ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Oma elämä > Tietoisuustaito - Mindfulness

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
JuhaniV Vastaa1 / 9 
21.02.2015, 09:57 Mindfulness-termi tuli näköpiiriini vuosia sitten. Koska sen alkulähteeksi viitattiin buddhalainen filosofia, pidin sitä vain yhtenä uutena tapana rahastaa ihmisiä. Taustana itselläni on vuosikymmeniä sitten suurella haloolla Suomeenkin markkinoitu Transsendenttinen meditaatio. Siihen haksahtivat mm. Beatles-yhtyeen jäsenet. Guru Maharishi Mahesh Yogi teki tuolla rekisteröimällään menetelmällä kunnon tilin. Kuulin silloin Suomessa yhden ensimmäisistä esittelyluennoista ja päätin olla koskematta aiheeseen pitkällä tikullakaan.

Törmäsin viime vuonna hiukan aiempaa syvemmin aiheeseen Mindfulness, koska se on yksi kognitiivisten psykoterapioiden menetelmistä. Vuoden vaihteen jälkeisellä lomallani päätin vihdoin kokeilla menetelmää (kun ei ollut mitään muutakaan tekemistä) kaikkein yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla, eli keskittymällä rauhalliseen hengitykseen ja kropan tuntemuksiin. Jo pieni harjoittelu tuotti tulosta, siis hyvää oloa! Nyt teen lyhyen harjoituksen päivittäin. Tuo harjoitus on selostettu YLE:n sivuilla kirjoituksessa "Mielekäs minuutti". Oma harjoitukseni voi olla minuutti taikka jopa puolisen tuntia.

Onko tästä muilla kokemusta kerrottavaksi?

Wikipedia: Tietoisuustaito - hyväksyvä tietoinen läsnäolo
fi.wikipedia.org
Englanninkielisessä Wikipediassa aiheesta laajasti

YLE: Kolme harjoitusta keltanokille
yle.fi
Ylös
Opaque Vastaa2 / 9 
21.02.2015, 20:09 Hei!

Olen tehnyt harjoituksia psykoterapeutin suositteleman Oivamieli-ohjelman avulla, ja hyvin tuntuu toimivan.

oivamieli.fi
Ylös
JuhaniV Vastaa3 / 9 
21.02.2015, 21:10
Viestiä on muokattu
Ensivaikutelma Oivasta on suorastaan oivallinen. Se on monipuolinen paketti itsensä kehittämiseen. Aion perehtyä siihen huolella.

Perusaineisto näyttää olevan hyvässä kunnossa. Vain muutamat jatkolinkit ovat poikki. Lähetin siitä sivuston ylläpidolle tarkistuspyynnön.

Opaque, haluatko kertoa tarkemmin Oiva-ohjelman vaikutuksista itseesi?
Ylös
Hulivilipoika Vastaa4 / 9 
24.02.2015, 10:10 Mullakin on paljon hyviä kokemuksia tietoisen läsnäolon harjoittelusta. Erittäin hyviä teoksia aiheesta ovat Joustava mieli sekä Elämää, ei taistelua.
Ylös
jnsto Vastaa5 / 9 
24.02.2015, 19:30 Onko tässä asiassa jokin erityinen HLBT-aspekti, jota aihepiiriä tuntematon vaan ei tiedä?
Ylös
puppeliassi Vastaa6 / 9 
24.02.2015, 21:14 "Onko tässä asiassa jokin erityinen HLBT-aspekti, jota aihepiiriä tuntematon vaan ei tiedä? "

No jos herää kumppanin viereltä niin laittaa silmät kiinni ja on hetkessä jossa toivonmukaan lämmin ja hyvänhajuinen kumppani tuhisee.

Tosin hyvinvointi ja terveys "Keskustelua terveydestä, hyvinvoinnista ja ehkäisystä"voisi olla parempi kuin oma elämä jossa lukee ".....elämä yleensä..."
Ylös
JuhaniV Vastaa7 / 9 
24.02.2015, 21:16 Onpa hyvinkin! Jokainen HLBTIQ-henkilö voi käyttää tätä menetelmää oman hyvinvointinsa lisäämiseen ja myönteisen elämäntavan rakentamiseen. Varsin monelle meistä on tullut rapaa niskaan pitkin elämää. Siihen voi opetella uutta suhtautumista.
Ylös
JuhaniV Vastaa8 / 9 
08.03.2015, 10:37 Tähän aihealueeseen liittyvä kiinnostava tv-dokumentti katsottavissa Yle Areenassa vielä kolme päivää.

Jos optimistien elinajanodote on 10 vuotta pitempi kuin pessimistien, niin voiko ihminen muuttaa suhtautumistapaansa? Michael Mosley on koekaniinina, ja muutoksille näyttää olevan pelivaraa runsaasti. T: BBC.

areena.yle.fi
Ylös
Opaque Vastaa9 / 9 
06.04.2015, 14:58 Oivan avulla olen saanut selkeytettyä ajatuksiani. Lisäksi olen oppinut palauttamaan itseni nykyhetkeen silloin, kun omat negatiiviset ajatukseni ovat alkaneet kiertää kehää. Olen myös tutustunut itseeni syvemmin ja saanut kaivettua esiin pinnan alla piileviä, ehkä torjuttujakin ajatuksia. Ohessa olen käynyt myös terapiassa, joten on vaikea erotella, mikä vaikutus johtuu mistäkin. Mutta joka tapauksessa Oiva-harjoitukset ovat parantaneet itsetuntemustani.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy