ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Yhteiskunta ja politiikka > Jerusalemin World Pride 2006

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
vaeltaja2005 Vastaa1 / 12 
06.07.2006, 08:30
Viestiä on muokattu
World pride 2006 Jerusalemissa - "Sikojen" paraati Temppelivuorelle

Jerusalemissa järjestetään 6.-12. elokuuta World Pride 2006. Sinne odotetaan kymmeniä tuhansia osanottajia. Ohjelmaan kuuluu katujuhlia ja mm. filmifestivaali. Uskonnolliset piirit pitävät tapahtumaa provokaationa uskovaisia kohtaan. Paraati vaaditaan kiellettäväksi. Heidän mukaansa kolme neljäsosaa jerusalemilaisista vastustaa paraatia. Islamilaisten mukaan tämä paraati muhametilaisten pyhässä kaupungissa tulee olemaan vielä pahempaa kuin Muahmmed-pilapiirrokset taannoin.

Jerusalemin priden piti olla jo vuosi sitten, mutta se peruutettiin Israelin sisäpoliittisen tilanteen vuoksi. Edellinen world pride oli Roomassa vuonna 2000. Siihen osallistui 500 000 ihmistä. Paavi vastusti kiihkeästi tapahtumaa.
www.idea.de

Israelin ylirabbi Schlomo Amar on pyytänyt tukea paavilta, jotta useampipäiväinen homotapahtuma saataisiin estetyksi Jerusalemissa. Ylirabbi on kirjoittanut paaville ja ilmaissut mielipiteensä tästä kauheasta ilmiöstä. Hän toivoo, että kun erilaiset uskonnolliset johtajat protestoivat, järjestäjät heräävät ja vahinko voidaan ennalta torjua.

Tiistaina tapasivat uskonnolliset knesset-edustajat erityisistunnossa. Siihen osallistuivat myös tärkeimmät edustajat juutalaisista, kristillisistä ja islamilaisista järjestöistä. Ultraortodoksisen järjestön edustaja sanoi, että homoparaati on sikojen paraati temppelivuorelle. Hän kysyi läsnäolevilta paraatin järjestäjiltä: Haluatteko sytyttää Jerusalemin tuleen? Haluatteko pakottaa meidät seksuaaliseen suuntautumiseenne? Pari paraatia tukenutta kansanedustajaa piti näitä puheenvuoroja kiihotuksena.

Muslimien edustajat asettuivat puolustamaan äärijuutalaisia. Yhden kansanedustajan mukaan ei ole vielä yksimielisyyttä siitä, onko homoseksuaalisuus sairaus vai perverssio. Pride (”ylpeys”) ainakin on väärä sana, joka pitäisi karsia pois, hän vaati.

Homojärjestön edustaja protestoi yhden päivälehden mukaan: Ei Jerusalem kuulu vain teille (= marssin vastustajille). Emmekä me tule kaduille harjoittamaan seksiä.

Virallinen nettisisvu
www.worldpride.net
Ylös
vaeltaja2005 Vastaa2 / 12 
06.07.2006, 08:57
Viestiä on muokattu
Vuodesta 1998 lähtien sateenkaariparaati on järjestetty Tel Avivissa. Tänä vuonna Tel Avivin marssi peruutettiin, ja kaikki voimat keskitetään Jerusalemin World Pride –tapahtumaan.
Lähi-Idän konflikti jatkuu, ja Euroopassa ja Amerikassa jää helposti huomaamatta, mitä Israelin sisäpolitiikassa tapahtuu. Siellä käydään keskustelua uskonnon ja maallisen yhteiskunnan suhteista sekä perustuslaista. Kesti kauan ennen kuin huomattiin, että maassa on vilkas homo- ja lesboelämä. Se havaittiin, kun transseksuaali Dana voitti Eurovision laulukilpailun 1998.

Ensimmäiset homojärjestöt perustettiin vuonna 1975. Tunnetuimmat ovat Open House Jerusalemissa ja lesbo-feministinen CLAF Tel Avivissa. 1988 poistettiin homoseksuaalisuuden rangaistavuus. 1993 kiellettiin syrjintä työpaikoilla homouden vuoksi. 1998 valittiin ensimmäinen lesbo Tel Avivin kaupunginvaltuustoon. Israel on Tanskan ja Hollannin jälkeen kolmas maa, jossa adoptio on mahdollista samaa sukupuolta oleville pareille.

Maallistunut Tel Aviv on homojen ja lesbojen keskus. Siellä on vahva vasemmistolainen ilmapiiri. Paraatit eivät ole juuri aiheuttaneet vastustusta paitsi 2002, jolloin paraati oli Jerusalemissa.

Jerusalemin Open House sijaitsee kävelykatualueella. Se perustettiin vuonna 1999. Järjestö ajaa suvaitsevaisuutta ja moninaisuutta.

Jerusalemin kaupunki sallii tämän vuoden priden. Asian on hyväksynyt myös juutalais-ultraortodoksinen pormestari Uri Lupoljanski. Israelilainen oikeusistuin on määrännyt kaupunginhallituksen myöntämään Open Houselle n. 70 000 euron tuen toiminnalleen suvaitsevaisuuden ja demokratian edistämiseksi.

23.6.2006 www.nzz.ch
Ylös
vaeltaja2005 Vastaa3 / 12 
07.07.2006, 21:28 Vatikaanin suurlähettiläs esitti eilen protestin Jerusalemin pormestarille siitä, että pyhässä kaupungissa järjestetään elokuussa Pride-paraati teemanaan "Ahawah lelo Gwuloth – Rakkautta ilma nrajoja". Jerusalemin pormestariin vedottiin, että vähemmistölle ei pitäisi antaa lupaa sellaiseen tapahtumaan, jota väestön enemmistö ei hyväksy.

Pormestari sanoi, että hän on tehnyt kaiken, minkä voi, estääkseen paratin, mutta se ei ole hänen päätettävissään. Jerusalemissa pätevät Israelin lait, ja oikeus on päättänyt, että marssia ei voi kieltää.
www.hagalil.com
Ylös
vaeltaja2005 Vastaa4 / 12 
11.07.2006, 07:38 Jerusalemin pride 6.-12. elokuuta siirretään todennäköisesti Tel Aviviin. Siellä olot ovat rauhallisemmat, eikä edellisten vuosien pride-paraateja ole juuri häiritty. Uutispalvelu Ynet kertoo asiasta sivuillaan. Siirtäminen on tietenkin perääntymistä, mutta tällä hetkellä on taas Gazan alueella niin paljon väkivaltaisuutta, että paraatin järjestäjät joutuvat miettimään omaa ja osallistujien turvallisuutta entistä tarkemmin.
Ylös
vaeltaja2005 Vastaa5 / 12 
12.07.2006, 15:15 Advocate-lehti kertoo, että Jerusalemissa on levitelty priden vastaisia lentolehtisiä. Tapetusta homosta luvataan 4500 dollarin palkkio. Marssia vastaan suositellaan molotovin cocktaileja, ja lehtisessä opastetaan, miten kotitekoinen pommi tehdään.

Rabbit ja ultrakonservatiivit sanovat, etteivät he ole lehtisiä levitelleet. Jotkut epäilevät, että levittäjiä ovat gayt itse. Israelin tv kertoi tiistaina, että ultraortodoksiset rabbit vetosivat poliisiin, että marssi on kiellettävä. Muuten tulee verilöyly.
www.advocate.com
Ylös
vaeltaja2005 Vastaa6 / 12 
21.07.2006, 20:42 Jerusalemin World Priden paraati on peruutettu sotatilanteen vuoksi. Muut tapahtumat järjestetään suunnitelmien mukaan
www.365gay.com
Ylös
leatherjboy Vastaa7 / 12 
26.07.2006, 18:31 Jos itseään oikeutettuna pitävä Israel sotatoimillaan terrorisoivat rauhaaturvaavia suomalaisia, ei voi muuta kun toivoa kaikkea kauheaa heille itselleen, eli vanhan juutalaisen (jiddish) sananlaskun mukaan " olkoon suussasi yksi ainoa hammas ja sekin on kipeä!"

Tuhon ja väkivallan kierre on ikuinen!
Ylös
vaeltaja2005 Vastaa8 / 12 
11.08.2006, 17:21
Viestiä on muokattu
Jerusalemin World Priden paraati on peruutettu, mutta eilen osoitti mieltään muutaman sadan homon ja lesbon joukko. Vaadittiin tasa-arvoa ja homo-liittoja. Julisteissa luki mm. että Jerusalem kuuluu kaikille. Vastamielenosoittajiakin oli jonkin verran liikkeellä, mutta mitään yhteenottoja ei tiettävästi syntynyt.
www.queer.de
Myös Advocatessa on tästä juttua
www.advocate.com
Ylös
vaeltaja2005 Vastaa9 / 12 
30.08.2006, 08:41
Viestiä on muokattu
Jerusalemin pride-marssia ei järjestetty, koska poliittinen tilanne muuttui liian vaaralliseksi. Toissa päivänä päätettiin, että marssi järjestetään jälkikäteen 21. syyskuuta.
Eilen Jerusalemin poliisi ilmoitti, että paraatia ei tulla sallimaan. Ja taas asiaa selvitellään oikeudessa.
Ylös
vaeltaja2005 Vastaa10 / 12 
13.09.2006, 07:51 Israelin ulkoministeriössä kutsutaan Pariisin suurlähetystöä ”vaaleanpunaiseksi lähetystöksi”. koska siellä on kaksi reksiteröityä homoparia. Israelilla on yhteensä 10 homoparia eri puolilla maailmaa. He nauttivat samoja oikeuksia kuin heteroparit, esim. puolisolle diplomaattipassi.
www.queer.de
Ylös
vaeltaja2005 Vastaa11 / 12 
22.09.2006, 21:08 AVIVA, naisille tarkoitettu saksalainen online-lehti kertoo, että Jerusalemiin suunniteltu world pride on jatkuvasti ollut vaikeuksissa. Viime vuonna periviholliset: kristityt, muslimit ja juutalaiset uskonnolliset johtajat pitivät yhteisen lehdistötilaisuudenm, jossa he tuomitsivat Jerusalemin pride-suunnitelmat provokaationa. Terrori-iskujen yhteydessä ei päästä tuollaiseen yhteistyöhön.

Tel Avivissa on paljon gay-elämää ja mm. gay-ranta lähes suoraan ortodoksikirkon edessä. Jerusalemissa kaupunki on velvoitettu oikeudenpäätöksellä tukemaan homojärjestöjä. Mutta julkinen esiintyminen on uhkarohkeaa vihamielisyyksien takia. Kymmenen vuotta sitten perustettiin homoille, lesboille, bi- ja transihmisille Jerusalemin open house, jonka tarkoituksena oli luoda Jerusalemiin suvaitsevaisuutta.

Mutta uskovaiset eivät anna rauhaa. Elokuussa oli pride-viikko. Oli erilaista kulttuuriohjelmaa. Tilaisuuksien ulkopuolella päivysti muutama vastamielenosoittaja. Pride-marssi peruutettiin Libanonin selkkauksen takia. Paraati siirrettiin marraskuun 10. päivään.

Jerusalemin open house on yrittänyt tukea myös arabialueiden palestiinalaisia homoja ja lesboja. Nyt hekin ovat osittain luopuneet yhteistyöstä. Palestiinalainen lesboryhmä Aswat ilmoitti, ettei ole mitään syytä juhlintaan, kun miehitys jatkuu. Homojen ja lesbojen vainoista Palestiinan alueella he eivät puhu mitään.

Jos samalla tehokkuudella pyrittäisiin rauhaan, jolla vastustetaan homoparaatia, rauha olisi palannut alueelle jo vuosia sitten.
www.aviva-berlin.de
Ylös
vaeltaja2005 Vastaa12 / 12 
06.10.2006, 02:56 Israelin armeijan yleisesikuntapäällikkö Dan Halutz sanoi eilen suorin sanoin, että armeija on yhteiskunnassa niin tärkeä, että sinne kelpaavat kaikki miehet ja naiset. Yleisesikuntapäällikkö tapasi homo- ja lesbojärjestöjen edustajat. Hän sanoi myös, ettei ole kuullut, että homoja tai lesboja syrjittäisiin armeijassa.
www.juedische.at
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy