ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: 2009: Loistava, ainutlaatuinen Euroopassa - 2012: Älytön, kallis luksusprojekti

vaeltaja2006 • 16.07.2012 07:00 • 3 kommenttia. NÄKÖKULMAT
Itävaltalainen homojärjestö HOSI Linz pakkaa tavaroitaan. On muutettava pois luksuksesta, ahtaampiin ja arkisempiin tiloihin. Suurenmoinen, koko Eurooppaa ajatellen ainutlaatuinen projekti, on ajautunut karille. Nyt sen sanoo ääneen yhdistyksen tiedottaja. Yhdistyksen 30-vuotisjuhlat pidetään (jos pidetään) vaatimattomissa tiloissa.Toukokuussa 2009 homojärjestö HOSI Linz muutti sikäläiselle Tehtaankadulle suureen ja hienoon toimintakeskukseen. Sinne perustettiin Kahvila Julius. Jouluna 2010 kahvila nousi uutisotsikoihin, kun siellä joulujuhlan aikana tapahtui jonkinlainen kaasuhyökkäys. Kahvilaa kuvattiin sanoilla "suosittu kahvila Julius". Joulujuhlassa oli mukana 30 henkeä. Ei kovin suuri joukko! Kahvila Julius nousi seuraavan kerran otsikoihin tänä keväänä. Toiminta ei kannattanut ja kahvila suljettiin kesäkuun alussa.

Entä homojärjestö HOSI Linzin tilanne? Toiminta uudessa uljaassa talossa oli alkanut toukokuussa 2009 ja jo maaliskuussa 2010 hälytyskellot soivat talousvaikeuksien takia. Apuun tulivat Linzin kaupunki ja Oberöstereichin maakunta. Apu oli vain tilapäistä, sanottiin.

Viime vuoden lopulla vihdoin tunnustettiin, että yhdistyksellä on erittäin vaikea rahoitusongelma. Yritettiin käynnistää lahjoituskampanja, mutta se ei tuottanut tarpeeksi. Homojen kukkarot pysyivät tiukasti kiinni. Kesän 2012 katujuhlat peruttiin ja nyt on saatu tieto siitä, että unelma kaatui ja talo joudutaan jättämään ikuisiksi ajoiksi. Velat kasvavat eikä ratkaisua ole näköpiirissä. Lähes koko toiminta lamaantuu, ja ne 30-vuotisjuhlatkin saattavat peruuntua.

Apuun on yrittänyt rientää Linzin sosdem. kaupunginvaltuutettu, joka on kutsunut osapuolet neuvottelupöytään. Tutkitaan, olisiko uusi alku mahdollinen. Jos jotenkin päästään aloittamaan uudelleen, järjestö pitää organisoida niin, että joku huolehtii myös taloudellisesta puolesta. Ei voi jatkua niin, että kukaan ei ymmärrä taloudesta mitään.

Ilmeisesti kahvila Juliuksessakin unohtui laskea, montako munkkipossua pitää leipoa ja MYYDÄ, jotta saadaan vuokrat ja raaka-aineet maksetuiksi. Tarvitaan myös ihan pikkuisen palkkoihin ja toiminnan ylläpitoon. Olisi tarvittu hinnoittelukurssi. Jos munkkipossu tulisi maksamaan kulujen peittämiseksi yli 10 euroa, olisi ehkä huomattu talousongelmien suuruus.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Liiketoiminta, kuten kahvilabusiness on aivan oma osaamisalueensa. Aatteelliset järjestöt kompastelevat näissä asioissa tavan takaa. Muistissani on suurella metelillä Pohjois-Esplanadille Helsinkiin avattu "jeesuskuppila". Sen piti palvella erityisesti "oikean" uskonnollisen asenteen omaavia ihmisiä erilaisilla tapahtumilla. Homoille ei näyttänyt löytyvän sijaa.

Tuo rajaus toivottavista ja ei toivottavista ihmisistä karkotti ison joukon niitä, jotka muuten olisivatkin käyttäneet hienolla paikalla sijaitsevan kahvilan palveluksia. Omat joukot eivät mitä ilmeisimmin myöskään lähteneet palveluksia käyttämään.

Taisi tuo jeesuskuppila pari vuotta sinnitellä, kunnes lopetti toimintansa. En ole jaksanut tutkia, tekikö konkurssin vaiko vain lopetti.

No, löytyyhän toki niitä hyviä huonoja esimerkkejä paljon lähempääkin.
  JuhaniV • 16.07.2012 08:26
Ihmetyttäähän se monenkin järjestön ja tilojen käyttötoiminta.
Osin onnekkaita ovat ne, jotka joskus ovat saaneet esim. testamentilla tilat tai muuten hankkineet ne omikseen.

Eniten yleensä kummastuttavat nuo yökerhot, jotka ovat avoinna n. klo 22 - 03:30 eli 5:30 tunnin ajan ja lopun päivästä tyhjän panttina - kuten tuo Mannerheimintienkin entisessä Uuden Suomen toimituksen tiloissa oleva... mahtaakohan kauan rahat riittää vuokran ja toimintakulujen maksuun.
  human • 17.07.2012 02:33
Kahvilatoiminta on erittäin kannattavaa puuhaa, kuten monista päivästä toiseen jonoja keräävistä kahviloista voi päätellä.

Samojen tilojen käyttö päiväsaikaan kahvilana ja ilta-/yöaikaan baarina ja yökerhona ei olisi mitenkään huono ja toteuttamiskelvoton idea. Ongelmana on vain ollut (kuten esimerkiksi Ison-Roban tapauksessa oli), että molempia toimintoja pystyvät äärimmäisen harvoin vetämään ja hoitamaan samat henkilöt.

Kyseessä on täysin oma liiketoimintansa, joka edellyttää omaa erityisosaamista. Samojen ihmisten johdolla ja hallussa jompikumpi (useimmiten juuri se kahvilatoiminta) jää pelkäksi sivubisnekseksi, ja tämän asiakas huomaa heti "kahvilaan" astuttuaan. Siispä hän hakeutuu seuraavan kerran oikeaan kahvilaan, jossa toimintaan on oikeasti keskitytty ja sitä pidetään tärkeänä.

Esimerkiksi Mannerheimintiellä päiväsaikaan tyhjillään seisovissa tiloissa olisi sadantuhannen euron mahdollisuudet perustaa päivällä toimiva näköalakahvila. Pelkällä sijainnilla ja näkymillä kahvila ei kuitenkaan myy, vaan tarvitaan myös houkutteleva tarjonta ja viihtyisä sekä päivätoimintaa varten lavastettava kodikas ja siisti vaaleasävyinen ympäristö. Tärkeimpänä kuitenkin lämminhenkinen ja vastaantuleva kahvilahenkilöstö ilman yökerhon hektiseen tai baarin viileään tyyliin urautunutta asiakaspalvelua.
  Public eye • 17.07.2012 12:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy