ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


lepakkolaakso.net
kimmoliisa.net

Kulmakahvio
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.miestenkesken.fi
Palveluoppaassa mukana
Kauneus- ja terveysklinikka KAUNIIX
Riskitön vaihtoehto kauneuskirurgialle! Beautytek on ainutlaatuinen, tehokas menetelmä jonka avulla voi poistaa rasvakertymiä (esim. vatsanseudulta), ryppyjä, kohottaa rintoja ja hoitaa arpia. Tulokset ovat hämmästyttäviä ja nopeita. hoito täysin kivuton!

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Romaniassa julistekampanja perheiden puolesta todettiin syrjiväksi

vaeltaja2006 • 22.09.2014 07:44 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Kuva accept-romania -järjestön sivulta
Romanialainen ylempi tuomioistuin totesi Bukarestiin levitetyt homo- ja lesbovastaiset julisteet syrjiviksi. Niissä pelotellaan kansalaisia: "Haluaisitko, että poikasi olisi homo?" tai "Voisitko kuvitella tytärtäsi lesbona?". Suuria julisteita levitettiin kaupungilla mainospaikoille. Julisteiden jakajat, Perheiden järjestö ja Elämän puolesta -järjestö saivat viime viikolla sakkoja syrjinnästä.

Samat järjestöt ovat ennenkin olleet uhmakkaina. Helmikuussa ne estivät talonpoikaismuseossa amerikkalaisen elokuvan esittämisen. Kun museossa piti esittää The Kids Are All Right -elokuva, joukko vapaaehtoisia tuli ristejä kantaen, iskulauseita huudellen ja virsiä ja kansallishymniä laulaen häiritsemään tapahtumaa. Elokuva on palkittu festivaaleilla ja se oli Oscar-ehdokkaana. Museossa vietettiin hlbti-historiakuukauden tapahtumaa. Perhejärjestöt sen sijaan ilmoittivat, että elokuva loukkaa talonpoikaista omanarvontuntoa.

accept-romania.ro


Perhejärjestöjen toiminta vilkasta muuallakin

World Congress of Families (WCF), suuri amerikkalainen anti-gay -tapahtuma, on kokoontunut vuodesta 1997 alkaen. Tänä vuonna, syyskuun 10.-11. päivinä, kahdeksas kongressi pidettiin Moskovassa, mutta Krimin selkkauksen ja länsimaiden pakotetoimien vuoksi tapahtuman nimi muutettiin ja muutenkin valittiin melko näkymätön toimintalinja. Amerikkalaiset järjestöt vetäytyivät, koska ne eivät voi antaa tukeaan Putinille. Kolme venäläistä perheaktivistia, Vladimir Jakunin, Jelena Mizulina ja Aleksei Pushkov ovat amerikkalaisten pakotelistalla. Mizulina on yksi homopropagandalain pääsponsoreista.

WCF-kongressin alullepanijana Amerikassa on järjestö, joka on vastustaa homoavioliittoja, aborttia ja pornoa. Koska se on militantti homovastainen järjestö, se on Amerikassa määritelty anti-gay -viharyhmäksi (Southern Poverty Law Centerin määritys). WCF:ää on pidetty kansainvälisesti varsin vaikutusvaltaisena, koska se on saanut kongresseihinsa kiivaimmmat hlbti-vastustajat ympäri maailmaa.

Nyt siis kokoonnuttiin sammutetuin lyhdyin Moskovaan, Kremlin tarjoamiin tiloihin, Putinin lähipiirin kustantamana, ja Moskovan ortodoksikirkon sivuilla on kuvia ja tekstejä kongressista.

anton-shekhovtsov.blogspot.de

mospat.ru

Monia on ihmetyttänyt, että eurooppalaista äärioikeistoa kiinnostaa veljeys Venäjän vallanpitäjien kanssa. On yhteisiä arvoja. Perhekonferenssiin osallistuivat mm. Aymeric Chauprade (National Front, Ranska) sekä Heinz-Christian Strache ja Johann Gudenus (FPÖ, Itävalta). Unkarista oli mukana ministeritasoinen henkilö, Gergely Prőhle, joka jopa piti puheen kongressin alussa. Yhteistä Venäjälle ja Euroopan maiden äärioikeistolle on eurooppalaisen liberalismin ja homolobbyn vastustaminen. Jo kesäkuun alussa tuli tietoja, miten Euroopan äärioikeisto ja Putinin lähellä olevat oligarkit kokoontuivat Wieniin salaiseen kokoukseen pelastaakseen Euroopan liberalismilta ja homolobbylta.

www.tagesanzeiger.ch

Suomalaisista Moskovan konferenssiin osallistuneista ei ole tietoja. Ainakaan perussuomalaisten kansanedustajista yksikään ei ollut kokonaan pois eduskunnasta noina päivinä. Perussuomalaisten Venäjä-kiinnostuksesta saattaa kuitenkin kertoa jotain aamu-tv:n haastattelu elokuulta, kun ulkoasiainvaliokunnan Pertti Salolainen näytti tyrmistyneeltä perussuomalaisten Tom Packalenin tivatessa todisteita Venäjän joukkojen liikkeistä Ukrainan alueella. Ollaanko aatteellisesti samoilla linjoilla ja onko Venäjän uutistotuus Packalenille oikeampaa kuin liberaalin Euroopan totuus?

areena.yle.fi


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Georgia: Syrjintäsuojalaki ei toimi käytännössä

JuhaniV • 20.09.2014 20:32 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Georgialla on kova halu saada EU:hun nykyistä paremmat asemat lähentymisehtojen suhteen. Homojen suojaksi säädetty laki ei toimi.

Georgian parlamentti sääti helposti lain homojen suojelemiseksi syrjinnältä. Se on yksi vaatimus EU:hun lähentymisen suhteen. Käytäntö on osoittanut todellisuudessa sen, ettei laki toimi tai jopa haittaa homojen elämää.

Georgiassa on 84 prosenttia ortodoksikristittyjä. Viime vuonna tehdyssä kyselyssä 88 prosenttia vastaajista katsoi, ettei homoutta pidä hyväksyä. Kirkko on ollut jopa aktiivinen homojen vastustaja. Kansainvälisen homofobian vastaisen päivän marssi muuttui Tbilisissä tappeluksi kirkon järjestämän vastatapahtuman osanottajien hyökättyä sateenkaari-ihmisten kannatusmielenosoittajien kimppuun.

Kun vähemmistöön kuuluvat valittavat kohtaamastaan syrjinnästä viranomaisille, heille vastataan, ettei ole syytä valittaa kun laki on olemassa. Sitä ei kuitenkaan toteuteta millään tavalla. Syrjintä on sen sijaan lisääntynyt.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Pride Turussa 20.9.2014

Sami Mollgren • 20.09.2014 14:30 • päivitetty: 20.09.2014 17:47 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Pride-kulkueeseen osallistujat kokoontuvat.
Turku juhli pridea lauantaina 20. syyskuuta. Maanantaina käynnistyneen pride-viikon mittaan on kaupungissa järjestetty erilaisia tapahtumia. Lauantaina pride-viikko huipentui pride-kulkueeseen ja puistotapahtumaan.

Lauantaina kello 14 jälkeen pride-kulkueeseen aikoneet kokoontuivat Puolalanmäellä, taidemuseon edessä, Aurakadun päässä. Lähtöpaikalla pidetyt puheet käsittelivät esimerkiksi pride-tapahtuman taustoja ja Turun sateenkaarihistoriaa. Tutkija Tom Linkinen kertoi Turun historiasta sateenkaarinäkökulmasta, ja totesi, että tuhatvuotisen syntihistorian jälkeen tällä tapahtumalla on arkkipiispan siunaus. Priden järjestäjät Roosa Laaksonen ja Laura Pohjola tähdensivät, että pride-kulkue on mielenosoitus, ja että se on yksityishenkilöiden kokoonkutsuma - ei järjestön tai yhdistyksen. He korostivat myös sitä, että mielenosoituksen viestien pitää olla asiallisia, mutta äänekkäitä.

Kulkueen järjestäytymisen jälkeen kulkue lähti "blokki" kerrallaan aurinkoisen ja lämpöisen sään suosiessa liikkeelle kello 15, ja suuntasi Kauppatoria sivuten, tuomiokirkon vierestä kohti Kupittaanpuistoa, jossa käynnistyi kello 16 puistotapahtuma. Julkisen liikenteen sujumisen vuoksi kulkue ei ollut yhtenäinen, vaan oli jaettu "blokkeihin", joiden väliin jätettiin tilaa liikenteelle.

Poliisin arvion mukaan rauhallisesti sujuneeseen kulkueeseen osallistui 3 500 henkeä.

Tarkempaa kulkuereittiä ei ollut paljastettu etukäteen, muuta kuin lähtö- ja päätepaikkojen osalta. Kulkuetta seuraamaan oli kuitenkin kokoontunut yleisöä etenkin Kauppatorin reunalle. Yleisön keskustelu aiheesta oli pääsääntöisesti hyvin myönteistä; kulkueen ihmispaljoutta hämmästeltiin ja monet totesivat olevan mukavaa, että myös Turussa järjestetään tällaisia tapahtumia. Kauppatorin reunalla oli myös pari raamatullisten uhkakuvien julistajaa.

Kupittaanpuiston tapahtumassa vuorottelivat musiikkiesitykset ja asiapuhe. Yleisö oli koko tapahtuman ajan suurimmaksi osaksi asettautunut piknik-henkisesti hiekkakenttää ympäröivälle nurmelle, jonne toki lavan tapahtumat kuuluivat ja näkyivät.

Hulda Huiman musiikkiesitysten jälkeen kuultiin kulkueryhmien puheenvuorot ja koordinaattorien tervehdys. Sen jälkeisessä puheenvuorossaan tanssitaiteilija Tiina Lindfors kertoi esimerkiksi siitä, miten yhteiskunnallinen ilmapiiri on muuttunut siitä, kun hän aikanaan tuli kaapista ulos. Lindfors kuvasi itseään "eläväksi sateenkaarihistoriaksi". Turun kaupungin tervehdyksen esitti Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve. Sen jälkeen palattiin taas musiikkiin: Iida Umpikuja esitti kahdeksan lauluaan - ja sen jälkeen jälleen puheen pariin: Erkki Lietzen piti puheenvuorossaan sateenkaarihistoriallisen katsauksen.

Puistotapahtuman viimeinen tunti oli jätetty kokonaan musiikille. Ensin esiintyi Red Crickets. Vasta puistotapahtuman päätteeksi esiintynyt Samuli Putro keräsi yleisöä runsaasti myös lavan edustalle.

Tulossa on myös erillinen laajempi kuvagalleria.Turku Pride 2014 -lukko on kiinni Aurajoen ylittävän Teatterisillan kaiteessa. Lukko kiinnitettiin paikalleen maanantaina 15. syyskuuta, pride-viikon aloittaneen lehdistötilaisuuden yhteydessä. Suurimmassa osassa sillan kaiteen pienoista on lemmenlukko tai useampikin.
Kannanotto sukupuolisen moninaisuuden puolesta.
Kulkue on lähtenyt liikkeelle
Vastakkaiset puheenvuorot Turun Kauppatorilla.
Tanssitaiteilija Tiina Lindfors kertoi olevansa "elävää sateenkaarihistoriaa".
Turun kaupungin tervehdysksen esitti Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve.
Iida Umpikuja esiintyi
Samuli Putro päätti esityksellään Turku Pride 2014 -tapahtuman puistojuhlan.

» Jutun oma sivu
Pietari: Tango-opettajan surma toi julkisuuteen Pietarin queertango -alakulttuurin

vaeltaja2006 • 20.09.2014 11:19 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Flash mob Pietarin metrossa
Syyskuun 6. päivänä surmattiin raa'asti pietarilainen tanssiopettaja Ekaterina Komenko (29v). Hänet löydettiin omasta autostaan kurkku viillettynä. Löydettäessä auton moottori oli yhä käynnissä. Poliisi ei pidä surmaa homofobisena rikoksena, vaan tavallisena ryöstönä. Paikallisen hlbti-yhteisön piiristä on tullut samanlaisia arvioita.

Venäjän hlbti-yhteisö on ollut järkyttynyt tanssijan kuolemasta. "Olemme järkyttyneitä pietarilaisen queer tango -opettajan kauheasta murhasta", ilmaistiin asia hlbti-organisaatio Exitin nettisivulla. "Hän oli ihana ihminen, loistava ammattilainen. Hän oli vasta 29-vuotias, osanottoni perheelle ja ystäville."

Surman yhteydessä nousi julkisuuteen Pietarin maanalainen queer tango -alakulttuuri. Queer tango on kuin argentiinalainen tango, mutta ilman perinteisiä sukupuolirooleja. Perinne on vanha, mutta hlbti-piireissä se elvytettiin kansanliikkeeksi vuonna 2001, kun Hampuriin perustettiin ensimmäinen alan järjestö. Samana vuonna pidettiin ensimmäinen International Queer Tango Argentina Festival. Wikipediassa on jonkinlainen kuvaus queertango -liikkeen historiasta.

Vain harvat ovat tienneet, että Pietarissa on vilkasta queertango -tanssitoimintaa. Kansainvälinen queer tango -festivaali oli heinäkuun lopulla Berliinissä, ja festivaaleille osallistui ryhmä pietarilaisia alan harrastajia. Ryhmässä oli 20 henkeä. Avajaisissa puhunut venäläinen queer-tanssija Natalia Merkulova kertoi, että ensi vuoden kansainvälinen festivaali pidetään Pietarissa.

https://www.facebook.com/qtangoclub


Pietarissa pidettiin elokuun 22.-24. päivinä oma paikallinen festivaali, johon oli uskaltautunut vain 6 ulkomaalaista. Paikallisia oli 70.


Julkaisu käyttäjältä QUEER TANGO CLUB.


Kukaan ei tiedä, miten Katerina Khomenkon surma tulee vaikuttamaan pietarilaisten queertango -harrastukseen. Vielä edellisenä keskiviikkona nettiin tuli video tanssi-flashmobista Pietarin metrossa. Siinä on mukana Katerina Khomenko.

Kansainvälisesti queertango-yhteisö on tiivis. Facebookin kautta tunnetaan yli maiden rajojen. Venäläiset tanssijat saavat konkreettisesti kokea, etteivät he ole yksin yhteiskunnallisine ongelmineen. Facebookissa on kuitenkin levinnyt myös arvelu siitä, että Katerina Khomenkon kuolemaan liittyisi homofobia. Nettisivusto queer.de on kerännyt tietoja venäläisiltä aktivisteilta, ja he ovat kertoneet, että poliisin antamat tiedot ovat vielä aika sekavia. Gay.ru on uutisoinut tapauksesta vain yhden kerran.

Kun tapaus tuli julkisuuteen ja netistä löydettiin pietarilaisen queertango-ryhmän sivut, homofobit heräsivät. Turvallisuuden nimissä queertango-ryhmä on jättänyt nimestään pois sanan 'queer'. Laaja kansainvälinen huomio on helpottanut pietarilaisten mielialoja. Mm. Buenos Airesissa paikalliset queertansisjat ovat osoittaneet mieltään Venäjän suurlähetystön edessä. Suurlähetystö on konmmentoinut: "Venäjällä ei ole homofobisia väkivaltarikoksia".


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Poika kertoi äidille homoudestaan - mitä kertoikaan äiti?

Sami Mollgren • 20.09.2014 09:24 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ • ULKOMAAT
Kun australialainen teini-ikäinen Hayden Smith kertoo äidilleen olevansa homo, sotkee äiti käsikirjoituksen - kertomalla salaisuuden omasta elämästään.

Poika kertoo niiskuttaen äidilleen, että hän on kauan yrittänyt kerätä rohkeutta kertoakseen asiasta äidille ja hyväksyä itsensä.

Äiti kertoo hyväksyvänsä poikansa, kunnioittavansa häntä rohkeudesta, ja että on aina tukemassa häntä. Lopulta äiti kertoo, että hänellä on ollut menneisyydessä suhde naisen kanssa. Tuolloin perheen isä vielä eli, joten äiti paljasti samalla olleensa uskoton miehelleen.

Häkeltynyt poika toteaa, että "tämä on kyllä aika huvittavaa".


Tämä pojan ja äidin ulostulokeskustelu päättyy onnellisesti


Aina vastaanotto ei ole myönteinen

Kaappinsa ovet aukaiseva joutuu miltei aina miettimään läheisten reaktioita, punnitsemaan mahdollisia seurauksia ja varautumaan siihen, ettei häntä ehkä hyväksytäkään. Silti salailun päättäminen on yleensä aina helpotus itselle. Moni kokee ulostulon myötä raskaan taakan poistuvan harteilta. Toisaalta seurauksien pelossa kaapin ovet monasti avataan vasta, kun ollaan omillaan ja pystytään itsenäisesti tulemaan toimeen. Useat vanhemmille kaapista tulleet vielä vanhempien luona asuvat nuoret ovat viime aikoina omaa selustaa suojellakseen salaa taltioineet tilanteen, jossa nämä ovat asiasta kertoneet.

Toisinaan varautuminen on perusteltua.

Paitsi hyvin päättyneitä ulostuloja, on viime aikoina on esillä ollut myös kielteisiä ulostulotarinoita, jossa kaapista tullut lapsi on heitetty ulos kotoa, koska vanhemmat eivät ole suostuneet hyväksymään lapsensa homoseksuaalisuutta. Sen sijaan lasta on syyllistetty toimimisesta valinnoillaan vanhempiaan vastaan. Usein taustalla on konservatiivisia uskontoon liittyviä näkemyksiä. Lisäksi karua kieltä puhuvat tilastot hlbti-nuorten kodittomuudesta ovat olleet esillä julkisuudessa.

Kielteisemmin kävi Daniel Piercelle, joka kertoi homoseksuaalisuudestaan. Hän tuli heitetyksi kotoa ja perheestä.


Daniel Pierce tuli kaapista, mutta vanhemmat eivät hyväksyneet asiaa

Videon tultua julki, on Piercen suojaksi kerätty netissä rahaa.
» Jutun oma sivu
Venäläisyhtye t.A.T.u.:n laulaja ei hyväksyisi poikansa homoutta

Sami Mollgren • 20.09.2014 08:30 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

All the Things She Said videossa t.A.T.u:n laulajat suutelevat intohimoisesti (Kuvaruutukaappaus Youtubesta)
Venäläisduo t.A.T.u:n laulaja Julija Volkova on sanonut venäläisessä tv-ohjelmassa, ettei hyväksyisi, jos hänen oma poikansa kertoisi olevansa homo.

Tapauksesta kertoi Suomessa ensin Nyt.fi.

GayStarNews kertoo, että TV-ohjelman juontaja kysyi Volkovalta, tuomitsisiko hän poikansa, jos hän olisi homo.

- Kyllä, tuomitsisin hänet, koska uskon, että oikean miehen pitää olla oikea mies. Jumala loi ihmisen lisääntymään, se on luonnollista. Minulle mies edustaa tukea ja voimaa... En hyväksyisi homoa poikaa, vastasi Volkova.

Volkova oli kuitenkin aiemmin ohjelmassa sanonut hyväksyvänsä, jos hänen tyttärensä olisi lesbo. Juontaja palaa tähän vastaukseen, jolloin Volkova kertoo, että tällainen vapaus koskee vain naista. Miehelle sellainen on hänen mukaansa huono vapaus.

- Nykyään on paljon kevytkenkäisiä tyttöjä - ja mies voi olla usean tällaisen tytön kanssa. Se on miesten vapaus, sanoo Volkova.

- Miehellä ei ole oikeutta olla homo. Kaksi tyttöä yhdessä - ei sama asia kuin kaksi miestä yhdessä. Minusta lesbot näyttävät esteettisesti paljon mukavammilta kuin kaksi miestä käsi kädessä tai suutelemassa.

- Mutta! Haluan sanoa, etten ole homoja vastaan. Haluan vain minun poikani olevan oikea mies, ei hintti. Minulla on paljon homoja ystäviä. Uskon, että homona oleminen on kuitenkin parempi kuin murhaajat, varkaat tai narkomaanit. Jos valitset näistä, homona oleminen on kuitenkin hieman parempi.

TV-haastattelun englanniksi tekstitetty tallenne on poistettu perjantain aikana videopalvelu YouTubesta.

Vuosituhannen vaihteessa tunnetuksi tullut t.A.T.u. - ja sen laulajat Julia Volkova ja Lena Katina - herättivät kohua yhtyeen ensimmäisellä musiikkivideolla All the Things She Said, jossa koulupukuihin puetut tytöt laulavat sateessa kaltereiden takana, ja jossa nähtiin laulajien välinen suutelukohtaus. Duon imagon katsottiin muutenkin olevan vahvasti lesbo-henkinen, vaikka pian tiedettiin, että kyse oli laskelmoidusta imagosta. Vuonna 2003 julkaistu Not Gonna Get Us nousi myös kansainväliseksi hitiksi. Vuonna 2003 duo edusti maataan Euroviisuissa. Sittemmin duo on ollut esillä lähinnä Venäjällä.

Duo esiintyi yhdessä jälleen Sotšin talviolympialaisten avajaisseremoniassa. On arvioitu, että t.A.T.u. valittiin esiintymään, koska kansainvälistä huomiota haluttiin viedä pois Venäjän homovastaisesta lainsäädännöstä. Joidenkin näkemysten mukaan jos t.A.T.u. nyt yrittäisi pinnalle ensimmäisen videonsa kuvakerronnan avulla, olisi se mahdotonta Venäjällä, ja johtaisi mahdollisesti rangaistukseen ns. "homopropagandalain" nojalla.

Vuonna 1985 syntynyt Volkova sai tyttären vuonna 2004 ja vuonna 2007 pojan. Volkova on useissa haastatteluissa kertonut olevansa biseksuaali.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Putouksen Antti Holma Me Naisissa: "Homoutta ei pidä peitellä"

Sami Mollgren • 19.09.2014 07:59 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Putouksen uusiin näyttelijöihin kuuluva Antti Holma kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa siitä, kuinka vaikeaa kaapista tuleminen oli.

Nyt 31-vuotias näyttelijä-käsikirjoittaja Holma kertoo vielä lukioaikana uskottelleensa itselleen olevani aseksuaali. Hän arvelee rankaisseensa sillä tavoin itseään homoudesta. Kallion ilmaisutaidon lukion päätettyään hän haki teatterikorkeakouluun ja pääsi sisään ensimmäisellä yrittämällä. Hän kertoo päättäneensä samoihin aikoihin, että on aika olla itselleen rehellinen seksuaalisesta suuntautumisestaan.

Sonkajärvellä Pohjois-Savossa kasvaneelle körttiläisen papin ja uskonnonopettajan esikoispojalle ulostulo oli suuri kysymys, mutta läheisille pienempi yllätys. Holma kertoo äitinsä tienneen asian Holman lapsuudesta asti.

- En halua antaa yhtään sellaista viestiä, että homoutta pitäisi peitellä tai hävetä. Ajattelen, että minun täytyy olla rohkea, sillä minulla on sosiaalinen velvoite maaseudun jätkiä kohtaan. Landella homous on edelleen yhtä kuin heikkous, kyvyttömyys ja huonous, sanoo Holma Me Naiset -lehdelle.

Holma kertoo Me Naisissa myös siitä, ettei hän ole koskaan seurustellut, eikä hän edes ole halukas jakamaan elämäänsä pysyvästi toisen kanssa. Hän toteaa myös, ettei ole yhden illan juttujen ystävä.

Putous-sarjan uusi tuotantokausi alkaa MTV3-kanavalla lauantaina 11. lokakuuta. Holman lisäksi näyttelijäkaartiin kuuluu Mari Perankoski, Essi Hellén, Joonas Nordman, Kari Ketonen, Niina Koponen, Ville Tiihonen ja Jenni Kokander. Ohjelman juontaa Heikki Paasonen.

Ennen Putousta Holmaa on nähty Teatteri Takomon ja Suomen Kansallisteatterin lavoilla. Teatterissa hän kertoo tehneensä töitä puolet elämästään. Televisiossa Holma on esiintynyt esimerkiksi Myllyrinne & Company -sketsisarjassa. Holma on palkittu vuoden näyttelijätulokkaana vuoden 2010 Thalia-gaalassa. Holma on ehtinyt myös kirjoittaa esikoisromaaninsa Järjestäjä.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Australian jalkapalloliitto luopui sponsorointisopimuksesta Brunein kanssa

Lassijuhani • 18.09.2014 19:24 • 2 kommenttia. UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT
Australian jalkapalloliitto AFL on luopunut kiistaa aiheuttaneesta sponsorointisopimuksesta Brunein valtion omistaman Royal Brunei Airlines-lentoyhtiön kanssa sen jälkeen, kun maa joutui kansainvälisen boikotin kohteeksi sen hyväksyttyä lain homojen kivittämisestä kuolemaan.

Liitto kertoi viime viikolla "arvioivansa uudestaan" lentoyhtiön kanssa solmimansa sopimuksen.

Huhtikuussa Brunein sulttaani Hassanal Bolkiah hyväksyi maan uuden rikoslain, joka edellyttää kivittämistä kuolemaan samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisestä seksistä.

Sulttaanin suku on hallinnut Bruneita yli 600 vuoden ajan, ja hänen omaisuutensa arvioidaan olevan 10 miljardia euroa.

Royal Brunei Airlines lentää yleensä Sidneyn ja Melbournen ja Lontoon väliä, ja oli elokuussa solmitun sponsorointisopimuksen mukaisesti lupautunut lennättämään jalkapallonpelaajia.

Liitto väitti, ettei se ollut tietoinen homojen vastaisesta laista hyväksyessään sopimuksen.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Jääkiekkovaikuttaja rinnasti homot "pikku hiirulaisiin"

Sami Mollgren • 18.09.2014 07:40 • 30 kommenttia. UUTISET: URHEILU • KOTIMAA

Joidenkin arvioiden mukaan jääkiekon parissa ja pelaajinakin olisi seksuaalivähemmistöihin kuuluvia, jotka eivät kuitenkaan ole kertoneet seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan julkisesti, osittain torjuvan ilmapiirin vuoksi. (kuvituskuva)
Keskiviikkoiltana sosiaalisessa mediassa keskusteltiin vilkkaasti jääkiekkovaikuttaja Juhani "Tami" Tammisen sanomisista ammattikorkeakoulun paneelikeskustelussa.

Tamminen sanoi ammattikorkeakoulu Metropolian Metrosport 2014 –tilaisuudessa Olympiastadionilla Helsingissä keskiviikkona, ettei ole nähnyt pitkän jääkiekkouransa aikana lajin piirissä homoja. Tamminen osallistui paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli "Kuinka yhteisöllisyys luo hyvinvointia". Tammisen lisäksi paneelikeskustelussa olivat mukana Leena Harkimo, Abdirahim ''Husu'' Hussein, Hanna Huumonen, Tuire Ranta-Meyer ja Harri Syrjänen.

Keskustelutilaisuudessa mukana vetäjänä ollut näyttelijä-muusikko Roope Salminen käsitteli Facebookissa Tammisen sanomisia. Salminen kertoo kysyneensä, että "mistä johtuu ettei Liigassa yksikään seksuaalivähemmistöä edustava pelaaja ole uskaltanut tulla julkisesti kaapista ja että mitä Liiga, Jääkiekkoliitto tai lajiyhteisö ovat viime vuosina tehneet ongelman ratkaisemiseksi.

Salminen kirjoittaa Tammisen todenneen, että "ongelmaa ei ole yritetty ratkaista koska mitään ongelmaa ei ole". Salminen kertoo Tammisen samassa yhteydessä todenneen ärtyneenä, että Liigassa ei pelaa yhtään homoseksuaalia pelaajaa.

- en tiedä millä kokemuksella sinä näitä kiekkoja heittelet -- mutta jääkiekko on maskuliininen laji. olen tehnyt kymmeniä vuosia töitä junioritasolta ammattilaisiin ja voin kertoa, että siellä ei pikku hiirulaisiin törmää, kirjoittaa Salminen Tammisen sanoneen.

Salminen nostaa esiin etenkin Tammisen mainitsemat 'pikku hiirulaiset'. Hän muistuttaa, että mainittu rinnastus on ihmiseltä, jolla on aitoa vaikutusvaltaa urheilupiireissä. Salminen pitää järjenvastaisena väittää, että Liigassa ei pelaisi tai olisi koskaan pelannut yhtään seksuaalivähemmistöä edustavaa pelaajaa. Hän kertoo pitävänsä vielä uskomattomampana sitä, että ongelman olemattomuutta perustellaan sillä, ettei ole omalla urallaan tavannut homoja.

- Feminiinisyys tai maskuliinisuus on vain osa ihmisen seksuaalisuutta, kirjoittaa Salminen.

Salminen kirjoittaa, että paneelia oli seuraamassa paljon nuoria, urheilusta kiinnostuneita, joista monelle puhumassa ollut kiekkovaikuttaja on esikuva. Hän pohtii, että millaisen viestin esimerkiksi heidän joukossaan olleille seksuaalivähemmistöön kuuluvalle hiirulaiskommentti lähetti. Salminen sanoo, että itse tuskin kokisi olevansa kovin tervetullut jääkiekon pariin.


Ilta-Sanomille Tamminen kertoo olevansa selkeäsanainen esiintyjä ja puhuvansa selkokieltä. Tamminen kertoo lehdelle olevansa harmissaan sitä, että hänen lausunnoistaan nostetaan esiin vain yksityiskohtia ja että sosiaalisessa mediassa toimii "puskista huutelijoita".

- Sanoin tilaisuudessa, että en ole nähnyt jääkiekkopiireissä yhtään homoa. Olen ollut mukana lajin parissa 60 vuotta, josta ajasta olen ollut 48 vuotta aivan lajin kärjessä, kertoi Tamminen Ilta-Sanomille.

Tamminen toteaa lehdelle, että uransa aikana hän on pelannut monenlaisten ja eri kulttuureista tulleiden pelaajien kanssa. Hän sanoo myös, että jos joku homo haluaa pelata jääkiekkoa, hän on tietysti tervetullut lajin pariin.


Suomessa miesten joukkueurheilun piirissä elävistä asenteista hlbti-ihmisiä kohtaan on pyritty herättämään viime vuosina keskustelua. Esimerkiksi yksilölajeissa ja naisten joukkueurheilussa aihepiiri on ollut näkyvämmin esillä.

Joidenkin arvioiden mukaan jääkiekon ja muunkin miesten joukkueurheilun parissa ja pelaajinakin olisi seksuaalivähemmistöihin kuuluvia, jotka eivät kuitenkaan ole kertoneet seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan julkisesti, osittain torjuvan ilmapiirin vuoksi.

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Suomen mielenterveysseura: Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisellä olisi myönteinen vaikutus mielenterveyteen

Sami Mollgren • 17.09.2014 15:51 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Suomen Mielenterveysseuran katsoo, että avioliittolain muutos edistäisi yhteiskunnan hyvinvointia ja vähentäisi kiusaamista, syrjintää ja epätasa-arvoista kohtelua. Mielenterveysseura vetoaa keskiviikkona julkaistussa tiedotteessaan kansanedustajiin, että nämä hyväksyisivät eduskunnan käsittelyyn tuodun kansalaisaloitteen.

Suomen Mielenterveysseura muistuttaa, että seksuaalisuus ja sukupuoli ovat yksilön voimavaroja ja ihmisten seksuaalioikeuksia on kunnioitettava ihmisoikeuksina. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmiset kohtaavat edelleen syrjintää ja kiusaamista, joten vähemmistöihin kuuluminen on edelleen monille ihmisille vaikea ja kipeä asia, joka halutaan salata.

- Oman identiteetin kannalta merkittävän asian salaamista voi tutkimusten mukaan verrata uuvuttavaan ruumiilliseen työhön. Tasa-arvoinen avioliittolaki edistäisi hyvinvointia ja onnellisuutta yhteiskunnassa, joten avioliittolain hyväksymisen voi nähdä myös perustavanlaatuisena mielenterveystyönä, sanoo Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Marita Ruohonen.

Suomen mielenterveysseura toteaa tiedotteessaan, että avioliittolain muutos ei maksa yhteiskunnalle juuri mitään. Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyminen on tehokas ja edullinen tapa edistää suomalaisten hyvinvointia ja mielenterveyttä.

Eduskunnan on määrä käsitellä kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista täysistunnossa marraskuussa.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
TV-vinkki: Voitte suudella sulhasta

Sami Mollgren • 17.09.2014 07:45 VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Elokuvassa Voitte suudella sulhasta (I Now Pronounce You Chuck & Larry, komedia, USA, 2007) Palomieskaverukset Chuck (Adam Sandler) ja Larry (Kevin James) astuvat kulissihomoavioliittoon huijatakseen vakuutusyhtiötä. "Miten käy raikulisinkun ja leski-isän peitetarinan, kun kuvioihin astuu hemaiseva asianajaja?" - tarkennuksena: naispuolinen asianajaja. Elokuvan on ohjannut Dennis Dugan ja pääosissa nähdään Adam Sandler, Jessica Biel sekä Kevin James.

Monissa kritiikeissä elokuvaa on arvioitu vähemmän mairittelevasti; esiin on nostettu esimerkiksi huomio siitä, että huumorin lähteenä on kaikenlainen normista poikkeavuus - ulkonäkö muun muassa. Vuonna 2010 Helsingin Sanomat kuvasi elokuvaa "superhomofobiseksi".

TV5 keskiviikkona 17.9. klo 21.00


» Jutun oma sivu
Venäjän homojen vastainen laki estää hiv:n vastaisen taistelun

Lassijuhani • 16.09.2014 20:11 • 1 kommentti. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • ULKOMAAT
Maailman terveysjärjestö WHO on varoittanut Venäjän tukahduttavien huume- ja homolakien estävän taistelun hiv:n etenemistä vastaan. Hiv-epidemia leviää maassa nopeammin kuin melkein missä muusa maailman valtiossa.

Kymmenen vuotta sitten 170,000 ihmisellä Venäjän federaatiossa oli hiv-tartunta. Nyt määrä on 1,2 miljoonaa, ja Venäjän osuus Euroopan alueen uusista tartunnoista on 55 %.

WHO:n hiv-ja aids-ohjelman johtaja Martin Donoghue kertoi INTimesille, että hiv-palvelujen esteiden poistaminen on ensiarvoisen tärkeää epidemian suitsemiseksi. Hänen mukaansa maissa, joissa on tukahduttavat huume- ja homolait, on myös korkeat hiv-tartuntamäärät.

”Venäjän huumelait ovat rajoittavia. Se on harvoja maita Euroopassa, jotka kieltävät metadonin käytön, ja sitä on arvosteltu miesten välistä seksiä koskevista laeista, politiikasta ja käytännöstä.

Lakeja ja käytäntöjä pitäisi muuttaa tarpeen mukaan, ja valtioiden pitäisi dekriminalisoida huumeiden käyttö, seksityö, samaa sukupuolta olevien henkilöiden välinen seksi ja sukupuolelle epätavallinen käyttäytyminen.”

Venäjällä voimassa oleva ”homopropagandan” kieltävä laki on johtanut homofobisen ja transseksuaalien vastaisen väkivallan lisääntymiseen ja seksuaaliterveyttä koskevan tiedonvälityksen tukahduttamiseen sateenkaariväestön keskuudessa.

Hiv-hyväntekeväisyysjärjestön Avert kampanjapäällikkö Caitlin Mahon kertoi, että vaikka hiv-tartuntojen määrä Venäjän homojen ja biseksuaalien keskuudessa vaikuttaa pieneltä – vain 1718 tartuntaa koko Venäjällä – leimautuminen ja syrjintä on johtanut siihen, ettei läheskään kaikkia tapauksia tilastoida.

Ms Mahonin mukaan ”tämä saattaa olla salattu epidemia”. On mitä todennäköisintä, ettei julkaistu luku kuvasta todellisuutta. Täten hiv-taakka Venäjän homoyhteisössä on tuntematon.

Venäjän sateenkaariyhteisöt kokevat usein vihamielisyyttä ja syrjintää, ja väkivallasta ja julkisesta nöyryyttämisestäkin on kerrottu. Kaikki tämä edesauttaa sellaista käyttäytymistä, joka lisää hiv-tartuntariskiä ja estää hiv-palvelujen saatavuutta.”
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Tom of Finland -postimerkit, sensuuri ja #TomofRussia -testi

Sami Mollgren • 16.09.2014 07:58 • 1 kommentti. VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Tom of Finland -postimerkki (Copyright Itella Posti Oy / FinlandOriginal image: Tom of Finland Foundation / USA)
Syyskuussa Suomen Postin julkaisemat Tom of Finland -postimerkit ovat saaneet kotimaassa ja maailmalla niin ylistystä kuin haukkujakin. Osansa kehuista ja haukuista on saanut myös merkit julkaissut Posti.

Seta palkitsi ToF-postimerkit julkaisseen Itella Posti Oy:n kesällä 2014 asiallisen tiedon omenalla. Setan perustelujen mukaan Kyseessä on merkittävä kulttuuriteko. Seta korosti myös sitä, että merkkien julkaisu on esimerkki siitä, miten yritys voi hyödyntää myönteisesti liiketoiminnassaan seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuutta. Seta myös muistutti, että merkkijulkaisu on saavuttanut jo etukäteen maailmanlaajuista huomiota.

Monet ovat todenneet, että merkkien julkaiseminen antaa Suomesta kuvan avarakatseisena ja ennakkoluulottomana länsimaana. Kansainvälisesti Tom of Finland -merkit ovatkin nousseet uutisaiheeksi laajalti. Postin mukaan kiinnostus merkkejä kohtaan on ollut ennennäkemätöntä.

Toisten käsitysten mukaan Suomen maine koki merkkien myötä kolauksen. Asian vuoksi on tehty eduskuntakysely ja myös poliisille tutkintapyyntöjä. Siveydestä, moraalista ja lapsista on oltu huolissaan.

Yle kertoo, että joissain muslimimaissa peitetään mustalla tussilla länsimaisista postimerkeissä esiintyvää alastomuutta, esimerkiksi silloin kun merkin kuva-aiheena on alastomia ihmisiä esittävä taideteos. Posti Itellan kehitysjohtaja Markku Penttinen sanoo Ylelle, että tällaisista merkeistä huolimatta lähetyksen pitäisi mennä perille. Penttinen myös kehottaa miettimään sitä, että minkälaisen merkin lähettää mihinkin maahan, koska joissain maissa sikäläisittäin sopimattoman kuva-aiheen sisältävä merkki saatetaan tuhota katselukelvottomaksi.

Testi ToF-merkin menestyksestä Venäjän postiliikenteessä

Yle Tampere testaa sitä, miten Venäjän posti ja tulli suhtautuvat homoerotiikkaa sisältäviin Tom of Finland -postimerkkeihin. Toimitus lähetti Tampereelta 9. syyskuuta kaksi postipakettia ja kaksi kirjettä Moskovaan ja Pietariin. Lähetykset on maksettu joko kokonaan tai osittain Tom of Finland-postimerkeillä. Ylen mukaan paketit ovat parhaillaan Venäjän tullissa Postin lähetysseurannan mukaan. Myös Postissa seurataan kiinnostuneena lähetysten kohtaloa.

Twitterissä seurattavissa oleva #TomofRussia -testi on noussut uutisaiheeksi etenkin hlbti-mediassa. Ylen mukaan asiaa on käsitelty venäjäksi, englanniksi ja saksaksi verkkojulkaisuissa, blogeissa ja monissa sosiaalisen median palveluissa.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Turun pride-viikko käynnistyy rakkauslukon kiinnittämisellä

Sami Mollgren • 15.09.2014 08:02 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Turku pride -pinssejä (kuva: Turku Pride)
Turku Pride -viikon virallinen avaus ja tiedotustilaisuus järjestetään maanantaina 15. syyskuuta kello 10 Teatterisillalla, jossa siltaan kiinnitetään ns. rakkauslukko.

- Tulemme lukitsemaan Turku Priden pysyvästi Turkuun - rakkauslukkona teatterisillassa, kuvaillaan tapahtuman tiedotteessa.

Turku Priden teema on vapaus valita – oikeus olla.

Turku Priden Pride-kummeiksi ovat lupautuneet esimerkiksi arkkipiispa Kari Mäkinen, ministeri Ville Niinistö, professori Esko Valtaoja, PMMP:n Mira Luoti, kansanedustaja Heli Paasio, mediapersoona Yazka, kirjailija Pirkko Saisio ja koomikko Lotta Backlund. Turun kaupunki juhlistaa Pride-päivää - lauantaita 20.9. sateenkaariliputuksella.

Tapahtuman järjestää "aktiivisten kansalaisten yhteenliittymä", jossa mukana on Turku Priden verkkosivujen mukaan "järjestötoimijoita, vanhempia, poliitikkoja, turkulaisia, stadilaisia, uussuomalaisia, opiskelijoita, työttömiä, sairaslomalaisia, taiteilijoita, homoja, heteroja, cis-sukupuolisia, muunsukupuolisia, transihmisiä.... Tapahtuman koordinaattoreita ovat Laura Pohjola ja Roosa Laaksonen.

Lauantaina 20.9. kulkue ja puistojuhla

Ennen kulkuetta ohjelmassa on Priden Gender bending -pukeutumistyöpaja ja Pridekinon aamupäivänäytös. Pridekinolla on lauantaina myös iltanäytös.

Lauantaina kello 14 pride-kulkueeseen kokoonnutaan Puolalanmäellä, Taidemuseon edessä, Aurakadun päässä. Kulkue lähtee liikkeelle kello 15. Puistojuhla alkaa kello 16 Kupittaanpuistossa. Puistojuhlassa esiintyvät Iida Umpikuja, Red Crickets ja Samuli Putro. Puistotaoahtumassa on myös lastenohjelmaa ja eri toimijoiden kojuja. Puhujina puistotapahtumassa ovat Erkki Lietzen ja Tiina Lindfors.

Lauantaina Henrikinkirkossa järjestetään sateenkaarimessu. Kulttuurinälkään on illan aikana taideohjelmaa: Queer Elegioita ja Julia & Julia -baletin näytös. Lauantai-illan ohjelmaan kuuluu myös Fetish Clubin kokoontuminen.

Lauantai-iltana järjestetään kolmet eri bileet Dynamossa, Suxesissa ja Show Timessa.

Ohjelmaa myös viikon varrella

Lauantaista päätapahtumaa edeltävän viikon aikana Turussa on mahdollisuus osallistua muuhunkin sateenkaariteemaiseen ohjelmaan.

Jo 2.9. on Turun pääkirjaston musiikkiosastolla käynnistynyt näyttely Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pioneerit musiikin historiassa -näyttely. Näyttely on avoinna lokakuun loppuun asti.
Maanantaina 14.9. ohjelmassa on Pervopiirtelypaja.
Tiistaista eteenpäin koko viikon ajan 15.9. - 21.9.2014 ovat Queer Havenin ja TuSetan From Finland with Love –tukipostikortit kirjoitettavana kuuteen itäeurooppalaiseen maahan Kirjatorilla, Vanhan Suurtorin kupeessa.
Keskiviikkona 17.9. Kirjakahvilassa järjestetään Tove Jansson -lukupiiri.
Torstaina 18.9. Suxesissa on Sateenkaarikaraoke otsikolla “Sing if you’re glad to be gay”.
Perjantaina valmistaudutaan lauantaiseen kulkueeseen kylttejä tekemällä Vapaus valita, oikeus olla! Pride-kulkueeseen Kylttiworkshopissa. Pride-etkot järjestetään perjantaina Suxesissa.
Sunnuntaina on vielä vuorossa perhetapahtuma ja Suxesin Turku Pride dagen efter -karaoke.
» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Ruotsista vetoapua Suomen yhdenvertaisuuskeskusteluun

jnsto • 15.09.2014 01:29 • 8 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Ruotsin vaalitulos voi toimia vetoapuna suomalaisessa yhdenvertaisuuskeskustelussa. Demarien vaalivoiton ohella keskeistä on se, että puoluejohtaja Löfven sulki heti vaali-iltana ulos mahdollisuuden hallitusyhteistyöstä sverigedemokraattien kanssa. 13 prosentin kannatus ei ole tehnyt heistä yhtään sopivampia demareille. Joku suomalainen kommentoija oli ehtinyt jo todeta matematiikan ehkä korjaavan muiden puolueiden asenteita. Löfven totesi, että 86 prosenttia ruotsalaisista oli äänestänyt populistipuoluetta vastaan.

Ruotsalaista suoraselkäisyyttä ei sellaisenaan voi siirtää Suomeen. Yhdenvertaisuuden painoarvoa suomalaisessa politiikassa heikentää keskustajohtaja Sipilän henkilökohtainen arvosidonnaisuus ja siitä seuraava perussuomalaisjohtaja Soinin vahva ote siitä, mikä on sopivaa. Puoluejäsenten tai edes rivikansanedustajien mielipiteillä ei ole paljon merkitystä, saati sitten äänestäjien. Yhdenvertaisuuskysymykset eivät ole keskeisiä perussuomalaisten, keskustan tai kokoomuksen äänestäjäkunnan valtavirroissa. Näin suppean eliitin piirissä voidaan toimia henkilökohtaisen perinne- ja mielikuvitusmaailman ohjeistuksessa.

Yhdenvertaisuusteemojen pitäminen poliittisen keskustelun ulkoringillä on Suomessa niin perussuomalaisten, keskustan kuin kokoomuksenkin etu. Ruotsin vaalitulosta seuraavat käytännön poliittiset ratkaisut osoittavat kuitenkin, että demokraattisten perinteiden vastustajat voidaan suurestakin kannatuksesta huolimatta pitää erillään. Populistisissa liikkeissä sisäiset ristiriidat sitten yleensä johtavat myöhemmin taantumiseen. Ruotsin tulos ja todennäköinen hallituskokoonpano, jossa ympäristöpuolue olisi mukana ja sverigedemokraatit ulkona, antaa joka tapauksessa mahdollisuuksia suomalaiseen keskusteluun.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2014 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot