ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Yhteiskunta ja politiikka > Homon työnsaantimahdollisuuksista

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
smo Vastaa1 / 8 
30.10.2016, 10:00 Helsingin Sanomat julkaisi lauantaina mielipidekirjoituksen nimimerkiltä "Työtön homo", jossa kirjoittaja väitti, ettei saa töitä seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi ( www.hs.fi ).

Kirjoittaja esittäytyy korkeasti koulutetuksi, hiljan hyvin arvosanoin valmistuneeksi filosofian maisteriksi. Työn saaminen ei kuitenkaan ole onnistunut sadoista työhakemuksista huolimatta.

Kirjoittaja katsoo Aleksi Valavuoren twiitin ( ranneliike.net ) "Meille ei homoja palkata" tuoneen julki työnantajien asenteet homoja kohtaan. Kirjoittajan mukaan homoja ei kutsuta edes työhaastatteluun useimpiin yrityksiin, kunnille, seurakunnille, kansalaisjärjestöihin, valtiolle, valtion laitoksiin tai yhtiöihin.

Kirjoittajan mukaan heterot opiskelutoverinsa ovat saaneet oman alansa töitä, huonommalla opintomenestyksellä ja vähemmällä työkokemuksella.

Onko syy tosiaan juuri kirjoittajan homoseksuaalisuudessa? Vai jossain muussa?

Herää kysymyksiä: Miten työhakemuksen hyväksyjä/hylkääjä voi tietää hakemuksen perusteella henkilön olevan homo? Onko lähetetyissä työhakemuksissa jotain perustavanlaatuisesti vialla? Onko henkilöllä akateemisesta oppiarvosta ja työkokemuksesta huolimatta kuitenkin puutteita muissa taidoissa?

Tiedän kyllä, että yksittäisissä tapauksissa konservatiivisissa työpaikoissa on ollut rekrytoinnissa homo-ongelmaista suhtautumista. Olen kuitenkin pitänyt niitä enemmän yksittäistapauksina. Suunnilleen samassa mitassa yksittäistapauksina kuin homoja ja moninaisuutta jossain määrin suosivaa rekrytointia.

Kirjoituksesta ei käynyt ilmi, että millaisiin tehtäviin nimimerkki "Työtön homo" on pyrkinyt. Eikä sitäkään, millaisissa töissä hän on "ollut lähes joka kesä töissä hetero-oletuksen turvin".

Viime vuosina hlbti-vähemmistöihin kuuluvien syrjintäsuojaa on parannettu.

Kesällä 2014 Helsinki Priden teema oli työelämä ( ranneliike.net ). Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa työelämässä on selvitetty: moni pysyy kaapissa ( ranneliike.net ) juoruilua, kiusaamista ja suoranaista syrjintääkin esiintyy.

Kuinka laajoja ja millaisia ongelmia homot ja laajemmin hlbti-vähemmistöihin kuuluvat kohtaavat tänä päivänä työpaikan saamisessa ja muutenkin työelämässä?
Ylös
smo Vastaa2 / 8 
01.11.2016, 07:53 Tiistaina aihe saa jatkoa Hesarin mielipidepalstalla ( www.hs.fi ). Nimimerkki "Tyytyväinen homo" kirjoittaa, ettei ole kohdannut syrjintää työelämässä. Hän kysyy: Miksi kaikki asiat pitää peilata oman seksuaalisen suuntautumisen kautta ja nähdä syrjintää joka puolella?

Nimimerkki pitää nimimerkin "Työtön homo" väitettä käsittämättömänä ja kertoo, ettei koskaan ole kohdannut syrjintää työhönottotilanteessa. Kirjoittaja myös viittaa syrjivänä nähtyyn Lidlin mainokseen ( ranneliike.net ) ja yleisempään syrjinnän näkemiseen:

- Olemme menossa yleisestikin vaaralliseen suuntaan, jossa kuka vain saa pelätä joutuvansa lynkatuksi "väärien" sanojen ja mielipiteiden vuoksi.

Kirjoittaja kertoo toivovansa lisää keskustelua maahanmuuttajiin kuuluvien homojen asemasta sekä maahanmuuton vaikutuksesta seksuaalivähemmistöjen asemaan. Valavuoren tapaukseen viitaten hän katsoo, että tehdään tekemällä ongelmia ( ranneliike.net ) "suomalaisten heteroseksuaalien piiskaamiseen" keskittymällä.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa3 / 8 
14.12.2016, 15:42
Viestiä on muokattu
Tästä oli jo tämä naisjournalistin tapaus, mutta minusta avaus on tärkeä, koska hetero-oletus tarkoittaa kaapissa elämistä. Minusta pitäisi alkaa nostamaan esille homomiesten huono sosiaalinen tilanne ja vaatia siihen sekä parannuksia, että kiintiöitä aivan samoilla perusteilla kuin on olemassa HETERO naisille. Tasa-arvon tulisi ulottua myös seksuaalisiin vähemmistöihin, mutta se ei ulotu, jos rikkomuksia ei sanktioida. Hylkiminen työnhaussa tai-haastatteluissa tulisi sanktioida. Minusta homon palkkaaminen tulisi tehdä haluttavaksi ja houkuttimena voisi antaa korkeampi rahapalkkio työnantajalle: joku etuisuus, kun palkkaa homomiehen. Miksi? esimerkiksi siksi, jotta vaikkapa hiv-sairastuminen saataisiin vähennettyä. Homomiehen status nousisi. Vakituisen työn saaminen auttaa oman arkielämän hallinnan kasvamista, mitä työttömyys ei tee. Huono elämänhallinta ja heikompi mahdollisuus vaikuttaa omaan elämään tuhoaa itsetuntoa ja tekee elämän näköalattomaksi, jolloin tekee virhearviointeja ja virhevalintoja ( ei ajattele tulevaisuutta ) jolloin riski holtittomuudelle kasvaa. Kun miettii vielä sitä, miten yksinäisiä monet homomiehestä ovat ( ts ilman normaaleja sosiaalisia turvaverkkoja ) niin yhteiskunnan tulee tulla tähän elämäntilanteeseen, ( koska sitä varten se on olemassa ja sitä varten maksetaan veroja ). Miksi homomiehen tulisi maksaa veroja yhteiskunnalle, joka sivuuttaa hänen yksilölliset elämäntarpeensa eikä vastaa hänen "huutoonsa". Yhteiskunnan tulee tehdä etsivää sosiaalityötä ja löytää ne yksilöt, joiden syrjäytymisvaara on suuri ja joilla on enemmän uhkakuvia elämässä. Homomies ei ole tällä hetkellä ns. kunnon kanslainen eikä hänen tarpeitaan kohdata. Homomies on tällä hetkellä hylkiö. Minusta tämä on vakava asia. Milloin homot alkavat vaatimaan jotakin verojensa vastineeksi? Tarkoitan tällä nimenomaan hyvinvointia: homoilla on oikeus saada elämäänsä hyvinvointia, jota tuetaan kaikenlaisilla tarvehankintaisilla tuilla, kuten asunto,opinto , terveydebhuolto jne. Homojen kouluttautumista, asumista, työtä ja opiskelua tulisi tukea enemmän kuin heterojen, koska he ovat yhteiskunnan pohjasakkaa ja eristetty( kiusattu ) täysistä kansalaisoikeuksita, jotka EIVÄT TOTEUDU hänen kohdallaan. Haluaisin tähdentää seuraavaa: naisvalta ei edistä homomiehen elämää eikä kansalaisoikeuksia. Naisvalta ajaa yksinomaa naisten etua. Myöskään ns. vasemmistoväritteinen ideologia ei tee tätä ( vrt FI) . Tämä on harha, jos näin kuvittelee. Työväenpuolue syrji homoja eivätkä esim. miesvaltaiset ammattiliitot ole kuin homofobisia linnakkeita. Työläismies on aina homofobinen. Työväenliike oli sitä ( tai on ).
Ylös
öäö Vastaa4 / 8 
16.12.2016, 08:30 Homouden sentään voi lähes poikkeuksetta piilottaa. Transsukupuolisena koen työnsaannin lähes puolimahdottomaksi. Se että edes pystyy olemaan kaapissa on jo hyvä asia, vaikka ei pystyisi täysin vapaasti itseään ilmaisemaankaan.
Ylös
Is Vastaa5 / 8 
16.12.2016, 08:59
Viestiä on muokattu
"Työtön homo" voi olla joku vastapuolen trolli. Väitteet kirjoituksessaan ovat niin älyttömiä.

"Kirjoittaja katsoo Aleksi Valavuoren twiitin "Meille ei homoja palkata" tuoneen julki työnantajien asenteet homoja kohtaan."

Ei pidä paikkaansa. Kyseessä oli vain aivan selkeä vitsi, vaikkakin sellainen, jota kukaan fiksu tyyppi ei mene julkisesti työnantajansa puolesta laukomaan ja irtisanominen oli oikea ratkaisu.

"Kirjoittajan mukaan homoja ei kutsuta edes työhaastatteluun useimpiin yrityksiin, kunnille, seurakunnille, kansalaisjärjestöihin, valtiolle, valtion laitoksiin tai yhtiöihin."

Järjetön väite, että "useimpiin" paikkoihin ei kutsuttaisi homoseksuaaleja edes työhaastatteluun. Onko kirjoittaja laittanut hakemuksia kaikkiin mainitsemiinsa paikkoihin ja vielä siinä määrin, että on saanut tuloksista tällaisen tilaston aikaiseksi? Lisäksi kuten aloitusviestissäkin ihmeteltiin, niin miten ihmeessä se työnantaja voi hakemuksesta tietää hakijan seksuaalisen suuntautumisen. Mieleen tulevat ainoat mahdollisuudet ovat: jokaisessa hakemuksessa mainitaan "olen homo", hakija on joku tunnettu henkilö tai hakijalla on joku nimellä tehdyssä google-haussa ensimmäisenä vastaan tuleva homoblogi.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa6 / 8 
17.12.2016, 00:57
Viestiä on muokattu
Mun ex-bf erotettiin työpaikasta ainoastaan homouden takia. Työelämässä on paljon työtä. Kun on olemassa sekä yksityisiä että kunnallisia työpaikkoja.
Ylös
TonTon Vastaa7 / 8 
02.01.2017, 09:19 Moni on erotettu liian miesmäisyytensä takia. Alfauroksia ei haluta työpaikalle. Niiden kanssa on vaikea tehdä yhteistyötä ja muutoinkin toimia ryhmässä.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa8 / 8 
10.01.2017, 16:19 Minusta tämä stylistin some-kohu oli melko massiivinen ja jopa niin massiivinen, että epäilen miten suuri osuus oli homofobialla. Heteronaisten homofobiasta ei juuri kirjoiteta. Kohu niinkin kornista asiasta kuin imettäminen oli minusta melko naurettavaa : tekosyy? Nyt homomiestä sai lyödä ja lytätä, ettei menesty työelämässä ja saadaan pois julkisuudesta ? Miksi some kohu oli niin vaikea: siksi koska se vaikutti suoraan työmahdollisuuksiin tai tarjouksiin ? Se lisäsi stressiä ja masennusta. Tässä oli myös sekin, ettei häntä puolustanut juuri kukaan. Miksi? Minusta tämä kertoo nimenomaan homomiehen asemasta yleisestikin heteroenemmistöisessä yhteiskunnassa.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy