ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


lepakkolaakso.net
kimmoliisa.net

Kulmakahvio
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.miestenkesken.fi
Palveluoppaassa mukana
Vinokino
Lesbo- ja homoelokuvan festivaali

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Kreikan hallitustilanne: homomyönteinen Syriza ja homovihamielinen Anel muodostavat hallituksen

vaeltaja2006 • 28.01.2015 06:27 YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Sosiaalisen median reaktioita vaali-iltana
Sunnuntaina Ateenassa vasemmistopuolue Syrizan vaalijuhlassa liehuivat sateenkaariliput. Netissä ylistettiin Syrizaa ja sen johtajaa homo-oikeuksien ajajaksi. Maanantaina ilmoitettiin uudesta hallituksesta: Syriza saa apupuolueekseen äärikonservatiivisen ja homovihamielisen Anexartiti Ellines -puolueen (ANEL). Ääripäät kohtasivat.

Vanha valta sai väistyä. Sosialistinen Pasok on enää pikku puolue. 1980-luvun valta on kadonnut. Silloisen mahtisuvun, Papandreun nimi on nyt hävinnyt parlamentin listoilta – ensi kertaa 92 vuoteen. Viime vuosien oikeistolainen mahtipuolue Nea Dimokratia, uusi demokratia, koki sunnuntaina nöyryytyksen. Enää maan johdossa eivät ole Karamalisin suvun jäsenet eikä viime vuosien pääministeri Antonis Samaras. Nea Dimokratia varoitteli kansaa ennen vaaleja vakavista seurauksista, jos Syriza voittaa. Tämä pelottelupropaganda ei tehonnut.

Hlbti-väestön kannalta viime vuodet eivät ole olleet hyvää aikaa. Parlamentissa on käyty keskustelua hlbti-ihmisten oikeuksista ja mm. Nea Dimokratian edustajat ovat puhuneet hyvin loukkaavasti homoista ja lesboista. Kerrotaan, että terveysministeri opiskeluaikoinaan kävi maalailemassa hakaristeja ja kielsi juutalaisten joukkotuhon. Edellinen terveysministeri kirjoitteli homofobisia kirjoja. Valtaeliitin mukaan pride-kulkueet ovat perkeleen aikaansaannoksia. Hlbti-ihmisten syrjintäsuojaa on vastustettu hallituksen suunnasta. Ateenassa on kerrottu, että väkivalta hlbti-ihmisiä vastaan on lisääntynyt. Väkivallan huippu oli viime vuonna, 2014. Natsimielinen Kultainen aamunkoitto-puolue on aktiivisesti toiminut homoja ja lesboja vastaan. Osa puolueen johtohahmoista istuu paraikaa vankilassa ja hoiteli sieltä vaalikampanjansa.

Mutta sitten tuli Syriza puolustamaan hlbti-ihmisten oikeuksia. Syyskuussa 2014 sukupuoli-identiteetti lisättiin viharikoslakiin yhtenä viharikosten mahdollisena kohteena, ja samalla maahan saatiin rasismin vastainen laki. Syriza edisti olennaisesti lakien läpimenoa. Yhä useammat hlbti-ihmiset alkoivat huomata, että he ovat saaneet poliittisen puolustajan vasemmalta.

Syrizan sunnuntainen historiallinen vaalivoitto muuttaa ainakin joitain asioita. Puolueen hymyilevä johtohahmo Alexis Tsipras on monelle kreikkalaiselle sankari. Eurooppalaispankkien analyytikoille hän tuntuu olevan antisankari. Ensi kertaa Kreikan historiassa vasemmisto voitti. Paavo Arhinmäki oli mukana Ateenan voitonjuhlassa. Syriza sai vuonna 2009 neljä prosenttia äänistä, nyt 36%.


Syriza haluaa Kreikkaan avoimuutta ja erilaisten vähemmistöjen kunnoittamista. Puolue ei ole uskonnollinen. Maanantaina puolueen johtaja Alexis Tsipras ei halunnut arkkipiispaa ottamaan vastaan uskollisuuden valaa. Hallituskumppani Anel eli ”Itsenäiset kreikkalaiset” on aivan toista laitaa. Puolue syntyi, kun pieni joukko kansanedustajia erotettiin hallitsevasta puolueesta 2012. He eivät hyväksyneet Troikan lainaehtoja. Anel, kreikaksi Anexartiti Ellines, uskoo ortodoksisuuteen. Syriza haluaa pakolaisille oikeuksia, Anel haluaa kaikki nopeasti ulos, takaisin Turkkiin. Syriza haluaa homoille lisää oikeuksia, Anelin johtaja Panos Kammenos ei edes halua lausua homo-sanaa. Hän sanoo, että Anel-puoleen johtolangat ovat uskonto, kansakunta ja ortodoksisuus eikä niistä livetä milliäkään.

Nyt jännityksellä odotetaan, miten kauan tämä vasemman ja oikean laidan kihlaus kestää.

Vasemmistoliitto ilmoitti jo etukäteen tukevansa Syrizaa.

» Jutun oma sivu
Rovaniemen Arctic Pride -tapahtuman yhteydessä mahdollisuus hiv-pikatestaukseen

Sami Mollgren • 27.01.2015 11:50 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • KOTIMAA
Hiv-tukikeskus on vuonna 2015 Rovaniemellä järjestettävän Arctic Pride -tapahtuman yhteistyökumppani. Tukikeskus toimittaa tapahtumaan turvaseksipakkauksia ja muuta turvaseksimateriaalia sekä saapuu Rovaniemelle tekemään hiv-pikatestejä.

CHECKPOINT 2.0 -testaus järjestetään lauantaina 21.2. kello 14-18, City Hotellin Saga-kabinetissa (Pekankatu 9). Testaus on ensisijaisesti tarkoitettu homo-, bi ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Pride-tapahtumaa kunnioittaen myös muut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ovat tervetulleita. Käytössä on pikatesti, josta luotettavan tuloksen saa 60 sekunnissa. Testi on anonyymi ja maksuton.

- Hiv-testiin kannattaa hakeutua, jos sinulla on ollut suojaamatonta seksiä. Suurin riski saada hiv-tartunta miesten välisessä seksissä on suojaamaton anaaliyhdyntä. Suomessa miesten hiv-tartunnoista 2/3 todetaan miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa, kerrotaan Hiv-tukikeskuksesta.

Hiv-tukikeskuksesta arvioidaan, että jopa 1000 henkilöä ei tiedä omasta tartunnastaan. Tukikeskuksen mukaan suurin osa tartunnoista tulee henkilöltä, joka ei itsekään tiedä omasta tartunnastaan.

- Nykyisin hiv on krooninen sairaus, johon on olemassa tehokas lääkitys. Hiv-tartunta on yleensä oireeton useita vuosia. Ainoa tapa selvittää onko saanut hiv-tartunnan, on käydä testissä, muistutetaan Hiv-tukikeskuksesta.

CHECKPOINT 2.0 palvelun kohderyhmänä on kaikki miehet, joilla on seksiä miesten kanssa. Palvelun tarkoituksena on madaltaa kynnystä ja helpottaa hiv testiin pääsyä. Lisätietoja CHECKPOINT 2.0 -palvelusta, hiv-testauksesta ja miesten välisestä seksistä annetaan osoitteessa miestenkesken.fi.

Arctic Pride järjestetään Rovaniemellä 20. - 22. helmikuuta 2015.


» Jutun oma sivu
Asiantuntijataso yksimielisesti irti eheytysterapioista Britanniassa

jnsto • 26.01.2015 00:05 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Asiakirjan allekirjoitussivulla 14 tahoa ottaa etäisyyttä eheytysterapioihin.
Englannissa on saavutettu laaja yksimielisyys ns eheytysterapian tehottomuudesta. Julkilausumaan asiasta on liittynyt 14 eri tavoin psykiatrisiin hoitoihin liittyvää organisaatiota, mukaan lukien kristillisten terapeuttien yhteistyöelin. Allekirjoittajat toteavat, että seksuaalisen suuntautumisen muuttamiseen tähtäävien hoitojen tehokkuudesta ei ole näyttöä, mutta niihin sisältyvästä potilaan vahingoittamisen mahdollisuudesta on. Osapuolet yhtyvät siihen käsitykseen, että seksuaalisen suuntautumisen muuttamiseen tähtäävä terapia on epäeettistä ja potentiaalisesti vahingollista. Muutokset kunkin allekirjoittajatahon eettisiin ohjeisiin jäävät heidän vastuulleen.

Asiakirjassa muistutetaan, että Britanniassa kuitenkin vielä vuonna 2009 tehdyssä selvityksessä noin kuudesosa terapeuteista on yrittänyt muuttaa asiakkaansa seksuaalista suuntautumista. Britannian julkisen terveydenhoidon rahoitusorganisaatio NHS ei tue tai suosita eheytyshoitoja.

Allekirjoittajat tähdentävät, että kannanotolla ei ole tarkoitus lannistaa avun tarvitsijoita kääntymästä terapeuttien puoleen. Terapeuttisia vaihtoehtoja on tarjolla ihmisille, jotka eivät ole sovussa seksuaalisen suuntautumisensa kanssa - oli kyseessä homo-, hetero- tai biseksualisuus.

Britanniassa saavutettua yksimielisyyttä nettisivuillaan käsitellyt suomalainen asiantuntija Olli Stålström kertoi, että vuonna 1974 hän oli Setan varapuheenjohtajan ominaisuudessa ryhtynyt keräämään virallisia lausuntoja juuri aloittaen brittiläisistä ammatillisista organisaatioista. - Kirjelmässä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Työläjärvelle oli liitteenä oli 15 lausuntoa eri maiden ammatillisilta organisaatioilta, kertoi Stålström.


» Jutun oma sivu
Kaapistatulovideon nettiin ladanneet kaksospojat Ellenin vieraana

Sami Mollgren • 25.01.2015 22:50 • 1 kommentti. SATTUMAT • ULKOMAAT
Kaapistatulostaan isälleen videon Youtubeen ladanneet nyt 19-vuotiaat kaksospojat Aaron ja Austin Rhodes olivat isänsä kanssa mukana Ellen DeGeneresin keskusteluohjelmassa.

Äidilleen kaksoset olivat tulleet kaapista 17-vuotiaina, mutta poikien äidistä aikanaan eronneelle isälle kaapistatulo tapahtui vuodenvaihteessa puhelimitse.

Isä totesi reaktiosta huolissaan olleille pojillensa rakastavansa näitä ehdoitta. Isä myös kertoi välien poikiin tulleen läheisemmäksi, kun tätä salaisuutta ei enää ole. Haastattelussa pojat kertoivat päättäneensä jakaa ulostulovideon siksi, koska muiden tekemät ulostulovideot ovat auttaneet heitä.

Pojat paljastivat myös, kumpi veljeksistä kertoi omasta seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan toiselle poikien ollessa 16-vuotiaita: Austin kertoi Aaronille asiasta - ja Aaron vastasi olevansa myös.


Kaksosten alkuperäistä ulostulovideota on katsottu Youtubessa yli 15 miljoonaa kertaa.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Arctic Pride 2015 käynnistää 20. helmikuuta Suomen pride-vuoden

Sami Mollgren • 24.01.2015 08:38 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Kolmatta kertaa Rovaniemellä järjestettävä Arctic Pride edistää sateenkaarikulttuuria 20. - 22. helmikuuta 2015.
Arctic Pride järjestetään Rovaniemellä viikonloppuna 20. - 22.2.2015. Kolmatta kertaa järjestettävän Arctic Priden teemana on tänä vuonna "Sateenkaarikulttuuria Pohjolassa".

Tapahtuman järjestäjät kuvaavat tapahtumaa rennoksi ja hyväntahtoiseksi tasa-arvon ja moninaisuuden juhlaksi.

- Arctic Pride tarjoaa kohtaamispaikan ja tuo esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää arktisilla leveyksillä. Ennen kaikkea Arctic Pride rohkaisee jokaista olemaan oma itsensä ja kunnioittamaan erilaisuutta muissa.

Arctic Pride -viikonlopun ohjelman kerrotaan olevan jo alustavasti kasassa. Tapahtuman lähestymisen myötä tarkentuva ohjelma esitellään Arctic Priden verkkosivuilla.

- Viikonlopun aikana nautitaan Pride-kulttuurista teatterin, näyttelyiden, seminaarien ja keskustelutilaisuuksien sekä klubitapahtumien muodossa. Tapahtumia järjestetään ympäri kaupunkia erilaisissa kohteissa. Lauantain pääklubi järjestetään Café Tivolissa ja pääesiintyjäksi on varmistunut ruotsalainen dj-duo Emma Jennie ja Charlotte. Perjantain klubi juhlitaan Kauppayhtiöllä ja siellä esiintyy mm. Rosa Rechardt sekä Kattikopla.

Tapahtuman sivustolla kerrotaan myös Helsingistä Tampereen, Jyväskylän ja Oulun kautta Rovaniemelle järjestettävästä edestakaisesta bussikuljetuksesta.

Arctic Pride -tapahtuman järjestää Rovaniemen seksuaalinen tasavertaisuus - SETA ry.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa helmikuussa 2013, jolloin 200 ihmisen pride-kulkueeseen osallistui tiettävästi ensimmäisen kerran Suomessa myös poro. Vuonna 2014 tapahtuman teemana oli "Ilmaise itseäsi".


» Jutun oma sivu
Aino-Kaisa Pekonen HIV-säätiön hallituksen puheenjohtajaksi

Sami Mollgren • 23.01.2015 21:30 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Hiv-tukikeskusta ylläpitävän HIV-säätiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen (vas). Säätiön hallituksen varapuheenjohtajina jatkavat kansanedustaja Annika Saarikko (kesk) sekä lääketieteen opiskelija Otso Arponen.

Aiemmin hallituksen puheenjohtajana toimi kansanedustaja Jani Toivola (vihr).

HIV-säätiöstä kerrotaan, että se tulee uuden strategiansa mukaisesti vahvistamaan rooliaan keskustelussa Suomen hiv-politiikasta, hiv-positiivisten asemasta sekä tarvittaessa myös yleisestä terveyspolitiikasta.

- Esimerkiksi nyt käytävässä keskustelussa paperittomien terveydenhuollosta hiv on merkityksellinen ainakin raskaana olevien naisten ja syntymättömien lasten kohdalla. Hiv-testaus äideille ja tartunnan saaneiden saaminen lääkityksen piiriin estäisivät tartunnan siirtymisen äidiltä lapseen, sanoo tuore puheenjohtaja Pekonen.

Hiv-tukikeskus aikoo toteuttaa vuonna 2015 useita kampanjoita, joiden tarkoitus on muistuttaa kondomin käytön ja testeissä käymisen tärkeydestä. Lisäksi tukikeskus mm. kouluttaa terveydenhuollon ammattilaisia ja ylläpitää netti- ja puhelinneuvontapalveluita.

Hiv-testauksen edelläkävijä

Hiv-tukikeskus nostaa esiin innovatiivisen testaustoiminnan, jota järjestö tekee muiden tehtäviensä ohella. Vuoden 2014 aikana tukikeskuksen testeissä kävi hieman yli 2 000 ihmistä, joista lähes 20:llä todettiin hiv-tartunta. Suomessa löydetyistä kotimaisista tartunnoista tämä on noin viidennes ja kaikista tartunnoista 10 prosenttia. Kuitenkin tukikeskuksen tekemien testien määrä on alle kaksi prosenttia koko maan testeistä. Toiminnanjohtaja Jukka Keronen uskoo, että syy testauksen tuloksellisuuteen on toiminnan kynnyksen madaltamisessa ja oikeassa kohdentamisessa.

- Tukikeskuksen testaus on anonyymiä ja maksutonta. Asiakas saa lisäksi testituloksen heti. Olemme ensimmäisenä Suomessa ottaneet käyttöön minuutin pikatestin. Kerran viikossa on myös ilman ajanvarausta tapahtuvaa kohdennettua testausta miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Hiv-tukikeskuksessa testaustapahtuma sisältää aina myös neuvontaa ja mahdollisuuden keskustella omasta tilanteestaan, sanoo Keronen.

Hiv-tukikeskuksesta kerrotaan, että testaustoiminta on myös tärkeä osa sen asiantuntemuksen kehittämistä ja ylläpitämistä. Uskottava vaikuttamistyö ja asiantuntijarooli edellyttävät käytännössä hankittua ja jatkuvasti ajan tasalla olevaa tietoa siitä, mitä kentällä tapahtuu.

Hiv-tukikeskus toiminut jo lähes 30 vuotta

Hiv-tukikeskus perustettiin vuonna 1986, tuolloin Aids-tukikeskuksen nimellä. Perustamisen aikaan hiv ja aids katsottiin yleisesti homoseksuaalisuuteen liittyviksi. Järjestö säätiöitiin vuonna 1997, jolloin perustettiin HIV-säätiö. Koko maassa toimivan säätiön tarkoituksena on hiv-tartuntojen ennaltaehkäiseminen, tartunnan saaneiden, tartunnasta huolestuneiden ja heidän läheisten tukeminen sekä hiv-tartunnan saaneiden ihmis- ja perusoikeuksien edistäminen. HIV-säätiö on aatteellisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö. Toiminnan päärahoittaja on Raha-automaattiyhdistys, jonka avustus kattaa kuluista noin 90 prosenttia. Varoja toimintaan saadaan myös kunnilta ja ministeriöiltä sekä omalla varainhankinnalla. Vuosibudjetti on noin miljoona euroa.

Hiv-tukikeskuksen toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Oulussa


» Jutun oma sivu
Lappeenrantalaislehti haastattelee Suomesta turvapaikkaa hakevia venäläismiehiä

Sami Mollgren • 22.01.2015 19:27 YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Lappeenrannan Uutiset -lehti haastattelee Suomesta turvapaikkapäätöstä Lappeenrannan Konnunsuon vastaanottokeskuksessa odottavia venäläismiehiä. Miehet kertoivat lehdelle rankoista kokemuksistaan, joiden vuoksi he päätyivät etsimään turvaa ulkomailta.

Lehden haastattelun mukaan toisiinsa internetissä tutustuneet Vasilij Kolesnikov, 24, ja Vladimir Naumovin, 36, tapasivat toisensa ensi kertaa vuonna 2013. Pariskunta muutti yhteen Pietariin, Naumovin luokse, mutta elämä ei sielläkään ollut helppoa; oli syrjintää, kiusantekoa, väkivaltaa, sillä uhkailua ja ajojahtia. Miesten kotiin myös murtauduttiin ja töistä annettiin potkut. Viranomaisita ei miesten mukaan ole ollut apua ongelmien selvittelyssä.

Pariskunta pakeni lopulta Ruotsiin ja sieltä Suomeen, josta he hakevat turvapaikkaa. Miehet ovat huolissaan mahdollisista seurauksia, jos he eivät saa Suomesta myönteistä turvapaikkapäätöstä ja joutuvat palaamaan Venäjälle.

Miehet kertovat lehdelle, että mikäli he saavat turvapaikan Suomesta, he haluaisivat mennä Suomessa ehkä naimisiin, perustaa perheen ja elää normaalia elämää.


» Jutun oma sivu
Alan Turingin muistikirja huutokaupataan

Sami Mollgren • 22.01.2015 07:46 UUTISET: YLEISET
Alan Turingin muistikirja on määrä huutokaupata huhtikuussa. Asiasta kertoi amerikkalainen Bonhams-huutokauppakamari keskiviikkona.

Logiikan tutkija ja matemaatikko Turing tunnetaan modernin tietotekniikan uranuurtajana ja erityisesti työstään natsien Enigma-salakirjoituskoodin purkamiseksi Toisessa maailmansodassa.

Nyt huutokaupattava muistikirja on osa kirjallista jäämistöä, jonka Turing jätti matemaatikkoystävälleen Robin Gandylle. Gandy antoi pääosan muista Turingin paperista Cambridgeen King´s Collegelle, mutta 56-sivuisen muistikirjan vuoteen 1995 asti elänyt Gandy piti itsellään.

Muistikirjan hinnan arvioidaan kohoavan yli miljoonan euron.

Kiitosten sijaan Turing sai elinaikanaan osakseen vainon homoseksuaalisuutensa vuoksi. Turing pakotettiin kemialliseen kastraatioon "törkeästä siveettömyydestä" - sukupuolisuhteesta toisen miehen kanssa - saadun tuomion jälkeen.

Yleisen käsityksen mukaan Turingin kuolema 41-vuotiaana, vuonna 1954 oli itsemurha. Asia on kuitenkin kiistanalainen.

Sittemmin Turingin työn merkitys on tunnustettu ja tiedemiehen kunniaa on pyritty palauttamaan. Vuonna 2009 pääministeri Gordon Brown pahoitteli Turingin kohtaloa, vuonna 2012 julkaistiin Turingin työn kunniaksi postimerkki ja vuonna 2013 kuningatar Elisabet II armahti Turingin. Armahdusta kritisoitiin, koska kymmeniä tuhansia saman kohtalon kokeneita miehiä ei armahdettu samalla.


» Jutun oma sivu
Vancouverilaisyliopisto satsasi homohistoriaan kirjallisuudessa

jnsto • 22.01.2015 00:52 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT
“Tämä 1890-luvun kirjallinen porno on jotenkin hyvin nykyaikaista, ei jotain muinaista pederastista holhousta, vaan kaksi miestä…” Näin kuvaa Brittiläisen Kolumbian Yliopiston (UBC) englannin kirjallisuuden professori Gregory Mackie yliopiston kokoelmiinsa ostamaa homojen ”käyttökirjaa” Teleny, jonka päätekijäksi arvellaan Oscar Wildeä.

Teleny julkaistiin vailla tekijänimiä 1893. Homoromaani kertoo kahden miehen tuhoon tuomitusta rakkaudesta. He ovat unkarilainen pianisti Rene Teleny ja hänen rakastajansa Camille des Grieux. Tällaisilla kirjoilla oli suunnaton kysyntä viktoriaanisena aikana, mutta kirjan onnistui hankkimaan vain, jos tunsi ”oikeat henkilöt”. Tuotetta voi ehkä verrata jakeluntavan osalta Suomessa kädestä käteen – tai paremminkin lompakkojen tai pöytälaatikkojen kätköihin – levinneisiin pieniin Tom of Finland -kortteihin.

Justin O’Hearn, tohtorikoulutettava viktoriaanisen ajan kirjallisuudessa, kuvasi Xtralle hankintaa suureksi voitoksi "queer studies" -sektorille. Hän arvelee Wilden ilmeisesti jättäneen käsikirjoituksen jollekin kirjakauppiaalle ja toiset jatkoivat sitä. Teleny oli ensimmäinen kirja, joka kuvasi käytännön homoseksuaalisuutta – ainakin englanniksi ja nykytietoisuudessa. - Jatko-osa Des Grieux on painettu 1899, mahdollisesti tarkoituksessa tehdä rahaa, hän arveli.

UBC maksoi Telenyn ja jatko-osan käsikirjoituksesta yhteensä 39 000 Kanadan dollaria.
Yliopisto kattoi hankinnat pääasiassa itse, vain 3000 kerättiin lahjoittajilta. Ostopaikkana oli Christiesin huutokauppa marraskuussa. Kirjat sijoitetaan UBC:n Colbeck Collection –osastoon 1800-luvun kirjallisuudesta. Hankittuja kirjoja tiedetään säilyneen vain muutamia kappaleita. Ne ovat yksityisomistuksessa.

Wilden tunnetuimpia teoksia ovat The Importance of Being Earnest, An Ideal Husband, The Picture of Dorian Gray ja De Profundis. Wilde istui vankilassa 1895-1897 ja kuoli 1900.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Avioliittolain yhdenvertaisuuden vastustajat järjestäytyvät Suomessakin

Sami Mollgren • 21.01.2015 16:31 • 23 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Viron parisuhdelain vastaisen mielenosoituksen puhujalavassa oli samaa grafiikkaa kuin Ranskan tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä vastustavien mielenosoittajien käytössä oli. Suomalaiset tasa-arvoisen avioliiton vastustajat käyttävät samaa ilmettä
Tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön vastustajat järjestäytyvät "Aito avioliitto" -nimisen yhdistyksen alle.

Yhdistyksellä on verkkosivusto aitoavioliitto.fi, ja sivustolle tultaessa on esillä iskulause "Aito avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto". Kuvituksena on Ranskan avioliittolain uudistamista vastustavan "La Manif pour tous" -kampanjan lippuja liehuttavia mielenosoittajia. Ranskassa homoavioliittojen vastaiset mielenosoitukset äityivät väkivaltaisiksi keväällä 2013. Myös Virossa sukupuolineutraalia parisuhdelakia vastustavat mielenosoittajat käyttivät samaa grafiikkaa.

Oman verkkosivuston lisäksi "Aito avioliitto" -yhdistyksellä on aktivitettia myös Facebookissa.

Aitoavioliitto.fi -sivustolla esitetään huoli siitä, että liikkeellä on useita avioliittolainsäädännön tasa-arvoistamista vastustavia aloitteita ja adresseja. Sivustolla peräänkuulutetaan kärsivällisyyttä, koska nykyinen tilanne ei sivuston taustalla olevien mukaan edistä "yhteistä asiaa". Sivustolla kerrotun mukaan tavoitteena on voimien keskittäminen "yhteen huolella laadittuun aloitteeseen".

Yhdistys kertoo yhdeksi tavoitteekseen "suunnitella millä tavoin ja missä muodossa avioliiton säilyttämiseen miehen ja naisen välisenä liittona voidaan parhaiten vaikuttaa kansalaisaloitteen muodossa", ja pyrkimyksekseen toimia siten, "että lopputuloksena on yksi huolella ja asianmukaisesti laadittu oikea-aikainen aloite".

Yhdistyksen puheenjohtaja on sivuston mukaan Jukka Rahkonen. Lisäksi sivustolla on esillä muutaman muunkin henkilön kuva ja nimi.

Taustalla kansainvälinen verkosto (lisäys 22.1.2015 klo 6.45)

Yhdistys tekee yhteistyötä ranskalaisen La Manif Pour Tous ­projektin kanssa. Tammikuun puolivälissä solmittuun yhteistyösopimukseen liittyy saman tunnuksen käyttö. Muita verkostoon kuuluvia toimijoita ovat esimerkiksi irlantilainen Iona Institute, Mass Resistance USA:ssa ja Englannissa toimiva Coalition for Marriage Englannissa. Yhdistys kertoo myös yhteistyötunnusteluista puolalaisen vastaavan järjestön kanssa sekä yhteydenpidosta virolaisten toimijoiden kanssa.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2015 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot