ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Yhteiskunta ja politiikka > Unisex-vessat ja naisille omat vessat omien roskistarpeiden vuoksi?

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
smo Vastaa1 / 5 
11.05.2018, 12:49 Helsingin Sanomat kertoo Helsingin yliopiston uudesta Tiedekulmasta, jossa ei ole erikseen vessoja naisille ja miehille ( www.hs.fi ). Palautteen unisex-järjestelystä on kerrottu olevan pääsääntöisesti myönteistä tai neutraalia.

Yhtenä huomiona mainitaan, että unisex-vessat ovat naisten vessoja sotkuisempia.

Yhdessä kommentissa pohditaan, että jos ratkaisu auttaa ja helpottaa joidenkin elämää, niin hyvä. Toisessa kommentissa taas kritisoidaan vessojen merkintöjä, sillä miehen ja naisen kuvat nojaavat yhä binääriseen sukupuolikäsitykseen, ja transsukupuolisille asia voi olla merkityksellinen.

Tiedekulman markkinointipäällikkö kertoo, että unisex-vessoilla on haluttu myös vähentää ruuhkautumista, sillä naisten vessoihin on ruuhkatilanteissa miesten vessoja pidemmät jonot. Eräs kommentoija pitää unisex-vessoja sinänsä hyvänä juttuna, koska "tasa-arvo ja tälleen". Hän kuitenkin haluaisi "erikseen naisten vessat ja sen lisäksi unisex, koska naisilla on omia tarpeita esimerkiksi roskisten suhteen".

Transsukupuolisten henkilöiden näkökulmasta unisex-mahdollisuus on tärkeä.

Jäin kuitenkin miettimään, että kuinkas tämä nyt sillai sitten lopulta on cissukupuolisten silmälasien läpi tarkasteltuna, siis binääristen sukupuolten näkökulmasta? Tuo "tasa-arvo ja tälleen" vs. "omat tarpeet" vain jotenkin särähtää. Vähän kuin sellaisessaparisuhteessa, jossa on olemassa "minun rahat ja meidän rahat". Tai kakku joka on paitsi täysin yhteinen myös erityisesti vain joidenkin.

Minusta nimittäin cismiehilläkin on omia tarpeita - ja myös venymistä intimiteetin suhteen niillä mahdollisesti käymälätilaoissa olevilla asiointia merkittävästikin nopeuttavilla pisuaareilla.
Ylös
Yesman Vastaa2 / 5 
11.05.2018, 17:10
Viestiä on muokattu
Erityistarpeet on varattu vain naisille, joilla on kuukautiset. Ai niin, ja vammaisille?

(Edit: Hmmm... mutta minkälainen olisi symboli "vammaiset ja menstruoivat" ja minkäläinen "muut"?)
Ylös
Homopallero Vastaa3 / 5 
12.05.2018, 13:04 Olisiko sellainen järjestely mahdollinen, että olisi naisten, miesten ja liikuntarajoitteisten lisäksi myös erilliset unisex-vessat?
Ylös
smo Vastaa4 / 5 
12.05.2018, 18:25 Jos on mahdollista rakentaa neljä erillistä vessa(kokonaisuutt)a, niin varmaan tyytyväisyys asian suhteen lisääntyisi.
Ylös
JuhaniV Vastaa5 / 5 
12.05.2018, 22:03 Kävin kauan sitten kouluttamassa Helsingin sairaanhoito-oppilaitoksessa. Siellä vessat olivat silloin yhteiset ilman sukupuolierottelua. Se ei ollut näköjään heille mikään juttu. Nyt vasta aiheesta nostellaan ihmetystä, mielestäni aivan tarpeettomasti.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy