ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Minne mennä, mitä tehdä? > 4rd Yalla Habibi -party @Hercules-gayclub, Hki 16.2.2018

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
human Vastaa1 / 13 
23.01.2018, 19:31 Ystävänpäivä-viikon huipennukseksi Yalla Habibi = Tule Rakas -tanssimusaparty perjantaina 16.2. Hercules-gayclubilla, jo 4. kertaa =)

Near-East dance music party again, 4th time already, on friday 16.2.2018 at 19:00 - 23:00

Most wanted Iraq, Persian & Afghan, Kurds, Egypt and Syrian & Lebanese dance music and some immigrant made western music hits too.

More information coming soon, so stay tuned ...

P.S. Probably HappyHours-prices at Hercules at early evening on this party - check more at www.facebook.com : )
Ylös
Zephyr Vastaa2 / 13 
28.01.2018, 16:07 Esittääkö Human afganistanilaisa hungutansseja?
Ylös
human Vastaa3 / 13 
28.01.2018, 23:24
Viestiä on muokattu
En, mutta montaa muuta tanssin, muitten mukana.

Vaikutat olevan Zephyr ihan guru noissa afganistanilaisissa hungutansseissasi, kun niitä moneen otteesseen täällä mainostat, joten tuleppas esittelemään kykyjäsi.
Millaista musaa tuossa lemppari-tanssissasi on?

- - -

Libanonin, Syyrian, Palestiinan dabke on kyllä kiehtova tanssi; myös sen osalta että se on peräisin ajoilta, jolloin toora-raamattu-koraani-trilogiaa ei ollut vielä olemassakaan, eli ihailtavan elin-voimainen tanssi. Tosin irakilaiset, kurdit ja persialaiset ovat dabken kanssa vähän "heikoilla jäilä", koska heillä omat tanssinsa.

Mutta kyllä dabke oivasti sopii Suomeenkin, naistenkesken, miestenkesken tai kaikkienkesken tansssina,
kuten sitä Libanonissa ateistit, muslimit ja kristityt tanssivat sopuisasti ja spontaanisti yhdessä, maallisen ilonpidon merkeissä

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com

Yhdistää ihmisiä tosi käsinkosketeltavan mukavasti :)

Zepthyr ja kaikki tervetuloa mukaan!
Ylös
Zephyr Vastaa4 / 13 
29.01.2018, 14:49 Hercule ja Dtm karseita paikkoja, hintahtavia neitejä tuijottelemassa toisiaan silmät suurena, kiitos ei. Humanin huntutansssit luultavasti jollain uskonto shaissella höystettynä olisi pahin tapa viettää iltaa.
Ylös
Zephyr Vastaa5 / 13 
30.01.2018, 19:32 Tässä parempi musiikki-vinkki: ranneliike.net

Ei mitään b-luokan ulinaa biitillä.
Ylös
Niksu Vastaa6 / 13 
04.02.2018, 19:35 Jos en nyt yleensäkään juokse homoloissa, niin en mistään hinnasta menis sinne jos tarjolla on itämaiset kansantanhut.
Henkilöt ei haittaa mutta toi musa, huh huh.
Ylös
human Vastaa7 / 13 
05.02.2018, 23:17
Viestiä on muokattu
Rohkeasti vaan kimppakivaan mukaan : ) Tanssilattiallakin on partyssä mukava meno : )
Mukavasti välistä vaihtelua tanssimusassa afrikkalaisperäiselle house-musalle.

Musalista valmistuu partyn alla, kun tanssikappaleita julkaistaan koko ajan ...
www.youtube.com

Saatetaan jopa ottaa mukaan Pakistanin ja Intian tanssihittejä
www.youtube.com
www.youtube.com

Partyaikaa siirrettiin tunnilla eteenpäin eli klo 20:00 - 00:00

www.facebook.com
Ylös
human Vastaa8 / 13 
05.02.2018, 23:53 Menikö Zephyrillä taas pasmat sekaisin, kun ensin haukkui ylimpään helvettiin Dtm:n bissismenon ... ja sitten simät suurina on kuitenkin menossa sinne näenneäiskapinalliseen partyyn, jossa tavanomaista afrikkalais-housea.
Ylös
SaintJudy Vastaa9 / 13 
07.02.2018, 09:02 "Mukavasti välistä vaihtelua tanssimusassa afrikkalaisperäiselle house-musalle"

Suurin osa genre/historia tietoisista lattian tamppaajista on kyllä samaa mieltä siitä , että eri musiikillisten vaikutusten kombinaatio, jota house-musiikiksi kutsutaan, on syntynyt Chicagossa 1980-luvun alkupuolella. Soulia, funkia ja elektronista discoa yhdistellyt tyyli on sittemmin jakautunut eri genreihin, joista Detroit-soundiin perustuva techno ja Ibizan kautta Englantiin kierrätetty acid house lienee tunnetuimmat (ja tällä hetkellä ne ajankohtaisimmat).

en.wikipedia.org

____________

Pitääpä katsastaa tuo Rebels-ilta, kun kerrankin homobaarissa tapahtuu jotain semi-kiinnostavaa!
Ylös
human Vastaa10 / 13 
07.02.2018, 21:11 Niinpä. Kuten wikipedistakin voi lukea, soul, funk ja discohan ovat kaikki afrikkalais-musakulttuurijuurisia, kuten valtaosa kaiksesta ns. "länsimaisesta" musasta on.

- - - -

Yalla Habibi -partyssä onkin laajasti EMEA-alueen musavaikutteiden laajaa kirjoa. Tanssimusaa myös ihan oikeiden akustisten soitinten kera.
Kurdi-artisteilla on monipuolista musaa, myös afrikkalaisperäisillä house-yms. vaikutteilla maustettuna ja näihin sopii kimppakivasti halay-halparke -tanssikin.

www.youtube.com

Irakilaisesta perinnetanssimenosta poikkeamme, eli partyssä ei miesten ole mikään pakko verhota päätään huivilla, vaan voidaan olla ihan niin kuin kukin haluaa ja kuten tässä Irakissa naisetkin ovat pää paljaana

www.youtube.com

Muutama tuollainen perinteinenkin partybiisi soitettaneen ... soittolista selviää sitten tarkemmin ensi viikolla paikan päällä : )

Tervetuloa!
Ylös
SaintJudy Vastaa11 / 13 
08.02.2018, 09:25 Juuri näin, koko amerikkalainen populaarimusiikki ja sitä kautta koko länsimainen populaarimusiikki perustuu afro-cuban musiikkiperintöön. Soulin, bluesin, Rythm&blues:n ja sitä kautta rock'n'rollin juuret ovat amerikkaan tuotujen orjien kristillisissä lauluissa (Negro spirituals). Jos taas puhutaan musiikkigenreista kuten house, sen tyylisuunnan synnyn voi ajoittaa aika tarkasti ja tekniikalla (Roland TR-808, sämplerit jne) on merkityksensä tässä kehityksessä.
Ylös
human Vastaa12 / 13 
12.02.2018, 22:45
Viestiä on muokattu
Hitusen SaintJudy pääsi jyvälle, mutta muutama iso uskomusvirhe tuossa on.

Kuubastahan espanjalaiset tuhosivat natiivi-väestön, eli siten sinnekin musiikkivaikutteet tulivat isolti akrikkalaisista musiikkiperinteistä ja myös osin Pyreneitten niemimaan arabi-mauri-espanjalaise-perinteistä (vanha Lähi-idän ja Euroopan musiikkihan ovat yhtenevästi aika samaa, pääasiassa yksirytmistä ja hyvin paljon samanlaista tanssimusiikkia ja tanssiperinteitä sisältävää).

Amerikoissa sitten kun afrikkalaisille alettiin pakko-iskostaa eurooppalais-maahanmuuttajien maahanmuuttaja-uskontoa, olivat afrikkalaiset varmasti ihan kummissaan, koskoa uskomuksesta uupui aivan olennaiset asiat, eli musiikki, tanssit ja muutenkin elämänilo. Joten afrikkalaiset panivat mukaan rikkaan musiikki- ja tanssikulttuurinsa ja siitä tuli gosperlin yms sivujuonne. Ja etenkin koska Afrikassa musiikki, monrytmisyyksineen liittyy vahvasti työhön, juhlimisten lisäksi, se istui vaivatta pakko-orjatyöhönkin.

Mutta monirytminen musiikki, eli vähintäänkin basso- ja diskantti-rytmipari tuli musiikkiin Afrikasta, jossa monirytmistä musiikkia perinteisesti lähinnä vain on kehittynyt. blues-, rock-, jazz-, disco-, house- techno-, lattari- jne monirytmisten musiikkien juuret ovat kaikilla Afrikassa. Siinä sivussa etenkin eurooppalainen 1-rytmimusiikki on jäänyt aika sivurooliin.

Afrikassa ollaan toki ihan guruja edelleenkin, eli sujuvasti jopa 7-rytmiä kulkee rinnakkain musiikkiperinteissä.

Mutta sitten myös Pohjois-Afrikankin ja siihen liittyvät Lähi-idän musaperinteet ovat vaikuttaneet aika lailla, etenkin edm-musaan ja houseenkin, kuten vaikkapa Yalla Habibi -partyssä hyvin voi nauttia. Algeriasta Kabyl-berberikansan (joihin Ruotsin Loreenkin taitaa kuulua) musaperinteistä käsin vaikkapa tälläistä tanssimusaa:

www.youtube.com

open.spotify.com
Ylös
SaintJudy Vastaa13 / 13 
13.02.2018, 12:58 "human kirjoitti: "Hitusen SaintJudy pääsi jyvälle, mutta muutama iso uskomusvirhe tuossa on."

Elämme toki vaihtoehtoisten totuuksien aikaa.

Kuten sanottu, läsinmainen, erityisesti amerikkalainen populaarimusiikki pohjaa hyvin vahvasti afrikalaiseen perintöön. Kuten kulttuureissa useinkin, vaikutteet tulevat ja menevät ristiin. Musiikkin kuuluu vuorovaikutuksellisuus, tanssimusiikissa vaikutteita otetaan eri kulttuureista, sämpläys on mahdollistanut suoren lainausten ottaminen osaksi uutta teosta. Vuorovaikutus kulkee myös toisinpäin, ei-länsimainen mussiikkiperinne ottaa vaikutteita länsimaista tai fuusioivat vaikkapa housemusiikin omaan musiikkiin. Tässä fuusiossa mennään usein aika kiinnostavilla alueilla.

Ja edelleen, house/technomusiikin synnyn voi ajoittaa tiettyyn aikakauteen, teknologiaan ja jopa paikkoihin jossa se kehittyi ilman, että sen vaikutteita mitenkään kyseenalaistaisi.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy