ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

17. toukokuuta järjestettiin tapahtumia eri puolilla maata

Sami Mollgren • 19.05.2014 10:45 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Lauantaina 17. toukokuuta 2014 vietettiin kansainvälistä homofobian ja transfobian vastaista päivää. Erilaisia tapahtumia oli useissa kapungeissa eri puolilla Suomea. Helsingin keskustassa Asema-aukiolla oli Setan, Amnestyn Suomen osaston, Ei vihapuheelle -liikkeen, HeSetan ja Regnbågsankanin yhteinen kampanjatapahtuma. Näkyvällä paikalla sijainneella teltalla saattoi kuvauttaa itsensä ja oman viestinsä homofobiaa ja transfobiaa sekä vihapuhetta vastaan. Tilaa yhdenvertaisuudelle vallattiin myös teltan ulkopuolelta katutaiteella.


Regnbågasankan rf:n varapuheenjohtaja Petra Nysten haastateltavana

Helsingin keskustassa myös useilla puolueilla oli vaalitelttoja ja samana päivänä kaupungissa oli Ravintolapäivä. Yhdessä kauniin ilman kanssa ihmisiä oli paljon liikkeellä. Myös Asema-aukion kampanjateltalla oli vilkasta.

Lahden Seta järjesti lauantai-iltapäivänä piknik-tapahtuman. Lahdessa ilmestyvälle Etelä-Suomen Sanomat -lehdelle Lahden Setan puheenjohtaja Mikko Ahtila kertoi, että kaupungin asenneilmapiiri on 90-luvun lopun jälkeen parantunut. Hän kuitenkin ilmaisi huolensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien kohtaamasta koulukiusaamisesta. Hänen mukaansa etenkin transnuoret joutuvat kohtaamaan yhä paljon ennakkoluuloja ( www.ess.fi ).

Joensuun seudun seksuaalinen tasavertaisuus Hobiles ry puolestaan järjesti 17.5. hiljaisen mielenilmauksen. Iltapäivän ohjelmaan kuului myös kymmenpäiväisen Hohto-tapahtuman päätöspiknik ( www.facebook.com ).

Turun seudun Seta järjesti IDAHOT-tapahtuman toimistollaan ( www.facebook.com ).

Pirkanmaan Seta järjesti Tampereella kynttilämielenosoituksen. Mielenilmauksella muistettiin kaikkia niitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia, jotka ovat turhaan kokeneet pelkoa, vihaa ja kaltoinkohtelua. Samalla viestitettiin pyrkimystä siihen, että tulevaisuudessa jokaisen yhdenvertaisuutta kunnioitettaisiin riippumatta mistään tekijästä ( www.facebook.com ).

Sateenkaariyhteisöt ry nimitti homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi tennispelaaja Jarkko Niemisen. Ranneliike.netissä julkaistu Niemisen kirjoitus "Välillä mietin, onko toisten rakkaussuhteita kommentoiva ihminen itse rakastanut koskaan" ( ranneliike.net ) on herättänyt runsaasti keskustelua esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tämä pikku uutinen taisi jäädä kotimaan medioilta jostain syystä huomaamatta...? Suomi lahjoitti 17. toukokuuta 1.4 miljoonaa dollaria yhdysvaltalaiselle The Global Equality Fund jonka tavoitteena on edistää LGBT-ihmisten asemaa ympäri maailmaa.

formin.finland.fi
  SaintJudy • 31.05.2014 07:47
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy