös hänen vaimonsa Sonja täyttää 80 vuotta. Ehkä silloin juhlitaan isommin.

Kuningas Harald on ollut valtaistuimellaan 25 vuotta. Häntä on joskus pidetty kankeana ja pitkästyttävänä monarkkina, ja hän on saanut kamppailla suosiostaan isänsä, kuningas Olavin varjossa. Mitä enemmän ikää on tullut, sen pidetympi Harald on. Hän on kolme kertaa osallistunut olympialaisiin purjehtijana.

Kun prinssi Haakon löysi vaimon, syntyi suuri julkisuushäly. Kelpaako melko tavallinen tyttö tulevaksi kuningattareksi. Vuosien mittaan Mette-Maarit on lunastanut paikkansa, ja kuningas sanoo, että hän, Sonja, Haakon ja Mette-Maarit muodostavat kiinteän neljän hengen tiimin. Töitä tehdään yhdessä, pidetään palavereja ja puhutaan asioista paljon.

Jo Harald aikoinaan joutui taistelemaan avioliittonsa hyväksymisestä. Kuningas-isä vastusti avioliittoa Sonjan kanssa, koska Sonja oli ns. tavallinen ihminen. Avioliitto solmittiin vuonna 1968. Sonja tukee vahvasti miestään. Näin tapahtui mm. vuonna 2011, kun äärioikeistolainen Anders Behring Breivik tappoi Oslossa ja Utöyan saaressa 77 ihmistä, etupäässä nuoria ihmisiä. Silloin vietettiin Tampereen Prideä ja vasta seuraavana aamuna saatiin tarkkoja tietoja yön tapahtumista. Kuningas Harald piti muistotilaisuudessa Oslon tuomiokirkossa puheen, jonka aikana hän ei hävennyt kyyneleitään.

(lähteenä on käytetty kuninkaan haastattelua Luxemburger Wort -lehdessä)

- - - - -

Kuninkaan historiallinen puhe viime elokuussa» Jutun oma sivu
Eduskunnan hylkäämä Aito avioliitto -aloite toisessa käsittelyssä

Sami Mollgren • 21.02.2017 20:10 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Eduskunta käsitteli tiistaina Aito avioliitto -kansalaisaloitetta toisessa käsittelyssä. Eduskunnan perjantaina hylkäämään aloitteeseen liittyen esitettiin kahta pontta eduskunnan hyväksyttäväksi.

Noin puolitoista tuntia kestäneessä keskustelussa käytettiin nelisenkymmentä puheenvuoroa.

Päivi Räsänen (kd) teki lausumaesityksen siitä, että adoptiolakiin kirjattaisiin oikeus vaikuttaa adoptioon annettavan lapsen sijoitukseen.

Lausumaesitys: "eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy valmistelemaan lainsäädäntöä, joka turvaa adoptioon luovuttavien tahojen oikeuden vaikuttaa lapsen sijoituksessa perhemuodon valintaan"

Antero Laukkanen (kd) puolestaan teki esityksen siitä, että avioliittolakiin lisättäisiin kohta, jonka mukaan avioliittoon vihkivän on noudatettava uskonnollisen yhteisönsä kantaa.

Lausumaesitys: "Eduskunta edellyttää, että hallitus selvittää, edellyttääkö voimaantuleva avioliittolain sääntely lainsäädännön täsmentämistä, jotta kirkkojen ja muiden uskonnollisten yhdyskuntien autonomia vihkimiskäytäntöjen osalta voidaan turvata"

Paavo Arhinmäki totesi, että kirkollinen avioliitton vihkiminen on kirkon oma ja itsenäinen päätös, eikä sitä päätöstä tehdä eduskunnassa. Stefan Wallin (rkp) totesi, että jos kirkko itse kokee, että jokin osa kirkollislaista vaatii tarkastelua tai muutosta, niin kirkko on aina itse se aloitteellinen osapuoli. Myös Mikko Kärnä (kesk) katsoi, että avioliittoasiaa käsitellään eduskunnassa maallisesta näkökulmasta. Myös Joona Räsänen (sd) totesi, että “pidetään politiikka ja uskonto erossa toisistaan ja kirkko tehköön sitten ne päätökset, mitä kirkko haluaa tehdä”. Peter Östman (kd) puolestaan katsoi, että avioliittolaissa oleva “aukko” pitää tukkia, jotta ei aiheuteta ristiriitatilanteita jossain kirkkokunnassa tai uskonnollisessa yhdistyksessä.

Eduskuntakeskustelussa esillä oli myös lapsivaikutusarvio tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyen, jonka monet avioliittolain uudistusta vastustavista katsovat jätetyn tekemättä. Kari Tolvanen kuitenkin totesi, että lapsivaikutuksia selvitetyn.

- Sillä nimellä sitä ei tehty, mutta viime vaalikaudella, kun lakivaliokunta käsitteli tätä asiaa ja itsekin siellä jäsenenä olin, kyllä me kuulimme 60 asiantuntijaa, ja siellä oli muun muassa lastenpsykiatreja ja monia muita asiantuntijoita, Pelastakaa Lapset ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja niin edespäin. Heiltä tätä lasten asemaa selvitettiin, ja se oli vahvasti puolesta ja vastaan sen ideologian mukaan, mitä he edustivat. Että en oikein usko, että tämä lapsivaikutusten arviointi mikään taikasana olisi ollut. Se on tehty, mutta ei tällä nimellä, totesi Tolvanen.

Mika Niikko puolestaan tarttui Arhinmäen esittämään huomioon siitä, että enemmistö suomalaisista tukee samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta. Niikko kyseenalaisti asian vetoamalla Ajatuspajan TNS:llä teettämän mielipidetiedustelun tuloksiin, jonka kysymyksenasettelua pidettiin yleisesti erokoisena.

Puheenvuoroja käyttivät myös Sari Essayah (kd), Laura Huhtasaari (ps), Hannu Hoskonen (kesk), Sari Tanus (kd), Lea Mäkipää (ps), Markus Lohi ja Sami Savio (ps).

Ponsista äänestetään keskiviikkona kello 16 alkavassa täysistunnossa.

Eduskunta asettui perjantaina ensimmäisessä käsittelyssä täysistunnossa äänin 120-48 tukemaan lakivaliokunnan tekemää Aito avioliitto -aloitteen hylkäävää esitystä. Tyhjiä oli 2 ja poissa 29. Aito avioliitto -kansalaisaloitteella pyrittiin estämään sukupuolineutraalin avioliittolain voimaantulo.

Samaa sukupuolta olevien avioliitot salliva avioliittolain muutos astuu voimaan 1. maaliskuuta 2017.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Brittiläinen menestynyt kilpakuljettaja Danny Watts kertoi homoseksuaalisuudestaan

Sami Mollgren • 21.02.2017 08:12 UUTISET: URHEILU
Le Mansin 24 tunnin kilpailussa kaksi luokkavoittoa saanut brittikuljettaja Danny Watts kertoo Motorsports-lehden haastattelussa olevansa homo.

Asiassa kertoi Suomessa ensin Suomif1.com.

Watts kertoo, ettei voinut enää piilotella asiaa. Ainakin toistaiseksi Watts on keskeyttänyt kilpailemisensa, ja hän toimii valmentajana. Hän kertoo, ettei voinut ajatellakaan kaapistatuloa aktiiviuransa aikana, sillä hän on kokenut autourheilun piirissä asenteiden olevan ahdasmielisiä.

Aluksi hän kertoi seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan perheenjäsenilleen ja lähimmille ystävilleen, joille asia tuli yllätyksenä. Hän kertoo kuitenkin saaneensa vahvaa tukea.

- Saavutin pisteen, jossa totesin, etten ole elämääni onnellinen. En nauttinut mistään. Mikä on paras ratkaisu? Tulla esiin asian kanssa, toteaa Watts.

- Ainkin voin mennä sänkyyn illalla joutumatta miettimään asiaa.

Asenteet huolettavat häntä yhä, ja se miten suhtautuminen mahdollisesti voi muuttua. Hän sanoo vatsaansa vääntävän ajatellessaan seuraavaa kertaansa jossain varikkoalueella.

Hän toivoo oman avoimuuteensa auttavan muita samassa tilanteessa olevia tulevaisuudessa.
» Jutun oma sivu
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy