ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Yhteiskunta ja politiikka > Suomalainen Virosta: "Hyeenan moraali ja simpanssin tavat"

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
EUR Vastaa1 / 3 
21.03.2009, 13:02 Lenina Rautosen bloggi luo mielenkiintoisen perspektiivin suomalaisten suhtautumiseen muihin kansoihin ja toisaalta virolaisten esimerkillä näkyy, miten voidaan katsoa myös suomalaisia ulkomaalaisesta perspektiivistä. Stereotyyppien mekaniikka on nimittäin sama kaikkialla, ainoastaan sisältö muuttuu.

Hyväna esimerkkinä Sami Lotilan kohukirjoitus virolaisista tai Leena Hietasen kirja venäläisten asemasta Virossa - tämä teos on erillisen keskustelun arvoinen.

blogit.taloussanomat.fi
Ylös
vaeltaja2006 Vastaa2 / 3 
21.03.2009, 13:17 Mutta mitä Sami Lotila taannoin kirjoitti Virosta ja homoista?
Tässä
ranneliike.net
Ylös
Pora-liike Vastaa3 / 3 
21.03.2009, 18:13
Viestiä on muokattu
“Virolainen yhteiskunta on kuin hyeena, joka armottomasti repii rikki heikot ja jättää preerialle kuolemaan.”
Minusta malka on omassa silmässä. Suomen väkivaltio on kuin hyeena.

Jääkausi suhteissa varmasti johtuu siitä, että eestiläiset ovat ottaneet kuvia kumartelemattoman linjan suhteissaan Venäjän federaatioon toisin kuin Suomen väkivaltio. Meikäläisiä traumatisoi pitkä suomettuneisuuden kausi ja kun eestiläiset puhuvat asioista suoraan, niin se herättää ikävät muistot rähmälläänolosta suomalaisissa.

Erityisen ikävää meille molemmille on väkivaltaisen panslavistisen kansallistunteen nousu Venäjällä. Venäläiset ovat kuitenkin suurelta osin suomalais-ugrilaisia kuten me ja sen lisäksi turkkilaisia, eivät he ole mitään slaaveja. Tällainen liikehdintä estää kummankin maan normaalin ja luonnollisen lähentymisen Venäjää kohtaan. Nyt me olemme vain EU:n ikkunalauta tai kuten Tuntemattomassa Sotilaassa on termi: "kusinen eteentyönnetty". Ei tullut valkoinen laiva eestiläisille, eivät auttaneet länsimaat meitä talvisodassa.

Kontupohjassakin on riehunut fasistinen "Venäjä venäläisille"-liike paikallisia tsetseenejä vastaan. Venäläiset ovat kuitenkin vain vähän vähemmän ulkomaalaisia Kontupohjassa kuin tsetseenit, jos tälle linjalle lähdetään. Toivon ettei lähdettäisi.

Jos minä kannattaisin Venäjän federaation valtaa EU:ssa, minä kylvisin kaikin tavoin eripuraa lahden molemmin puolin niin että meiltä hämärtyisi se, mikä meitä yhdistää.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy