ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Hyvinvointi & terveys > Budapestin kylpylät

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
vaeltaja2006 Vastaa1 / 7 
29.01.2008, 09:27 Ensimmäinen Z-lehden jälkeläinen ilmestyy viikon päästä. Viimeisen Z-lehden mukaan yhtenä aineena uudessa lehdessä ovat Budapestin kylpylät.

=====

Budapestin läpi virtaa Tonava. Joen läntinen puoli on Buda, itäinen puoli Pest. Budan puoli on vuoristoisempaa. Siinä aivan joen äärellä kohoaa Gellért-kukkula. Kaupungin kuva näkyy kivasti gaysivuston alkukuvassa
www.gaybudapest.hu
(vihreät pallukat: nähtävyyksiä, punaiset: gay-paikkoja)

Kukkulan alla syvällä maan uumenissa on kuumia lähteitä, ja niistä saadaan erilaisia mineraalivesiä ikivanhoihin kylpylöihin. Jo roomalaisaikana keisari Hadrianus kävi kylpemässä muinaisessa Budapestissa. Aquinium-kylpylän rauniot ovat edelleen näkyvissä Budapestin pohjoisosissa lähellä Tonavaa.

Kun tutkii gay-oppaita, sieltä löytyy yksi ikivanha turkkilais-ajalta oleva kylpylä, jota suositellaan turisteille: Kiraly-kylpylä (kuninkaan kylpylä). Se sijaitsee parlamenttitaloa vastapäätä joen toisella puolella
www.gaybudapest.hu

Vuonna 2005 helmikuussa kylpylän gay-liikenne herätti pahennusta, kun tv teki asiasta uutisjutun. Homot lähes kokonaan katosivat kylpylästä. Altailla pidetään uimahousuja ja katonrajassa on valvontakamerat. Ongelma on, että kylpylän pääsylipputulot olennaisesti vähenivät, kun homot karkotettiin. Viime vuosina siellä on käynyt pääasiassa turistihomoja. Paikalliset käyvät pääasiassa kahdessa homosaunassa, jotka on rakennettu länsimaiseen tyyliin.

Myös muissa höyrykylpylöissä on ryhdytty homojen torjuntaan. Esim. Rudas.kylpylässä kuulemma vessoissa on läpikuultavat ovet. Rudas on Elisabet-sillan päässä Budan puolella.

Z-lehden testiryhmä on siis tehnyt kylpyläkierroksen, ja saamme uusinta tietoa Budapestista gay-kylpyläkaupunkina.
Ylös
vaeltaja2006 Vastaa2 / 7 
03.02.2008, 08:29 Rakastumiset eivät tunne rajoja. Sosialismin aikana Budapestin kylpylöissä kävi paljon venäläisiä sotilaita. Monet paikalliset olivat erityisen ihastuneita näihin jänteviin sotapoikiin, vaikka he edustivat miehittäjää. Voi vain arvailla, miten kiihkeitä ne olivat kasarmilla vietettyjen viikkojen jälkeen. Monesti se toimi niin, että asetuttiin levähtämään pyöreän altaan reunassa oleville portaille. Vain pää ja olkapää näkyivät. Vesi oli aika sameaa, koska se tuli maan syvyyksistä. Jos näki jossain päin kiinnostavan kohteen, voi uida tai kahlata siihen vierelle. Voi vaihtaa jonkin sanan, ja samalla veden alla voi antaa toiselle iloisen hetken.

Näin 80-luvulla. Millaista se on nyt, siitä kertoo uusi Voltti-lehti alkavalla viikolla.
Ylös
vaeltaja2006 Vastaa3 / 7 
04.02.2008, 06:55
Viestiä on muokattu
Kun vuosia sitten kävin viimeksi budapestiläisessa Rudas-kylpylässä, tuli mieleen ajatus, että sameassa rikkikaasuisessa vedessä lilluminen on varmaan erityinen nautinto hieman vatsakkaammille miehille - karhuille. Mineraalipitoisessa vedessä noste on suurempi ja tuntuu kuin olisi painottamassa tilassa.

Etsiskelin unkarilaisten karhujen blogista mainintoja kylpyläkäynneistä. Harva käy ikivanhoissa kylpylöissä. Lähes kaikki suuntaavat Magnum-saunaan, joka tarjoaa laitteita ja tiloja kaikenlaiseen käyttöön. 450 neliömetrin tiloihin mahtuu hierontaa, solariumia, kuntosalia, pedikyyri, bufee, cruising-kellari, glory holes, jne, jne. Jopa lääkärillä on ollut päivystysaikoja Magnum-saunassa.

=====

Karhujen blogi on erityisen hyvä tietoläde homomaailman tapahtumiin Budapestissa. Blogin kirjoittaja(t) on ahkera, ja seuraa sekä oman maan että maailamn tapahtumia. Kieli on unkaria, mutta blogin kuvamateriaali on hauskaa katseltavaa. Pullea vatsa on arvostettu ominaisuus. Karhut ovat pitäneet jo joitakin yhteistapaamisia, ja tavoitteena on, että saataisiin aikaan myös Mr. Bear Hungary -kisa. Muuten, Unkarista on aina tullut maailmankuuluja painijoita ja voimamiehiä.

gaybears.blog.hu

Kuvat ensimmäisestä karhutapaamisesta
gaybears.blog.hu
Ylös
Kalvinter Vastaa4 / 7 
06.02.2008, 20:26 Suosittelen Budapestin kylpylöissä vierailua avoimella mielellä ja ihan rentoutumis- ja puhdistautumismielessä. Jos sitten jotain muuta mukaan tarttuu, sehän on tietenkin mukavaa lisää. Kylpylöillä on Budapestissä omat erityispiirteensä ja niihin kannattaa käydä vain tutustumassa. Minulle läheisin kylpylä on Gellertin kylpylä vaikka se onkin turistien valtaama pääosin. Talviaikaan siellä on huomattavasti rauhallisempaa. Viimeisen vuoden aikana se on ollut remontissa ja toivon sen seuraavalla vierailukerrallani olevan jo normaalisti auki. Viime aikoina remontin takia Gellertillä on ollut miesten ja naisten yhteiskäyttö höyrysaunassa.

Keskupuistossa sijaitseva Széchenyi on mukava kylpylä, jossa on höyrysaunojen lisäksi melko hyvät suomalaiseen makuun sopivat perussaunat. Siellä on myös talviaikaan mahdollista pulahtaa ulkoaltaaseen jossa on +36 asteinen vesi. Hieno kokemus viileänä talvi-iltana, vielä jos tähtitaivas sattuu näkymään (pipo mukaan).

Kylpylöihin täyttyy totutella Budapestissä. Kuten Budapest-oppaan kirjoittaja J. Haverinen vertaa kylpylässä käyntiä ostereiden syöntiin: ensimmäinen kerta puistattaa, toisella kerralla kylpylään pakottaudutaan, kolmatta kertaa odotetaan jo epäuskoisin tuntein ja neljännellä kerralla jäädään jo koukkuun.

Kesäisin tuossa kuuman hikisessä kaupungissa ehdoton paikka on Paltinus Strand uimala Margit-saarella. 50 metrin uima-allas melko vapaasti käytettävissä sekä hieman kansoitetumpia kahluualtaita, joissa lämpimiä vesiä.
Ylös
vaeltaja2006 Vastaa5 / 7 
17.02.2008, 12:06
Viestiä on muokattu
Voltti-lehti on mainiosti ajan hermolla. Times-lehti tulee perässä. Tänään lehdessä on artikkeli Budapestin kylpylöistä. Homoja ei mainita.
travel.timesonline.co.uk
Ylös
nonconformist Vastaa6 / 7 
17.02.2008, 12:39 Onko todellakin aivan järkyttävän kauheaa jos kylpylässä on uimahousupakko? Kun kaikki ihmiset eivät halua olla ilkosillaan muiden ihmisten seurassa niin usein kuin mahdollista.
Ylös
Public eye Vastaa7 / 7 
17.02.2008, 18:06 Hmmm... tarvitaanko uimahousupakko, jotta sellaiset ihmiset jotka "eivät halua olla ilkosillaan muiden ihmisten seurassa niin usein kuin mahdollista" voisivat pitää uimahousuja?
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy