ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kansainvälinen homofobian vastainen päivä 17.5.

Sami Mollgren • 17.05.2011 00:13 • päivitetty: 17.05.2011 23:59 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
17. toukokuuta on kansainvälinen homofobian vastainen päivä.

Urheilun ja etenkin niin sanottujen miehisten joukkuelajien piirissä esiintyvä syrjintä on erityisenä teemana 17.5. kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä järjestettävässä 1705-tilaisuudessa.

Tapahtumia on tiistaina Helsingin lisäksi Turussa, Tampereella ja Joensuussa. Lisää tietoa päivän tapahtumista osoitteesta www.1705.fi

Sekä Tampereella että Helsingissä toteutetaan RainbowFlash-tempaus, osa kansainvälistä homofobian vastaista mielenilmausta.

Homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi nimitetään iltapäivällä Helsingissä järjestettävässä 1705-tilaisuudessa SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen. Hän on osoittanut urheilun piirissä poikkeuksellisen suurta avarakatseisuutta ja halua nostaa yhdenvertaisuusasiat esiin. Laitisella ja SLU:lla on erinomaiset mahdollisuudet vaikuttaa laajasti urheilu- ja liikuntakentän asenteisiin.

Laitinen aikoo puuttua urheilun piirissä yhä elävään homotteluun: "Vuosikymmenten varrella olemme päässeet eroon tai ainakin selvästi vähemmälle vammaisuuteen tai etniseen taustaan liittyvillä nimittelyllä. Nyt on korkea aika päästä myöskin liikunnassa ja urheilussa pois homottelusta", sanoo Laitinen. Hän lisää, että "me aikuiset näytämme siinä esimerkkiä. Niin kauan kuin me homottelemme urheilukentillä tai katsomoissa, niin kauan myös meidän lapset, tulevat sukupolvet tekevät niin". Hän vetoaa kaikkiin sen puolesta, että tämä halveksittava tapa saataisiin kitkettyä pois.

Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtaja Mikko Kivisen avauspuheenvuoro.
Seta ry:n tervehdys ja varapuheenjohtaja Elina Laavi.
Vuoden 2010 lähettilään Minna Sirnön tervehdys
Puheenvuoro: Pasi Kokkonen, Ulkoministeriön koordinoima Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä käsittelevä työryhmä
Puheenvuoro: Tapio Korjus - Huippu-urheilun toimintatavat muutosprojekti - Olympiakomitea
Homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi vuodeksi 2011 nimitettiin SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen.
Puheenvuoro: Pekka Junkala - Syrjintätutkimuksen selvitys
Paneeli: Maurizio Pratezi (Suomen palloliiton monikulttuurisuusasiantuntija), Nyyti Korolainen (ITF Taekwon-Don ottelun raskaansarjan maailmanmestari), Tapio Korjus (huippu-urheilun toimintatavat muutosprojektista, Olympiakomitea) ja Pekka Junkala (Syrjintätutkimuksen selvitys). Paneelin veti Seta ry:n varapuheenjohtaja Elina Laavi. Linkki paneelin kuunteluun on yllä.
RainbowFlash - homo- ja transfobian vastaiset sateenkaari-ilmapallot: Puheohjelman päättyessä noin klo 19.30 päästettiin irti satoja ilmapalloja, jotka sisältävät homo- ja transfobian vastaisia viestejä.
Pallot lasketaan kohta taivaalle
Pallot ja viestit on päästetty vapaaksi.
Kansainvälisen homofobian vastaisen päivän 1705-tilaisuus järjestettiin Helsingissä Kirjasto 10:ssä Urheilun ja etenkin niin sanottujen miehisten joukkuelajien piirissä esiintyvä syrjintä oli erityisenä teemana.
Paneelikeskustelussa aiheena urheilun homofobia Keskustelijat: Maurizio Pratezi (Suomen palloliiton monikulttuurisuusasiantuntija), Nyyti Korolainen (ITF Taekwon-Don ottelun raskaansarjan maailmanmestari), Tapio Korjus (huippu-urheilun toimintatavat muutosprojektista, Olympiakomitea) ja Pekka Junkala (Syrjintätutkimuksen selvitys). Paneelin veti Seta ry:n varapuheenjohtaja Elina Laavi.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mahtoiko tapahtuma hukkua pahasti jääkiekon maailmanmestaruusjuhlinnan jälkipyykin alle. Tiedotusvälineistä olen huomannut toistaiseksi vain Vihreän langan uutisoineen asiasta.
  Public eye • 18.05.2011 11:45
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy