ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Usko, uskonnot ja maailmankatsomukset > Aamuhartaudessa Jeesus kuvattiin hyvin queer-tyyppisenä

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
vaeltaja2006 Vastaa1 / 3 
06.03.2018, 08:36 Aamuhartaudessa 6.3.2018 Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen pohti Jeesuksen kuvaa taiteessa. Jeesus kuvataan kauniiksi mieheksi, jopa feminiiniseksi ja taiteessa Jeesuksen sukupuoli jää hämäräksi.

areena.yle.fi
Ylös
human Vastaa2 / 3 
07.03.2018, 17:30
Viestiä on muokattu
Mitäs tuon uskonnon harrastajat olette mieltä siitä, kun tarinahahmo jesse kuvataan monesti pitkähiuksisena ... mutta (jessen kanssa useammassakin asiassa eri mieltä oleva) tarinahahmo-paavali taas 1. korinttilaiskirjeessä lyttää pitkähiuksiset miehet tylysti:

11:13-15 jumala tykkää lyhyistä hiuksista miehillä ja pitkistä naisilla.

tarinahahmo-paavali tosin on kitkerä-kaapo monesta muustakin asiasta korinttilaisille, esim. paavalin mukaan:

6:9-11 Homoseksuaalit ja naismaiset eivät pääse taivaaseen.

Ja varokaa tuon uskonnon harrastajat, mitä kommentoitte, sillä galatalaiskirjeessähän tarinahahmo-paavali toteaa, että

1:8-9 Jos joku on eri mieltä paavalin kanssa uskonasioista, “hänet kirottakoon”

Toki, tarinahahmo-paavalin mukaan millään, uskolla tai teoiollakaan, ei ole mitään merkitystä : )
efesolaisille: 1:4-5, 11 jumala on ennalta määrännyt "meidät"(siis tuon uskonnon harrastajat vain, onneksi) taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.
timoteukselle: 1:9 jumala on valinnut "meistä"(siis tuon uskonnon harrastajat vain, onneksi) pelastetut ja kirotut, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään.

Ehkä kuitenkin merkityksellisintä se, miltä Vesilahden lähistöllä Lempäälä näyttää lintuperspektiivistä:
www.google.fi
(Vesiahti tuon länsipuolella)
Ylös
vaeltaja2006 Vastaa3 / 3 
08.03.2018, 09:37 Tänään torstaina, naistsen päivänä, Konneveden kirkkoherra aamuhartaudessaan katseli ulos pappilan ikkunasta ja pohti, miten suhtaudumme kakkosluokan kansalaisiin eli niihin, joilla ei ole erityisemmin menestystä, vaurautta ja "rakkaiden" ystävien joukko ympärillään. On niitä, jotka ovat pitkäaikaistyöttömiä ja aktiivimallin häviäjiä, sairaita, vanhoja, pienellä elälleellä eläviä naisia, varattomia nuoria, jne jne. Kuka heille ojentaisi kätensä?

areena.yle.fi

Viime päivinä on kuultu outo asia: myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöissä on köyhiä. Asiasta on joskus yritetty keskustella mm. pride-keskustelutilaisuuksissa, mutta köyhät hlbtiq-ihmiset on vaiennettu. Nyt Hesarin uutisessa kerrottiin, että köyhät eivät pysty maksamaan ensi syksyn Querelle-festivaalitapahtuman lippuja: hinnat vaihtelevat 70-140 euron välillä. Elina S. kertoo twitterissä, että festivaalin liput ovat "kalliinoloisia". Ne ovat "omiaan tekemään tapahtumasta sellaisen, että nimenomaan LHGBTIQ-ihmiset eivät pääse siihen osallistumaan, koska - - - heillä on tutkimusten perusteella keskimäärin pienemmät tulot". Koko festivaali on nyt uhattuna.

www.hs.fi
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy