ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Muusikko Olavi Uusivirta homofobian vastaisen työn hyvän tahdon lähettiläs

Sami Mollgren • 16.05.2012 09:05 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Olavi Uusivirta. Kuvan on ottanut Nelli Palomäki.
Helsingissä kansainvälisen homo- ja transfobian vastaisen päivän aattona järjestettävässä 1705-tilaisuudessa muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta nimitetään vuoden 2012 homofobian vastaisen työn hyvän tahdon lähettilääksi.

- Olavi Uusivirta on osoittanut sanoillaan ja teoillaan olevansa aidosti yhdenvertaisuuden aktiivinen puolestapuhuja ja maailmanparantaja, eikä myöskään poliittinen toiminta tai yhteiskunnallinen kommentaari ole hänelle vieraita ajatuksia, kertoo Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtaja Mikko Kivinen valinnan perusteluiksi.

Uusivirta on seitsemäs homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettiläs. Vuodesta 2006 lähtien vuosittain nimitettyjen lähettiläiden kunniatehtävänä on pyrkiä vähentämään suomalaisessa yhteiskunnassa esiintyvää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamaa syrjintää ja eriarvoisuutta, joka ilmenee homo- ja transfobiana.

Viime vuonna lähettilääksi nimitettiin SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen. Aiempina vuosina lähettiläänä ovat toimineet kansanedustaja Minna Sirnö, piispa Wille Riekkinen, ulkoministeri Alexander Stubb, toimittaja Jone Nikula sekä taiteilija Arja Saijonmaa.

Uusivirta on paikalla 1705-tilaisuudessa vastaanottamassa nimityksensä.

Tilaisuudessa puhuvan ulkoministeri Erkki Tuomiojan aiheena on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema Suomen ulkopolitiikassa. Pietarilainen Anna Anisimova ComingOut-järjestöstä puolestaan kertoo vähemmistöjen nykytilanteesta ja HLBT-aktivismista Venäjällä.

1705-tilaisuus järjestetään keskiviikkona 16.5. kello 14.00 - 16.30 Ravintola DTM:ssä, osoitteessa Mannerheimintie 6 B, Helsinki. Tilaisuus lähetetään myös netissä, osoitteessa bambuser.com/channel/Setary

Tapahtuman jälkeen Kolmen sepän patsaalla kello 17.00 Amnestyn hlbti-ryhmä järjestää "Sateenkaarivälähdys" Rainbow Flash -mielenosoituksen Venäjän ja lähialueiden lhbti -ihmisten oikeuksien puolesta. 100 ilmapalloa sateenkaaren väreissä lähetetään maailmalle homo- ja transfobian vastaisin viestein. Vastaavia tapahtumia järjestetään kansainvälisenä homo- ja transfobian vastaisena päivänä monissa kymmenissä kaupungeissa ympäri maailmaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ehkäpä saan olla taas vähän kriittinen: mitä yksikään näistä lähettiläistä on tosiasiassa vuotensa aikana tehnyt?
  Tero Kankaanperä • 16.05.2012 10:13
Kriittisyys on aina hyvästä.

Jone Nikula aiheutti aikamoisen "häh"-efektin ja pisti hetkeksi homo-ongelmaiset "äijät" haukkomaan henkeään. Ainakin Helsingissä nähtiin ja kuultiin kaupungilla ihan ääneen hämmästelyä ja asiasta keskustelua. Mahdollisesti muutama tällaista homo-ongelmaista "äijää" joutui kohtaamaan sen asian, että ns. äijäkulttuurilla ei sinänsä tarvitse olla mitään tekoa homokielteisyyden kanssa.

Ainakin Minna Sirnön ja Wille Riekkisen tiedän käyttäneen vuotensa aikana arvovaltaansa siihen, että glbt-aiheet ovat tulleet vastahakoisestikin vähemmistöasioihin suhtautuvien tahojen kohtaamaksi.

Joka kerran lähettilään nimittäminen on myös herättänyt ainakin jonkinlaista keskustelua joissain ympyröissä.
  smo • 16.05.2012 10:28
Ehkä mun odotukseni useammasta kuin nimityksessä ja valtikansiirrossa tehdyistä julkisista puheenvuoroista on liikaa...
  Tero Kankaanperä • 16.05.2012 14:14
Onkohan nimityksessä kysymys jonkinlaisesta kunniamaininnasta aikaisemmista tekemisistä sen sijaan kuin siitä, että nimitetty valittaisiin pörssiyhtiön johtajaksi tai muuhun tulosvastuulliseen hommaan. Jotkut kun tekevät hyvää ihan pyytettömästi ilman että erikseen tarvitsee vihjata. Tämä voi teitenkin olla vierasta sinun toiminnassasi. Näin ollen odotuksesi ovat tosiaan liikaa: tämänkään vuoden lähettiläs ei ole tulossa palvelemaan sinua ja toteuttamaan mielihalujasi.
  villev • 16.05.2012 22:11
Olavi sai varmastikin tunnustuksen tuosta HOMO-näytelmästä, missä hän tekee homoja tykö teatteriyleisöön täysiä saleja myöten, varmaan vielä ensi syksynäkin.

Sen lisäksi Olavi vois nyt julkaista Seta:n kanssa joukon suomennettuja covereita tunnetuista hyvistä homolauluista - tai mikseipä uusia suomalaisiakin kappaleita, jos niitä joku osaa tehdä. Tai sitten vanhoista hyvistä suomi-iskelmistäkin löytyy ainesta, kun vähän uussovittaa ja viilaa ehkä sanojakin.

Suomessahan on huutava pula homotunteista kertovista lauluista nimenomaan miesartisteilta. Ja pientä konsultaatiota sitten Olaville, sillä jokainen ei todellakaan ole vähän homo, ei oikeasti. Homoja ovat vain homot - ei pidä sortua luomaan vääriä mielikuvia.

Tokin hlbtq-piirit ovat tulleet Suomessa varsin saamattomiksi - eihän meillä ole yhdenyhtäkään edes homo-punk -harrastajapoppoota.

DTM:n uusin reainkarnaatio on pyörinyt kohta jo 4 kuukautta, eikä lavalle ole vieläkään noussut yhtäkään mieheltä näyttävää mieslaulajaa esiintymään...

Kommenttia muokattu: 17.05.2012 klo 00:28
  human • 17.05.2012 00:20
Tykästyin Minna Sirnön tapaan hoitaa aikanaan omaa lähettilään tehtäväänsä. Mielestäni hän hoiti sitä hyvin. Hän otti kantaa kirjoituksin ja myös esiintymisin. Muistelen hänen jopa kiinnittäneen lähettilään kilpensä eduskunnassa oman työhuoneensa ovenpieleen.

Tämä Sateenkaariyhteisöt ry:n lähettiläs-konsepti on onnistunut juuri siinä tarkoituksessa, johon he sen ovat alkujaan luoneet.

Minulla on pieni haave, että yhtenä vuonna lähettiläänä toimisi Tarja-niminen henkilö.
  JuhaniV • 17.05.2012 12:06
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy