ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tennispelaaja Jarkko Nieminen homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettiläs 2014

17.05.2014 00:07 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Jarkko Nieminen on homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettiläs 2014
Sateenkaariyhteisöt ry nimittää vuoden 2014 homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi tennispelaaja Jarkko Niemisen.

- En kuulu itse mihinkään vähemmistöön, johon kohdistuisi syrjintää. Olen osa sitä hyväosaisten vähemmistöä, jolla on vastuu puuttua epäkohtiin. Kukin tekee sen tavallaan ja mahdollisuuksiensa mukaan, kirjoittaa Nieminen lauantaina ranneliike.net- ja 1705.fi -sivustoilla julkaistavassa kannanotossaan.

Sateenkaariyhteisöt ry katsoo, että Suomen huippu-urheilu tarvitsee lisää puolestapuhujia yhdenvertaisuudelle. Tennispelaaja Jarkko Nieminen on ilmaissut kiinnostuksensa toimia yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja halunsa olla mukana homofobian vastaisessa työssä.

- Siihen, että joku ei uskalla ennakkoluulojen ja syrjinnän vuoksi osallistua yhteisölliseen urheiluun, voi jokainen vaikuttaa, kirjoittaa Nieminen.

Sateenkaariyhteisöt ry uskoo, että Niemisen panos yhdenvertaisuutta edistävässä työssä on merkittävä, ja hänellä on mahdollisuuksia rikkoa suomalaisen urheilun piirissä yhä olemassa olevaa vaikenemisen kulttuuria. Urheilumaailmassa yhdenvertaisuus on edistynyt vaivalloisesti ja asiaan puuttuvia on harvassa.

- Perinteisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevassa keskustelussa kriittisiä mielipiteitä esittävät pyrkivät asettumaan vähemmistön yläpuolelle ja ilmaisevat mielipiteensä vähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeudesta olla sitä mitä ovat. Esimerkiksi transsukupuolisten ihmisten käsitys omasta minuudestaan kyseenalaistetaan, kuten myös seksuaalivähemmistöön kuuluvan oikeus rakastaa samaa sukupuolta olevaa henkilöä, toteaa Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtaja Mikko Kivinen.

Lähettilään työssä Nieminen ottaa ensimmäisessä kannanotossaan voimakkaasti kantaa rakkauden yhdenvertaisuuden puolesta.

- Välillä mietin, onko toisten rakkaussuhteita kommentoiva ihminen itse rakastanut koskaan. Miten muuten on mahdollista, että vastustaa toisten yhteiseloa, tekee siitä pilaa ja lietsoo ennakkoluuloja, Nieminen pohtii.

Lähettiläinä ovat toimineet aikaisempina vuosina taiteilija Arja Saijonmaa (2006), rockin monitoimimies Jone Nikula (2007), ulkoministeri Alexander Stubb (2008), Piispa Wille Riekkinen (2009), kansanedustaja Minna Sirnö (2010), SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen (2011), laulaja/näyttelijä Olavi Uusivirta (2012) ja kansanedustaja Lasse Männistö (2013).


Vuonna 2013 lähettilääksi valitun kansanedustaja Lasse Männistön tervehdys uudelle lähettiläälle

Kansainvälisen homofobian ja transfobian vastaisen päivän päämääränä on saada ihmiset käsittämään, että homofobia ja transfobia on häpeällistä, että siihen liittyvät rakenteet on purettava yhteiskunnasta ja että homofobiaa ja transfobiaa vastaan on kamppailtava. Tarkoituksena on herättää kaikenlaista toimintaa eri puolilla maailmaa, jotta valtaväestö saataisiin paremmin tietoiseksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen olemassaolosta ja näiden kohtaamasta syrjinnästä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hyvä!
Kiitos Jarkko.

Tenniksen pelaajillahan on tunnetusti inhimillisyyden monimuotoisuuden ymmärrystä - muistamme varmaan serbi Novak Djokovicin kosio-jutun

www.youtube.com
  human • 17.05.2014 20:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy