ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Oma elämä > Kuinka tulla ulos kaapista??

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
Apua tarvitseva Vastaa1 / 3 
23.02.2013, 16:28 Olen lähellä keski-ikää oleva nainen ja ollut jo usean vuoden naisen kanssa parisuhteessa. Kuinka pystyn kertomaan perheelleni suuntautumisestani? Muutamalle ystävälle olen jo kertonut
Ylös
smo Vastaa2 / 3 
23.02.2013, 17:14 On vaikea yksityiskohtaisesti kertoa ulkopuolisena, että mitä pitäisi tehdä. Tai mitä voisi tehdä. Etenkään kun ei tiedä taustoja. Eikä asia olisi ulkopuoliselle selkeä, vaikka jotain taustoista tietäisikin. Tarkoitatko perheellä lapsuuden perhettäsi (vanhempia ja sisaria) vai oletko ehkä aloittanut heterosuhteen ja hankkinut lapsiakin?

Jos kyse on vanhemmista ja ehkä sisaruksista, niin asia on tietysti helpompi, koska tehtyjen valintojen suhteen ei tarvitse tehdä tiliä. Tietysti, jos perheen piirissä on näkyvää kielteistä suhtautumista seksuaalivähemmistöjä kohtaan, niin asia on ikävämpi; voi joutua punnitsemaan sitä, että tulee ristiriitoja. Toisaalta, onko kaksoiselämä pidemmän päälle houkuttelevaa? Olet aikuinen ja itsenäinen ihminen. Onko mahdollista aloittaa puhtaalta pöydältä? Onko ystävistä tukea?

Asian voi tuoda kertarysäyksellä esiin tai sitten hiljaa tunnustellen. Vaikea kuitenkaan neuvoa, kun ei tunne taustoja.

Jos taas olet ehtinyt perustaa oman perheen, niin mahdollisiin lapsiin kohdistuva vastuu menee kaiken yli. Aikuisten ihmisten suhteen asia on suunnilleen samalla viivalla kuin muu suhteen perustavaa laatua oleva kriisi.

***

Tällaisten kaapistatulo-ongelmien taustallahan on yhä voimissaan oleva homoseksuaalisuuteen liitetty häpeän leima. Pohjalla on hetero-oletus; olet hetero, jos muuta ei ole tullut ilmi.

On uskonnon tulkintoihin liittyvät synti-käsitykset, joita kyllä jopa uskonnottomat mielellään käyttävät, jos heillä on muusta syystä ongelmia suhtautumisessa homoseksuaalisuus-ilmiöön.

Se leima ei ole vielä haalistunut, että Suomessa vielä runsas 40 vuotta sitten homoseksuaaliset suhteet katsottiin rikolliseksi. Ja että 30 vuotta sitten homoseksuaalisuus katsottiin sairaudeksi. Ja että lähes vuosituhannen vaihteeseen asti homoseksuaalisille suhteille oli määritelty heterosuhteita korkeampi suojaikäraja. Kehoituskieltokin kumottiin vasta myöhään 90-luvulla.

Yhteiskunta on tunnustanut samaa sukupuolta olevien ihmisten parisuhteet vasta runsaat 10 vuotta, eikä vieläkään tasaveroiseksi heterosuhteiden kanssa.
Ylös
Terhola Vastaa3 / 3 
24.02.2013, 19:56 Vertaistuki on hyvä apu.

Jos kaipaat luotettavaa ammattilaistukea, voit olla yhteydessä neuvontapsykologiimme, päivystysajat ja yhteystiedot löytyvät täältä: www.pirkanmaanseta.fi

Mirka on ensi viikon hiihtolomalla, mutta palaa taas sen jälkeen remmiin. Anonyymejä kysymyksiä voi lähettää halutessaan etukäteen vastattavaksi.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy