ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Yhteiskunta ja politiikka > Kuultua: HeSeta:n Together ei huoli mukaan suomalaisia

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
human Vastaa1 / 28 
16.12.2017, 16:36
Viestiä on muokattu
Muutamalta "kanta"suomalaiselta kuultuna että HeSeta:n maahanmuuttajatukiryhmä Together ei päästä miltään osin mukaan lainkaan "kanta"suomalaisia, avittamishaluisiakaan ihmisiä. Perusteluina on kerrottu että "voivat aiheuttaa ongelmiia".

HeSeta:n suljettuun maahanmuuttajatukiryhmään, jota vetää kantasuomalainen, otetaan maahanmuuttajiakin yksilöhaastattelun kautta, jossa varmistetaan että ovat hlbtiq-ihmisiä.

"kanta"suomalaisissa, jotka haluaisivat avittaa maahanmuuttajia, on herättänyt kummastusta heidän täysi torppaamisensa.
Ovat ihmetelleet, miksi heidät jätetään ulkopuolelle, vaikka haluaisivat olla jollain tavoin, edes osittain mukana auttamistyössä, eikä heitä huolita mukaan edes haastattelunkaan kautta.

Itse en ole yrittänyt mukaan ko. ryhmään, mutta tuo vain kuultuna. Myöskin koska tuossa on tietynlaista, ristiriitaistakin etnisen profiloinnin makua sekä varmasti myös avittamisresurssipotentilaalin sivuuttamista.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa2 / 28 
21.12.2017, 12:56 Täs on vähän tätä et ei haluta kotouttaa tai sulautua. kuulostaa oudolta. tällaista ei oo missään muualla kuin hesassa....
Ylös
SaintJudy Vastaa3 / 28 
22.12.2017, 06:57 Togetherin toiminnasta: "HeSetan vuonna 2015 perustama Together-toiminta koostuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten vertaistuellisesta ryhmätoiminnasta sekä asiakastyöstä. Kahdenkeskisissä asiakastapaamisissa on mahdollisuus tukikeskusteluihin ja palveluohjaukseen, seksuaalineuvontaan sekä taideterapiaan."

www.heseta.fi

Suljettu ryhmä, jossa samantaustaiset henkilöt saavat vertaistukea ryhmässä sekä henkilökohtaisissa tapaamisissa. Onko tämän ryhmän luonteen ymmärtämisessä jokin ongelma, miksi sinne ei haluta vapaaehtoisia hyysäämään? "Ristiriitaista etnisen profiloinnin makua" ei liene siinä, Hyvä Human, että olet järjestämässä omia bileitä, jotka ovat suunnattu lähinnä Lähi-idän maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille (baarissa, jonka yksi omistajista on ollut tekemisissä rasismisyytösten kanssa)?
Ylös
iiz Vastaa4 / 28 
22.12.2017, 19:42 Itse en myöskään ymmärrä, miksi kantasuomalaisten tulisi päästä tuohon ryhmään. Kyseessä ei siis edes ole mikään etnisyys/kansallisuus/rotukysymys, vaan kyse on elämäntilanteesta. Ryhmän kuvauksessa ihan selkeästi mainitaan, että se on tarkoitettu turvapaikanhakijoille ja pakolaisille. Kyseessä on siis vertaistutkiryhmä, jossa samassa tilanteessa olevat ihmiset jakavat kokemuksiaan.
Jos on kyseessä olisi nyt vaikka väkivallan uhrien tukiryhmä, tulisiko sinnekin päästää kuka tahansa ei-väkivaltaa kokenut jonnekin nurkkaan istumaan ja kuuntelemaan toisten juttuja? Koko ryhmän ideahan on se, että kaikki osallistujat, ehkä vetäjää lukuunottamatta ovat samassa tilanteessa ja jakavat kokemuksiaan. Ei sinne todellakaan tarvita mitään yleisöä, ja on varsin kohtuutonta valittaa syrjinnästä, jos oma tirkistelypyyntö on evätty.
Ylös
human Vastaa5 / 28 
22.12.2017, 21:49
Viestiä on muokattu
SaintJudy: "Ristiriitaista etnisen profiloinnin makua" ei liene siinä, Hyvä Human, että olet järjestämässä omia bileitä, jotka ovat suunnattu lähinnä Lähi-idän maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille (baarissa, jonka yksi omistajista on ollut tekemisissä rasismisyytösten kanssa)?"

Ymmärryksenestosi ei ainakaan auta ketään, eikä mitään, eikä esittämäsi valehtelu eritotenkaan.

Me olemme tuttavaporukalla järjestäneet tanssimusatapahtuman, jonka musateemana on Lähi-idän musa, eli samoin kuin vaikkapa kasarimusa.
Kyse ei ole mistään "omista bileistä", kuten sinä SaintJudy valehtelet. Nuo tanssimusapartyt ovat avoimia ihan kaikille, kunhan on vähintään HLBTIQ-ystävällinen, ihan samoin kuin vaikkapa kasari-, ysäri- tms musateemapartyt.

Lisäksi noita partyjä järjestäessä huomasimme että nettirasismisyyttelyihin ryntäsivät eritoten tietyt, muka syrjimättömät tahot, vaivautumatta edes keskustelemaan niistä syyttelykohteensa kanssa. Keskustelemalla partyä järjestäessä selvisi muutamia asioita, joista kukaan ei ollut vaivautunut syyttelyn kohteilta edes kysymään. Voisin mainita ainakin sen, että kyseisen yökerhon portsaritoimintaa hoitaa alihankintana erillisen yhtiön vahtimestarit (eli he eivä ole yökerhon palkkalistoilla olevia työntekijöitä, vaan hoitavat turvallisuusfirman ohjeiden ja käytäntöjen mukaan sisäänpääsytoimintaa), jotka päästivät sisään 2016 hyvin avoimesti maahanmuuttajia ... mutta sitten kun sinne alkoikin mennä ei-homoja maahanmuuttajia, suoraapäätä naisten wc-tiloihin, alkoivat kyseisen gay-yökerhon naisasiakkaat valittamaan naisten wc-tiloissa em. ei-homojen aiheuttamasta häirinnästä ... Joten, asiakkaiden vaatimuksesta, poket sitten "tiukensivat" sisäänpääsyä ja vaativat papereita tarkemmin, sekä koettivat epätoivoisesti tunnistaa, että olisi hlbtiq-ihminen. Kyseisessä gay-yökerhossahan käy vakituiseen viikonloppuisin ainakin pari-kolmekymmentä maahanmuuttaja-taustaista hlbtiq-ihmistä, useimmat Lähi-idän pakolaisia tai Afrikasta.

Oman erityisen haaste-päänvaivan muodostaa ravintola-pokeille se, että osa Lähi-idän maahanmuuttaja-hlbtiq-ihmisistä ei toivoisi muita maanmiehiään paikalle ... ja ihmettelivät suorastaan sitä, että miksei muka Lähi-idän heteroita voi torpata gayclubin ovella?

Toisaalta sitten reilu viikko takaperinkin kyseiseen gay-yökerhoon pyrki "kanta"suomalaisten ja maahamuuttajien porukka, joka oli vahvasti humalassa ja kun portsari torppasi porukan vahvan humalan takia sisäänpääsyn, alkoi porukka pitkän aikaa huutaa kadulla rasisti, rasisti, ...

Lisäksi - omana mielipiteenäni - yksityishenkilön taholta, naisia idelogisesti alistavien ja hlbtiq-ihmisiä ideologisesti syrjivien uskontojen arvosteluhan ei ole rasismia, vaan nais&hlbtiq-ihmisoikeuksien puolustamista. Samoin kuin on varmasti ihan syytäkin arvostella (ja luulisi olevan seta"lesbojen"kin agendan mukaista arvostella) esim. kulttuureja, jotka sallivat miehille moniavoisuutta, mutta jotka tuomitsevat jyrkästi naisten moniavioisuuden. Vai oletteko jostain perustellusta syystä muuta mieltä tai uskotteletteko jotain muuta?

Kyseisen gay-yökerhon monivuotinen egyptiläistaustainen maallistunut muslimi dj kummasteli rasismisyytöksiä, etenkin kun kyseisessä gay-yökerhossa on ollut myös turkkilainen muslimimies baarimikkona ja tälläkin hetkellä siellä on sudanilaistaustainen nainen baarimikkona.

Lisäksi tietustelimme jo alkukesästä DTM-demarilta Lähi-idän musateeman partyn järjestämistä, mutta demari ei vaivautunut edes vastaamaan - ja eihän demarissa ole edes maahanmuuttajataustaista henkilökuntaakaan, eikä siellä soiteta euro-usa -musan kuplan ulkopuolelta mitään tanssimusaakaan. Toisin kuin gay-yökerho, jossa Lähi-idän modernin tanssimusan pertyä olemme kahteen kertaan jo järjestäneet, vastasi heti ja oli halukas järjestämään partyä kanssamme ja ekalla partykerralla omistajakin oli itse paialla ja sanoi että tämähän on hyvää musaa ja partymenoa ja voitaisiin alkaa järjestämään jatkossakin.
Partyn tarkoituksena, teemamusan lisäksi, on ollut nimenomaan saattaa "kanta"suomalaisia ja maahanmuuttajia hlbtiq-ihmisiä ja hlbtiq-ystävällisiä ihmisiä yhteen, samaan tilaisuuteen, minkä ei luulisi olevan kenenkään mielestä yhtään pahaksi ... vai oletteko kiihkeästi yhdessäoloa vastaan?

- - -

Mitä sitten nuo ihmiset, jotka ovat kummastelleet Together-toiminnan Yhdessä-haluttomuutta, ovat sanoneet. Together:ssa on tiettävästi useiden identiteettien ihmisiä, HLBTIq-kirjolla, sekä myös lähtömaa-kulttuurisesti ihmisiä eri maista, joten miksi nimenomaan "kanta"suomalaiset olisivat ongelmaksi, osallistumassa ja avittamassa? Ja juuri sellaiset ihmiset, jotka ovat auttamishaluisia, järjestötoiminnan kautta?

Itsekin olen kuullut monen maahanmuuttajan sanomana että maahanmuuttajat kaipaavat suomalaisystäviä, ystäviksi, avittamaan kielen arkikäytössä, kielen oppimisessa ja hlbtiq-ystävinä muutenkin.

Together:hän haastattelee mukaan pyrkivät maahanmuuttajat yksilöhaastattelussa, jotta ovat varmassti hlbtiq-ihmisiä ja ryhmäänn sopivia.
Miksi Together ei siis voisi olla yhdessä-yhteisöllinen myös "kanta"suomalaisten osallisuutenakin, edes osittain?

Mitä pelottavaa, pelättävää "kanta"suomalaisissa, maahanmuuttaja-myöteisissä hlbtiq-ihmisissä muka on?
Etenkin ryhmässä, Together:ssa HeSeta:ssa, joka on syytellyt muita tahoja syrjinnästä, etnisestä rasismista, mutta ... harjoittaa sitä itse.

Itse en siis olet pyrkinyt, enkä pyrkimässä Together-ryhmään, vaan kerroin vain muiden, HeSetan jäsenten kummastelua.

Tuntemani maahanmuuttajat, jotka ovat olleet Togetherissä, ovat sekä välistä valitelleet sen toimintaa (hlbtiq-aktivistiksi kouluttamista tms) että osa myös puhunut siitä perheenään (kun esim. sukunsa lähtömaassana on heidät outannut kokonaan pois suvusta). Together ei tosin viestikään siitä, mitä käytännössä tekevät ja minkä luonteista toimintansa käytännössä on.
Mutta jos siellä on ryhmätapaamisia, eri taustaisten ja eri maahanmuutto-vaiheissa olevien ihmisen kesken, luulisi että muutama mukava ja auttamiseen sitoutuva "kantasuomalais"ihminenkään ei tekisi yhtään pahaa.

Huolena noilla kummastelijoilla on ollut myös segregaatio-vaarat, joita maahanmuuttajille on tullut muissa yhteyksissä, kun tietty, sulkeutunut taho on haalinut heitä "hoiviinsa" tai jopa rajoittuneeseen "ideologiaansa".
Ylös
human Vastaa6 / 28 
22.12.2017, 22:20
Viestiä on muokattu
SaintJudy:n gay-yökerhosyyttelyihin voin kertoa vielä sellaista että syytösten kohteeksi ristiinnaulitun yökerhon omistajat lähettivät tänäkin syksynä Sisäasianministeriölle viestiä ongelmista, joita Suomen käytännöt maahanmuuttajien henkilöllisyyspaperiessa aiheuttavat ja pyysivät apua niihin.
Nänn Sisäasianministeriön vastauksen, joka oli liirumlaarumia, jopa viheellisin tiedoin.

Laitoimme siksikin myös Lähi-idän tanssimusan parytä järjestävän kaveriporukkamme taholta tälläisen viestin viranomaisille ja samalla turvapaikanhakijoiden kothaamista muisakin ongelmista (näistäkään asioista HeSetan Together ei ole hiiskahtanutkaan, kun eivät ole katsoneet jostain syystään juurikaan tarpeelliseksi viestiä hlbtiq-yhteisön kanssa, mistä syystä pakolaisten asioista liikkuu vain huhuja tai rasismijuoruja).

(viestiin liittyi identiteettitiedoiltaan peitetty kuva poliisin antamasta passijäljennöksestä)

"Onko mahdollista petrata passi-jäljennös-paperikopioita turvapaikanhakijoilla? Ja muita ongelmia

Vastaanottaja: timo.saarinen@poliisi.fi; kari.rantala@poliisi.fi
Kopio: paula.risikko@intermin.fi; antti.hakkanen@om.fi; esko.repo@migri.fi; pekka.nuutinen@migri.fi

Hei Länsi- ja Itä-Uudenmaan Poliisi,
(muille tahoille samalla asiaan liittyvää tiedoksi)

Ainakin Länsi-Uudenmaan poliisi on antanut turvapaikanhakijoille, heiltä poliisin haltuun otetuista passeista, oheisen liitekuvan mukaisia oikeaksi todistettuja jäljennöksiä.

Tiedustelen Poliisin käytännöstä noihin kopioihin liittyen, kantasuomalaisten ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakija-tuttavieni osalta kohdatusta ongelmasta.

Kantasuomalaistuttavani ovat yrittäneet avittaa muutamien, seksuaalivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoiden mielenterveyttä, koska he joutuvat elämään muiden turvapaikanhakijoiden kanssa samoissa vastaanottokeskuksissa ja esim. Pääkaupunkiseudullakin Espoon Luonan vok:ssa on muiden turvapaikanhakijoiden heihin kohdistamaa vainoamista ja kiusaamista aiempaakin pahemmin, koska muut turvapaikanhakijat purkavat heihin patoumiaan kielteisistä päätöksistä (tappouhkauksin, solvaamalla, väkivalloinkin, varastamalla tavaroita, kiusaamalla), sekä koska irakilaisten turvapaikanhakijoiden joukossa on Irakin shiia-militioihin yhteyksissä olevia, jotka aktiivisesti pyrkivät paljastamaan seksuaalivähemmistöpakolaisia Irakiin, suvustaan karkoittamisseurauksin. Migrin resurssit ja hallitusen tahtotilat ovat toki rajoitetut, seksuaalivähemmistöihin kuuluvien, erityisen haavoittuvassa asemassa olevien turvapaikanhakijoiden tilanteiden osalta. Mutta taannoinen, tietääkseni Hki/Metsälän transiitti-vok:n 1. kerroksessa ollut erillinen yksikkö seksuaalivähemmistöpakolaisille oli kyllä ilmeisesti inhimillisesti perustellumpi, kuin sittemmin käyttöön otettu hajasijoittaminen muiden pakolaisten joukkoon. Metsälä on kait nykyisin täynnä talteenotettuja paperittomia, mutta onkohan esim. Helsingin Kaarlenkadun transiitti-vok nykyisellään miten kapasiteetiltaan täynnä, vai voisiko sinne kohdentaa erillisen osaston seksuaalivähemmistöpakolaisille? Transiitti-vok:ssahan ei ainakaan ole ongelmana vielä muita, kielteisistä päätöksistä ”katkeruuttaan” seksuaalivähemmistöihin purkavia.
Nykyiselläänhän useilla seksuaalivähemmistöpakolaisilla on vok:ssa piilottelupaineissa mielen- ja fyysinen terveys romahtanut ja heitä on ollut pidempiaikaisessa sairaalahoidossa, mikä sekin tulee kustannuksiltaan kalliiksi.

Siksi kantasuomalaistuttavani ovat kutsuneet heitä mm. kulttuuritapahtumiin ja aikoneet käydä tapahtumien ohessa satunnaisesti tanssiravintolassakin. Seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla turvapaikanhakijoilla on ollut oheisen liitteen mukaisia passikopioita mukanaan ja tuttavani ovat olettaneet että niillä voisi todistaa täysi-ikäisyyden ravintoloiden vahtimestareille. En tiedä onko tuo oletus oikea, mutta ongelmaksi on noussut se, että vahtimestareiden mukaan heidän ohjeissaan oheisen liitteen mukainen kopio on varsin ongelmallinen, koska siinä ei ole laitettu Poliisin leimaa myös passin henkilökasvokuvan kohdalle, vaan ainoastaan paperin alalaitaan – jolloin kyseisenlaisilla oikeaksi todistetuilla jäljennöksillä voisi melko helposti, nykyään, esim. kirjastoissa olevilla värikopiokoneilla ottaa muidenkin passeista väärentäen vastaavia kopioita.

Laitan siksi tämän vietin teille, onko oheisen esimerkin mukainen jäljennös Poliisin ohjeistuksen mukainen, vai voiko sitä em. esille tuotuun ongelmaan liittyen petrata, eli voiko Poliisi laittaa jäljennöskopioon poliisin leiman myös passikuvaan, osittain kasvokuvan päälle? Ja voiko ylipäätään noita Poliisin oikeaksi todistamia passin jäljennöksiä käyttää ravintola-ikärajavalvonnan evidenssinä?

Pahimmassa asemassa, pitkän turvapaikkaprosessikäsittelyn ajan ovat tietenkin passittomat tai passinsa menettäneet seksuaalivähemmistöjen turvapaikanhakijat, joilla ei ilmeisesti ole yhtään mitään mahdollisuuksia liki 30-vuotiainakaan päästä kantasuomalaisystäviensäkään seurassa seksuaalivähemmistöjen illanviettopaikkoihin, henkilöllisyystodistus-ikärajavalvonnan osalta. Lisäksi koska turvapaikan saaneillakin maassaololupakortti on luokiteltu henkilöllisyystodistukseksi kelpaamattomaksi, on heillä ilmeisesti iän osoittaminen hankalaa. Ja koska tanssiravintolatoiminta sekä seksuaalivähemmistöillekin suunnatut illanviettopaikat pyörivät Suomessa liki täysin anniskeluravintoloissa, on heiltä niihin pääsy ulottumattomissa. Rajoitetun tilapäisen ikätodistuksen käyttöön saaminen turvapaikanhakijoille on ilmeisesti juridisesti ja poliittisesti mahdottomuus.

Vok:ssa on ollut ongelmakäytäntöä että turvapaikanhakijoista osalle ei ole ymmärrettävästi saatettu tietoon, että vok-asiakaskortti on vain asiakaskortti, eikä sitä kelpuuteta iän todistamiseen esim. tanssiravintoloissa. Osa esim. juuri seksuaalivähemmistöihin kuuluvista turvapaikanhakijoista on kuitenkin ymmärtämättömyyttään yrittänyt päästä kuvallisella vok-kortilla gaytanssiravintolaan, ensimmäistä kertaa elämässään, mutta joutunut sitten toki ovella sisäänpääsyltä evätyiksi. Mikä on toki traaginen kokemus heille, mutta sille ei valitettavasti voine mitään.

Ongelmanahan turvapaikanhakijoilla on ollut se, että vastaanottokeskuksissa oloajat ovat olleet hyvin pitkät, yli 2 vuottakin ja koska heiltä otetaan turvapaikkakäsittelyprosessin ajaksi passit Poliisin haltuun, eikä heille anneta siksi ajaksi mitään muuta korvaavaa, rajoitettua, iän todistamiseen virallisesti käypää dokumenttia, ovat he ikävässä tilanteessa kantasuomalaistuttaviensakin kanssa, jos yrittävät ikärajavalvottuihin tapahtumiin tai esim. seksuaalivähemmistöjen turvapaikanhakijoiden osalta seksuaalivähemmistöjen tanssiravintoloihin (koska vahtimestareiden on tehtävä anniskeluikärajavalvontaa). Ihmisoikeusaktivistit ovat sitten taas syytelleet ravintoloita syrjinnästä ja rasismistakin (kun passittomia liki 30-vuotiaitakaan ei ole päästetty ravintolaan sisään suomalaisystäviensäkään seurassa esim. oheisen liitteen passijäljennöskopioilla), jotka eivät asiaan voi vaikuttaa, vaan toimivat lakien ja ohjeiden mukaan.

Ystävällisin terveisin

xxx xxx"

Viestiin ei ole toistaiseksi kuulunut vastausta vielä yhdeltäkään taholta.
Ylös
human Vastaa7 / 28 
22.12.2017, 23:49 Noilla Yhdessäkin-Together -osallistumis- ja avittamismahdollisuuksista tiedustelleilla on ollut mielessä aito avittaminen, hlbtiq-pakolaisten ja hlbtiq-maahanmuuttajien elämisessä täällä, sekä avittaa kielen oppimisessa, jotta heidän elämisensä täällä helpottuisi, työnsaantimahdollisuutensa olisivat paremmat täällä.

Kuullun mukaan monet pakolaiset ovat menettäneet perheyhteisönsä, joten uusien läheisten ystävien saaminen täkäläisistäkin varmasti avittaisi heitä.

Ja molemminpuolinhan on annettavaa, eli mikään persumainen iskostamis-kotouttaminen ei noilla asiaa kyselleillä ole tietenkään mielessä.

Yhdessä-annettavaa olemme harrastaneet ainakin gay-yökerhon Lähi-idämusan partyssäkin, sillä mikäs sen mukavampaa Yhdessä, kuin tanssia käsi kädessä gay-iloisia piiritansseja, sekä Lähi-idästä - etenkin kun on näin mainioita tanseja, joita voi suuntautua tanssimaan kukin ihan omin askelinkin, mutta silti yhdessä, kuten tästäkin videosta hyvin näkee

www.youtube.com
välistä kurdimusallakin, koska meillähän on täällä moniakin kurdi-homo-maahanmuuttajiakin
www.youtube.com
tai assyrialais-arabialais-kurdi-monikulttuurisesti
www.youtube.com

että Suomestakin, koska letkajenkkamma on vallannut Lähi-idänkin, mistä kiitos albanialaiselle muslimimiehelle joka teki tämän siskonsa häihin
www.youtube.com

Jos ei paneuduta yhteen, juhlimaankin, niin jää tiedostamatta ja kokematta, miten hyvää tanssimusaa darin/farsin kielelläkin, persialaisittain tehdään
www.youtube.com

ja kun päästää ääneen homoystävällisen israelilais-heteronkin
www.youtube.com

Tekee hyvää soittaaa wahhabistien dissaamaan saudi-taustaisen staramiehen duetto toisen miehen kanssa - ja irakilais-homoille ihan woow-kappale (kun tuo arabian habibi-rakas on niin sp-neutraali sana)
www.youtube.com
ja irakilais-nykymusahan on aivan loistavan hyvää
www.youtube.com
(rytmillisestihän noista osa on yksirytmisempää ja spontaania tanssia, kuin afrikalais-lähtöinen basso/diskantti-musa)

Rekka-lesbotkin saa(nee) ihan euforiaan tukkilaisbiisin torventöräyksin
www.youtube.com

Irakilaisten hlbltiq-pakolaisten kanssa on aina mukavaa tanssia Yhdessä Irakista postikorttimaisesti kertovan kappaleen tahdeissa
www.youtube.com
vaikka ikävä puoli tuolla onkin sekä kristittyjen että muslimien harrastama suku"kunnia"-homovaino.
Ainakin Bagdadissahan katuelämä ja clubielämä on käynnistynyt jälleen ja siellä on tosi isoja yöclubeja ja hyvää musaa, mitä on tullut nähtyä pakolaisten some-videoista.

Tanssiminenhan on yksi mukavimmista ja helpoimmista Yhdessäolon muodoista.

Lisäksi varmasti Together-Yhdessä -nyyttikestitoimintakin olisi paikallaan ...
Ylös
smo Vastaa8 / 28 
23.12.2017, 07:34
Viestiä on muokattu
Varmasti tällaiselle kontakteja luovalle ja siten kotoutumista edistävälle toiminnalle olisi tarvetta. Toinen asia on, että kuuluuko sellainen Together-toiminnan yhteyteen.

Ehkä tällaiselle toiminnalle olisi luontevampi yhteys jokin muu.

Monilla hlbti-vähemmistöön kuuluvilla turvapaikanhakijoilla on rankka historia, eikä ole ollut elämässään mahdollisuutta elää elämäänsä avoimesti omana itsenään. Näitä solmuja on avattava esimerkiksi vertaiskokemuksia jakamalla, jotta voisi ylipäänsä löytää itsensä.

Sitten on tätä meikäläistä kantaväestöä, hlbti-vähemmistöihin kuuluvaa. Avittamishaluistakin. Monille avoimesti itsenä eläminen on itsestäänselvyys. Ja paljon muutakin sellaista on itsestään selvää, jota toisenlaisesta maailmasta tuleva ei ehkä ole vielä valmis käsittelemään.

Hyvää tarkoittava auttamishaluinen saattaakin yllättäen aiheuttaa ongelmia - ihan vain sillä, ettei esimerkiksi ymmärrä omien itsestäänselvyyksien saattavan näyttäytyä eri maailmasta tulevalle absurdina, pelottavana ja vaikkapa hävettävänä.

Suomalaiseen yhteiskuntaan kasvaneen auttamishaluista ja hääräämisestä tuollaisessa Together-toiminnassa tuskin on ainakaan hyötyä. Kotoutumis-verkostoitumisen aika bileineen kyllä varmasti sitten myöhemmin tulee.
Ylös
SaintJudy Vastaa9 / 28 
23.12.2017, 09:06 "Ymmärryksenestosi ei ainakaan auta ketään, eikä mitään, eikä esittämäsi valehtelu eritotenkaan."

Minä olen sitä mieltä, että asia on jälleen kerran täysin päinvastoin - kuten tapanasi on aina puolustautua. Oma ymmärryksesi lienee tässäkin asiassa ongelma. Ei ole mitään väärää siinä, että järjestää bileitä maahanmuuttajille kohdistaen nämä tietylle ryhmälle. Mutta kuten olet toisaalla todennut, samankaltaisia iltoja on toivottu myös muille maahanmuuttajataustaisille vähemmistöille. Kun tämä tapahtuu, jos tapahtuu, voidaan puhua maahanmuuttajille tarkoitetusta tapahtumasta. Edelleen, mksi erotella maahanmuuttajia etnisten tai kulttuurientaustojen takia? Tietenkin tietyt kulkttuurilliset tai uskonnolliset erityispiirteet tulee ottaa huomioon.
Musiikki lienee suurin ihmisiä yhdistävä tekijä, tosin alakulttuureissakin on eroja. House/teknokulttuuriin on aina kuulunut eri taustaisten ihmisten yhteensulautuminen, oli kyseessä sitten seksuaalinen suuntautuminen tai etninen alkuperä. Valitettavasti tämä usein unohtuu siinä erottelulla, joka määrittelee tänä päivänä homobaarin. Tulkaapa sieltä hlbtiq-lokeroistanne ulos niin huomaatte kuinka ahdasta siellä on!
Ylös
JuhaniV Vastaa10 / 28 
23.12.2017, 09:09 En jaksa syventyä nimimerkin human kirjallisiin oksennuksiin.

Otsikon aiheeseen totean, että HeSetasta varmasti ilmoitetaan silloin kuin Together-toimintaan tarvitaan tukea ja apua. Liikutaan niin aralla alueella, että herkkyyttä tarvitaan siihen millä tavoin hlbtq-pakolaisten kanssa toimitaan. Innokas auttaja voi ymmärtämättömyydessään aiheuttaa todella vakavan vahingon, vaikka luuleekin vain auttavansa.
Humanin puuhastelu tällä alueella kuulostaa minusta lähinnä vaaralliselta.

Jos auttamishalua on, sen yksi kanavointitapa on mennä mukaan vaikkapa SPR:n tukiryhmiin, joissa toimiakseen saa ensin asiallisen koulutuksen ja ohjeet millä tavalla parhaiten voi toimia maahan tulleiden pakolaisten kanssa.
Ylös
Zephyr Vastaa11 / 28 
23.12.2017, 19:53 Juhani V: ”En jaksa syventyä nimimerkin human kirjallisiin oksennuksiin.”

Ei varmasti jaksa kukaan muukaan, kunnon manialla niitä selvästi kirjoitellaan ja järkevää sisältöä niissä ei ole, mitä viimeksi vilkaisin vuosi sitten, nykyään skippaan ne automaattisesti.
Ylös
human Vastaa12 / 28 
24.12.2017, 11:52
Viestiä on muokattu
Noita kummasteluita ovat siis esittäneet muutamat hesetan "kanta"suomalaisjäsenet.

Edellä kommenteissa uskoteltiin että "kanta"suomalaisten mukanaolo maahanmuuttajien tukiryhmätoiminnassa olisi jopa vaarallista ... siihen nähden on sitten lähinnä ristiriitaista se, että tuon tukiryhmätoiminnan vetäjät ovat kuullun mukaan juurikin "kanta"suomalaisia, eli Aaro Horsma ja muutama muu HeSetan aktiivi ... joten miten muut "kanta"suomalaiset sitten olisivat jollain eri tavalla tai jopa erityissen vaarallisia?

Pakoaissaan uskotojen vainoamat seksuaalivähemmistöihmisethän ovat nimenomaan joutuneet elämään salaisesti, erillään, joten eiköhän erilläänpidon, eristämisen jatkaminen sitten täälläkin ole enempi haitallista, kuin vain hyödyllistä. Järkevien "kanta"suomalaisten auttamishaluisten ihmisten mukanaolo voi hyvinkin antaa positiivista yhteyttä ja luottamusta siihen että seksuaaivähemmistö-pakolaisten ei tarvitse piilotella, ei tarvitse eristäytyä ... täälläkin.

Lisäksi seksuaalivähemmistöpakolaisista kaikki eivät suinkaan ole joutuneet kokemaan täysin traumaattisia asioita, vaan ovat paenneet jo tiedostettuaan potentiaaliset äärivarat ja elämisen mahdottomuuden.
Itse tuntemani, Together-ryhmän toiminnassa mukan olevat/olleet ovat luonnehtineet sitä lähinnä "perheyhteisöksi" tms., joten eristettyä perhettä ei varmasti haittaisi laajemmankin "suvun" tuki. Toisaalta moni heisstä on myös valitellut tuen puutetta, tuolta ryhmästäkin, ihan konkreettisiin täällä elämisen asiohin liittyen.

Yksi keskeinen ongelma, liki tyhjän päälle jäämisen vaihe seksuaaivähemmistöpakolaisille on se vaihe, kun he saavat (määräaikaisen) turvapaikan ja maassaololuvan. Silloin heidän on määräajan jälkeen poistuttava vastaanottokeskuksesta ja onnistuttava, paljoltikin omatoimisestikin, löytämään asunto, sekä kalustamaan se yms. Olen itsekin huomannut etteivät he saa nauvoja ja apua noissa asioissa - ja tuossakin "kanta"suomalaiset voisivat mainiosti avittaa, sillä toki tiedämme, mistä ja esim. edullisesti hyvät kodin perustarpeet.
Samoin vaikuttaa siltä että vok:n perusterveydenhuolto- ja sosiaaliohjauksen jälkeen, turvapaikan saaneet jäävät tietämättömiin palveluista. Itseltänikin on muutama turvapaikan saanut seksuaalivähemmistöihminen tiedustellut, minne he menevät sairaalaan jos tulevat sairaiksi? Vaikuttaa siltä että heitä ei joko infota noista asioista tai sitten inforaminen on epäymmärrettävää. Tuon kaltaisissakin asioissa "kanta"suomalaisten tuttavaverkosto on mainio apu. Elämähän ei vain seksuaali-identiteettinsä vahvuutta, vaan myös paljon muutakin.

Minimaalinen kielen opetustarjonta vastaanottokeskus-vaiheessa aiheuttaa järjestään sen, seksuaalivähemmistö-turvapaikanhakijoillakin, että he ovat yli 2 vuottakin täällä, oppimatta kieltä juuri lainkaan. Intensiivisempi opiskelu pääseen yleensä käyntiin vasta turvapaikan saatua ja kielen oppiminen vie aikaa ja se on vaikuttanut olevan hankala este hyvin koulutettujenkin seksusaalivähemmistö-pakolaisten työllistymismahdollisuuksissa ja elämän arjessa täällä. Siihenkin tukitoiminta, jossa "kanta"suomalaisia voisi olla mulana, olisi erityisen arvokasta ja hyödyllistä. Sillä, hallitsematta kieltä, saattavat pakolaiset ajautua esim. prostituutioon tms.

Pääkaupunkiseudulla on myös erikseen kidutuksen uhreiksi joutuneiden ammattilais-tukiorganisaatio, jossa on järjestöaktivisteja ammattitaitoisempaakin osaamista tuolta alueelta.

Joidenkin "kanta"suomaaisten hesetalaisten mielenkiinto kohdistuu nimenomaan seksuaalivähemmistö-maahanmuuttajien / pakolaisten avittamiseen myös siksi että nuo seksuaalivähemmistö-maahanmuuttajat itse pelkäävät ja karsastavat tiettyjä muita maahanmuuttajia, koska nuo muut kuuluvat asenteiltaan niihin, jotka heitä pakomaissaan vainoavat. Eli kyse tuossa asiassa ei ole kaikkien maahanmuuttajien avittamisessa mukanaolosta, vaan nimenomaan seksuaalivähemmistö-maahanmuuttajien avittamisesta - siten esim spr:n toimintajutut eivät ole relevantteja. Tuokin asia muutamissa kommenteissa edelläkin sekoitetaan, mikä kertoo jo sinällään asenneongelimsta ja ymmärryksen vajavaisuudesta.

Toki olisi hyväksi jos esim. Ranneliikkeen toimitus jaksaisi tehdä jutun siitä, mitä Together-ryhmätoiminta konkreettisesti on, niin nuo sen eristäytyneisyyttä kummastelevat hesetalaiset eivät olisi ehkä niin ihmeissään.
Ylös
human Vastaa13 / 28 
24.12.2017, 12:15
Viestiä on muokattu
@SaintJudy: "Ei ole mitään väärää siinä, että järjestää bileitä maahanmuuttajille kohdistaen nämä tietylle ryhmälle. Mutta kuten olet toisaalla todennut, samankaltaisia iltoja on toivottu myös muille maahanmuuttajataustaisille vähemmistöille. Kun tämä tapahtuu, jos tapahtuu, voidaan puhua maahanmuuttajille tarkoitetusta tapahtumasta. Edelleen, mksi erotella maahanmuuttajia etnisten tai kulttuurientaustojen takia? Tietenkin tietyt kulkttuurilliset tai uskonnolliset erityispiirteet tulee ottaa huomioon.!

Jankutat yhä tanssimusapartyn kohdistamisesta tietylle ryhmälle, ihmisten etnisyydestä, vaikka tuo tuttavaporukkamme järjestämä musaparty on ollut musagenreihin, eikä mihinkään osallistuja-ihmisryhmääntai etnisyyteen liittyvä. Ei sitä ole järjstetty vain palestiinalaisille, kurdeille, turkkilaisille, israelilaisille, irakilaisille, marokkolaisille, iranilaisille ... Vaan kyse on ihan laajasta musagenre-alueesta ja tanssimusapartytä ihan avoimesti kaikille. Mutta jankutat SaintJudy ihmisten etrnisyydestä.

Samoin potentiaali afromusan, aasiamusan, slaavimusan, suomimusan, lattarimusan oslta, musagenreistä, eikä osallistujakohderyhmästä/istä.

Et vastaavasti kirjoita että Chigagon afro-house olisi vain tarkoitettu afroamerikkalaisille, tai sen alagenret vain alagenrejen harrastualueen ihmisille vain.

Tai että euroviisumusa olisi muslimimusaa, kun siihen ovat osallistuneet Albania, Turkki, Marokko, Azerbaizankin.

Pelkkään länsimaiseen edm / house -musaan, variantteineen rajoittuminenhan ei anna yhtään mitenkään auvoista kuvaa

Ystäväporukkamme järjestämä, tietyn genrealueen tanssimusaparty on lokeroitu joittenkin tahoilta "muslimimusaksi", vaikka sen musa on laajasta musagenrealueesta ja musa-artisteissa on ateisteja, maallistuneita, israelilaisjuutalaisia, libanonilaiskiristittyjä yms.
Eli otimme noissa partyissä uskonnot huomioon tasan tarkkaan niin, että musa ei ole uskonnollista, ei mihinkään uskontoon sitoutunutta, joten sinne ei joudu tulemaan minkään uskonnon mukaan, vaan tanssimusiikkimielellä.
Vai onko nykyään esim. kristittyjen (maallilstuneiden) artistien soittama/laulama musa muslimimusaa?
Lisäksin partyn musa ei keiltään noilta ole uskonnollista, ei ainakaaan enempää kuin Jenni Vartiaisen, Jari Sillanpään tai Antti Tuiskun kappaleetkaan.
virrethän ja synagoga/moskeijamusathan eivät tunnetusti edes olekaan tanssimusiikkia.

"Musiikki lienee suurin ihmisiä yhdistävä tekijä, tosin alakulttuureissakin on eroja. House/teknokulttuuriin on aina kuulunut eri taustaisten ihmisten yhteensulautuminen, oli kyseessä sitten seksuaalinen suuntautuminen tai etninen alkuperä."

Kuitenkaan täällä hause-rebellionista tms julistavat ja rasismi-syytöksiä esittävät housemusa-suomalais-dj:t eivät soita (juuri) lainkaan housen afro/aasia/lähi-itä-suuntauksia, vaan vain ainoastaan länsimais/jenkki-lokeroitunutta housea.

Kuten eräistä keskustelukommenteistakin näkee, on etninen lokerointivimma musiikki-genreillä jämähtänyt eräillä tosi nalkkiin.
Ja siksikin, ihmisten yhteensaattamisen lisäksi, ystäväporukkamme järjesti noiita tanssimusapartyjä.
Ylös
human Vastaa14 / 28 
24.12.2017, 12:48 Tuollatäällähän on paljon asioita, joista sekä maahanmuuttajien että "kanta"suomalaisten on hyvä ja syytä tietääkin - ja ymmärrys hoituu parhaiten yhteistoiminnalla.

Esim. Irakin laissa on vakava maanpetos kannattaa separatismia, eli irakilaisia turvapaikanhakijoita (jotka siis ovat Irakin kansalaisia, turvapaikkalaisina täällä ollessaan, kunnes 5 v päästä voivat saada Suomen kansalaisuuden) ei kannata edellyttää tukemaan Kurdistaniin itsenäistymistä tms. Sillä jos moinen kannatus menee jotain kauttaa Irakin hallinnolle tietoon, voi heitä kohdata ikävät seuraukset.

Toisena esimerkkinä eräs homopakolainen meinasi repiä pakomaansa passin, mutta saatiin onneksi estettyä se. Sillä turvapaikan saatuaan he voivat saada täältä vain rajoitetut henkilöllisyysasiakirjat, joilla voi matkustaa vain EU/Schengen alueen sisällä, mutta ei muualle. Suomen passiahan he eivät voi saada ainkaan 5 vuoteen. Siten, jos kimmastuksissaan repivät lähtömaansa passin ja jos ovat asemassa, ettei maansa myönnä helposti uutta, saattavat joutua moneksi vuodeksi rajoittumaan matkustamisessa vain Schengen alueen sisälle.

Noista ja monista muista käytännön asioista, yhteistoiminnalla, on hyvä koota ja jakaa infoa, eikä eristäytyä tai jäädä tietämättömyyteen.
Ylös
smo Vastaa15 / 28 
24.12.2017, 12:54 Vetäjät ovat kouluttuneet käsittelemään tämänkaltaisia asioita. Eivät ole aivan pystymetsästä tulleet organisoimaan ja tukemaan.

Jossain vaiheessa kuulin sellaistakin kiinnostuksen osoitusta tuota toimintaa kohtaan, jossa viitattiin "apajaan". En väitä, että tällainen olisi yleistä, mutta sellainenkin on tiedostettava riskiksi.
Ylös
human Vastaa16 / 28 
24.12.2017, 13:06
Viestiä on muokattu
Kannattaisi varmaan toimittajien kömpiä kaapeistaan ja haastatella, millaista toimintaa konkreettisesti, eikä vain periaatteiden tasolla tuo ryhmätoiminta kattaa.

Kun tuntuu niin kaukaa haetulta em. toimittajakommentitkin leimata nuo avittamishaluiset "kanta"suomalasiet hesetajäsenet "apaja"mielisiksi (vai vihjaako toimittaja kuulleensa että Togetheriä vetävät pari "kanta"suomalaista olisivat noin suuntautuneet, sulkeutuneella reviirillä?) vs. some-kulttuurikin tai pornoluola-puuhastelu-pahaksikäyttöpaikat, joita varmasti turvallisempi kohtaamispaikka "kanta"suomalaisillekin osallistumismahdollinen tukijärjestökohtaamistoiminta olisi.

Sekä verrattuna etenkin muuhun toimintaan, jotka ovat avoimempia, eivätkä eristäytyviä.
Avittamishaluiset "kanta"suomalaisethan voisi varmasti myös yksilöhaastatella, ihan samoin kuin mukaan pyrkivät maahanmuuttajatkin tehdään - leimaamatta etnisesti ketään tahoja. Tuokin kommentti ja kummastelu noilta asiaa ihmetelleiltä hesetalaisjäseniltä.
Ylös
human Vastaa17 / 28 
25.12.2017, 10:50 Jos seksuaalivähemmistö-turvapaikanhakijoita ja -maahanmuuttajia pidetään erillään muista ihmisistä, saattaa tietämys täkäläisistä asioista ja käytännöistä elämässä jäädä vieraaksi ja jopa syntyy herkästi täysin virheellisiä mielikuvia.

Esimerkkinä tuosta oioin virheellisiä mielikuvia, joita jo vuoden verran turvapaikan omanneilla irakilaisilla oli. Heille oli syntynyt kuva että Suomessa kaikki asuvat vuokra-asunnoissa (kun asuvat itse vuokra-asuntojen kerrostalossa ja tietenkin kaikki muutkin talossa asuvat vuokralla). Lisäksi he vertasivat asiaa Bagdadiin, jossa kuulemma kaikki omistavat asunnon itse ja jopa kaksikin asuntoa.

Valaisin heille asiaa Suomessa, eli että täällä pääosa asuu omistusasunnoissa, sekä lisäksi monet omistavat kesämökin Suomen 60 000 järven rannalla, sekä myös asuntoja tai lomaosakkeita muissa maissa, kuten Espanjassa, Turkissa, Thaimaassa jne.

Siispä, jos maahanmuuttajia haalitaan olemaan ja pidetään vain keskenään, saattaa herkästi syntyä virheellisiä uskomuksia asioista.
Jos mukana voisi olla "kanta"suomalaisiakin, avittamassa elämistä täällä ja ystävystymässä, tulemaan harrastustuttaviksi jne., kyllä se varmasti avittaisi maahanmuuttajien elämää. Niin ainakin ajattelevat nuo auttamishaluiset "kanta"suomalaiset, jotka ovat halunneet avittaa ihan konkreettisestikiin, eikä vain anonyymisti laittamalla rahaa Together-ryhmän tukitilille, pelkkinä maksajina toiminnalle, jonka konreettisesta sisällöstä ei juuri ole hiiskuttu.
Ylös
SaintJudy Vastaa18 / 28 
25.12.2017, 13:35
Viestiä on muokattu
"Jankutat yhä tanssimusapartyn kohdistamisesta tietylle ryhmälle, ihmisten etnisyydestä, vaikka tuo tuttavaporukkamme järjestämä musaparty on ollut musagenreihin, eikä mihinkään osallistuja-ihmisryhmääntai etnisyyteen liittyvä. Ei sitä ole järjstetty vain palestiinalaisille, kurdeille, turkkilaisille, israelilaisille, irakilaisille, marokkolaisille, iranilaisille ... Vaan kyse on ihan laajasta musagenre-alueesta ja tanssimusapartytä ihan avoimesti kaikille. Mutta jankutat SaintJudy ihmisten etrnisyydestä."

"Jakutukseni" ei siis mennyt lainkaan perille...

"Siispä, jos maahanmuuttajia haalitaan olemaan ja pidetään vain keskenään, saattaa herkästi syntyä virheellisiä uskomuksia asioista."

Toivon sydämestäni, että Herculeksen "musapartyssa" taustalla ei ole kysymyksessä tälläisesta toiminnasta, jossa viimekevään somesekoilun jälkeen maineeltaa tahriintuneen baarin imagoa muutetaan maahanmuuttajataustaisten kustannuksella.
Ylös
smo Vastaa19 / 28 
26.12.2017, 13:32 Viittasin ns. ulkoa esitetyn mielenkiinnon laatuun.

Suljettu vertaistukiryhmä ei tarkoita "keskenään pitämistä". Erilaista kaikille avointa toimintaa voi sitten järjestää ihan erikseen.
Ylös
human Vastaa20 / 28 
27.12.2017, 21:34
Viestiä on muokattu
@SaintJudy: "Toivon sydämestäni, että Herculeksen "musapartyssa" taustalla ei ole kysymyksessä tälläisesta toiminnasta, jossa viimekevään somesekoilun jälkeen maineeltaa tahriintuneen baarin imagoa muutetaan maahanmuuttajataustaisten kustannuksella."

Ei todellakaan, eli olemme täysin sydämellisiä. Party on järjestetty ystäväporukan toimesta, sekä maahanmuuttaja- että kantasuomais-ystävysten toimesta. Tarve ja idea partylle oli sekä maahanmuuttajien tarpeista (heille tutumman musan party oikeassa ravintolassa ja suomalaisten kanssa yhdessäolo, kielen oppimiseen suomalaiskavereiden saaminen jne) että suomalasiten kiinnostuksesta ja tarpeista (etenkin ns. hlbtiq-yökerhojen kapea-alaiseen musavalikoimaan ovat asiakkaat toivoneet vaihtelua ja monipuolistumista, sekä lisäksi muunkin kuin kapean britti-jenkki-musalokeron ystävät halusivat nauttia muustakin, etenkin kun hlbtiq-ravintoloita on ainakin näennäisesti pidetty edistyksellisempinä).

Partyjä järjestäneestä ystäväporukasta kukaan ei ole Herculeksen kanssa mitenkään sidoksissa. Kuten myöskin on jo useampaan kertaab kerrottu (mikä "jankuttajille" ei tunnu menevän tajuntaan) aloite partyihin ei tullut Herculekselta, mutta he suostuivat heti kun sen järjestämistä heiltä kysyttiin.
Aiemmin oli kysytty myös DTM:ltä, mutta se ei halunnut/viitsinyt edes vastata (ehkä partyn musagenre oli demarille mahdoton ajatus - rypihän demari viime keväänä maahamuuttajien sisäänpääsy-syrjintä-uutisissakin).

NearEast-nykymusagenrejen partyn musa on isolti Herculeksen toisen omistajan lempparimusaa ja paikalla ollut toinenkin omistaja tykkäsi, joten mikähän demaria ja dj Mr A:ta pännii, josseivät tykkää yhtään ;)

Toisaalta sitten, Herculeksessa käy isohko joukko maahanmuuttajia Lähi-idästä, somaleita, muita afrikkalaisia, aasialaisia... ja on käynyt jo pitkään.
Kaveriporukkamme on saanut partyä järkätessä kuvaa että Herculeksessa (kuten muissakin ravintoloissa) "ongelman" muodostaa lähinnä vain Suomen turvapaikkaprosessikäytäntö/Migri/Sisäministeriö/hallitus, missä hlbtiq-turvapaikanhakijatkin joutuvat olemaan hyvin pitkiä aikoja ilman kelvollista henkilöllisyystodistusta ja koska Herculeksenkin (kuten tietääkseni myös demarin) vahtimestaritoimintaa hoitaa erillinen alihankintayritys, jossa ollaan tarkkoja portsari-passin ohjeiden noudattamisesta, missä turvapaikanhakijoille muodostuu ongelma henkilöllisyystodistuksen puuttuessa (myös kun heidän passinsa on Poliisilla turvapaikkaprosessin pitkänkin ajan). Myös anniskeluoikeuksia valvovassa Valvirassa on syynsä, koska se on ollut kyvytön/haluton ilmoittamaan että biotunnisteillakin varustettu kuvallinen maassaololupa ei muka kelpaisi anniskeluiän todistamiseen.
Somekohuaja-aktivistit eivät ole tuntuneet suuntaavan energiaansa juuri lainkaan noihin pääongelmiin, eli Migriin/hallitukseen/Valviraan.

Herculeksen poket kertoivat etteivät seuraa somea yhtään ja että tomivat vartiointifirman ohjeistuksin ja että ovat olleet yökerhon omistajille tiukkoina, koska sopimustensa mukaan vastaavat turvallisuudesta viime kädessä. Partyn järjestäjäporukkana olemme saaneet sen kuvan että esim. Herculeksen ovipolitiikka on kokolailla pokejen edustaman vartiointifirman politiikkaa. Isommilla yökerhoillahan nuo ovat alihankintafirmasta, eivätkä talon palkkalistoilla.

Maahanmuuttajathan ovat selvästi joutuneet pelinappuloiksi somekohuajille, "kaikille maahanmuuttajille avoimet ovet" -ideologiapiireissä, jotka ovat yrittäneet omia maahanmuuttajia hoteisiinsa, melko salassa pitämiinsä pienimuotoisiin kahvilajuttuihin, joita ei mainosteta "kanta"suomalaisille, eikä järjestetä mitään erityistä toimintaa ja joissa ei siten edistetä lainkaan maahanuuttajien ja kantasuomalaisten kanssakäymistä. Sitä ovat maahanmuuttajat valitelleet itse.

"kaikki ovet auki" maahanmuuttajille -aktivismi ei ole ongelmatonta hlbtiq-turvapaikanhakijoidenkaan kannalta - mistä he ovat itse puhuneetkin. Sillä ongelmahan heillä on täällä Suomessakin äärimielisemmät maanmiehensä, sekä vastaanottokeskus-elämisessä että turvapaikan saaneinakin. Asia on tietenkin kimurantti, käytännössä myös somekohuaja-aktivisteille. Mutta tuonkaan kannalta "kanta"suomalaisetkin ystävät eivät ole haitaksi hlbtiq-pakolaisille. Itse olen kuluvan vuoden aikana tukenut muutamaa hlbtiq-pakolaista piristymään kiinni elämään jälleen, kun olivat koettelemuksistaan masentuneet. Siinä auttaa ystävänä oleminen, sekä neuvot syödä, liikkua ja tehdä muuta, vaikkapa opiskella suomea, jotta pää ei täyty vain murehtimisista. Lääkkeet ja etenkään rukoilut eivät noissa auta. Ei etenkään jos perhesuvulta on saanut perhesuvusta karkoituskirjeen, on joutunut yksin ja kun turvapaikkapäätöksen odottelu stressaa. Yksikin noista ystävä-avittamistani on vielä turvapakanhakijana, mutta ollut nyt hyvän aikaa jo Postilla töissä. Ja hän oli Yalla Habibi -partyssäkin. Ysävätukitoiminta on vaan varmempaa, kun siinä on useita, eikä ole vain yksilötuttavuuksien varassa. Siksi Togetherkin olisi varmasti hyödyllistä olla enemmän Yhdessä-Together.

Kuten olen itsekin aiemmein tuonut esiin, useampikin HeSeta.n tukiryhmään osallistunut on valitellut sitä ettei saa sieltä kaipaamaansa tukea elämisessä täällä, vaan mm. hlbtiq-ihmisoikeusaktivisti-orientoitumista on tuputettu liiankin kanssa, kuuelmma. Nuo ovat olleet heiltä huhupuheita, joten olisi ehkä hlbtiq-mediajournalismin paikka uutisoida, mitä esim. HeSeta.n Together ryhnä käytännössä toiminnassaan tekee.

Maahanmuuttajat ovat nyt sitten kummastelleet sitä että miksi nuo somekohuaja-aktivistit valittavat siitäkin että he, maahanmuuttajat ovat voineet käydä oikeassa yökerhossa, jossa vieläpä soitetaan monta tuntia heille tuttua musaa (tai no, osittain tuttua, eli koska esim. ihan kaikki irakilaiset eivät pidä turkkilaisesta nykymusasta tms ;) ja jossa on myös kantasuomalaisia homomiehiäkin (kun somekohuaja-aktivistiporukat ovat koostuneet enempi naisista tai esim. katasuomalais-"rebellion"-dj:stä, joka ei itse tikullakaan koske muuhun kuin britti-jenkki-elektromusaan).

Toisaalta sitten juuri kantasuomalaiset sekä maahanmuuttajatkin kummastelevat sitä, miksi somekohuajien taholta "ovipolitiikka" maahanmuuttajien tukiryhmätoimintaan on täysin ovet kiinni -periaatteella, suomalaisten ulos jättävää. Etenkin nyt kun turvapaikan saaneita on maahanmuuttajista jo isompi osa ja heillä on suurena haasteena kielen oppiminen ja käytännön elämisen alkutaival täällä, jossa paikallisista ihmimistä ei olisi ainakaan haittaa haasteitaan avittamassa.
Ylös
human Vastaa21 / 28 
27.12.2017, 21:36 Mitäs te SainJudy, smo ja Juhani V. yms olette tehneet hlbtiq-maahanmuuttaja/turvapaikka-ihmisten Suomessa elämisen edistämiseksi?
Ylös
JuhaniV Vastaa22 / 28 
27.12.2017, 23:23 Paljonkin. En vain tunne tarvetta lähteä erittelemään/selvittelemään tekemisiäni julkisella foorumilla.
Ylös
Zephyr Vastaa23 / 28 
28.12.2017, 17:46 Esittääkö human bileissä afganistanilaisia huntutansseja? :D Ei kyllä kiinnosta nuo bileet, esim Mr A parempi dj kuin tuolla.
Ylös
smo Vastaa24 / 28 
28.12.2017, 18:12 Minusta, human, omien tekemisten tai tekemättömyyksien määrä ei liity tähän asiaan oikeastaan mitenkään. Omasta puolestani voin todeta, että esimerkiksi JuhaniV on tehnyt varmasti enemmän konkreettisesti asian hyväksi kuin minä.

Kaikenlainen toiminta on varmasti hyvästä, mutta Together-projektissa on kyse omasta asiastaan. Mikä hinku niihin ympyröhin on kellään säätämään?
Ylös
SaintJudy Vastaa25 / 28 
28.12.2017, 20:50 Ymmärräthän, hyvä Human, miten ongelmallisena kaveriporukkanne järjestämän "partyn" tapahtumapaikka näyttäytyy viimekeväisen kohun jälkeen, joka johtui omistajan lausunnosta kohdistuen somalitaustaisen yh-äidin läpimenemiseen kunnallisvaaleissa. Valitettavasti näyttää siltä, että "Herculeksen harrastama suvaitsevaisuus" kohdistuu sukupuolen lisäksi etniseen taustaan? Ymmärrän kyllä, miten homobaari voi olla rajattu tai suunnattu tietylle ryhmälle. Asiaa ei auta se, että, hyvä Human, vihjailet HeSetan suljetun ryhmän syrjivän suomalaisia ja samojen huhupuheiden mukaan tämä antaa siivet mitä mielikuvitukselliselle toiminnalle. Jos pyrkimyksesi on aidosti edistää maahanmuuttajataustaisten sopeutumista, toivon että keinot ja retoriikka eivät ole samat jota täällä käytät esimerkiksi tässä keskustelussa väittämällä minua valehteliaksi jostain syystä , tai miten hyökkäät muita seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan puhumattakaan eri uskonnoista. Toiminta, jossa olet mukana on varmasti tervetullutta ja ottaa huomioon maahanmuuttajataustaiset laajemmin etnistä taustaa tai suuntautumista erottelematta. Tämähän lienee "partynne" tarkoitus.

En tiedä olenko tehnyt mitään konkreettista "hlbtiq-maahanmuuttaja/turvapaikka-ihmisten Suomessa elämisen edistämiseksi", olen kyllä puuttunut eri keskusteluissa - kuten tässä - laajemmin tähän kysymykseen. Itseäni enemmän on huolestuttanut seksuaalivähemmistöjen keskuudessa esiintyvä rasismi, uskontoihin kohdistuvat ennakkoluulot, sisäistetty homofobia ja misogynia, sekä muihin seksuaali-sekä sukupuolivähemmistöinin kohdistuvat ennakkoluulot, joita sinäkin olet täällä, hyvä Human, viljellyt ahkerasti. Valitettavasti en järjestä/promotoi klubi-iltoja, joskus tuotakin on tullut tehtyä tosin. Nyt harkitsisin hyvin tarkkaan pitäisinkö ne paikassa, jonka omistaja tavalla tai toisella näkee tai kokee toimintani tai tapahtuman luonteen kyseenalaisena.
Ylös
human Vastaa26 / 28 
02.01.2018, 14:47
Viestiä on muokattu
JuhaniV, heittäydyit kuitenkin ristiriitaiseksi eli aloit syyttelemään muitten hyväntekoja, samalla kun annat epämääräistä kuvaa omista tekemisistäsi.
Mikä siinä on sinulta pois että muut auttavat? Ja koska turvapaikanhakijoilla on esim. varsin rajoitetut mahdollisuudet saada stressaavaan tilanteeseensa apua, koska eivät ole vielä turvapaikan saaneita, eivätkä kansalaisia ja koska esim. yleisissä SPR:n tukiryhmissä HLBTIQ-turvapaikahakijat eivät voi puhua, muiden pakolaisten joukossa monistakaan elämänsä asioista, tarvitaan heille tukea HLBTIQ-yhteisöstämme. Sen tuen ei vain ole hyvä ghettoutua sulkeutuneeksi toimnnaksi. Kaikille on hyväksi olla tietoisia, millaisia ongelmia/haasteita turvapakanhakijat kohtaavat etenkin täällä ja mitä asioita on hyvä huomioida heidän suhteessaan lähtömaihinsa ja muihin samanmaalaisiin pakolaisiin ja ihmisiin täälläkin. Suomessa on todettu että ajautuminen eri tahojen sulkeutuneisiin klikkeihin luo edellytyksiä vain ongelmian jaktumiselle ja pahentumisellekin, eli ne eivät ole hyväksi.

Turvapaikanhakijoillehan on Suomessa muodostunut ongelmaksi myös se että erinäiset, edesvastuuttomat kristillis-tahot, etenkin helluntailaiset ja muutkin ovat pyrkineet houkuttelemaan heitä uskonnollisesti "ojasta allikkoon" ja etenkin edesvastuuttomasti senkin osalta, mitä moinen puuhastelu saattaa aiheuttaa lisää ongelmia heidän sukulaisyhteyksissään. Siksi turvapaikanhakijoiden kanssa on ainoa hyvä tapa toimia uskonnottomasti - jo siksikin että Suomi on varsin maallistunut maa. laupiaita samarilaisia toki voinee olla, mutta tuossahan jutussa kesskeisen olennaista oli juurikin pyyteetön uskonnottomuus.
Kaiken lisäksi iso osa HLBTIQ-turvapaikanhakijoista on maallistuneita, eivätkä he todellakaan tarvitsse mitään uskontoa, jossa mooses julistaa tappamaan seksuaalivähemistöt ja paavali tuomitsee seksuaalivähemmistöt alimpaan helvettiinsä, eikä jesse puolusta yhtään mitenkään. Esim. Irakissahan sekä kristityt perheet että muslimiperheet hylkäävät ja surmaavatkin HLBTIQ-läheisiään uskontonsa syystä.

Jos maallisen, uskonnottoman tanssimusan party rassaa täällä foorumilla joidenkin ?uskovaisten mieltä, se onkin jo aika huolestuttava piirre heissä.

Zephyriä kannustamme toki järjestämään afganistanilaisen huntutanssin partyn, kun kerran sen tyyppinen tanssiminen kuulostaa Zephyrille mieleiseltä.

smo:lle edelleenkin se, että noita kummasteluita HeSetan Togetheristä ovat esittäneet HLBTIQ-yhteisössä useat muut ihmiset kuin minä ja päätimme kertoa niistä täällä. Vai onko ihmisten kokemasta huolesta kiellettyä keskustella täällä?

SaintJudy vouhkaa "etnisestä syrjinnästä", vaikka samalla on pakkomielteinen leimaamaan "olet järjestämässä omia bileitä, jotka ovat suunnattu lähinnä Lähi-idän maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille", vaikka party on suunnattu ihan kaikille HLBTIQ (ystävällisille) ihmisille. Ja party on uskonnoton, tietenkin. Toisaalta moni HLBTIQ-yhteisössämme kaipaa vaihtelua ja uutta tanssimusa-kapea-alaisuuteen, eli muutakin kuin vain britti/jenkkilä-rajoittunutta house/edm/disco/euroviisuilumusaa, jotka on niin "jo kovin monesti kuultu". Rebellion-kapinan ainesta ei oikein löydy, jos se kapinamusa on sen saman keskeltä, vain pikku nyanssina, mitä muutenkin soitellaan.

Vaikka emme olekaan missään tekemisissä kummankaan Helsingin gay-yökerhon suhteen, on toki ilmiselvää tässäkin keskustelussa se, miten ristiriitaista asennoitumista noita kohtaan on, vaikka DTM demari leimautui uutisiin jo 2016 syksyllä turvapaikanhakijoiden etnisestä syrjinnästä, kuten Ranneliikekin uutisoi:
ranneliike.net

Ja kuten esim. Zephyrin ja SaintJudynkin kommenteista on käynyt ilmi, etnistä syrjintää esiintyy valitettavasti HLBTIQ-yhteisössä. Se näkyy somessa ja se näkyy myös siinä, miten laajan Lähi-idän monien musiikki-genrejen party on leimattu joidenkin taholta harhaisesti, etnisenä/uskonnollisena syrjintänä, muka muslimi/arabi-partyksi. Vaikka partyssä ja sen osanottajissa on uskonnoista vapaata musiikkia eri musagenreistä, sekä eri uskontojen vaikutuspiirin maista.
Party on siis musagenrejen tanssiparty, jonka artistit ovat (lähtöisin) Lähi-idän maista. Se ei eroa mitenkään siis esim. house- tai edm-partyistä, jossa artistit ovat vain joltain rajatulta alueelta (esim. vain UK, Ranska, Usa tms).

Mielenkiintoista ja havahduttavaa toki on ollut huomata, miten rajoittunutta ja surkastunuttakin tanssimusa-asennoitumista HLBTIQ-yhteisössäkin on. Silmiinpistävää siinä on nimenomaan ristiriitaisuus, eli jopa syytellään etnisestä syrjinnästä, vaikka syyttelijätahot itse ovat etnisesti syrjiviä.

Seta-"lesbojen" taas luulisi ei-tukevan kulttuuria, jossa moniavioisuutta harrrastetaan vai miehen moni-naishaaremina, mutta jossa kulttuurissa vastaavaa ei sallita yhden mihen moni-miesavioisuutena. Tasa-arvoa on hyvää olla oikeasti, eikä puolinaisesti. Tuohon asiaanhan se viime kevään some-kohuaminen kuitenkin liittyi, keskeisesti.

Tanssipartyssämme on musaa mm. artilsteilta, jotka ovat
- persialaisia (Iran, Arganistan osin ja noilla kieli, dari/farsi ja musagenren rytmiikka hyvin samaa; Afganistanin attan-tanssimusa on sitten taas eriä)
www.youtube.com
www.youtube.com
- Jemenistä
www.youtube.com
- saudi-taustaiselta, irakiaisduettona
www.youtube.com
ja samalta saudi-taustaiselta jemeniläisduettona
www.youtube.com
(tuo sauditaustaine mieslaulaja on suosiossa ikään kuin Sillanpää tuolla)
- assyrialaisilta (pääosin kristittyjä) www.youtube.com
- Syyriasta www.youtube.com
- Kurdeilta www.youtube.com
- arabi-kurdi-assyrialais-fuusio electric dance music
www.youtube.com
- Irakista www.youtube.com
www.youtube.com
(intron jälkeen...) www.youtube.com
www.youtube.com
- UEA:sta www.youtube.com
- Libanonista (sekä kristityiltä että muslimeilta ja maallistuneilta)
www.youtube.com
www.youtube.com
- Palestiinalais/johdanialaiselta
www.youtube.com
(intron jälkeen...) www.youtube.com
- Turkista www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
- Egyptistä www.youtube.com
www.youtube.com
- Israelista www.youtube.com
- Marokosta www.youtube.com
www.youtube.com
- Algeriasta www.youtube.com
sekä Lähi-idässä suosituksi tullutta suomitanssigenreäkin letka-jenkkakappaleena ; )
(lisäksi meillä on partyssä "jemmassa" soittolistan lisäksi muitakin kappaleita soitettavaksi, eri alueilta, riippuen sitten partyyn osallistujajoukosta)

Poikkeavan hyvä asia noissa em. musagenreissä on se, että merkittävä osa niistä ei perustu bassojumputukseen, vaan myös jopa akustisten soitinten tanssirytmeihin.
Sinällään vallalla oleva clubimusahan on kuitenkin afrikkalaisen monirytmisen musiikin alagenrejä, koska house, edm, disco pohjaavat kaikki afrikkalaiseen monirytmiseen musiikkikulttuuriin, eli noide osalta kyse on afrikkalaisen musakulttuurin aluevaltauksesta täälläkin.
Eurooppalainen ja aasialainen, euraasialainen musiikki, Lähi-idän musiikkigenrejä myötenhän on perinteisesti yksirytmistä, vaikka osin kaikkialla tuo afrikkalaisalkuperäinen monirytmisyys on "kotouttanut" tanssimusamaailmaa omakseen. Sitä ilman noissa ei olisi basso/diskantti-monirytmiikkaa.

Ja kun afrikkalaismusakulttuurin alagenret ovat jo valloittaneet Suomenkin tanssiclubit, niin mikseipä monirytmisiä suomimusaperinteitä lähiellä olevat, osittain vielä monorytmisetkin Lähi-idän musagenret sopisi kotoisasti tänne myös osaksi tanssimusakulttuurillisuutta.

Mukavaa tottahan on että musat ja tanssit yhdistävät maailmamme ihmisiä, kun taas esim. uskonnot valitettavasti erottavat.

Harmi kaikille että ainakin Stadissa molemmat gay-yökerhot ovat vihkiytyneet toiminnassaan täysin alkoholi-uskontoon, sillä turvapaikanhakijoidenkin sekä paikallisten osalta ikäraja-anniskelulaki-syrjintää ei olisi, jos nuo molemmat yökerhot älyäisivät hellittää alkoholianniskelupakkomielteestä vaikkapa pari iltaa kuukaudessa. Kunnon isompi tanssipaikka-kahvilatoiminta olisi muutenkin erittäin tervetullutta HLBTIQ-alkuillanvietto-sceneen täälläkin päin maailmaa.
Ylös
smo Vastaa27 / 28 
02.01.2018, 16:11 Human, tietenkään keskustelu ei ole kiellettyä. Se on yhtä vähän kiellettyä kuin esittää (esiintuomiisi kummasteluihin nähden toisenlaisia) ajatuksia siitä, miksi Together-toiminta on järjestetty laillaan. Vai kuinka? Kerrotko ehkä, human, että missä on edes vihjattu asiasta keskustelemisen olevan kiellettyä?

Mitä taas tulee tuohon anniskeluun, niin uskoisin gay-yökerhon hallitseman tilan olevan käytettävissä kuivasuisempaankin illanviettoon, kunhan kyseisen illan taloudellisen tuloksen huolehditaan olevan suunnilleen sitä luokkaa, mitä se olisi jonain muuna vastaavana iltana. Pieniin yksityiskohtiin kuuluu myös se, että vakiasiakaskuntaa pitää myös palvella tämän odottamalla tavalla. DTM esimerkiksi näyttää olevan kiinni maanantaina ja tiistaina, jolloin paikan voisi kenties saada vuokrattua melkoisen lähellä omakustannushintaa, vakitoiminnan häiriintymättä. Liiketoimintaa ei ole perusteltua (tai välttämättä mahdollistakaan) pyörittää tappiolla.
Ylös
SaintJudy Vastaa28 / 28 
02.01.2018, 21:25 "SaintJudy vouhkaa "etnisestä syrjinnästä", vaikka samalla on pakkomielteinen leimaamaan "olet järjestämässä omia bileitä, jotka ovat suunnattu lähinnä Lähi-idän maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille", vaikka party on suunnattu ihan kaikille HLBTIQ (ystävällisille) ihmisille."

"SaintJudy vouhkaa ja valehtelee " - Miksi ylipäätään luulin, että voisit ymmärtää tuon esittämäni rinnastuksen?

"Toisaalta moni HLBTIQ-yhteisössämme kaipaa vaihtelua ja uutta tanssimusa-kapea-alaisuuteen, eli muutakin kuin vain britti/jenkkilä-rajoittunutta house/edm/disco/euroviisuilumusaa, jotka on niin "jo kovin monesti kuultu". Rebellion-kapinan ainesta ei oikein löydy, jos se kapinamusa on sen saman keskeltä, vain pikku nyanssina, mitä muutenkin soitellaan. "

Moni "yhteisöstämme" kaipaa muutakin kuin Spotify DJ:n homoformaattidiscoa, siksi moni "yhteisöstämme" viihtyy muualla kuin homobaareissa. Techno/tanssikulttuurissa ei katsota niin seksuaaliseen suuntautumiseen suuntautumiseen sen enempää kuin etniseen taustaan. Minusta on aika kiusallista sinänsä, että homobaarissa profiloidaan nämä molemmat, ja samalla toivotetaan kaikki tervetulleeksi? Tämä oli ponttini.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy