ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  Kulmakahvio
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.miestenkesken.fi
Palveluoppaassa mukana
Hiuskeidas
Henkilökuntamme toteuttaa vaativammatkin persoonalliset työt vankalla ammattitaidolla. Saat meiltä myös ihanat käsi- ja jalkahoidot, ripsipermanentit oman kynnen vahvistuksen geelillä ja rakennekynnet. Erikoisosaamisena meikkaukset ja hiustenpidennykset.

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Hämeenlinnan ensimmäisessä pride-kulkueessa noin 400 osallistujaa

Sami Mollgren • 01.08.2015 19:43 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Hämeenlinnassa järjestettiin ensimmäinen pride-paraati lauantaina 1.8.2015. Osallistujia oli noin 400. (kuva: Mikko Väisänen)
Lauantaina 1. elokuuta järjestettyyn Hämeenlinnan ensimmäiseen pride-kulkueeseen osallistui noin 400 ihmistä. Tapahtuman teemana oli "me olemme olemassa".

Sää oli suosiollinen ja marssi sujui täysin häiriöttä. Marssille järjestäytyminen alkoi torilla, Raatihuoneenkadun puolella iltapäivällä ennen kolmea, ja Mielenosoitusmarssi yhdenvertaisuuden puolesta lähti Sibeliuksenkatua kohti Linnanpuiston lavaa. Marssia veti vapaaehtoisten ryhmä, jota seurasi rumpuryhmät Helsinkiror ja Manseror. Marssin jälkeen käynnistyi puistojuhla ja piknik Linnanpuistossa.

- Päivä ylitti kaikki odotukset. Tapahtumassa yhdistettiin sujuvasti ihmisoikeuspuheenvuorot ja iloinen, viihteellinen ohjelma, jolla ylistetään ylpeyttä omasta itsestä, kertoo Sinuiksi-palvelun toiminnanjohtaja Mikko Väisänen.

Tervehdyksensä esittivät Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja kansanedustaja Olli-Poika Parviainen. Valtakunnallisen Setan tervehdys esitti Jenni Kemppi ja vasemmistonuorten tervehdyksen varapuheenjohtaja Sophia Leppä. Ohjelmaan kuuluivat myös Hiphip-trio Mansesterin Sateenkaaria-konsertti, Outo Homo -esitys ja Jukka Kurosen drag-esitys. Puistojuhlan juontavat drag-artisti Jukka Kuronen ja Sinuiksi -hankkeen Mikko Väisänen.

Prideä olivat järjestämässä Hämeenlinnan Setan vertaisryhmä, Tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi, Hämeenlinnan seudun Vasemmistonuoret, Hämeenlinnan Vasemmisto sekä Hämeenlinnan Vihreät. Paikalliset aktiivit olivat Sinuiksi-palvelun tuella Väisäsen mukaan ponnistelleet tapahtuman järjestämiseksi koko kevään ja kesän.

- Liikutuksen kyyneet nousivat järjestäjien silmiin kun he näkivät ihmisten vähitellen kerääntyvän Hämeenlinnan torille valmiina marssimaan yhdenvertaisuuden puolesta, kertoo Väisänen.

Pride-paraati Hämeenlinnassa lauantaina 1. elokuuta 2015 (kuva: Mikko Väisänen)
Paikalliset vapaaehtoiset tuulettavat: ´me tehtiin se´ (kuva: Mikko Väisänen)

» Jutun oma sivu
Tukholmassa ennätyksellisen suuri pride-paraati

Sami Mollgren • 01.08.2015 19:18 UUTISET: PRIDE • EU
Ruotsin pääkaupungin Tukholman keskustassa lauantaina järjestetty pride-kulkue huipensi pride-viikon. Järjestäjien arvion mukaan keskustan kaduille kokoontui paraatia seuraamaan noin puoli miljoonaa katsojaa.

Paraati lähti Södermalmilta ja eteni Östermalmin urheilupuistoon. Itse paraatiin osallistujia oli noin 45 000 henkeä. Erilaisia järjestöjä, yrityksiä, ammattiliittoja ja puolueita oli esillä lähes 200 - selvästi enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tietojen mukaan paraati sujui rauhallisesti.

Erityisesti katujen varsille keräämän yleisön määrä on Tukholman vuosittaisten tapahtumien suurimpia. Tukholman pride on vuosikaudet ollut suurin Pohjoismaissa järjestettävistä pride-tapahtumista. Esimerkiksi Helsingin pride-paraatiin on osallistunut parina viime vuotena noin 20 000 henkilöä.

Kesän 2014 Tukholman pride-kulkueen osallistujista oli Göteborgin yliopiston tekemän selvityksen mukaan heteroita kaksi viidestä. Osallistujista naisia oli noin 60 prosenttia. Kulkueen osallistujien puoluekannassa korostui Feministinen aloite -puolue: heitä kulkueväestä äänestää 30 prosenttia. Ruotsidemokraatteja ja kristillisdemokraatteja äänestäisi alle prosentti kulkueessa olleista.

Hlbti-kysymykset vahvasti Ruotsin ulkopolitiikan osaksi

Heinäkuun lopulla pride-viikon käynnistymisen yhteydessä ministerit Alice Bahn Kuhnke ja Isabella Lövin kertoivat Expressen-lehdessä Ruotsin hallituksen aikomuksesta perustaa työryhmä edistämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia maailmassa. Hallitus aikoo myös panostaa Ruotsin ulkoministeriön ja suurlähettiläiden pätevyyden lisäämiseen hlbti-kysymysten suhteen.


» Jutun oma sivu
Ministeri Lindström sanoo translain olevan PS-puolueelle hyvin vaikea kysymys

jnsto • 01.08.2015 12:59 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Oikeus- ja työministeri Jari Lindström arvelee translaista tulevan perussuomalaisille "se kaikkein vaikein päätettävä asia". Ja tässä Lindström ei välttämättä itsekään suostu kompromisseihin. Sellaisia PS-puolue on hallitustaipaleellaan jo useita tehnyt.

Lindström sanoo olevansa nyt pääministerin linjalla tasa-arvoisen avioliiton suhteen. Hallitus ei lähde repimään sitä, minkä edellinen eduskunta sääti. Yleisradion haastattelussa Lindström kuvaa tilanteen hankalaksi tekeviksi muutamia rinnakkais- tai seurannaislakeja, joita pitää muuttaa, kun avioliiton määritelmä muuttuu. Yleisradion jutussa nousee esille etenkin translaki.

Nykyisen translain mukaan sukupuoltaan vaihtavan on suostuttava sterilisaatioon, ja ennen sukupuolenvaihdosta solmittu avioliitto on muutettava rekisteröidyksi parisuhteeksi. Uudistuksessa luovuttaisiin pakko-sterilisaatiosta ja paperisotaa yksinkertaistettaisiin. Näin on tehty Tanskassa ja Ruotsissa ja tätä esimerkiksi kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty on Suomelta vaatinut.

Lindström uskoo Ylen haastattelussa, että translaista tulee perussuomalaisten eduskuntaryhmälle "se kaikkein vaikein päätettävä asia". Poliittisesti tilanne on erityisen vaikea siksi, että translaista ei linjattu hallitusneuvotteluissa mitään. Tuoretta oikeusministeriä se harmittaa.

– Tämä tulee olemaan meille tosi vaikea päätös.

Juuri tässä asiassa Lindström ei välttämättä itsekään suostu kompromissiin, ilmenee Ylen jutusta.

Laajasta haastattelusta Ylen uutislähetys radiossa keskipäivällä nosti translakikysymyksen kärjeksi. Ainakaan tuoreeltaan kyseinen uutisversio ei ollut nettipalvelussa saatavilla.


» Jutun oma sivu
Vitali Milonovin hampaissa tällä kertaa Nike

Ossi Halme • 31.07.2015 22:28 SATTUMAT • ULKOMAAT

#BeTrue-lenkkari (Nike.com)
Venäjän ns. homopropagandasäännösten puuhamies Vitali Milonov on ottanut hampaisiinsa urheiluvaatejätti Niken sateenkaarimalliston. Milonovin mukaan Nike on erityisen vaarallinen Venäjän nuorisolle, koska ”vääristyneet arvot” ovat osa pehmeää vallankäyttöä, jonka kohteena ovat teinit, jotka ovat erityisen alttiita mainonnan välittämille viesteille. Epäselväksi jäi kuitenkin se, miten tossut ja t-paidat tarkalleen ottaen turmelevat venäläisen nuorison. #BeTrue-mallistoa ei myöskään ole edes myynnissä Venäjällä, vaan sitä on ollut saatavilla vain Niken amerikkalaisen verkkokaupan kautta.

Niken edustaja on ilmoittanut, että yhtiö ei syrji iän, kansallisuuden, sukupuolen tai seksuaalisen suuntauksen perusteella, vaan kannattaa sosiaalista ja kulttuurista monimuotoisuutta. Yhtiön Venäjän-tiedottaja kuitenkin tähdensi, että Niken yhteistyökumppani päättävät itse valikoimastaan, eikä valmistaja pakota ottamaan jotain tiettyä tuotetta myyntiin.

Nike on tuottanut #BeTrue-malliston tuotteita joka kesä vuodesta 2012 lähtien. Milonovin Nike-ajatuksista on uutisoinut mm. The Moscow Times.


» Jutun oma sivu
Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat seuraavaksi opetussuunnitelmien kimpussa

Sami Mollgren • 31.07.2015 12:05 • 23 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vaativasta kansalaisaloitteesta tunnettu Aito Avioliitto -yhdistys aikoo ottaa suurennuslasinsa alle tulevan opetussuunnitelman. Asiasta kertoo Uusi Suomi.

Uuden Suomen haastattelema Aito Avioliitto -yhdistyksen perustajajäsen Veikka Mattila kertoo yhdistyksen tulevasta tavoitteesta.

- Kun seuraava opetussuunnitelma julkaistaan vuonna 2016, olemme haukkoja sen suhteen, ettei sinne ujuteta mitään sellaista, mikä rikkoo meidän käsitystämme perheestä ja sukupuolesta, sanoo Mattila Uudelle Suomelle.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien paremman aseman puolesta toimivissa järjestöissä katsotaan yleisesti, että riittävä tietämys seksuaalisesta ja sukupuolisesta moninaisuudesta parantaa esimerksiksi hlbti-nuorten hyvintointia; mahdollisuudet oman seksuaalisen suuntautuneisuuden tai sukupuolivähemmistöön kuulumisen varhaiseen tunnistamiseen lisääntyvät, jolloin oman identiteetin rakentuessa epätietoisuus on vähäisempää. Kouluopetuksen osana perustiedot tavoittavat sellaisetkin nuoret, joilla ei muuten olisi mahdollista niitä saada tietoonsa.


Uuden Suomen artikkelissa otetaan esiin myös kevätkesällä 2014 TNS Gallupilla teetetty kysely, jossa oli pantu vastakkain heteroavioliitot ja kaikki muut pari- tai monisuhdemuodot. Kyselyn mukaan 40 prosenttia vastaajista olisi halukkaita avaamaan avioliittoinstituution kaikille pari- ja monisuhdemuodoille, mutta Aito Avioliitto -yhdistys on pitänyt tulosta esillä siitä näkökulmasta, että 46 prosenttia vastaajista vastustaisi samaa sukupuolta olevien parien oikeutta avioliittoon.

Lukuisten kysymyksenasettelultaan selkeämpien kyselyjen mukaan samaa sukupuolta olevien avioliitoilla on selvä vastaajien enemmistön tuki takanaan.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Ainakin kuutta henkilöä puukotettiin Jerusalemin Gay Pride kulkueessa

JuhaniV • 30.07.2015 21:30 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Teon tekijäksi epäillään samaa ultraortodoksijuutalaista miestä, joka puukotti vuonna 2005 Gay Pride paraatissa kolmea henkilöä. Hän oli äskettäin vapautunut vankilasta.

Tänään torstaina Jerusalemissa tapahtui vakava, Gay Pride paraatiin osallistuneiden puukotus. Yksi nainen on haavoittunut vakavasti. Kaksi miestä sai jonkin verran haavoja. Kaksi miestä ja nainen saivat vain vähäisiä haavoja.

Poliisi on vahvistanut, että teon tekijä on sama henkilö, Yishai Schlissel joka teki samankaltaisen teon vuonna 2005. Hänet tuomittiin silloin 12 vuodeksi vankilaan. Korkein oikeus kuitenkin alensi tuomion kymmeneksi vuodeksi. Vapauduttuaan vankilasta hän jakoi kotikaupungissaan lentolehtisiä, joissa kehoitettiin toimimaan kaikin tavoin Gay Priden estämiseksi.

Pääministeri Benjamin Netanyahu piti puukotusta erittäin vakavana tapahtumana ja lupasi, että lakia tullaan käyttämään ankarasti epäiltyä kohtaan.

Oppositiojohtaja Isaac Herzog kutsui puukotusta "katalaksi viharikokseksi". Hän kehotti poliisia antamaan luvan Pride-tapahtumien jatkua.

Israelin kansallinen LGBT-järjestö tuomitsi hyökkäyksen voimakkaasti todeten heidän olevan järkyttyneitä siitä, että tällainen väkivaltainen tapahtuma on vielä mahdollinen Israelissa vuonna 2015".

***

Jerusalemissa pitkään työskennellyt suomalainen kertoi ranneliike.netille tämän päiväisen tapahtuman järkyttäneen häntä. Hän on seurannut toissa vuonna Jerusalemissa vastaavaa paraatia. Se on suuri ja iloinen tapahtuma. Paikalla on ollut suuret poliisivoimat turvaamassa tapahtumaa.

Hänen mukaansa Lähi-Idän arabimaiden homopiirit luonnehtivat Israelissa asenteiden homoja kohtaan olevan olevan lähinnä vain "Pink Washia". Tällä asenteella Israel pystyy tekemään etäisyyttä homovihamielisiin arabivaltioihin. Israelilaisille homoille tilanne on hyvä. Tel Aviv on Lähi-Idän homoelämän keidas. Sen ilmapiiri on paljon liberaalimpi kuin uskonnollisen Jerusalemin.

Syvästi uskonnolliset juutalaiset pitävät homoparaateja pyhän kaupungin häpäisemisenä.

Israelin poliittinen kenttä on hyvin hajanainen ja osa puolueista vetää uskonnolliseen suuntaan ja toiset puolueet puolestaan sekulaariin suuntaan. Poliittiset puolueet ovat kuitenkin kautta linjan tuominneet tämän väkivaltaisen teon.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Partiolaisten kansainvälisessä suurtapahtumassa myös sateenkaarikahvila

Sami Mollgren • 30.07.2015 18:10 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Japanissa parhaillaan järjestettävässä partiolaisten suurtapahtumassa on toiminnassa myös sateenkaarikahvila. Kansainvlisen partiolaisia kokoavan Jamboree-tapahtuman Rainbow Café on suunnattu erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville partiolaisille.

Asiasta kerrotaan Jamboree-tapahtuman suomalaisilla verkkosivuilla.

- Tarkoituksena on kertoa kaikille seksuaalivähemmistöön kuuluville partiolaisille, että he ovat tasa-arvoisia, rakastettuja ja heillä on oikeus olla olemassa, kertoo kahvilassa työskentelevä irlantilainen Sarah Wilson jamboree.fi -sivuston mukaan.

Sivustolla kerrotan, että sateenkaaripinssiä huivissaan kantavat partiolaiset kuuluvat itse LGBT-kansaan. He ovat valmiita kuuntelemaan ja jutteleman asioista, jotka seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa askarruttavat.

- Monissa maissa homoseksuaalisuus on kiellettyä. Tahdomme tarjota muun muassa näistä maista tuleville partiolaisille mahdollisuuden puhua tuntemuksistaan, kertoo sateenkaarikahvilan vetäjänä toimiva saksalainen Björn Seelbach.

Kahvilan ohjelmassa kerrotaan olevan myös muun muassa elokuvailtoja.

- Japanilaisessa kulttuurissa seksuaalisuuden tuominen esille ylipäänsä on tabu. Meitä kehotettiin olemaan pitämättä sateenkaarilippuja päivällä tangossa. Me olemme kuitenkin unohtaneet laskea ne alas, uusiseelantilainen Clarke Truscott kertoo sateenkaarikahvilan pystyttämiseen liittyvistä vaikeuksista.

Jamboree on neljän vuoden välein järjestettävä maailman suurin partioleiri. Japanin Yamaguchissa järjestettävä vuoden 2015 Jamboreeleiri on lähes kahden viikon mittainen ja siihen osallistuu noin 33 000 partiolaista kaikkiaan 147 maasta. Suomalaisia on noin tuhat. Osallistujat ovat 14-17 -vuotiaita ja yli 18-vuotiaat ovat leirillä palvelutehtävissä.

Hlbti-vähemmistöjen hyväksyntä partiossa laajenee

Yhdysvaltain partiopoikaliike hyväksyi vasta avoimesti homojen pääsyn partiojohtajiksi ja työntekijöiksi. Järjestön jäseniksi avoimesti homot hyväksyttiin vuoden 2014 alusta lukien. Britanniassa partio avasi ovet avoimesti homoille vuonna 1997.

Myös Suomen partiojärjestö kertoo linjakseen jokaisen tasa-arvoisen kohtelun henkilön taustasta riippumatta. Vuonna 2013 partiolaiset nähtiin Helsinki Priden kulkueessa.


» Jutun oma sivu
Homoteemaiset emojit Venäjän viestintäviranomaisen hampaissa

Sami Mollgren • 30.07.2015 15:17 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT

Sateenkaariparit ja sateenkaariperheet on huomioitu Applen keväällä 2015 julkistetussa emoji-valikoimassa.
Venäjän viestintäviranomainen Roskomnadzor on huolestunut sähköisessä viestinnässä käytettyjen emoji-symboleiden joukkoon mukaan tulleista seksuaalivähemmistöihin viittaavista merkeistä.

Izverstia-lehden uutisesta kertoo Suomessa Nyt.

Roskomnadzor on kirjelmöinyt asiasta maan valtapuolue Yhtenäisen Venäjän nuorisojärjestöä ja vaatii sitä seuraamaan alaikäisten käyttämiä emoji-symboleita sosiaalisessa mediassa. Yhtenäinen Venäjä tunnetaan presidentti Vladimir Putinia tukevana puolueena.

Roskomnadzorin varajohtaja Maksim Ksenzov kommentoi, että kyseiset sosiaalisessa mediassa yhä laajemmin käytetyt emojit “propagoivat poikkeavaa seksuaalisuutta alaikäisten keskuudessa” ja ovat vastoin perhearvoja. Symbolien käytön mahdollistamisen katsotaan siksi mahdollisesti olevan Venäjän vuonna 2013 hyväksytyn ns. homopropagandalain vastaista.

Yhtenäisen Venäjän nuorisojärjestöstä kerrotaan, ettei virallinen pyyntö ole vielä tavoittanut sitä.

Huhtikuussa Applen mobiililaitteiden käyttöjärjestelmän päivityksen yhteydessä päivitetyt ns. emoji-symbolit sisältävät eri sukupuolta olevan parin lisäksi myös samaa sukupuolta olevat parit sekä kahden äidin ja kahden isän vanhemmoimat perheet. Vastaavat emojit on käytettävissä myös muissa merkittävissä alustoissa. Emoji-symboleita käytetään erityisesti sosiaalisen median palveluissa.

Emoji-valikoimaa on pyritty standardisoimaan siten, että yhdellä tietoteknisellä alustalla tuotettu sisältö näkyisi samanlaisena myös toisen valmistajan alustalla. Merkistöjärjestelmiin kuuluu kirjainten, lukujen ja välimerkkien lisäksi muut symbolit sekä tietyt ohjausmerkit. Standardisoinnista huolehtii tietotekniikan ohjelmistoteollisuuden yhteenliittymä The Unicode Consortium.

Emojit ovat hymiöitä tai muita graafisia symboleja, joita sähköiseen viestiin liittämällä voi viestiä nopeasti esimerkiksi tunnetilastaan. Perinteisten suru- tai ilonaamaisten hymiöiden ja hämmentyneen tai pelokkaan ilmeen hymiön ohella tunnetilaansa voi emoji-maailmassa kuvata vaikkapa sydämen tai keskisormen kuvalla. Myös arkisille asioille on emoji-symboleita: talo, kala, auto tai kamera. Emoji-symbolien käyttö yleistyi ensi japanilaisessa sähköisessä viestittelyssä ja laajeni sieltä muualle. Joidenkin mukaan emojien lisääntyvä käyttö on paluuta kuvakirjoituksen aikaan.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Tukholman vaihtoehtopride – Järva pride – epäonnistui totaalisesti

vaeltaja2006 • 30.07.2015 06:33 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Vain parikymmentä osallistujaa keräsi keskiviikkona Tukholmassa äärioikeiston järjestämä Järva pride, kertoo Expressen-lehti. Se on vähemmän kuin vuosien takaisessa Helsingin heteropridessa. Taivaskaan ei ollut tukena, koska Tukholmassa oli eilen puolenpäivän aikaan tihkusade.

Järva Pride järjestettiin Tenstan ja Husbyn kaupunginosissa, joissa asuu paljon muslimeja ja joita monet pitävät ongelma-alueina. Pridejoukko käytti iskulauseena mm. tällaista: "We're here, we're queer, get used to it”. Ruotsin tv:n mukaan aluksi jotkut paikalliset asukkaat olivat iloisia raikuvasta musiikista, mutta saatuaan tietää marssin äärioikeistolaisen luonteen, vetäytyivät pois.

Samaan aikaan hieman kauempana Husbyn keskustassa ja Järvan kentällä pidettiin vastamielenilmaus, ns. antirasistinen picknick. Siihen osallistui n. 100 ihmistä. Järva prideä kritisoitiin mm. mm. niin, että siinä kaksi syrjittyä ryhmä, hlbti-ihmiset ja maahanmuutttajat, asetetaan vastakkain

Aftonbladetissa Järva priden alullepanija Jan Sjunnesson syytti Tukhlman Prideä siitä, ettei se tee mitään esikaupunkialueilla, ja nyt hlbt-herrasväki ("LGBT-Establishment") on kateellinen tästä ideasta, että pride viedään ongelmakaupunginosiin. Ensi vuodeksi hän lupasi uuden Järva Priden.

Kansainvälistä tukea antoi twitter-viestissään biologi Richard Dawkins, joka on tullut tunnetuksi mm. ateismi-kirjoistaan ja -tv-ohjelmistaan (esim kirja ”Jumalharha” ja tv-sarja ”Dawkinsin maailma”). Marssin leimaaminen rasistiseksi on hänen mukaansa vain vasemmiston keksintöä. Dawkinsin twitter-viestistä kertoi äärioikeistolainen Avpixlat-nettilehti.Tukholman Pride julkaisi kannanottonsa Järva Pridestä. ”Tukholman Pridessa toimimme kaikien ihmisten yhtäläisen ihmisarvon puolesta ja hlbti-vihaa, seksismiä ja rasismia vastaan. Emme koskaan toimi yhteistyössä niiden kanssa, jotka eivät kunnioita kaikkien ihmisten loukkamatonta arvoa. Sen takia emme tue myöskään Järva Pridea”.

Jan Sjunnesson puolustaa Järva prideä niin, että siinä ajetaan vain hlbti-ihmisten oikeuksia, ja muslimien joukossa on paljon islam-kriitikkoja, jotka ovat homoja.

Kansainvälisiä uutistoimistojakin oli paikalla: ainakin AP ja Russia Today.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Seta mukana “Meillä on unelma” -mielenosoituksessa

Sami Mollgren • 28.07.2015 23:36 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Myös sateenkaarilippu oli edustettuna mielenilmauksessa (kuva: JuhaniV)
Helsingissä tiistaina alkuillasta otsikolla “Meillä on unelma” järjestetty “mielenosoitus avoimen ja monikulttuurisen Suomen puolesta” kokosi runsaat kymmenen tuhatta henkeä kaupungin keskustassa sijaitsevalle Kansalaistorille.

Mielenilmaus syntyi vastalauseeksi kansanedustaja Olli Immosen sosiaalisessa mediassa julkaisemalle monikulttuurisuutta vastustavalle tekstille.

Muussa yhteydessä Immonen on myös ilmaissut esimerkiksi halunsa kumota eduskunnan joulukuussa 2014 hyväksymän ja presidentin vahvistaman tasa-arvoisen avioliittolain.

Muutamassa päivässä ideoidussa ja toteutetussa useamman tunnin mittaisessa tapahtumassa esiintyi useita poliitikkoja ja tunnettuja muusikoita. Puheen piti esimerkiksi entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja, kolumnisti Maryan Abdulkarim, kansanedustajat Ozan Yanar ja Paavo Arhinmäki, kaupunginvaltuutettu Fatbardhe Hetemaj ja Juutalaisen seurakunnan ylirabbiini Simon Livson. Paikalla oli myös Helsingin piispa Irja Askola. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmaisi viestissään tukensa mielenilmaukselle, samoin pääministeri Juha Sipilä.

Tapahtumassa esiintyvät esimerkiksi Anssi Kela, Maija Vilkkumaa, Lännen-Jukka, Atomirotta, Jukka Poika, Tuure Kilpeläinen, Paleface ja Anna Puu.

Tampereella Tullikamarin aukiolla järjestettyyn tukimielenosoitukseen osallistui toista tuhatta, Oulussa Rotuaarilla useampi sata ja Porin Reposaaressa noin sata henkeä.

Tieto mielenilmauksista levisi etenkin sosiaalisessa mediassa.

Seta mukana Helsingin tapahtumassa

Myös Seta ry osallistui Kansalaistorin mielenosoitukseen. Paikalla oli puheenjohtaja Panu Mäenpää ja järjestön hallituksen jäseniä. Ennakkoon järjestö toivoi Facebook-sivullaan sateenkaarilippujenkin liehuvan mielenosoituksissa “yhdenvertaisuuden ja yhtäläisen ihmisarvon puolesta, rasismia ja vihaa vastaan”.

Viime aikoina on keskusteltu esimerkiksi venäläisistä turvapaikkaa Suomesta hakevista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvista. Ajoittain on käyty keskustelua myös siitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asema joissakin maahanmuuttajaryhmissä on vaikea.

Helsingin piispa Irja Askola (kuva: JuhaniV)
kuva: JuhaniV
Erkki Tuomioja (kuva: JuhaniV)

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Homot hyväksytään jatkossa partiojohtajiksi Yhdysvalloissa

Sami Mollgren • 28.07.2015 15:50 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvalloissa partiopoikaliike sallii jatkossa avoimesti homojen pääsyn partiojohtajiksi ja työntekijöiksi.

Lähes neljä viidestä The Boy Scouts of America (BSA) -järjestön 80-jäsenisestä neuvostosta kannatti partiojohtajia ja ohjaajia koskevan homokiellon kumoamista. Välittömästi voimaan astunut päätös kiellon kumoamisesta hyväksyttiin maanantaina.

Kiellon kumoamisesta huolimatta yksittäisillä jäsenyhdistyksillä on jatkossakin oikeus estää homojen pääsyn partiojohtajiksi uskonnollisiin syihin vedoten. Yli kaksi kolmesta paikallisista partioiden osastoista toimii uskonnollisten yhteisöjen - useimmiten mormonikirkon - siipien suojissa.

Mormonikirkko on kritisoinut ratkaisua ja ilmaissut arvioivansa uudelleen suhdetta partioliikkeeseen.

Yhdysvaltojen partiopoikajärjestön johtaja Robert Gates totesi keväällä järjestön vuosikokouksessa haluavansa eroon partiojohtajien homokiellosta. Hän käsitteli asiaa myös keskiviikkoisessa puheessaan partioliikkeen hallituksen kokouksessa, ja hallitus päätyi kannattamaan kiellon kumoamista yksimielisesti.

Pitkä kädenävääntö

Avoimesti homojen sallittiin liittyä Yhdysvaltain partiojärjestön jäseniksi vuoden 2014 alusta lukien, pitkällisen kädenväännön jälkeen. Sääntöihin jätettiin kuitenkin pykälä, joka estää avoimesti homojen toimimisen partiojohtajina. Käytännössä jotkut lippukunnat ovat jo aiemmin lakanneet noudattamasta homokieltoa.

USA:ssa partiopojat ja -tytöt toimivat eri keskusjärjestöjen alaisuudessa. Partiopoikien BSA-järjestöllä on 7-21-vuotiaita jäseniä noin 2,5 miljoonaa. Vapaaehtoistyöntekijöitä on lähes miljoona.


Britanniassa partio avasi ovet avoimesti homoille vuonna 1997. Myös Suomen partiojärjestö kertoo linjakseen jokaisen tasa-arvoisen kohtelun henkilön taustasta riippumatta. Vuonna 2013 partiolaiset nähtiin Helsinki Priden kulkueessa.


» Jutun oma sivu
Aito avioliitto -kansalaisaloitteessa vakava valuvika

JuhaniV • 28.07.2015 12:30 • 27 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Valuvika
HS:n mielipidekirjoituksessa todetaan: "Uuden avioliittolakia koskevan kansalaisaloitteen osalta on kuitenkin selvää, ettei se täytä edes käsiteltäväksi ottamisen edellytyksiä."

Valtiotieteiden tohtori Outi Lepola osoittaa Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan selvin sanoin, että kansalaisaloite on lähtökohdiltaankin virheellinen.

- Huomionarvoista on, että tämä aloite on kansalaisaloitelain vastainen. Lakia koskevassa hallituksen esityksessä todetaan, että aloite voi koskea voimassa olevan lainsäädännön muuttamista tai kumoamista taikka kokonaan uuden lain säätämistä jostakin asiasta.

- Uusi aloite sen sijaan kohdistuu vastikään vahvistettuun lakiin, joka ei ole vielä voimassa, ja sen tarkoituksena on tukea edelleen voimassa olevaa lakia.

Estettä uuden kansalaisaloitteen tekemiselle ei ole samasta asiasta, joka on jo vireillä eduskunnassa. Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista ei ole enää avoinna, vaan se on hyväksytty laiksi eduskunnassa.

Kansalaisaloitelain tavoitteena on huolehtia siitä, että eduskunnan lainsäädäntötyö sujuisi joustavasti ja tarkoituksenmukaisesti. Tämä ei Lepolan mukaan toteudu siksi, että pitkän ja perusteellisen avioliittolain käsittelyn jälkeen jo vuoden sisällä palattaisiin samaan asiaan.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Kun homomies ja heteronainen solmivat avioliiton

vaeltaja2006 • 27.07.2015 07:21 • 27 kommenttia. IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ
Tasa-arvoisen avioliittolain käsittelyn aikana hoettiin toistuvasti, että vanha laki on tasa-arvoinen: homomieskin saa mennä naimisiin – mutta vain naisen kanssa. Frankfurter Allgemeine Zeitung kertoo tänään, mitä seurauksia on, jos mies ”erehtyy” heteroavioliittoon. Vuosia voi mennä joten kuten. Lapsiakin syntyy (homohan ei ole kykenemätön panemaan alulle lapsia), mutta jossain vaiheessa voi tulla ahdistava tunne siitä, että miehen ja naisen tunneside ei ole oikea ja aito. Huoli lapsista on suuri.

Frankfurter Allgemeine kertoo, miten Holger Heckmann otti ratkaisevan askeleen. Hän kertoi ”tapauksestaan” Frankfurtin CSD:n (priden) juhlalavalla. Hänen poikansa Marcel, nyt jo 19-vuotias, lähes parimetrinen nuorukainen, istui ensimmäisessä rivissä kuuntelemassa. Kuva isästä ja pojasta on lehden verkkoversiossa.

media0.faz.net

Isä, kirjailija Holger Heckman (nyt 47-vuotias) kertoo, että hän havaitsi homotuntemuksiaan jo varhain seksuaalisessa harhailuvaiheessaan. Hän kuitenkin rakastui naiseen ja päätyi avioliittoon. Elämä alkoi mennä sitä rataa. Syntyi poika ja ydinperhe oli tyypillisimmillään.Mutta tunnepuolella jotain puuttui. Alkoi tulla kaipuuta läheiseen homoystävään.

Holger kertoi salaisuudestaan veljelleen ja sai tältä tukea, kun hän alkoi suunnitella ”pakoaan” ja eroamisprosessia. Sitten kaikki kävi nopeasti. Eräänä torstaina riidan jälkeen hän kertoi vaimolleen halustaan erota. Jo sunnuntaina hän lähti tapaamaan muita miehiä. Kuukauden kuluttua löytyi oma asunto, pieni yksiö, mutta tärkeintä oli, että nyt, 30-vuotiaana, hän pääsi aloittamaan alusta.

Tunteet olivat kahdenlaiset. Oli vapautumisen tunne, mutta samalla oli ahdistus perheen hajoamisesta. Holger meni paikalliseen homoisien ryhmään ja pääsi keskustelemaan tilanteestaan. Yhä edelleen hän on mukana ryhmässä ja kuulee uusien tulokkaiden kyselevän ahdistuneina: ”voinko tehdä näin perheelleni, asunto on vielä maksamatta, miten kerron asian lapsilleni”.

Holger esiintyi tänä kesänä Frankfurtin pride-lavalla kertomassa homoisien toiminnasta. Nykyään kaapista ulostulo on helpompaa kuin ennen, mutta hän pelkää, että Saksan ristiriitainen yhteiskunnallinen keskustelu tulee vaikeuttamaan tilannetta. Hän on nähnyt sellaisiakin tilanteita, että avioeron jälkeen entinen puoliso ja lasten äiti on kääntynyt niin totaalisesti entistä miestään vastaan, että kontaktit lapsiin ovat kokonaan tyrehtyneet. Samaa nähdään ja kuullaan puolin ja toisin myös Suomessa heteroperheiden hajotessa.

Holger kertoo, että hänelle avioliiton loppuminen merkitsi elämäntilanteen selkeytymistä. Nyt hän tiesi tarkaan, mitä halusi elämältään. Tosin yhteydet omiin vanhempiin katkesivat. Uusi elämänkumppani oli ei-toivottu veljen häihin.

Homoisien tapaamisessa Frankfurtissa käy säännöllisesti parikymmentä isää. Monilla ulostulo ja ero ovat takanapäin , joillakin vasta edessä. Monet näistä miehistä ovat homopiireissä epävarmoja. He eivät välttämättä halua puhua menneisyydestään kielteisten reaktioiden pelossa.

Avioliittoon päätyneet pohtivat sitä, miten kertoa asiasta vaimolle. Lapsille asian kertominen on paljon yksinkertaisempaa. Lapsia ei kiinnosta heidän vanhempiensa seksuaalielämä. Holgerin pojalle, Marcelille, isän homoseksuaalisuus ei ole mikään ongelma. Olisihan se hienoa, kun vanhemmat yhä eläisivät yhdessä. Isä ja poika marssivat yhdessä pride-paraatissa. Isällä oli yllään homoisien sininen t-paita.

Frankfurter Allgemeine kertoi isän tarinan. Äidin tarina olisi varmaan myös ollut täynnä kipeitä tunteita. Tätäkö kansanedustaja Mika Niikko halusi, kun hän eduskunnassa avioliittolakia koskevassa keskustelussa uudestaan ja uudestaan toisteli, että entinen avioliittolaki oli tasa-arvoinen: homomies sai tasa-arvoisesti mennä naimisiin – naisen kanssa.

Frankfurtin homoisien ryhmän logo

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Finlandization-tapahtumassa valittiin Mr. Fetish Finland

Sami Mollgren • 26.07.2015 19:50 • 1 kommentti. UUTISET: VAPAALLA • KOTIMAA
Viikonloppuna Helsingissä järjestetyn Finlandization-tapahtuman tilaisuuksiin osallistui useampi sata esimerkiksi nahasta, kumista ja univormuista kiinnostunutta miestä.

Asiasta kertoo fetissijärjestö MSC Finland - Tom's Club verkkosivuillaan.

Perjantain ja lauantain iltatilaisuudet järjestettiin Helsingissä Kaapelitehtaan Pannuhallissa. Perjantaina oli lämmittelyjuhlat ja lauantaina varsinainen pääjuhla, jossa valittiin myös Mr. Fetish Finland. Tittelin lunasti itselleen helsinkiläinen Riku. Hän kertoo haluavansa vaikuttaa siihen, että erilaiset ihmiset omine fetisseineen uskaltaisivat tulla esiin ja voisivat olla sellaisina kuin ovat.

Monissa muissa Euroopan maissa kilpailu on vahvemmin leather-kisa. Suomessa kilpailu on hengeltään laajemmin fetissi-kilpailu.

Syksyllä Itävallan Wienissä järjestetään eurooppalaisten nahkakerhojen kattojärjestön ECMC:n vuosikokouksen yhteydessä Mr. Leather Europe -kilpailu, johon suomalaisjärjestön paikallisen kilpailun voittajalla on oikeus osallistua. Vuoden 2016 Mr. Leather Europe -kilpailu sekä ECMC:n vuosikokous pidetään Suomessa.

Sunnuntaina Finlandization-viikonloppu päättyi brunssiin Freedom-baarissa.

MSC Finland - Tom's Club

MSC Finland - Tom's Club on suomalainen fetissijärjestö mm. nahasta, kumista ja uniformuista kiinnostuneille miehille. Klubi järjestää kerran kuukaudessa dresscode-iltoja sekä muita teematapahtumia. Kesäisin kerho järjestää Finlandization-fetissitapahtuman. MSC on osa euroopanlaajuista ECMC-fetissiklubien yhteisöä.

Perinteisen mustan nahkan lisäksi fetissijärjestöjen piirissä on toimintaa myös muiden fetissien ympärillä. Tällaisia ovat esimerkiksi moottoripyöräilyyn ja armeijaan liittyvät fetissit, muut uniformut, kumiasusteet, työvaatteet, sadomasokismi sekä sidonta.

Mr. Fetish Finlandiksi valittiin 29. Finlandization-tapahtumassa helsinkiläinen Riku (kuva: MSC Finland - Tom´s Club)

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat katsovat hävinneensä taistelun

JuhaniV • 26.07.2015 08:29 • 19 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Aurinko on jo laskenut Aito avioliitto -kansalaisaloitteelle
Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajien käytös antaa viitteitä siitä, että he kokevat jo hävinneensä taistelun. Tätä ei vain haluta kuitenkaan myöntää. Nyt turvaudutaan epätoivoisiin mielipiteen ilmaisuihin ja kyseenalaisiin toimiin eri tahoilla.

Selvät merkit viittaavat siihen, että tämän nykyisenkin lakia vastustavan "projektin" takana ovat helluntalaisten äärireunan aktiivit. Muistellaanpa vuotta 2001, jolloin eduskunnassa oltiin äänestämässä parisuhdelaista. Helluntailaiset aktiivit olivat houkutelleet muutaman bussilastillisen ihmisiä eduskuntatalon eteen leiriä pitämään ja metelöimään kovaäänisten kautta ohikulkijoiden kiusaksi. Porukka kiersi myös eduskuntatalon ympäri. Äänestyksen aikaan 28.9.2001 he rukoilivat polvillaan eduskuntatalon portailla. Siitä ryhmä saikin nimen "polvirukoilijat". Rukoilu ei kääntänyt äänestystä heidän toivomaansa suuntaan. Sen tulos oli 99 ääntä lain puolesta ja 84 vastaan. Yksi kansanedustaja äänesti tyhjää. Juuri kun polvirukoilijat olivat lopettelemassa leiriään eduskuntatalon edustalla, sateen jumalatar Esteri muisti heitä vielä rankalla sadekuurolla.

Tuolloin polvirukoilijat saivat omiensa taholta kovaa kritiikkiä, joka näkyi julkisena heidän sähköisellä keskustelulistallaan. Jotkut helluntailaiset katsoivat ryhmän tahrivan uskonyhteisön maineen.

Osa vastustajista näyttää tajunneen sen, että uskontoon ja raamatunlauseisiin vetoamalla ei saada kannatusta kuin korkeintaan omien joukossa. Muut kokevat ne lähinnä kiusallisina taikka jopa huvittavina. Raamatunlauseiden viljely ei ole oikeaa keskustelua, vaan ilmaus siitä, etteivät kirjoittajat ole kykeneviä kunnolliseen kantansa perusteluun. He toistavat vain samoja raamatunlauseita. Heidän nykyiseksi linjakseen on otettu uskonnon etäännyttäminen ja siirtäminen lähes näkymättömiin. Se on hankala ratkaisu siksi, että "omat" eivät koe enää voivansa kannattaa asiaa raamatunlauseiden puuttuessa.

Tällä hetkellä on useita merkkejä siitä, että myös tämänkertaisen Aito avioliitto -projektin takana ovat helluntailaiset aktiivit. Selvin näyttö helluntailaisten taustavoimista on Aito avioliitto -kampanjan vetäjä Jukka-Pekka Rahkonen, joka on helluntailainen. Hesarin haastattelussa hän koetti väistää ja vaientaa uskontoleimaa. Jutussa kuitenkin todetaan hänen olevan Espoon helluntaiseurakunnan jäsen.

nyt.fi

Mika Niikko, helluntailainen perussuomalainen on ollut näkyvä ja kuuluva tasa-arvoisen avioliittolain vastustaja. Laista äänestettäessä eduskunnassa, hän kävi pitämässä eduskuntatalon portailla maansiirtokoneiden jylyssä, piskuisen (40 henkeä) joukkonsa edessä vastustavan puheen. Hänen kommenttinsa ovat tässä asiassa olleet epä-älyllisiä tai jopa tyhmiä. Niitä vain kiivaimpien uskonveljien voi olettaa kannattavan. Hän tekisi palveluksen AA-projektille sulkemalla suunsa homokysymyksistä.

Aito avioliitto -kansalaisaloitteeseen monet uskonnolliset yhteisöt ovat ottaneet etäisyyttä, osa jopa kiusaantuneen tuntuisesti. Eivät edes kaikki helluntaiseurakunnan jäsenet ole kannattamassa tätä projektia. Jatkuvalla julkisella jankutuksella ja miljoonia kertoja kuultuja väitteitä toistamalla on lähinnä vain etäännyttävä vaikutus. Monta kertaa on kuultu kommentti, että homokeskustelu voisi jo loppua.

Nykyinen pääministeri Juha Sipilä on uskovainen. Hän on ilmoittanut tasa-arvoisen avioliittolain äänestyksen jälkeen, että se oli sitten siinä, eikä asiaan ole syytä palata. Myös muilta poliitikoilta on saatu joko suoraan taikka kierrellen kannanottoja, että laki on voimassa ja nyt keskitytään muuhun.

Oikeusministeri, perussuomalaisten Jari Lindström ilmaisi empivänsä tasa-arvoisen avioliittolain muutosten edessä. Aika nopeasti hänelle ilmoitettiin, ettei hallituksen ministeri voi menetellä tuolla tavoin. Siispä hänkin joutui toteamaan: "Avioliittolain edellyttämät muutokset muuhun lainsäädäntöön toteutuvat aikataulussa."

Länsimaailma ei kulje tasa-arvoisen avioliittolain vastustajien toivomalla tavalla, vaan heidän kauhukseen aivan päinvastaiseen suuntaan.

Suomi koetetaan nähdä yhtenä pohjoismaisena sivistysvaltiona, joissa tasavertaiset oikeudet toteutuvat kaikille. Vastustajille kiusallista on se, että skandinaavit ovat jo aikaa sitten pistäneet voimaan tasa-arvoisen avioliittolain, eikä siitä ole aiheutunut kovinkaan kummoista vastustusta. Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa on huomattu, etteivät mitkään ääriuskovaisten pelottelut ole toteutuneet, vaikka samaa sukupuolta olevat parit ovat avioituneet jo pitkään. Taivaskaan ei ole pudonnut niskaan. Yhteiskunnat ovat muuttuneet miellyttävimmiksi elää ja olla, riippumatta seksuaalisesta identiteetistä.

Todellisuudessa lain vastustajat Suomessa ovat viemässä asioita itäisen naapurimme suuntaan hlbt-asioissa. Venäjän lait seksuaalivähemmistöjä kohtaan on tuomittu maailmalla laajalti.

Vastustajat ovat tällä hetkellä asiansa kanssa ikään kuin puun ja kuoren välissä. Toimintamalli on kopioitu suoraan Yhdysvalloista. Kuinka ollakaan, heidän kannaltaan pahimpaan mahdolliseen aikaan Yhdysvallat sääti kaikki osavaltiot kattavan tasa-arvoisen avioliittolain. Presidentti Barak Obama meni valtiovierailulle Afrikkaan ja antoi puheessaan suoraan kannatuksen homojen tasavertaisille oikeuksille, vaikka isäntämaista oli kehotettu, ettei hän toisi asiaa esille.

Huffington Post otsikoi tuoreen uutisensa: "Tutkimus kertoo, että amerikkalaiset tulevat joka päivä hyväksyvämmiksi homoja kohtaan".
www.huffingtonpost.com

Koska tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat kokevat olevansa häviöllä asiansa kanssa, on lähdetty keskustelun sijaan radikaalimpiin toimiin. Nettikeskusteluissa vihjataan jopa mahdollisuudesta väkivaltaiseen käytökseen AA-agendan ajamisessa. Erittäin huolestuttavaa ja tuomittavaa oli toimittajien listaaminen, joiden katsotaan kannattavan säädettyä lakia sellaisenaan. Nimilistan julkaisemista voidaan pitää jopa yrityksenä rajoittaa sananvapautta pelottelulla. AA-kansalaisaloitteen jatko on kuitenkin poliitikkojen käsissä, eikä joissakin verkkosivujen keskusteluissa ja julkisissa uhkailuissa.

Sosiologeilta pitäisi kysellä, että millainen vaikutus tällä jatkuvalla kimppuun käymisellä on homoihin ja sateenkaariyhteisöön kokonaisena, vahvistaako vai vahingoittaako se. Vastustajien tavoitehan on ilman muuta vahingoittaa mahdollisimman paljon. Pitkään jatkunut vastustus on kuitenkin aktivoinut ihmisiä sekä sateenkaariyhteisön sisältä, että erityisesti nuoria ulkopuolelta yhteisön. Esimerkkinä vaikkapa Tahdon2013-kansalaisaloitteen nopea, jättimäinen kannatus ja eduskunnan äänestyspäivänä tuhansien ihmisten spontaani kansalaiskokoontuminen Musiikkitalon edustalle kannattamaan lakia ja odottelemaan lopullista äänestystulosta. Helsinki Pride on kerännyt myös vuosi vuodelta yhä laajemman kannatuksen. Tämän vuoden Helsinki Pride 2015-paraatissa oli peräti 25 000 osallistujaa.

Jos AA-kansalaisaloitteen kannattajat toimisivat inhimillisesti ja oikein, he käyttäisivät kaiken energiansa heteroavioliittojen tukemiseen. AA-aloiteen kannattajille oli varmasti yksi paha harmin paikka, että Hannu Takkula, joka on itse ollut kannattamassa AA-aloitetta, meni ja erosi vaimostaan. "Aitoa avioliittoa" pilataan ja halveksitaan myös tv-sarjalla "Ensitreffit alttarilla". Ei tunnut toimivan formaatti, koska pikaeroihinkin on päädytty. "Aidosta avioliitosta" rakennetaan tällä menolla kovaa vauhtia farssia. AA-aloitteen kannattajat koettavat epätoivoisesti olla uskottavia agendansa kanssa, vaikka häviö näyttää selvältä.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2015 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy