25000 osoitti Jamaikalla mieltään homofobisten lakien tueksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 2

Jamaikalainen sateenkaariväestön oikeuksia puolustava lakimies Maurice Tomlison totesi viiime sunnuntaina järjestetyn, maan homosuhteiden kieltävän lain tueksi järjestetyn mielenosoituksen "pelottavaksi" hetkeksi. Hän totesi: "Tähän tapahtumaan tuhlattiin todella paljon rahaa, mikä huolestuttaa itseäni paljon."

Mielenosoittajat ja kirkon johtajat kehottivat jamaikalaisia puolustamaan "voimakkaita ja terveitä perheitä" ja vastustamaan homoseksuaalista ohjelmaa.

The Jamaican Observer-lehden mukaan poliisin arvioineen 25000 ihmisen osallistuneen Kingstonin kaduilla järjestettyyn mielenosoitukseen, jonka oli järjestänyt Churches Action Unting Society for Emancipation.

Tomlison totesi: "Se on suuri lukumäärä mielenosoituksessa, kun ottaa huomioon väestön suuruuden, ja kuitenkin me olemme jo piiritettyinä. Tämä on merkki siitä, ettemme uskalla nostaa päätämme. Tuntemani ihmiset yrittävät pysyä hiljaa ja välttää vaikeuksia."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jamaikan rikoslaki kieltää miesten välisen seksin ja anaaliseksistä voi saada 10 vuoden vankeusrangaistuksen, johon kuuluu pakkotyö. Viime kuukausina lain kumoamisesta on kuitenkin keskusteltu yhä useammin poliittisissa piireissä, ja hallitus on vihjaillut asiantuntijoiden kuulemisesta.

Pink News (Englanti)

2 kommenttia

Karibian saarilla on jo muutenkin verinen historia homojen joukkosurmaamisista. 1400-luvullahan umpi-kristityt joukkotuhosivat Karibian saarilta intiaaniväestöt, eli miljoonittain ihmisiä ja erityisen raa'an vainon kohteena olivat tietysti homot.

Karibian intiaaneillahan oli tervehenkisen luonnollinen asenne ihmisten seksuaalisuuteen, emotionaalisuuteen, rakkauteen - toisin kuin eurooppalaisilla umpi-kristityillä.

Intiaanejahan teloitettiin järjestelmällisesti, koquistadorit kisasivat siitä, kuka pystyy halkaisemaan intiaanien vatsat yhdellä miekanviillolla parhaiten. Kylistä ja kaupungeista teurastettiin ihmiset.

Espanjalaisten umpikristittyjen taistelukoirat usutettiin kuoppaan kerättyjen intiaani-homomiesten kimppuun ...

Intiaaneja poltettiin 13 ryhmissä elävältä - symboloiden jeesusta ja 12 opetuslasta.

Aikalaiskuvaukset kertovat intiaanikylän teurastamisesta, koska intiaanit olivat haudanneet heille annetun jeesus-kuvan peltoon. Intiaanit kun olivat ajatelleet että kuva olisi voimallinen ja antaisi hyvän sadon.

Sitten intiaanien teurastamiseen kyllästyttiin ja keksittiin seuraava alempi rotu, Afrikan ihmiset, joita rahdattiin Karibialle ja iskostettiin kristinuskomukseen, heitäkin vihaamaan keskuudessaan homoja - vaikka myöskin Afrikassa asenteet seksuaalisuuteen olivat olleet monimuotoisen tervehenkisempiä.

Evankelistat lupasivat mustille orjille pelastusta ... sitten kuoleman jälkeen.
Karibian intiaanit tosin myös söivät toisiaan aika mennen tullen.
Saattoi silläkin olla osuutta asiaan...