ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


lepakkolaakso.net
kimmoliisa.net

Kulmakahvio
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.miestenkesken.fi
Palveluoppaassa mukana
RK Teknik
Rakennustekniset kokonaisuudet lattiasta kattoon. Luomme Sateenkaaren löysin Rantein. Erittäin trendikäs rakennusalan yritys pääkaupunkiseudulla. Käy sivuillamme ja tiedät mistä ja mitä.

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Puola torjui jälleen sukupuolineutraalin parisuhdelain

Sami Mollgren • 20.12.2014 13:10 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Puolan parlamentti on torjunut sukupuolineutraalin parisuhdelain ottamisen tämän vaalikauden työlistalle. Keskiviikkoisessa äänestyksessä aloite torjuttiin äänin 235-185.

Lakialoite toisi myös samaa sukupuolta oleville pareille samoja oikeuksia ja velvollisuuksia kuin aviopareilla on. Adoptio ja yhteiset veroetuudet eivät kuitenkaan sisälly aloitteeseen.

Viimeksi tammikuussa 2013 parlamentti torjui lakiesityksen niukasti.

Tällä hetkellä Puola ei virallisesti tunnusta samaa sukupuolta olevien parisuhteita mitenkään.

Puolan perustuslain 18. artiklassa avioliitto määritellään miehen ja naisen väliseksi liitoksi. Päätös on vuodelta 1997.

Puolassa katolinen kirkko on vahva. Kirkko on ilmaissut vastustavansa samaa sukupuolta olevien välisten suhteiden virallistamista.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Irlanti: Kansanäänestys homoavioliitoista toukokuussa

Sami Mollgren • 20.12.2014 12:50 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Irlannissa järjestetään kansanäänestys tasa-arvoisesta avioliittolaista toukokuussa. Asiasta ilmoitti tiistaina maan varapääministeri.

Irlannissa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden hyväksyntä on viime vuosina kasvanut selvästi: tuoreen mielipidekyselyn mukaan tuki homoavioliitoille on 71 prosenttia.

Irlantilaisista 85 prosenttia tunnustaa roomalaiskatolista uskoa. Maan katolisen kirkon piispat ovat ilmaisseet vastustavansa avioliitto-oikeuden laajentamista samaa sukupuolta oleville pareille.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Applen toimitusjohtaja Tim Cook teki lahjoituksen Human Rights Campaign -järjestölle

Sami Mollgren • 19.12.2014 19:12 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Tietotekniikkayhtiö Applen johtaja Tim Cook on tehnyt merkittävän lahjoituksen hlbti-yhdenvertaisuustyöhön (kuva: Valery Marchive (LeMagIT))
Applen toimitusjohtaja Tim Cook on tehnyt huomattavan henkilökohtaisen lahjoituksen Human Rights Campaign -järjestölle. Lahjoitus ohjataan hlbti-yhdenvertaisuustyöhön USA:n eteläisissä osavaltioissa.

Cook tuli lokakuussa virallisesti ulos kaapista, ja hänestä tuli samalla ensimmäinen ns. Fortune 500 -yrityksessä työskentelevä avoimesti homo toimitusjohtaja. Fortune 500 on Fortune-talouslehden vuosittain julkaisema lista viidestäsadasta suurimmasta yhdysvaltalaisesta julkisesta yhtiöstä.

Varat käytetään kolmen vuoden mittaiseen kampanjaan Arkansasissa, Alabamassa ja Mississippissä. Project One America -kampanjan tavoitteeena on lisätä hlbti-ihmisten näkyvyyttä, ja keinoina on esimerkiksi TV- ja muu mainonta.

HRC ei kerro lahjoituksen määrää, mutta toteaa sen olevan "huomattava".

HRC on merkittävin Yhdysvalloissa toimivista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavista järjestöistä.

Financial Times nimesi Cookin vuoden henkilöksi tämän kaapistatulon jälkeen.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Elton John naimisiin

Sami Mollgren • 19.12.2014 07:23 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Elton John ja David Furnish vihitään tulevana viikonloppuna Englannissa ja parin vuonna 2005 rekisteröity parisuhde muuttuu avioliitoksi. Elton John, 67, ja Furnish, 52, ovat olleet yhdessä yli kaksi vuosikymmentä.

Pari olisi halunnut solmia avioliiton jo maaliskuussa, jolloin samaa sukupuolta olevien avioliitot tulivat mahdolliseksi Englannissa ja Walesissa. Aiemmin solmittujen rekisteröityjen parisuhteiden muuttaminen avioliitoiksi on ollut kuitenkin mahdollista vasta 10. joulukuuta lukien.

Yksityiseen ja intiimiin tilaisuuteen on kutsuttu puolensataa perheenjäsentä ja läheistä ystävää. Varsinaiset juhlat järjestettiin parin rekisteröidessä parisuhteensa.

Parilla on kaksi poikaa: kolmevuotias Zachary, ja pian kaksi täyttävä Elijah.

- Kun Zachary ja Elijah ovat aikuisia ja heillä on omia lapsia, he voivat - toivottavasti - elää maailmassa jossa jokainen voi olla tasa-arvoinen, eikä avioitumisessa ei ole kyse siitä oletko hetero tai homo, vaan yksinkertaisesti siitä, että on ihminen, pohti Furnish aiemmin.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Stubb teki Canossan matkan Rake-salille snellmansäätiöläisten eteen

jnsto • 17.12.2014 18:19 • 6 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Poimintalaatikko HS:n sivulla A18 keskiviikon 17.12.14 lehdessä..
Kokoomusjohtaja Alexander Stubb kävi kääntämässä takkiaan Snellmansäätiön tilaisuudessa Helsingissä. Tai ainakin liitti takkiinsa yöpakkasvuoret. Puheen työmarkkinapuoli on herättänyt ihmetystä niin Hakaniemessä kuin Etelärannassakin, mutta se ei kuulu tämän viestimen alaan. Sen sijaan noteeraamme Helsingin Sanomien perusteella Stubbin arvoavauksen ns perinteisten kokoomusarvojen suuntaan. "Minä olen konservatiivi liberaalin vaatteissa", sanoi Stubb ja arveli joidenkin mielestä liiankin liberaaleissa.

HS totesi selostuksessa, että salissa olleista vanhemman konservatiivisen linjan kokoomuslaisista kaikki eivät ole ilolla seuranneet Stubbin linjaa ja mm seksuaalivähemmistöjen avioliitto-oikeuksien tukemista.

Stubb oli HS:n mukaan maininnut Risto Rytin. Hänhän ei ollut kokoomuslainen vaan lähellä edistyspuoluetta. Mutta ehkä Risto Rytin lausuntoa "isänmaan palvelemisesta vankilassa yhtä hyvin kuin presidentinlinnassa" mukaillen voisi todeta, että ihmisoikeuksien edistäminen onnistuu yhtä lailla vanhoillisen kaavussa kuin edistyksellisen shortseissa. Jos nimittäin kokoomuksen johdon viime viikkojen aatekehityksestä on pakko sanoa jotain myönteistä.

Ehkä Stubbin lausumia Rake-salilla 16.12.14 voidaan tulevaisuudessa pitää yhtä merkittävinä linjankorjauksina kuin Kekkosen Pitkänsillan ylitystä ja puhetta Työväentalolla 25.9.1964.

Puoluejohtajan ilmoitus uskostaan "kotiin, uskontoon ja isänmaahan" ei mitenkään nollaa tai deletoi puhujan toimia hlbti-ihmisoikeuksien puolesta. Kaikkien kolmen käsitteen piirissä entisen yhtenäiskulttuurin rinnalle on tullut uuttakin ajattelua. Tähänastistaan Stubb ei uutisten mukaan kieltänyt. Puheen tekstiä kirjoittaja ei ole nähnyt.

Mutta ehkä kokoomuksessa nyt alkaa aatteellinen yöpakkaskausi. K.A. Fagerholmille (50-luvun lopun yöpaikkasviikkoina) ongelmana olivat sekä Moskova että se silloinen Tamminiemen ajattelija. Mikä lie Stubbin tilanne. Lopultako Fagerholmia ja Stubbia yhdistää historiassa muukin kuin se, että Stubb on ensimmäinen äidinkieleltään ruotsinkielinen pääministerimme sitten KAF:n.

Rake-sali on vähemmän tunnettu kokoontumispaikka. Onko niin, että siellä pidetään merkittävät vanhoillisen Suomen sisäpiirin linjapuheet, jos yleisöä ei saada mahtumaan Suomalaiselle Klubille?


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Benjy-sonni pääsi uuteen kotiinsa

Sami Mollgren • 16.12.2014 06:44 UUTISET: SATTUMAT • KOTIMAA

Sonnikavereihin lehmien sijasta mieltyneen Benjy-sonnin pelastamiseksi kerättiin rahaa kampanjalla.
Benjy-sonni pääsi sunnuntaina uuteen kotiinsa Norfolkin Hillsiden eläinten turvakotiin.

- Päivä on mennyt kohtuullisen hyvin. Sillä on takanaan pitkä matka ja se on stressaantunut, mutta se pärjää hyvin, sanoi eläinten turvakodin johtaja Stefanie Leary BBC:n mukaan.

Aluksi Benjy joutuu olemaan muutaman päivän eristyksessä, mutta kuitenkin näköetäisyydellä muista lajitovereistaan.
Benjy löysi uudessa kotipaikassaan hetkessä yhteyden vuoden vanhan Alex-mullikan kanssa.

Benjy-sonni oli joutua teurastamolle, koska se mieltyi sonnikavereihin, eikä halunnut astua lehmiä. Irlantilaisen maatilan isäntä piti Benjy-sonniaan hyödyttömänä, koska se ei ole siittänyt jälkeläisiä. Sonnia uhkaava kohtalo tuli julkisuuteen, syntyi kampanja ja kerättyjen rahojen avulla sonni pääsee loppuelämäkseen englantilaiseen eläinten turvataloon.

Paikallislehteen kirjoitettu artikkeli synnytti pienimuotoisen kohun. Irlantilainen eläinoikeusjärjestö Aran ja homojen verkkosivusto TheGayUK perustivat rahankeruusivuston ja kampanjoivat asiasta sosiaalisessa mediassa #SAVEBENJY -hashtagilla.


» Jutun oma sivu
QX Gay Gaala 4. helmikuuta Helsingissä

Sami Mollgren • 15.12.2014 01:06 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
QX Gay Gaala järjestetään Suomessa toista kertaa keskiviikkona 4. helmikuuta 2015, paikkana on Savoy-teatteri Helsingin keskustassa. Tapahtuman juontaa Maria Sid.

- Juuri tänä vuonna Gaala tuntuu erityisen juhlavalta. Tulossa on suuri juhla tasa-arvoisuuden ja arvostuksen puolesta, sanoo Sid.

QX Gay Gaala juhlistaa suomalaista sateenkaarikulttuuria, henkilöitä, esikuvia ja tahoja, jotka ovat vuonna 2014 puheillaan tai teoillaan auttaneet tekemään Suomesta meille kaikille parempaa paikkaa asua ja elää. Tai vain viihdyttäneet meitä ja laulaen ottaneet paikkansa sydämessämme. Tai luoneet meille paikan juhlia työpäivän jälkeen.

Voittajat kymmenessä kategoriassa ratkeavat QX.fi -sivustolla tammikussa järjesttävässä yleisöäänestyksessä. Sivuston lukijoiden ehdotusten perusteella on äänestykseen valittu kaikkiaan kuutisenkymmentä ehdokasta.

- Vuoden homo -palkinto on palkinnoistamme tärkein, ja siihen liittyy paljon tunteita ja vahvoja mielipiteitä yhteisömme sisällä, kertoo Gaalan tuottaja Sami Montell.

Kaikki ehdokkaat on kutsuttu Gaalaan kunniavieraina, lisäksi kutsuttuna on julkisuudesta tuttuja kotimaisia henkilöitä, jotka ovat kukin eri tavoin olleet merkityksellisiä kuluvana vuonna tai jo pidempään. Tulevan Gaalan kerrotaan olevan edellsitä uskollisempi ruotsalaisen Gaalan konseptille.

- En malta odottaa QX Gay Gaala -iltaa, toteaa Elias Koskimies, joka voitti kaikkiaan kaksi palkintoa Gaalassa 2014, Vuoden elokuva ja Vuoden homo -palkinnot.

QX Gay Gaalan tuottaa ruotsalainen QX Förlag Ab, joka on järjestänyt QX Gay Gaalan Ruotsissa jo 16 vuoden ajan.Tapahtumastamme on tullut yksi kuningaskunnan suosituimmista gaaloista, jossa nähdään vuosittain ne kirkkaimmat tähdet. Vuoden homo -palkinnon jakoi 2013 kruununprinsessa Viktoria ja 2014 Pussy Riot.


» Jutun oma sivu
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2014 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot