ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Oma elämä > HLBTI-ystävällinen senioritalo

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
Etairese Vastaa1 / 19 
19.01.2014, 13:45 Harkitsen sellaisen perustamista aluksi Pohjois-Suomeen. Teen aluksi kenttätutkimusta ja haluan kuulla potentiaalisia asiakkaita. Mitä haluat kyseiseltä palvelutalolta? Anna vinkkejä ja ehdotuksia. Otan vastaan ihan yksityiskohtiinkin meneviä toiveita, kuten pitääkö huoneessa olla oma keittiö. Oletko valmis muuttamaan, jotta pääset viettämään loppuelämääsi omiesi parissa? Otan kaiken tiedon kiitollisena vastaan.
Ylös
JuhaniV Vastaa2 / 19 
19.01.2014, 21:10 Etairese, toivoisin esittämääsi asiaan hieman lisää tietoja. Toivottavasti olet liikkeellä vakavalla mielellä. Ensimmäinen asia mitä minä odottaisin sisältyvän tämmöiseen viestiin, että sen kirjoittaja esittäytyy ja esiintyy omalla nimellään ja kertoo myös yhteystietonsa. Seuraavat kysymykseni koskisivat sitä, että millaisella ammattitaidolla ja osaamisella aiot projektia viedä eteenpäin ja kuinka sen rahoitat.
Ylös
Terhola Vastaa3 / 19 
20.01.2014, 12:12 Mielenkiintoista! Onnea hankkeeseen.

Ohessa linkki Setan Yhdenvertainen vanhuus -hankkeeseen, tänä perjantaina lanseerataan hankkeen tekemä video nimeltä: "Haluaisin pystyä kertomaan":

seta.fi

seta.fi
Ylös
JuhaniV Vastaa4 / 19 
21.01.2014, 10:27 Kun tämä senioriasuminen/vanhuspalvelut nousi esiin täällä, jatkan. Asia ei ole lainkaan niin monimutkainen kuin voisi olettaa, vaan hyvin paljon monimutkaisempi. Seuraava on vain yleisen tason asiaa, ei suoraan sellaisenaan sateenkaariasiaa.

YLE A-studio
"Matotkin ulkoilevat enemmän kuin me." A-studion vanhussarja jatkuu.
areena.yle.fi

Yle Uutiset 20.01.2014. SuPerin Paavola: Vanhuksia pidetty jopa kellarissa »
yle.fi

Kun halvin hinta ratkaisee terveyspalveluissa
Raaseporissa dementoituneet vanhukset joutuvat kilpailutuksen seurauksena muuttamaan turvallisesta ympäristöstään. Sosiaali- ja terveyspalveluista on tullut tuotteita, joita myydään ja ostetaan. Kun halvin hinta ratkaisee, hoidon laatu supistuu minimiin. Se ei kuntien hankinta-osastoilla paljoa hetkauta.
Spotlight: Kilpailutuksen koettelemat, Yle Fem | ti 21.1. klo 20.00 - 20.30
areena.yle.fi
Ylös
JuhaniV Vastaa5 / 19 
25.01.2014, 17:33 Noin viikko on kulunut. Nimimerkki Etairese ei ole puhua pukahtanut, saatikka vastannut esittämiini kysymyksiin. Mielenkiintoista!
Ylös
Etairese Vastaa6 / 19 
27.01.2014, 15:00 Tämä tie ei johtanut mihinkään, joten olen kysynyt Setalta vinkkejä uusista poluista. Toivottavasti sana kiirii ja tavoitan kohderyhmän jäseniä. Tulossa on mielenkiintoisia, haastavia ja palkitsevia aikoja! Tämä projekti muuttaa minun elämäni ja toivottavasti myös kymmenien hlbtiq-vanhusten elämän.
Ylös
JuhaniV Vastaa7 / 19 
27.01.2014, 16:19 Millä tavalla projekti muuttaa SINUN elämäsi? Tarkennusta, please.
Ylös
gayfin Vastaa8 / 19 
28.01.2014, 06:49 Olisi mielenkiintoista kuulla minkälaiset markkinat lestadiolaisten hallitsemassa Pohjois-Suomessa olisi kuvatunlaiselle toiminnalle. Olisi varmaan seudun asukkaiden yhteisen tuen ja sympatian kohde. Ja asukkaat myös. Suosittelen kokeilemaan vaikkapa Pudasjärveä, Posiota tai Ranuaa. Vai mitä aloittaja lienee itse ajatellut?
Ylös
vaeltaja2006 Vastaa9 / 19 
28.01.2014, 10:08 Hyvä, että on niitäkin, joilla on unelmia paremmasta vanhuudesta. Menestystä yritykseen, vaikka tätä nettikirjoittelua vaivaakin epäluulo. Kuka sanoikaan "I have a dream" ja mitä sen jälkeen on tapahtunut!
Ylös
JuhaniV Vastaa10 / 19 
29.01.2014, 07:59 Etairese: "Tulossa on mielenkiintoisia, haastavia ja palkitsevia aikoja! Tämä projekti muuttaa minun elämäni ..."

Nimimerkillä Etairese on ilmiselviä unelmia mahdollisesti paremmasta vanhuudesta, mutta kenen vanhuudesta? Omastaanko? Kenen rahoilla?

Tiedän olevani inhorealisti. Se on pelastanut minut muutaman kerran lähtemästä mukaan joihinkin houkutteleviin pilvilinnoihin. Juuri nyt minusta tuntuu siltä, että Etairesella ovat jalat tukevasti irti maasta ja/tai mahdollisesti ketunhäntä kainalossa. Tämä ajatukseni perustuu vain ja ainoastaan hänen tässä keskustelussa kertomaansa ja siihen mitä hän jättää kertomatta. Hänen todellisuutensa voi olla toinen. Olisi hyvä jos Etaire kertoisi edes joitakin taloudellisia faktoja ja takaajia suunnitelmansa valottamiseksi.

Monet business-ihmiset ovat haistaneet vanhusten rahat. Koska säätelyä ja kontrollia vanhushoidon puolella ei ole riittävästi, niin vanhuksia säilötään jopa kellariin, "koska niillä ei ole ketään omaisia". Tämähän on tullut esille äskettäisissä mediajulkistuksissa. Monella homovanhuksella ei ole ketään omaisia. Kohtelu voi olla silloin edellä kuvatun kaltaista heidän elämänsä ehtoopuolella.

Sain tietooni aikanaan Yhdysvalloista, kuinka sinne oli perusteltu senioritaloja tms. Vanhukset sijoittivat niihin koko omaisuutensa turvatakseen viimeiset elinvuotensa. Kun yrittäjä oli saanut nyhdetyksi rahaa riittävästi vanhuksilta, yritys pistettiin konkurssiin ja sinne rahansa sijoittaneet vanhukset jäivät puille paljaille. Ainakin yksi vanhustentalon kaltainen systeemi on mennyt myös Suomessa konkurssiin. En tiedä, mitkä olivat siellä sinne sijoittaneiden ihmisten menetykset. Tuollaisia esimerkkejä meille Suomeen ei kaivata lisää.

Monen ihmisen voimin ja aktiivisella toiminnalla Mummolaakso ry on jo vuodesta 1993 lähtien kerännyt varoja toimintaansa ja haaveeseen toteuttaa vanhainkoti lesbovanhuksille. Monipuolista vanhusten tukitoimintaa ja yhteisöllisyyttä on saatu aikaan. Noinkaan suurella joukolla vanhainkoti ei ole vielä toteutunut. Kuinka ihmeessä yksi henkilö aikoo pistää pystyyn "HLBTI-ystävällisen senioritalon" homovajeiseen nurkkaan Suomea?

Ellei nimimerkillä Etairese ole esittää mitään konkreettisempaa suunnitelmansa perustelemiseksi, suosittelen pysyttäytymistä kaukana hänen projektistaan. Unelmat saattavat päättyä surkeaan mahalaskuun.
Ylös
vaeltaja2006 Vastaa11 / 19 
29.01.2014, 08:55 Aika vakuuttava JuhaniV:n kommentti. Hyvä pitää mielessä. Monet menettivät rahojaan mm. Mannerheim-elokuvaan. Se hanke on jo konkurssissa.
Ylös
TeemuAleksi Vastaa12 / 19 
29.01.2014, 18:33 Minusta on syytä suhtautua varauksella kaikkiin hankkeisiin ja tutkimukseen, joiden tekijät eivät anna henkilö- ja yhteytietojaan, ja kerro taustoistaan ja sitä mitä kerätyllä tiedolla tehdään. Viesteistä välittyy epäammattimainen kuva koko asiasta. Varsinkin kun tietoa ei kerrota edes kysyttäessä.
Ylös
vaeltaja2006 Vastaa13 / 19 
29.01.2014, 20:01 Jouduin tässä miettimään omaa suhtautumistani asiaan. Voi olla, että minut olisi helppo "höynäyttää" kauniilla puheilla. Onneksi ei ole osunut vielä kohdalle.
Ylös
oscari Vastaa14 / 19 
03.02.2014, 09:44 Asia senioritalosta ei ole lainkaan hullumpi. Itse olen pohdiskellut pienessä mielessäni moisen pysttämismahdollisuutta. Olen katsellut kiinteisköäkin rakennukselle, siis antanut mielikuvitukseni lentää. Erilaisia ihmisiä, erilaisisa elämäntilanteissa, koko kirjo. Sellainen olisi mahtavaa.

Tuollainen rakennus voisi löytyä vaikkapa Riihimäeltä, läheltä helsinkiä, johon pääsee junalla puolessa tunnissa.

Katsokaa vaikkapa myynti-ilmoitusta: asunnot.oikotie.fi

Ja sitten mielipiteitä. Omistusta vai vuoraa, palveluilla vai ilman. Vaika vain osalle palveluita?
Ylös
JuhaniV Vastaa15 / 19 
06.02.2014, 12:10 Nimimerkin osacari viestin on pakko olla pila.
Ylös
vaeltaja2006 Vastaa16 / 19 
06.02.2014, 15:29 Kävin katsomassa Oscarin esittelemää kohdetta. Kaunis kaakkoisrinne, yläpuolella terveyskeskus, alempana puuhuviloita, 100 metrin päässä Allinnan kulttuurikeskus ja rautatieasema 15 minuutin kävelymatkan päässä. Ydinkeskustaan ja torille 300-400 metriä. Kaikki lähellä, kauppa, kioski, koulu, konditoria, kaupungin virastot, keskusta, kirkkoonkin vain 10 minuuttia kävellen, kuntoradat 5 minuutin päässä, siellä myös uimahalli. Ei ole hinnalla pilattu.

Kun avaa Googlemapsin ja kirjoittaa hakuriville koordinaatit, pääsee tarkastelemaan paikkaa. Koordinaatit: 60.742647,24.776262
Ylös
JuhaniV Vastaa17 / 19 
06.02.2014, 17:11 En ota kantaa myynnissä olevaan asuntoon, vaan oscarin ehdottamaan kokonaiskonseptiin.
Ylös
k_ma Vastaa18 / 19 
09.02.2014, 10:35 Mummolaaksohan on omaa hankettaan kehitellyt jo iät ja ajat, eli ei siis ihan uutta taivaan kannen alla.

Jotenkin en pääse käsiksi siihen, miten tällainen "kokonaiskonsepti" poikkeaa yhtään mistään muusta vanhusten palvelutalosta. On omistusta ja vuokraa, on enemmän ja vähemmän palveluita.

Keskustelussa on tullut esiin myös "ghettoutuminen", mutta se ei mielestäni ole kovin relevantti peruste torpata hankkeita. Jos kerran vuonna 2014 ollaan vielä siinä tilanteessa, ettei aktiiviuraa elävä urheilija (siis max 30-vuotias) voi kunnolla elää omana itsenään, niin miksi sen täytyy olla häneltä kiellettyä sitten vielä 40 vuoden päästäkin... Itse pidän ajatusta ihan ajattelemisen arvoisena, vaikkakin mieluummin todennäköisesti haluan nyhjöttää ihan omassa kodissani niin pitkään kuin suinkin mahdollista.

Enkä myöskään voi ymmärtää tätä suomalaista yrittäjävastaisuutta. Sanotaan, että "huono kello kauas kuuluu", joten eiköhän erityisesti yksityisellä puolella ole paremmat mahdollisuudet ja intressit vastata asiakkaiden tarpeisiin. Kunnallisella puolella kun ketään ei oikeasti kiinni, kun oma toimeentulo ei loppujen lopuksi ole mitenkään riippuvainen tarjotun palvelun laadusta.
Ylös
JuhaniV Vastaa19 / 19 
09.02.2014, 11:37 Kumpikaan tähän keskusteluun osallistuneista, sateenkaari-senioritaloa haikailevista ei ole pystynyt /halunnut esittää mitään konkreettista ideansa toteuttamiseksi. Noista avauksista paistaa läpi minulle ajatus, että kerätään ensin rahat joukolta hölmöjä sateenkaarisenioreita ja sitten juostaan lujaa.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy