ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kansanedustaja Lasse Männistöstä homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettiläs

Sami Mollgren • 17.05.2013 20:01 • 20 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Kansanedustaja Lasse Männistö nimitettiin homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi 17.5.2013. Kuvassa myös Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtaja Mikko Kivinen ja Jutta Pinkkinen.
Sateenkaariyhteisöt ry nimittää Kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä 17.5.2013 kansanedustaja Lasse Männistön (kok) homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi 1705-juhlassa Helsingissä.

Männistö on toiminut näkyvästi yhdenvertaisuuden puolesta. Hän toimi vetäjänä tasa-arvoista avioliittoa koskevan lakialoitteen taustalla toimineessa eduskunnan työryhmässä. Lakiesitystä ryhdyttiin edistämään kansalaisaloitteena eduskunnan lakivaliokunnan hylättyä 76 kansanedustajan allekirjoittaman lakiesityksen.

- Minulle itselleni tasa-arvo on jakamaton oikeus, joka kuuluu ihan jokaiselle. Sen takia tämä työ on niin tärkeää, sanoo Männistö 17. toukokuuta 1705-sivustolla julkaistussa ensimmäisessä lähettilään videotervehdyksessään.

Männistö on ilmaissut toimivansa jatkossakin tasa-arvoisen avioliittolain ja yhdenvertaisuuden puolesta.

- Uskon, että kyse ei ole siitä, että säädetäänkö tasa-arvoinen avioliittolaki. Kyse on siitä, milloin se säädetään, sanoo Männistö

Männistö vastaanottaa homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilään nimityksensä 17.5. Helsingissä ravintola dtm:ssä järjestettävässä 1705-juhlassa klo 23 jälkeen.

- Poliittiset vaikuttajat läpi puoluekentän voisivat ottaa Männistön asenteesta esimerkkiä. Hän on rohkeasti toiminut yhdenvertaisuuden puolesta, vaikka hänen näkemyksiään onkin kyseenalaistettu, sanoo Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtaja Mikko Kivinen.


Aiemmin homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettiläinä ovat toimineet taiteilija Arja Saijonmaa, toimittaja Jone Nikula, ulkoministeri Alexander Stubb, piispa Wille Riekkinen ja kansanedustaja Minna Sirnö. Lähettilääksi nimitetään vuosittain henkilö, jolla nähdään olevan mahdollisuuksia vaikuttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhdenvertaisen aseman edistämiseen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ihan kiva, ja kannustusta työllesi Lasse. Mistä johtuu että valinnan tehnyt Sateenkaariyhteisöt ry ei ole ottanut hallitukseensa ensimmäistäkään naista? En ole myöskään löytänyt missään sellaista linkkiä jossa voisin liittyä mainitun yhdistyksen jäseneksi, eli missä se avoimuus oikein on? Olen osallistunut keskusteluihin tällä sivustolla useita vuosia ja havaintojeni mukaan taidan olla lähes ainoa naispuolinen keskustelija. Ranneliike tai Sateenkaariyhteisöt tuskin edustavat koko seksuaalivähemmistöjen kirjoa.
  Geschwitz • 17.05.2013 20:20
Oiva valinta. Lasse Männistöllä oli rohkeutta viedä tasa-arvoista avioliittolakia eteenpäin, toisin kuin monilla muilla kokoomuslaisilla. Arvostan.
  Homopallero • 17.05.2013 22:35
Nykyisessä Eduskunnassahan, Yle:n 2011 Eduskuntavaalikoneen 4-kysymyksen vastausten perusteella voisi tulkita olevan enemmistökannatus avioliittolaille, tasa-arvoiseksi oikeudeksi kaikille aikuisille pareille, jotka haluavat avioitua.

www.picsit.fi

Mutta, torppasiko Eduskunnan vähemmistö asian?

Lasse Männistö on tehnyt töitä, mutta realistisesti: mitään tasa-arvoisia lakimuutoksia ei viime vuosina ole saatu aikaan. Toki vaikutusta on ollut yleisiin asenteisiin, mutta ehkä se "sisälähetystyö" kokoomuksenkin piirissä ei ole oikein kantanut hedelmää. Ja toki edustuksellinen demokratia ei ole monestikaan sitä, mitä on valittu, vaan sitä, mitä puolueiden sisäpiirit ja pienemmät valtaklikit määräävät.

Kouluesimerkkihän poliittisesta takinkääntäjästä on ollut persujen Arja Juvonen, joka mm. Ylen 2011 edusuntavaalikoneessa, oikein perustellenkin ilmaisi kannattavansa yhtäläisiä oikeuksia seksuaalivähemmistöihin kuuluville ihmisille ... mutta sitten myikin puolueensa ryhmäkuristuksessa kantansa täysin päinvastaiseksi Lakivaliokunnassa - jos hän olisi siellä äänestänyt, kuten ehdokasaikaansa antoi ymmärtää, olisi lakiesitys tasa-arvoisesta avioliitosta edennyt Eduskuntaan.

Nyt olisi kuitenkin hyvä saada kokoomuskin täyttämään sekä puoluekokouksensa julistukset että kansanedustajaehdokkaidensa vaalilupaukset, sillä ensi vaaleissa eivät niin herkästi katteettomiksi osoittautuneet lupaukset houkuttelekaan äänestäjiä.

Tuohon Männistön videoon Eduskuntatalon portailta sellainen kommentti,
että erilaisuutta on hyvä tosiaankin suvaita, mutta ...
... suvaitsemattomuutta ei kannata lähteä suvaitsemaan,
eikä etenkään silloin, kun se suvaitsemattomuus tulee taholta,
jonka aate julistaa "tehkää toisille niin kuin haluatte itsellennekin tehtävän".

Kommenttia muokattu: 20.05.2013 klo 23:16
  human • 17.05.2013 23:07
Vastaan Geschwitzille omasta puolestani näin: Olen kirjoitellut erilaisia uutisia ja kommentteja ranneliike.netiin vuodesta 2005 alkaen. Minäkään en ole taustajärjestön eli Sateenkaariyhteisöt ry:n jäsen, enkä paljonkaan tiedä yhdistyksen toiminnasta. Mutta sen olen varmistanut, että kyseessä ei ole mikään yksityinen taloudellista etua ajava "kaupallinen" järjestö. En edes halua liittyä yhdistykseen, mutta olen tavannut yhdistykseen kuuluvia. Vaikuttaa siltä, että kyseessä on aika puhtaasti "aatteellinen" järjestö. Hyvä, että on vapaaehtoisia tekijöitä, joille "aate" on ykkösasia.

Ranneliike.net on yksi tällä sektorilla toimijoista. Vapaaehtoistyö on olennainen osa toiminnasta. Vaikka itse olenkin vetäytynyt syrjään loppuvuoden ajaksi, toivon, että vapaaehtoiset jaksavat.
  vaeltaja2006 • 17.05.2013 23:13
ei Suomessa mitään homofobiaa enää ole. Kovin ovat homot median, piispojen ja leipäpappien erityissuojeluksessa.
Jos jonkun mielestä avioliitto on ainoastaan miehen ja naisen välinen, ei se mitään homofobiaa ole.
  Rox2010 • 18.05.2013 01:07
eikös pari päivää sitten uutisoitu täällä että Olavi Uusivirrasta lähettiläs..??
  Rox2010 • 18.05.2013 01:15
Geschwitz: Sateenkaatiyhteisöt ry on hyvin harhaanjohtava nimitys. Sanat yhteisö ja yhdistys antavat turhan ylevän kuvan, rekisteröity viittaa jonkinmoiseen järjestödemokratiaan, jota kuitenkaan ei ole kun ei ole avointa jäsenyyttäkään aatteen kannattajille. Kyseessä on aivan yhtä avoin järjestö, kuin Paasikiviseura tai vaikkapa Aslan tai Elävät vedet - jäseneksi ei käytännössä pääse kuin kutsusta. Siis yleviä ajatuksia kannattava herrakerho, jonka avoimuus ei kestä lähempää tarkastelua. Saatavissa ovat Patentti- ja rekisterihallituksen julkiset yhdistysrekisteritiedot, jotka ovat samat kuin tämänkin sivun alalaidassa linkin takaa löytyvät ylevät sanat ja nimet. Ainakin yksi nimistä on entinen Seta ry:n kotisivujen tekninen ylläpitäjä, joka aikoinaan tympääntyi hommaansa. Täällä olevista aktiivisista kirjoittajista joku on entinen kouluttaja, jne. Lisäys avoimuuteen vähentäisi juoruilua, panettelua ja muuta vihamielistä suhtautumista, mutta näemmä herraklubi on valinnut itselleen besserwisserimmän tavan tiedottaa itsestään.

Läntisessä naapurimaassamme toimii QX, pääomistajansa Jon Vossin rehellisesti kaupallisin tavoittein toimiva homosanomalehti Reporterin jatkaja. Vaikka kysymys on kaupallisen idean ympärille tehdystä "yhteisöstä", avoimuus tuntuu paljon aidommalta kuin täällä.

Mutta - hyvä Geschwitz - tuskin me kaksi, siis sinä ja minä keskustelisimme missään keskenämme, mikäli ei olisi tätä ranneliike.nettiä. - Toivottavasti Ranneliike ei heti kuole pois.
  valtsu_Kalliossa • 18.05.2013 02:53
Pakko vähän kompata roxia, vaikka en asukkaan ahdasmielisillä alueilla, vaan Tampereen vieres. Homofobia on aika pientä. Mun koulussa on vain 2 homofobia ja hekin ovat aika säälittäviä ja muiden poikien halveksimia. Meillä päin on homoja ja sitten meillä on Homoja. Se on vissi ero kumpi on kumpi. Viimeksimainittua ei sanota juurikaa loukkaavasti.
  Hönötin • 18.05.2013 06:22
Hönötin, sanotaanko sielläpäin yhtään heteroa heterona loukkaavasti, siis muuten kuin heteromiesten "pervot" vittuilut heteronaisia kohtaan :P
  human • 18.05.2013 12:51
rox2010 etkö sä ollut hävennyt homouttasi ja tahdoit eheytyä, mutta silti ei ole homofobiaa?
  puppeliassi • 18.05.2013 13:31
Toivottavasti tästä Hyvän tahdon lähettiläästä kuullaan myös ennen vuoden loppua. Hetken luulin myös Uusivirran olevan tämän vuoden lähetti.
  SaintJudy • 18.05.2013 18:04
puppeli: etkös se ollut sinä vai oliko se pallero joka teki johtopäätöksen että häpeilen homouttani..? Itse en ole noin sanonut.
  Rox2010 (ei rekisteröitynyt) • 18.05.2013 20:01
puppeli: etkös se ollut sinä vai oliko se pallero joka teki johtopäätöksen että häpeilen homouttani..? Itse en ole noin sanonut.
  Rox2010 • 18.05.2013 20:02
Katsoin videon, toivottavasti Männistö (kok.) kannattaa myös esim. sosiaalitoimiston asiakkaiden tasa-arvoa ja oikeutta julkisiin palveluihin jne.
  Rox2010 • 18.05.2013 20:21
no jos tahdot eheytyä homoudesta niin pakko sun on hävetä sitä homofobisen yhteiskunnan takia.

ja kokoomus ei välitä köyhien elämästä, heistä tuet pitäisi lopettaa tai ainakin vähentää tai ainakin pitää vaikeuttaa niiden saamista, ja jos joku tekee sen takia itsemurhan niin heidän mielestä se on hyvä asia... kapitalisti-fasistit
  puppeliassi • 18.05.2013 21:46
Rox2010 kirjoitti: "ei Suomessa mitään homofobiaa enää ole."

Tiedät toki varmasti itsekin, että tuossa provosointiviestissäsi esittämäsi väite ei pidä lainkaan paikkaansa, mutta kerron sen vielä tässä kuitenkin.
  Is • 19.05.2013 03:18
Lasse Männistö oli hyvä valinta. Hän on reilusti tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta ja tuo sen myös hyvin selvästi esiin.
Männistö pystyy myös luontevasti kumoamaan homofobien kuten esim. Saarakkalan (ps) ja muiden idioottimaiset väitteet. (Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista lähetetään eduskuntaan syksyllä ja homofobien hyökkäys tulossa.)
  Havainnoija • 20.05.2013 03:39
Haastavin ja samalla tärkein tehtävä Männistöllä kyllä olisi toimia homofobian vastaisen työn hyvän tahdon lähettiläänä oman puolueensa riveissä.
  Public eye • 20.05.2013 10:45
Ainakin henk.koht. toivon kovasti juuri tuota Public eye:n mainitsemaa asiaa.
  smo • 20.05.2013 11:10
Lienee vielä hyvä hieman avata lähettiläs-asiaa. Nimittäessään Homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilään ei yhdistys ole toiminut koko sateenkaarikansan nimissä tai valinnut sateenkaarikansalle puhemiestä. Lähettilääksi on tälläkin kertaa valittu henkilö, jolla yhdistyksen hallitus on katsonut olevan mahdollisuuksia toimia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien yhdenvertaisen aseman edistämiseksi. Aiheesta on lisätietoa osoitteessa www.1705.fi

Muihin sivustoa ja yhdistystä käsitteleviin huomioihin yhdistyksen hallitus vastaa keskustelufoorumin Sivustot & ylläpito -osioon avatussa keskusteluketjussa, jonne sivuston ja yhdistyksen toiminnan käsitteleminen kuuluu. Linkki: ranneliike.net
  smo • 22.05.2013 18:26
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy